Iorgu Mihai Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Este a 4-a oara in decurs de 7 luni cand mi se rupe mi-ul gros de pe bass. Locul in care acestea se rup este la saddle. Care credeti ca este problema? Si cum poate fi ea rezolvata? Bassul este Bc Rich Warlock iar corzile folosite Ernie Ball si Dunlop. Va multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkbass Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 A dracu' de ciudat. De 11 ani de cand cant la bas, nu mi s-a rupt nici o coarda. Problema ta nu poate fi de la inaltimea saddle-urilor? Fa-i o poza obiectului cu pricina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Oricum cand intretii chitara stergi corzile sa folosesti ulei fin , pui cate o picatura chiar pe punctul unde se reazama coarda de calus. Sau Contact Spray uleios .. o idee de spray cat sa intre pana la miezul de otel , Otelul se oxideaza apoi se rupe in pozitia unde este si foarte solicitata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Cauza pare sa fie saddle-ul care probabil taie corzile. Verifica si daca este asa poti sa il rotunjesti usor cu o pila. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tudorrogoz Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Si eu sunt de parere ca saddle-ul e problema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iorgu Mihai Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Cand coarda plezneste, se rupe doar sarma din interiorul coardei, restul invelisului ramane intact. Chitara era bine intonata din saddle si avea inaltimea corecta. Saddle-ul este putin tocit de la uzura, am sa incerc sa il intorc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Cand coarda plezneste, se rupe doar sarma din interiorul coardei, restul invelisului ramane intact. ... Asa ceva nu am auzit de cand mama m-a facut! Odata da, dar de patru ori aceeasi coarda, suna ca toti dracii. Pune te rog niscaiva poze, ca deja simt ca ma ia ameteala! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iorgu Mihai Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 mai aveti alte idei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 mai aveti alte idei? Idei ar mai fi , dar tu nu mai ai gâște. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Poate tragi prea tare de corzi. Eu am cantat mai multe basuri, toate ieftinele, si nu am rupt niciodata o coarda. Cand canti asigura-te ca amplificatorul se aude suficient de tare incat sa nu ai impulsul de a trage mai tare de corzi ca sa auzi ce canti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iorgu Mihai Posted February 25, 2012 Author Share Posted February 25, 2012 Poate tragi prea tare de corzi. Eu am cantat mai multe basuri, toate ieftinele, si nu am rupt niciodata o coarda. Cand canti asigura-te ca amplificatorul se aude suficient de tare incat sa nu ai impulsul de a trage mai tare de corzi ca sa auzi ce canti. cu siguranta asta nu e problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 cu siguranta asta nu e problema. Ce calus ai ,,,poate "taie" coarda o fi unghiul de sprijin prea ascutit ,,,plus coarda din material prost . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iorgu Mihai Posted February 26, 2012 Author Share Posted February 26, 2012 Ce calus ai ,,,poate "taie" coarda o fi unghiul de sprijin prea ascutit ,,,plus coarda din material prost . totul este original pe bass http://www.thomann.de/de/bc_rich_warlock_bass.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 totul este original pe bass http://www.thomann.d...arlock_bass.htm Si ce ? Deci corzi oroiginale , calus original ....totu-i original numa ca se rupe , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 (edited) Cred ca am reusit! Daca totul e "original", adica inteleg ca si "bun", cred ca nu o sa mai ai probleme de azi inainte! Boul ala era de vina. Dai o bere, ca partii mele oculte ii place. Edited February 26, 2012 by Nenea Rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Geez. Cum reusiti, frate, sa rupeti coardele de bas? ) Ca eu ma chinui de trei ani si n-am reusit sa rup decit mi-ul subtire de la chitara... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Si eu cred ca e vorba de forte oculte, daca nici chitara nici corzile nici cantaretul nu sunt de vina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 Asa ceva nu am auzit de cand mama m-a facut! Odata da, dar de patru ori aceeasi coarda, suna ca toti dracii. Pune te rog niscaiva poze, ca deja simt ca ma ia ameteala! Ba pardon, si mie mi s-a rupt de doua ori intr-un an La-ul. Dar aia e coarda mea de speed si thrash. Eu zic ca bridge-ul nu are nimic. Mai mult ca sigur canti tu mai dur. http://www.youtube.c...lbrCCyU#t=0m06s Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitarTovaras Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Eu m-am chinuit super mult sa rup la-ul de la chitara. Asta da flacara violet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest James A. Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Eu in 3 saptamani de cantat intens am rupt 2 corzi. First was an A and then a mother fucker G ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 (edited) Eu in 10 ani n-am rupt niciodata o coarda. O sa repet de oricate ori este nevoie: Daca nu va auziti dati ampul mai tare, nu dati mai tare in corzi! Edited August 28, 2012 by 24fret 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danihege Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 vezi pe headstock sa nu fie o coarda lipita de alta,ca atunci asta ii problema . si in cazul tau,saddle-ul e problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbass Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Dupa parerea mea este chestiune de tehnica, in special daca ai rupt mai mult feluri de corzi. Sa canti tare nu inseamna sa omori bassul, iar daac tragi normal, nu vad cum sa se rupa corzile.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iorgu Mihai Posted July 21, 2013 Author Share Posted July 21, 2013 Am pilit usor saddle-ul in punctul de contact cu coarda, astfel incat suprafata de contact este mai mare. In 8 luni nu am mai rupt nici o coarda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei Urucu Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 sincere felicitari! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 S-a dus inca un LA . LA mai multe . La mine nu e cu pileala saddle-ului, ca se rupe din diverse locuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeru Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 (edited) da' cu ce o cânți? cu pânza de traforaj? ) cânt la chitară și bas de vreo 15 ani și, în afară de mi-uri subțiri de pe chitări, n-am rupt nicio coardă ) LE: n-am reușit nicicum să rup! * Edited July 26, 2013 by mikeru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 (edited) a patit un amic, acum ceva ani, sa "rupa" mi-ul gros, s-a desfasurat exteriorul, si a ramas "miezul" de sarma. Nu a tras de el, s-a trezit cu chitara asa intr-o dimineata, din cate tin minte, acordajul era chiar cu un semiton mai grav fata de standard. Locatia era undeva in zona dozelor, nicidecum in zona bridge-ului. Edited July 27, 2013 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 @mikeru aia e coarda mea de speed si thrash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts