Variant Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Am terminat un cabinet pentru cineva care stie sa aprecieze calitatea Lemn de brad de 25, "finger joint", adica mai pe romaneste imbinare in dinte de ... pieptene, zice mesterul meu lemnar Panouri de plywood de 14, suruburi doar la sipci. Acoperit cu Tolex Bronco/Levant Red, grillcloth Fender Silver, etc. Difuzor Celestion Vintage 30, made in England. Cateva poze din timpul si la finalul lucrarii: Din cauza blitzului rosul nu se vede in poza cat de frumos e ... in realitate e mai inchis putin, superb. Cred ca am sa fac si un amp cu tolex de asta. Sunetul ... nebunie! 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bure_73 Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Arata de nota11 , sunt curios de unde ai facut rost de panza din fata ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bach Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Am terminat un cabinet pentru cineva care stie sa aprecieze calitatea Lemn de brad de 25, "finger joint", adica mai pe romaneste imbinare in dinte de ... pieptene, zice mesterul meu lemnar Panouri de plywood de 14, suruburi doar la sipci. Acoperit cu Tolex Bronco/Levant Red, grillcloth Fender Silver, etc. Difuzor Celestion Vintage 30, made in England. Cateva poze din timpul si la finalul lucrarii: Din cauza blitzului rosul nu se vede in poza cat de frumos e ... in realitate e mai inchis putin, superb. Cred ca am sa fac si un amp cu tolex de asta. Sunetul ... nebunie! frumos a iesit, am construit si eu recent un 1x12 si un 2x12 tot din brad, desi am auzit ca nu e chiar o alegere buna pt difuzoare, eu zic ca suna decent si e si mai usor decat pal sau mdf-ul....ce adeziv sa folosit la lipirea tolex-ului??? eu le-am baituit si le-am dat cu lac nu le-am imbracat in material da poate n-ar fi rau.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Am uitat eu , a fost facut cu lemn de tei, initial era vorba de brad dar am optat pentru tei, un lemn mai curat decat bradul, insa la fel de usor. Suna super bine, dar conteaza si difuzorul, binenteles, si ce-am pus noi e difuzor! Tolexarea nu e usoara daca vrei sa iasa profi, e munca multa si atentie la detalii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bach Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Am uitat eu , a fost facut cu lemn de tei, initial era vorba de brad dar am optat pentru tei, un lemn mai curat decat bradul, insa la fel de usor. Suna super bine, dar conteaza si difuzorul, binenteles, si ce-am pus noi e difuzor! Tolexarea nu e usoara daca vrei sa iasa profi, e munca multa si atentie la detalii. mi se parea mie ca e prea "curat" lemnul sa fie brad tei-ul e cu totul altceva intradevar, da pt astia mai saraci e bun si bradul Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Foarte frumos realizat.Bijuterie.Iar despre difuzor...cireasa de pe tort. Felicitari pentru realizare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted November 14, 2011 Author Share Posted November 14, 2011 Foarte frumos realizat.Bijuterie.Iar despre difuzor...cireasa de pe tort. Felicitari pentru realizare. Multumesc ... si totusi n-am primit niciun "like" pentru el 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nothing_ro Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Ti-am dat eu un like pe PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted November 14, 2011 Author Share Posted November 14, 2011 Ti-am dat eu un like pe PM daca n-ai raspuns la telefon aseara ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 daca n-ai raspuns la telefon aseara ... I s-o-nzãpezit trinu-ntre Vaslui ºi Iaºi, cã ºi mie mi s-or lungitãrã urechilii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 cabul asta rosu ca sangele, mie imi revine! va tin la curent si cu sampleuri comparative cu cele 3 caburi pe care le am pe la sala. un orange, cabul asta, si inca un variant 1x12. Chiar vroiam sã cer cotele de gabarit, însã dacã zici ca pui sample comparative mai aºtept, numa' sã spui, te rog, dacã ºi celelalte sunt complet închise în spate, ca ºi ãsta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviusnop Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 1.celestion ( s-ar fi auzit mai bine cu mai putine inalte ) 2.eminence ( s-ar fi auzit mai bine cu ceva mai multe inalte) 3.jensen ( no comment ) testul e concludent exact pt ca nu ai schimbat setarile amp-ului ! oricum foarte misto suna plus ca arata genial acest cabinet ! numai succese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Foarte concludent testul, tonul de blackface este cel mai bine pus in valoare de jensen, din pacate constructia tip closed back a cabinetul ia din caracterul amplificatorului, dupa cel mai ok pare Celestion, ultimul fiind Eminence care pare o copie de Greenback dupa tonalitate. Eminence-ul mi se pare exact opusul difuzorului traditional de DRRI, are multa medie si destul de putina definitie in medii inalte si inalte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 iata sampleurile, ce iti place de aici? Faine ! Faine ! Fiecare e ok pe sound-ul ei. Mie personal îmi plac toate ! N-am ce sã comentez ºi nici preferințã clarã pe una anume... Aº zice numa' cã ai parcã un uºor "hârâit" pe zona de de baºi, dar probabil din captare, cã apare la toate trei... Probabil, diferențe notabile ar fi apãrut dacã încercai ceva la volum mare...some powerfull shit ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Orange 2x12 CB Jensen > Variant 1x12 CB Celestion V30 > Variant 1x12 OB Eminence . Asa mi-au sunat mie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviusnop Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 adevarul e ca toate suna bine, depinde f mult de preferinte ! azi noapte ascultam la volum mic, acum am dat un pic mai tare si mi-a placut un pic mai mult jensen si un pic mai mult eminence decat aseara dar cumva ramane la fel clasamentul ... e misto cand ai de unde alege Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamwels Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 1. Jensen 2. Celestion 3. Eminence Parerea mea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted May 17, 2012 Author Share Posted May 17, 2012 Un cabinet pentru mine, cu Celestion Classic Lead 80 in el, tot lemn de tei, de 22mm acum, in rest e acelasi tolex ca la cel de mai sus, dar alt grill-cloth, mi-a placut mie asta white stripe. A trebuit sa fac literele negre ca nu prea se mai vedeau pe alb ... Pozele arata cam rau pentru ca sunt fara blitz, care tocmai se ... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted May 17, 2012 Author Share Posted May 17, 2012 ... white stripe ... De fapt se cheama "white cross" ... ma gandeam eu la White Stripes, cred ca ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest psihotronic Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 mie mi-a placut ala cu eminence... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BLUETUNNER Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 De unde ai facut rost de tolex pentru a inveli cabinetul? Apropo, ai facut treaba foarte buna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 De unde ai facut rost de tolex pentru a inveli cabinetul? Apropo, ai facut treaba foarte buna! http://www.tube-town.net/ttstore/index.php/language/en/cat/c111_Tolex---Grillcloth.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts