no name Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Intrebarea e in legatura cu chitarile Hollow Body, care au, majoritatea, aceasta bucata de lemn din poza. De ce o au ? Sunt nou in domeniul chitarilor electrice, am un Ibanez Hollow Body, iar acum am desurubat cu grija aceea parte, neparand ca are vreun rol decat ornamental. Daca are rol ornamental, de ce a fost pus? Acopera o parte din modelul sculptat in lemn si ii strica simetria. Sunt curios de parerile voastre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Acela este pickguard - adica protectie sa nu zgarii chitara cu pana Link to comment Share on other sites More sharing options...
nothing_ro Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 pickguard: http://en.wikipedia.org/wiki/Pickguard Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 (edited) Io cred că aia-i un soi de mapă-plic, în care bagă chitaristu' fiţuicile cu tab-uri, când are spectacol, ştii?...scoate taburile, arunca o privire... le bagă în mapă la loc... . Edited December 14, 2011 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
no name Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 (edited) Acela este pickguard - adica protectie sa nu zgarii chitara cu pana Nu stiu cum ai putea sa ajungi sa lovesti chitara cu pana, nici macar pickguardu' asta n-am reusit sa-l ating. In orice caz, mi se pare o prostie, l-am dat jos, arata mult mai bine Edited December 14, 2011 by no name Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 In orice caz, mi se pare o prostie, l-am dat jos, arata mult mai bine Bine zici ! Poți chiar sã i-o dai lu' nevastã-ta, chestia aia... Îi bunã la bãtut ºnițele. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 (edited) Intrebarea e in legatura cu chitarile Hollow Body, care au, majoritatea, aceasta bucata de lemn din poza. De ce o au ? Sunt nou in domeniul chitarilor electrice, am un Ibanez Hollow Body, iar acum am desurubat cu grija aceea parte, neparand ca are vreun rol decat ornamental. Daca are rol ornamental, de ce a fost pus? Acopera o parte din modelul sculptat in lemn si ii strica simetria. Sunt curios de parerile voastre. Parerea ar fi ca strica simetria . Cum chitara se tine cu axa pe quasi orizontala se muta centrul de greutate in partea de jos. Daca ar pune un headstock mai mare ce sa contrabalanseze cutia de rezonanta si cu un mic pickguard in partea de sus ar fi o simetrie in perspectiva .At fi un balans al corpurilor ce ar fi mai aproape de muzica sferelor . Raportul de aur , sirul Fibonacci au un rol important in univers deci si in arta atat vizuala cat si in muzica . Asa ca o spirala ( melc) "A'la Fibonacci " ar fi modelul corect .Atat din punct de vedere al rezonantei acustice cat si al formei vizuale. Din punct de vedere strict functional sa zicem ca-i ergonmica pozitia acestei platforme ...nu este pickguard caci nu avem de a face cu o chitara spaniola unde macina baietii ca la moara ,in schimb corpul "archtop" este la o distanta considerabila fata de corzi in pozitia unde chitaristul ar putea sa-si "rezeme" mana cu un deget ( punct de sprijin ) .Este clar ca nu ai cum sa zgarii cu pana corpul chitarei ce este la o distanta considerabila fata de corzi . Aceste placi ajutatoare au diferite forme estetice sau inestetice cum a avut inspiratia "proiectantul"...etc... Edited December 14, 2011 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
no name Posted December 15, 2011 Author Share Posted December 15, 2011 Bine zici ! Poți chiar sã i-o dai lu' nevastã-ta, chestia aia... Îi bunã la bãtut ºnițele. Ii cam subsire, mai degraba la vinete sau la-ntors clatite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no name Posted December 15, 2011 Author Share Posted December 15, 2011 Parerea ar fi ca strica simetria . Cum chitara se tine cu axa pe quasi orizontala se muta centrul de greutate in partea de jos. Daca ar pune un headstock mai mare ce sa contrabalanseze cutia de rezonanta si cu un mic pickguard in partea de sus ar fi o simetrie in perspectiva .At fi un balans al corpurilor ce ar fi mai aproape de muzica sferelor . Raportul de aur , sirul Fibonacci au un rol important in univers deci si in arta atat vizuala cat si in muzica . Asa ca o spirala ( melc) "A'la Fibonacci " ar fi modelul corect .Atat din punct de vedere al rezonantei acustice cat si al formei vizuale. Din punct de vedere strict functional sa zicem ca-i ergonmica pozitia acestei platforme ...nu este pickguard caci nu avem de a face cu o chitara spaniola unde macina baietii ca la moara ,in schimb corpul "archtop" este la o distanta considerabila fata de corzi in pozitia unde chitaristul ar putea sa-si "rezeme" mana cu un deget ( punct de sprijin ) .Este clar ca nu ai cum sa zgarii cu pana corpul chitarei ce este la o distanta considerabila fata de corzi . Aceste placi ajutatoare au diferite forme estetice sau inestetice cum a avut inspiratia "proiectantul"...etc... q.e.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 si la chitarile model Les Paul exista pickguard, sunt multi care il dau jos. este chestie de preferinta personala, eu unul l-as pastra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Ii cam subsire, mai degraba la vinete sau la-ntors clatite. Na, vezi ? Te descurci tu ! La o chitarã primiºi bonus o "rãzãtoare"... Bune ºi Ibanezurile la ceva... [ ...sã vezi ce mi-o fur acuma...] PS : Cum era la cooperativa din sat pã vremuri : la un kil' de mãlai, bonus o talangã pentru vacã... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 E foarte bun ca sa iti odihnesti mana in timp ce canti, eu imi mai sprijin degetul mic de el pentru o acuratete mai mare la picking, plus ca pe un Les Paul arata foarte bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 De asta ai la semnatura un LP fara pickguard? )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts