www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Switch Me To The Mac


Recommended Posts

Eu unul am incercat, si ma regasesc in treaba cu resursele pe OSX versus resursele pe Win.

Si ca sa ma bag ca musca in lapte printre producatori p'acilea am invatat ceva lucruri in ultima vreme, anume:

-16gb vor fi mereu mai smecheri decat 4, desi sunt momente cand nici cei 16 gb nu ajung :)

-Majoritatea VST/plugins, etc.. isi gasesc echivalent de pe un sistem pe altul

-Daca ma apucam sa lucrez in Logic inainte sa lucrez in Cubase ziceam acu sus si tare ca OSX ruleaza !... deci.. nu stiu daca e de gust, poate doar de obisnuinta

-OSX avea la un moment dat upper-hand-ul cu ProTools si alte celea de la Avid, acu.. s-a egalizat balanta

-Workstation-ul de studio nu trebuie niciodata conectat la net.. niciodata ! se exporta pe DVD/CD whatever cand e gata totul sau cand se trimite la master (asta daca nu stii/nu vrei) sau, o solutie muult prea eleganta (vroiam sa scriu scumpa) pentru unii, back-up in realtime pe un hard extern cu ajutorul SATA/eSATA

 

Si nu in ultimul rand, a mai zis cineva mai sus.. iei Mac puternic ca sa faci bani adevarati din el, nu sa tragi demo-uri la trupe de garaj (nu ma injurati, ca si eu fac parte din una :) )

 

Sanatate !

 

Ah, si by the way, recent zambesc ca am onoarea sa lucrez cu niste baieti care au bagat ceva banuti in scule... si intre noi fie vorba, software conteaza mai putin cand ai hardware smecher PANA in placa de sunet :)

Link to comment
Share on other sites

gresesc undeva in ceea ce am zis?

Faci cum hoc ergo propter hoc. Faptul că "n-ai stat sa cauți motivul/cauza" te-a făcut să identifici eronat "rădăcina".

Totuși nu e atât de clară problema securității și stabilității în momentul în care introduci un pas intermediar, i.e. în loc să descarci și instalezi un program îl descarci pe alt PC, copiezi și apoi instalezi. Orice posibile avantaje ale acestei metode trebuie puse în balanță cu dezavantajul de a nu avea acces imediat la Internet.

Părerea mea personală e că dacă ești informat, atent și responsabil nu are sens soluția propusă.

 

Aș mai obiecta cu privire la "Majoritatea VST/plugins, etc.. isi gasesc echivalent de pe un sistem pe altul". Efectele de la firme mari (de obicei scumpe) se găsesc în diverse formate. Multe dintre cele gratuite și utile nu, deci nu știu dacă "majoritatea" e termenul cel mai potrivit.

În rest sunt observații foarte bune.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

PeMac poti pune Windows, dar si pe PC poti pune OSX daca asta e problema (hackintosh). Lucrez pe ambele si merg foarte bine ambele W7 64 bit pe PC si OSX pe Apple. Problema e ce softuri nu merg pe platforma alternativa si cata nevoie ai tu sa folosesti acele softuri. Adica trebuie neaparat Logic ca sa mergi la masterizare intr-un studio care lucreaza numai in Logic? Sau asa ceva... Orice Mac cu Intel te poate satisface chiar si Macbook-ul meu care e la anunt pe forum, sub 1500 lei... Ruleaza Logic foarte bine, Reaper, Cubase, etc... Mac nou nu merita banii dupa parerea mea, numai second hand...

Link to comment
Share on other sites

Da ! Mulţi bani în Mac... M-am lămurit destul de rapid că este, pentru mine, "din lac în puţ", aşa că eu pe la jumătatea topicului am renunţat la idee şi mi-am rezolvat o parte din probleme cu un recorder digital, independent de sisteme de operare.

 

Mulţumesc tuturor care şi-au pus ideile, părerile, în acest topic.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Da ! Mulţi bani în Mac... M-am lămurit destul de rapid că este, pentru mine, "din lac în puţ", aşa că eu pe la jumătatea topicului am renunţat la idee şi mi-am rezolvat o parte din probleme cu un recorder digital, independent de sisteme de operare.

 

Mulţumesc tuturor care şi-au pus ideile, părerile, în acest topic.

 

.

 

Cand aud ceva cu recorderul tau ? Vezi ca ti-o iau inainte ...!!! hehehe

 

Am reusit deja sa blochez R8 de doua ori manevrand aiurea mixdown si mastr track ..hehe paba am gasit ca de fapt am citit ..si Bunce track e ce-mi trebuia ..

 

Ma chinui sa invat cum e cu sequencer-ul ca sa bag patern-uri de tobe MIDI .apoi sa invat sa fac eu patern-uri .(.SA NU-TI SPUN CA PRIMA FAZA EPOCALA AM FACUT-O!. Dupa ce am citit de toate ..am, Formatat SD Card-ul ...ca sa fie bine .... SI am sters 510 MB de loop-uri de tobe ..hehe ce erau pe card...dar am altele DE PE UN boss ce le-am incarat , tu ai cumva tobele din de-la Zoom acelea wave 44,1KHz \?)

My Very First #0000000000 R8 master track

 

http://forums.rgc.ro...ttach_id=124002

 

Windows NU are nici o problema cu nici un virus daca inregistrezi , mixezi , masteriezi muzica !!

 

Daca legi la internet si umbli aiurea poate , daca faci muzica cu un PC nu trebuie internet.

 

Ptr internet pui o rabla "monocore" 2GHz cu 2G RAM .

Instalezi programele de bucatarie pe C:/ si ii faci un Disk Image

cum vine virusul ....Format C:/ si in 10 minute pui Disk Image pe C:/ si hop totu'i ca si nou .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

<P sab="4042">&nbsp;Chestiunea cu &quot;instabil &quot;&nbsp; nu am observat la&nbsp; PC-uri , ca nu mai poate sa duca peste nivelul BIOS&nbsp;-lui si peste viteza de lucru al placi +procesor +RAM si ce mai are este altceva .</P>

<P sab="4042">&nbsp;</P>

<P sab="4042">Nu am vazu in viata mea PC instabil sau soft instabil .</P>

<P sab="4042">&nbsp;</P>

<P sab="4042">Sau functioneaza sau&nbsp;NU .Intre nu merge deci nu are ce sa fie instabil.</P>

<P sab="4042">&nbsp;</P>

<P sab="4042">Un program scris prost NU functioneaza&nbsp; nu se poate ca odata din greseala sa mearga alta data cand ploua sa nu mearga ...</P>

<P sab="4042">Instabil ar fi ceva ce se tot schimba cum bate vintul .intr-un aparat electronic care citeste si scrie doar 1 si 0 .doar hardware poate sa fie instabil software nu</P>

<P sab="4042">.Hardware se poate ca un cip sa &quot;greseasca&quot; aleator ,,dar de obicei un defect rupe tot algoritmul si nu mai functioneaza aparatul. ce din instabilitate poate cateodata functioneaza bine.</P>

<P sab="4042">Ce ar putea sa dea&nbsp;sentimentul de &nbsp;&quot;instabil&quot; este BIOS-ul care daca nu este un lgoritm bun merge prost aparatul .Dar merge prost STABIL.</P>

<P sab="4042">&nbsp;</P>

<P sab="4042">&nbsp;</P>

 

Pagina aceasta de rgc.ro este un exemplu de functionare "instabila" adica functioneaza stabil de prost se vede mai sus . ce face .

 

pun textul inca odata in " clear":

 

Chestiunea cu instabil nu am observat la PC-uri , ca nu mai poate sa duca peste nivelul BIOS-lui si peste viteza de lucru al placi +procesor +RAM si ce mai are este altceva .

Nu am vazu in viata mea PC instabil sau soft instabil .

 

Sau functioneaza sau NU .Intre DA si NU nu merge deci nu are ce sa fie instabil.

Un program scris prost NU functioneaza nu se poate ca odata din greseala sa mearga alta data cand ploua sa nu mearga ...

Instabil ar fi ceva ce se tot schimba cum bate vintul .intr-un aparat electronic care citeste si scrie doar 1 si 0 .doar hardware poate sa fie instabil software nu.

Hardware se poate ca un cip sa greseasca aleator ,,dar de obicei un defect rupe tot algoritmul si nu mai functioneaza aparatul. ce din instabilitate poate cateodata functioneaza bine.

Ce ar putea sa dea sentimentul de instabilitate este BIOS-ul care daca nu este un algoritm bun merge prost aparatul .Dar merge prost STABIL.

 

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu consider macul o prostie :) interfata nu imi place prefer gnome iar in rest.. prefer gratis. Nu comparati XP cu 7, eu dadeam format o data la 2 luni la xp. 7 il am instalat de 2 ani fara nici o problema stabilitate maxima in general si nu mi-a crashuit un daw niciodata. scapi si de majoritatea virushilor cu system restore care e mult mai destept facut decat la XP iar daca chiar vrei sa nu ai probleme cu virusii tragi vmware pui un xp in virtual machine, dai un snapchot sau backup la vm si poti sta pe net fara griji, instala orice etc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

MAC sau Win nu ar conta ..doar ca unde scrie sa ai Intel Inside e clara treaba nu ?

 

Nici la Win 7 nu prea gasesti interfete , ASIO si drivere ptr scule ..cele de Vista merg cum pot si ele ..iar daca bagi compatibilitatea ..este clar ca-i pacat de PC ..faci racheta sa mearga ca roaba.

 

In cea ce priveste calitatea este vorba de Convertoarela AD si DA si nu de MAC sau Win .

Si de sistemul DAW-urilor ..cel mai bine ce am observat a sunat Acid ..ptr inregistrare audio ..cu placile Creative ...Cubase suna bine , Sonar si la urma Adobe Audition ..care face ce face dar musamalizeaza cate ceva in frecvente..mai mult decat celelalte .

 

 

 

post-902-0-98781500-1340961135_thumb.jpg

 

PC-ul il mai folosesc doar cu Cubase -5 ptr Korg Nanopad2 ptr ML1 si EZ Drummer .ca sa fac loop--uri /track-uri ptr R8 de synth si de tobe dinamice cu sounduri audio-sample.SF2

 

Exista si un soft ptr programat in PC si mai usor patern-urile ritmice ptr R8 dar costa 39 Euro ..Merge si cu R8 direct ..caci are cuantizare ..deci chiar daca bat otzara langa timp automatul corecteaza si trage toba ( evenimentul ) pe timpul corect .

 

Cine vrea o scule ptr un mini-studio mai complexa m,ai maxi ! cumpara R24 ..pe 24 canale poti sa ai acces postrecording la orice obiect de percutie sau zgomot ambiental ca sa faci un mix super ..

 

Cu R8 dupa 8 piste ocupate trebuie sa faci un mixdown ca sa eliberezi track-uri ..sa salvezi sesiunea apoi cu mixdown-ul pe doua track-uri mai ai 6 libere ..dar ca sa schimbi ceva in ce ai mixat in sesiunea anterioara trebuie sa inchizi a doua sesiune sa o salvezi si sa deschizi iar prima sesiune si sa intervii cu schimbari in mixaj ..apoi iarasi faci un mixdown ce il pui in sesiunea a doua si vezi ce a iesit ....si tot asa pana ai cea ce doresti .Cu 24 canale nu mai ai nevoie de atatea miscari ..dar pretul e aproape dublu ..dar ptr cine face mixaje mai complexe din acelea ambintale etc.. merita.!

 

Ptr mine la piese progrock si bluesrock simple ca si orchestratie este super ..plus ca are de toate nu ai nevoie de PC..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ca sa nu creada lumea ca am fost prea inversunat impotriva Mac-ului, chit ca folosesc si Win si Mac deopotriva, hai sa spun ce-mi place foarte mult la Mac comparativ cu Windows : driverii Core Audio / Midi vs. Asio.

Mi s-a intamplat (de fapt mi-am facut-o cu mana mea) sa folosesc pentru diferitele periferice MIDI din studio un hub USB bus powered (adica fara alimentare separata); si ocazional, din cauza consumului prea mare de curent, cate un device din hub-ul ala se deconecta. In Windows, asta insemna sa inchid DAW-ul, si sa-l repornesc, pentru a scana din nou device-urile MIDI si a le inregistra (si la un proiect care ocupa 12-13Gb in RAM, dura ceva pana sa se incarce tot...). In Mac, datorita driverilr Core Audio / Midi, era suficient sa conectez orice device la USB in timp ce programul mergea, si aparea automat in lista device-urilor. Stiu ca nu e mare lucru, dar cand ai un proiect mare la care lucrezi, e vital sa nu te intrerupi din munca, si sa nu astepti apoi 2-4 minute pana se incarca din nou totul... Si da, nu as fi avut nici o problema nici in Windows, daca as fi folosit un Hub cu alimentare separata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eu consider macul o prostie :) interfata nu imi place prefer gnome iar in rest.. prefer gratis. Nu comparati XP cu 7, eu dadeam format o data la 2 luni la xp. 7 il am instalat de 2 ani fara nici o problema

Si "7" e gratis?

Lucrez atat in OSX 10.6 cat si in Win7-64.

Ambele merg ok.

Doar ca atat in OSX cat si in Win7, cate un program o mai ia razna.

Iar asta nu se datoreaza decat unor probleme de compatibilitate intre host-ul vst si anumite plugginuri.

Dar, dar..

Fiecare are ceva si nu are ceva fata de celalalt..

Daca m-ai pune sa aleg, nu as putea.. desi as tinde spre OS X pentru chestia micuta numita "Force Quit" care iti opreste DOAR APLICATIA, nu trebuie sa restartezi TOT sistemul de operare.

In plus..

Foarte multe aplicatii sunt drag and drop, nu au atatea librarii, care mai de care desfacute de acel setup care se duc in diverse locatii ale win si il ametesc de cap uneori.

 

In plus, sa fim seriosi, Mac-urile nu sunt scumpe pentru OS X, ci pentru hardware.

Iar asta pentru ca ce-i drept, sunt destul de mult testate asa incat sa nu apara incompatibilitati hardware.

Pai win, se intaleaza pe fel si fel de combinatii ciudate, gen proc intel pe pl baza cu chipset amd si placa video ati si southbridge nvidia sa zicem..

adica o strutocamila..

sunt multe, multe cazuri in care te trezesti ca un ram nu se pupa bine cu pl de baza si ai la BSOD-uri de te ia capul.

 

Asa ca asta e, vrei calitate, platesti.

Mac-urile mie mi-au placut mereu ca aspect in primul rand, sunt finisate ca o bijuterie.

Apoi, ca organizare interioara.

Cand am vazut un MacPro (desktop) in interior am ramas socat, UNDE E MATzARAIA ???

Si multe alte chestii care par a fi doar de decor, dar per ansamblu, reprezinta de fapt CEVA DE CALITATE.

 

Dar majoritatea celor care "testeaza" hackintoshuri, se mint ca au avut un Mac pe mana, si de fapt...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.