www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Marius11

Active Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Rimini

Other Information

  • Gear
    Yamaha Pacifica 112v || Fender Mustang 1

Marius11's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. Okay , multumesc frumos pentru ajutor , sa avezi o seara buna si un weekend placut .
  2. Yep , am vazut si eu pana la urma , e bine , mi-am curatat putin chitara ca era cam murdara , apropo , cum pun inaltimea la doze? Eu am o yamaha pacifica 112v , o copie strat HSS , vad ca pe pagina fender recomanda 1.6 mm inaltime pentru humm , aia e ok , dar single coilurile cum le pun pentru ca sunt o gramada de optiuni , presupun ca eu am standard single coils , am dreptate? PS: se masoara de la doza in sine sau de la bucatile alea de fier ce ies din doza/suruburi la humm.
  3. Am cumparat corzi noi si o solutie numita dunlop65 , guitar polish and cleaner , asta pe ce se foloseste , pe lemn sau pe partile metalice? Sau pe amandoua?
  4. @sam Oh , okay , multumesc. Nu stiu , daca stau bine si ascult recordingul acela parca se aude si pe low E pe freturile 15 17 si 19.
  5. Nu as vrea sa folosesc solutii dubioase ca doar o chitara am si nu imi permit sa-mi iau alta momentan. @lefmir o sa incerc si ce ai spus tu Am ciupit putin corzile aici ca sa intelegeti mai bine care este problema , sau cel putin sper ca o sa intelegeti ceva , volumul la recording nu a vrut sa mearga mai sus , nici nu prea ma pricep eu la programele astea. 01 140501 1809 copy 001 wav
  6. SI suruburile de la bridge ce coboara corzile sunt ruginite , si da , single coilurile sunt alnico ( si ele putin ruginite ) , am auzit ca daca folosesc vata de otel marimea? 000 ( sau cel putin asa reiese din traducerea mea din engleza ) se duce rugina , dar nu stiu daca e indicat sa dau cu asa ceva pe suruburi ca poate se tocesc.. 0.4 cm , 0.4 cm , 0.3 cm , cu aproximatie , pot fi cateva sutimi in plus sau minus , nu e asa buna rigla . Cel mai important e sa scap de sunetul acela de pe corzi care le face sa para ca tremura , strica urat sunetul si pe amplificator si in guitar rig .
  7. 0.4 neck , 04 middle , 0.3 humm - bridge . Am vazut ca incepe sa se puna putina rugina pe humm* , e vreo solutie ce tine departe rugina de chitara? (chitara o tin intr-un hard case cand nu o folosesc , dar vad ca asta nu impiedica rugina sa ajunga la ea.
  8. , cu ceva trebuie sa compar pentru a putea descrie in necunostinta de termeni tehnici. Doar cand fac bendurile suna asa , cand sunt libere corzile sau cant coarda pe alt fret se aude ca si cum ar tremura sunetul . PS: sunt sigur ca e si suparata luand in considerare talentul meu cu care o chinui in fiecare zi.
  9. Problema ar fi urmatoarea , corzile B si E ( la G nu am fost atent iar celelalte par ok ) suna foarte urat si "tremura" , nu se aude sunetul curat , e ca si cum as folosi un efect ciudat , daca fac un bend la 18th fret pe B se aude parca ar fi suparata chitara chiar daca este acordata bine ,ce e drept corzile sunt vechi , au cam 4-5 luni dar o sa le schimb maine , ca azi e inchis magazinul ( acum sunt 8 sau 9-42 , nici nu mai tin minte , o sa iau 10-46 ) , chitara are 2 single si un humm , nu i-a fost facut setup niciodata , si nici nu am bani sa o duc la un lutier sau ceva si singur mi-e frica sa nu stric ceva , dar daca ziceti voi ca e in regula sa incerc si ca nu stric nimic o sa caut un tutorial. Gatul din ce am vazut este destul de drept , actiunea e undeva la ~2mm ka 12th fret pe low E . Si intrebarea ar fi , de la ce vine problema mai exact? Corzi , doze , actiune , intonatie? Nu cred ca poate fi vorba de tehnica , nu imi pot imagina cu ce as putea sa gresesc in a ciupi o coarda ca sa o fac sa sune asa.
  10. Daca de la inceput imi spunea cineva cum ajung la acel ton puteam sa ma joc cu fiecare knob din punctul acela si sa inteleg cum s-a ajuns acolo, ce exact face fiecare dintre ele pentru tonul respectiv , inveti mai mult cand experimentezi dar acele lucruri , la nivelul meu nu isi au rostul , prefer sa "slefuiesc" tehnica mai presus de toate , nu m-a obligat nimeni sa folosesc acel ton , dar tot timpul mi-a placut in solouri sa aud acele sunete inalte si cu ocazia asta am vrut sa invat cum se ajunge la ele , daca de la atata lucru a trebuit sa starnesc un argument de genul asta ma las batut , imi cer scuze ca am indraznit sa postez aici , nu vreau sa mai incomodez pe nimeni cu intrebarile mele stupide.
  11. @57 , adica trebuie sa nu mai cant la chitara pentru ca nu am timp sa invat sa creez un preset si sa adaug efecte? Sau nu am voie sa intreb alte persoane cum pot face acest lucru pentru ca nu imi permite timpul sa experimentez? Interesanta gandire. Nu stiu de ce va enerveaza pe voi asa cand cere cineva ajutor , tot timpul simtiti nevoia sa fiti ironici sau sarcastici , nu e mai usor sa nu raspundeti deloc daca nu vreti decat sa fiti rautaciosi? nu e ca toata lumea s-a nascut asa talentata ca voi sau ca toti au acelasi timp la dispozitie pentru a ajunge la nivelul dorit. @'mnezau , cu incetul , ma refer cu grija am testat doar nota respectiva pe toata lungimea corzii intre doze , suna okay dar nu la fel de ascutit . Spui ca e o chestie de procesare? In fine , multumesc de idei . O sa continui cu ce am .
  12. @cry , am observat , am luat exercitiile de la 0 cu metronomul la 40 bpm si am inceput sa schimb incetul cu incetul pozitia la mana dreapta pana nu mai suna corzile in spate , e greu si mai ratez coarda cea mai aproape de pick , dar e mult mai bine ca inainte. @fiveseven, nu e ca vreau neaparat sa invat melodia respectiva , este urmatoarea lectie ce mi-a dat-o profesorul , combina cateva tehnici si e ceva mai distractiv decat un exercitiu repetat de 100 de ori , pentru moment nu am suficient timp sa stau sa citesc manuale si tutoriale si ma joc cu amplificatorul in acelasi timp pentru ca raman fara timp de practica , dupa o anumita ora vin vecinii acasa , eu stau in chirie si peretii sunt prea subtiri , si dimineata am o rutina ce trebuie sa o urmez. @ramurel partea ce nu imi iese deloc este acel high-pitch harmonic , la mine suna , dar nici decum asa de "acut" , am luat-o si incet de tot doar cu nota respectiva , pe toate pozitiile langa doze , dar nu suna cum vreau.
  13. Okay , ca sa nu il suparam mai tare pe maestrul ramurica, o sa explicam situatia. Am intrat in fender fuse , si am inceput sa umblu la knoburi dar nu imi iese de nici un fel sunetul apropiat de cel din video , dupa cum se poate , probabil observa din postul respectiv am intrebat de ce knoburi trebuie sa invart , nu am cerut un preset gata facut , incerc sa invat , dar nu am nici o cunostiinta , pana acum am folosit doar preseturi de pe internet.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.