www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Gibson Dove


Guest ~bibi
 Share

Recommended Posts

Cand cineva vine si spune ca Gibson face chitari acustice bune pentru ca brandul Gibson e renumit si daca sunt renumite inseamna ca sunt bune si mai pune langa asta si un nume precum Yamaha care produce de toate incepand cu "ace brice si carice" si terminand cu avioane; (sa mai adaugam ca nu exceleaza la nimic).

 

E evident ca persoana aia stie multe despre chitari.

 

Am simtit o nevoie "obsesiv compulsiva" de a contra o asemenea persoana.

 

Gibson e bun? Evident ca e bun da' la banii pe care trebuie sa ii dai pe un Gibson cred ca poti cumpara 3 chitari care suna cel putin la fel de bine.

 

Cu siguranta e o chitara buna , si bineinteles ca o chitara facuta de o firma ce are un renume obtinut pentru chitarele acustice (Martin , Taylor) este "dintr-o cu totul alta liga" (ca sa folosesc o formulare des intalnite pe aici) . Gibson au mai degraba experienta cu instrumentele "semi-acustice" si , bineinteles din motivul asta au experienta mai mare cu instrumente acustice decat celelalte firme ce se ocupa de electrice . La partea cu Yamaha nu iti dau dreptate , fac instrumente foarte ok , dar la fel cu Takamine , fiind instrumente japoneze sunt gandite diferit de cele europene/americane si au un alt gen de sunet , care poate sa iti placa sau nu .

 

Si nu in ultimul rand , nu cred ca parerile expuse aici , arata cat stiu persoanele respective (oameni care canta la electrica) despre chitare . Si la partea cu chitaristii "electrici" ce folosesc chitare acustice sunt de acord , dar Brian May nu este in aceasta categorie si 90% din partile sale de pe albume nu sunt cantate la chitara electrica .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

In ce il priveste pe Brian May EU nu l-am vazut cantand pe Gibson-uri acustice.

 

 

Nu am spus ca ar fi facut-o .

 

Ai scris ca foloseste chitara electrica 90% pe albumele Queen , asta am combatut , multe din partile de chitara din piesele lor sunt cantate de Deacon sau Taylor , si May foloseste si "o groaza"; de alte instrumente : koto , banjo . pian... si "modul" in care le foloseste pe toate atesta ca nu e chitaristul obisnuit de rock care canta cateva riff-uri si solo-uri si mai ia din cand in cand o chitara sa cante intro-ul la o piesa sau cate o "balada" , deci , e "foarte" relevant motivul pentru care alege un instrument . That's what I'm tokin 'bout ! :D

Edited by korko
Link to comment
Share on other sites

Bai haideti ca am ras destul...

Mai lasati-o.

 

Daca fata are o suta de milioane (leuti vechi de-ai nostri), o chitara Dove este intr-adevar o investitie.

Mai departe lucrurile sunt discutabile pana-n panzele albe si pana la mama hertzilor si rezonantelor controlate, necontrolate, dorite si nedorite etc...

 

(iar Brian May canta cu Guild, dar nu cred ca exista chitara acustica sau electrica, din cele pentru maestri, care sa nu-i fi trecut prin mana)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Glumesti, in ce ma priveste nu m-am "duelat in opinii". Am raspuns afirmatiei "acusticele Gibson nu sunt bune pentru ca nu am auzit de chitaristi mari care sa le foloseasca". Am demonstrat ca exista chitaristi mari (fie ca "mari" se judeca dupa arta pe care o fac, competenta tehnica, sau vanzari de albume) care le folosesc cu placere. Nu vad unde-s opiniile.

 

Daca citesti cu atentie, singurul care a facut aprecieri legate de calitatea acusticelor Gibson a fost Beck Petrucciani.

Personal, la capitolul acustice prefer Martin la Gibson, dar, spre diferenta de altii, consider irelevante preferintele mele cand e vorba de nevoile, valorile si bugetul altora. Si preferinta mea nu se bazeaza pe considerente legate de calitatea constructiei sau costul materialelor.

 

Calm down, man, nu la tine am facut referire. :)

 

Lui Beck ii era adresat mesajul, dar am evitat sa-i spun direct deoarece ar fi interpretat postul meu ca pe un atac (e cam artagos, lol).

Edited by Ironside
Link to comment
Share on other sites

Guest ~bibi

Bine.Bine. Aia cu cercetarea e amuzanta laugh.gif

Cred ca renunt sa mai visez la chitara asta. Vad ca nu se gaseste nicaieri in Romania...

 

http://coolspotters....#medium-1258685

 

"About this Spot: Justin Bieber plays a Left Handed Gibson Dove in Flight"

 

http://www.chacha.co...stringed-guitar

 

"Q: Does Justin Bieber use a steel stringed guitar?

 

A: Justin Bieber The Gibson Dove is a flattop Steel-string acoustic guitar made by Gibson Guitar Corporation. Justin Bieber does use the Gibson Dove."

 

Na ca am ajuns s-o fac si p-asta. Cercetare despre Justin Bieber...

Link to comment
Share on other sites

Daca tot va duelati in acustice celebre de la Gibson cred ca ar trebui amintita seria J(umbo) de la ei (sau SJ) cu toate de rivatele ei gen SJ200, J250 etc si seria Hummingbird, mult mai cunoscute decat seria Dove.

 

Am avut placerea sa cant pe cateva, printre care SJ 200 si un J-45 mai vechi si pot sa spun ca sunt chitari construite foarte bine si cu un sound foarte personal. Jumbo-urile suna foarte bine pentru strumming, iar J-45 era exact ceea ce cautam eu de la o acustica, un ton plin si clar cu multe armonici. Griful nu mi-a placut in mod deosebit, dar nu era rau.

Link to comment
Share on other sites

Ce-am vrut eu sa zic era ca neavind experienta cu niciunul din instrumentele in cauza nu poti avea o opinie realista despre ele (sper c-am zis bine). E ca si cum eu as spune ca Lamborghini e mai bun ca Ferrari, desi eu n-am condus niciuna, iar ca argument aduc popularitatea Lamborghiniului. Putem doar presupune ca modelul mai popular e si mai bun, dar eu nu m-as baza pe asta dac-ar fi sa-mi aleg o chitara. Parerea mea, nu tre' sa fiti d-acord cu mine.

(FITI, BA, DE ACORD, CA VA IA MAMA DRACU!!!). :lol::lol::lol:

 

Stiu c-ai scris pentru distractia ta, dar m-am distrat si eu odata cu tine si sint sigur ca nu-s singurul. :yay:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

...una dintre cele 2 chitare este in fapt clona celeilalte ;) .

 

edit : important e cum stii sa evaluezi un instrument (in functie de ce stii sa il evaluezi) , nu cate instrumente a probat cineva , pentru ca un chitarist fara experienta poate sa probeze cate instrumente vrea , este tot aia . nu ma refer la nimeni din discutia asta , ci la argumentul in sine , pe care l-am citit de zeci de ori pe acest forum .

Edited by korko
Link to comment
Share on other sites

Uneori depinde si de experienta cu instrumentele pentru ca dupa ce testezi mai multe stii mai bine ce vrei. Experienta poate veni si dupa ce canti pe mai multe instrumente.

 

De exemplu dupa ce am cantat mult pe Ibanezul meu mi s-a parut destul de greu sa ma acomodez pe un grif de Gibson. Mi se parea radiusul prea mic, adica fretboardul parea prea rotund, era prea curbat. Tin minte la o lectie de chitara la Marius Pop acasa mi-a dat Gibsonul si am cantat pe el mai rau ca o cizma.

 

Ulterior dupa ce am cantat si pe alte chitari mi-am dat seama ca ma simt mai comod pe un grif mai gros dar care are fretboard-ul mai ingust. Acuma nu imi mai plac asa mult grif-urile de Ibanez care sunt subtiri si au un fretboard lat si plat (radius mai mare).

 

Chiar daca e o chestie de gusturi incepi sa simti lucrurile mai bine dupa ce canti pe mai multe marci si modele.

 

In ce priveste evaluarea unei chitari daca e buna sau nu, io chiar nu ma pricep la d-alea cu lemne rare si chestii din astea.

 

Io-s mai mult un cioban care daca se simte bine cu o chitara nu conteaza deloc daca a costat 100 de lei sau 10.000 de eur. Daca ma simt mai bine cu aia care costa 100 de lei o iau pe aia si basta. Si in plus poa' sa scrie pe capul chitarii mele *****, daca imi place mie cum suna o sa cant cu ea.

 

Chiar nu is mare expert pe felia asta si nu am gusturi rafinate.

 

griful lat si plat e pentru chitaristi tehnici , adica chitaristi ce canta parti ce necesita pozitii complicate pe chitara (similare cu cei care canta la chitara clasica) .

griful ingust si rotunjit e pentru cei care cauta mai putin aspectele de mai sus si pot astfel executa sucesiuni de note , acorduri , riff-uri mai usor .

cam asta e diferenta obiectiva intre cele 2 .

grif comod e un alt termen pe care nu il agreez . comod in ce sens ?

nu-mi sunt clare concluziile tale , acum preferi un grif fata de altul , de ce nu ai prefera intr-un an sa zicem un al 3-lea grif , pentru ca nu exista un grif ideal , fiecare e bun pentru altceva .

 

eu ma retrag din topicul asta care nu duce nicaieri .

 

edit : ca si o concluzie (personala)...lucrurile de fapt sunt foarte clare , ele trebuie doar intelese asa cum sunt , nu redescopite si reinventate .

Edited by korko
Link to comment
Share on other sites

Guest ~bibi

Ca sa fiu sincera, vroiam chitara asta si datorita lui KT Tunstall.

Nu stiu cati dintre voi o stiti, dar merita sa va uitati la aparitiile ei live thumbsup.gif

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ca sa fiu sincera, vroiam chitara asta si datorita lui KT Tunstall.

Nu stiu cati dintre voi o stiti, dar merita sa va uitati la aparitiile ei live thumbsup.gif

 

Mda, fata stie ce sa faca cu o chitara, o tamburina, un microfon si un looper. Parca vazui si o pedaluta Boss p-acolo, posibil TU-3.

Dar, totusi, poti sa te descurci cu orice chitara acustica decenta, nu neaparat cu Gibson Dove.

Ma rog, fiecare cu pasarica lui/ei, pardon de expresie. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1.Nu ti-am vazut videoclipurile cu KT Tunstal pentru ca nu am avut timp sa citesc tot ce ati scris.

 

2.As fi preferat sa fie maxim 12 milioane, dar am vazut ca nu e posibil, asa ca sunt dispusa sa cumpar chitara asta chiar daca ar costa 5,000 $.

 

3.Nu mai conteaza, puteti sa le considerati cum vreti.Fite sau nu, eu nu m-am luat de voi si nu v-am dat poze la ''misto'' cu justin bieber (daca sunt fata nu trebuie sa imi placa neaparat de copilul ala).

 

4.Eu v-am intrebat doar unde se gaseste chitara asta in Romania, iar pretul era ''de preferat'', deci asta inseamna ca nu era obligatoriu 12 milioane.

 

5.Atati bani eram dispusa sa cheltuiesc pe chitara asta in momentul in care am deschis acest forum, acum am mai facut rost, si oricum, pot fi sprijinita financiar de parinti.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

1.Nu sunt obligata sa citesc tot ce ati scris. Am citit ce am vrut.

2.Cand am intrebat nu ma informasem despre pretul chitarilor Gibson, credeam ca au preturi mai omenesti, dar asta e. Ca sa stii, mi-am cumparat acum 2 luni o acustica Gibson Hummingbird, deci discutia asta nu prea mai are rost.

3.Nu mai pot eu de JB, la misto sau nu chiar nu stiam ca ''stie'' sa cante la chitara, si oricum nu ma incanta stilul de muzica pe care il canta.

4.Mda, deci aici vad ca se fac doar misto-uri, nu poate omul sa puna nici macar o intrebare ca faceti misto de el. De parca voi nu ati fost odata la inceput, dar ma rog, acum toti sunteti specialisti.. deci faceti caterinca de aia cu mai putina experienta! <_<

5.Daca tu ma iei cu fatuca te iau si eu cu mosule. Deci, mosule.. uite ca ''printesa'' a primit pana la urma o chitara asemanatoare! Nah, te oftici ? Care-i problema ? Chitara aia e de nasul cui vrea ea daca iti permiti sa investesti ceva bani in ea. Si da, nu canta singura! Doar nu imi luam o chitara de o gramada de bani ca sa ma uit la ea sau sa o pun in vitrina! Ma subestimezi, poate stiu si eu totusi sa ''zdrangan'' ceva la chitara. :lolsign:

Link to comment
Share on other sites

... cat de distractiva e treaba asta .... Era pe vremea cand divinizam orice avea scris pe el Gibson. Daca ai ciocu' mare unii cred ca tu chiar stii ceva.

Mama cate prostii am facut la viatza mea.

 

Aha ! Deci, sã-nțeleg cã-ntre timp te-ai luminat ºi-ai început sã te uiți dupã Vintage-uri... :P

Pe când un V100, ceva ?... jokie.gif

 

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.