www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dan Andrei Aldea


varu' maftei
 Share

Recommended Posts

Eu cand m-am apucat de chitara am studiat cu un compozitor batran fara bani si fara casa (George Manescu, nu stiu daca mai traieste acum ca stiu ca avut cateva comotii intre timp. Niste tigani ii furasera casa si traia in subsolul teatrului Fantasio din constanta). Una din primele lectii pe care ni le-a dat a fost ca daca te apuci de chitara serios, risti in timp, daca devii bun si daca incepe lumea sa te asculte, sa incepi sa te gandesti ca toata lumea care nu canta la un instrument sau care nu a ajuns la nivelul tau este sub tine. Iti vine sa dai lectii, sa le spui la oameni ce e bun si ce nu fara sa exprimi acest lucru ca pe o opinie.

 

Eu observ fenonenul asta la multi oameni mai batrani, cu mai multa experienta (inclusiv pe forum), iar Dan Aldea nu este o exceptie de la regula.

 

Adevarul este ca nu este nimic in ne-regula. Asa se intampla cu toti artistii, toti marii compozitori si toate marile vedete, Roger Waters, Mark Knopfler, ba chiar de curand un pic Mike Portnoy.

 

Pentru fani, insa ar trebui sa fie importanta doar muzica artistului. Omul isi face treaba si scoate muzica, probabil dupa 40 de ani de cariera te astepti lumea sa te considere autoritatea finala in toate subiectele, si mi se pare si normal. Nu se spune ca batranii sunt mai intelepti? Artistii gandesc altfel, si cand devin intelepti devin din pacate si incapatanati si partial megalomani.

 

Asculta cineva Pink Floyd? Tot conceptul albumului "The Wall" se rezuma la un "zid" intre fani si formatie. Formatiile din vremea aia nu aveau access la forumuri si e-mail si alte chestii. Contactul cu fanii era la spectacole si cam atat. Acum, cand fiecare artist poate intra pe un forum si poate intra in contact direct cu fanii este INEVITABIL sa iasa conflicte de genul asta. Artistii nu au ce cauta in mijlocul fanilor. Ar trebui sa vedeti ce a iesit pe forumul lui Mike Portnoy zilele trecute (am fost banat, by the way, pentru ca am zis ca nu-mi place ultimul album Dream Theater, vai draga le-am insultat onoarea lor de monstrii sacrii, cand Mike Portnoy s-a descis sa controleze fiecare aspect al formatiei de la productie pana la compozitie :) ).

 

Ideea este ca viziunea artistului, din pdv muzical, este intotdeauna corecta. Ascultatorii intotdeauna vor avea diferite opinii si le vor place diferite lucruri, dar un artist cu o cariera atat de lunga precum a lui Dan Aldea ar trebui respectat. Acultatorii ar trebui sa aiba voie sa critice cat vor, dar daca se intalnesc direct cu artistul si il implica si pe el in discutie, atunci iese urat. Dan Aldea este un om si nu un zeu.

 

In opinia mea fenderstrfat, in threadul ala, a exprimat o opinie, iar Dan Andrei Aldea nu a fost de acord cu opinia lui. Dar, din cauzca ca Aldea este uberfamous iar fenderstfat nu, cel din urma a fost certat si criticat de toata lumea. Eu nu pot sa suport si noi voi suporta niciodata ideea ca cineva are voie sa exprime un ceva despre un lucru obiectiv (cum este teoria muzicala) si acel lucru trebuie sa fie universal corect doar pentru ca personajul in cauza este o autoritate din pdv subiectiv (muzica). Eu cred ca Aldea a reactionat prea grav, dar inteleg de ce I s-a parut aiurea ce a scris fender. In final, eu cred ca vedetele de genul asta nu ar trebui sa vina pe forumuri si sa se bage in discutii tipice care, si fara prezenta lor, ajung la cearta. In opinia mea, vedetele ar trebui sa primeasca fan mail si cam atat, in rest comunicarea cu fanii trebuie sa fie prin muzica si arta, nu prin discutii stupide pe forum despre ce e gama si ce nu e gama.

 

Pacat ca l-am lasat pe om cu impresie proasta despre forum. Din pacate, e forum romanesc si n-ai ce-i face.

Edited by Metabog
Link to comment
Share on other sites

Viziunea artistului este intotdeauna corecta in legatura cu munca de creatie a artistului. Totusi, aici avem de-a face, atat in persoana lui DAA, ST, si altii, cu artisti care au ales sa participe la discutii pe un forum liber de pe Internet, care, mai mult, nu era dedicat exclusiv nici unuia dintre dumnealor. Unde li s-au tolerat niste iesiri care ar fi rezultat intr-un ban definitiv pentru oricine altcineva ("double standard" - cum se spune pe meleagurile unde haladuiesti :) ). Care nu erau in nici un caz legate de contestarea viziunii lor artistice. Mai mult, cele mai revelatoare momente au avut loc in dialog intre ST si DAA, unde nu se pune problema tupeului cuiva care e doar un nivel peste mitologicul cimpanzeu Goofy.

 

Da, am corectat, asta vroiam sa spun.

Link to comment
Share on other sites

Intentia mea a fost sa opresc discutiile despre Aldea, pentru ca vor degenera din nou. Sunt sigur ca tu ai bun simt, stii despre ce s-a discutat atunci si iti respect parerile, dar cei care nu au apucat vremea aceea pe forum si citesc abia astazi si pe diagonala acel topic (cum a fost Cursedone) vor starni din nou scandal.

A fost un topic, a fost inchis, sa-i punem cruce.

doar vroiam sa imi exprim parerea avand in vedere ca prima data cand am citit topicul(eram pe vremea aia pe rgc) nu am inteles mai nimic din ce a zis DAA si s-a si inchis cu focuri de artificii si flame si toate alea

 

acuma realizez si eu ca ma lupt cu morile de vant avand in vedere ca nu mai trece pe aici omu.. nici topicul nu prea are rost, adica ce discutam aici, faptul ca DAA a venit pe forum si a zis aia si aia? pai s-au zis deja destule acolo :) acuma mi-am dat si eu seama ca nu am facut mare lucru prin postu respectiv, doar mi-am varsat nervii complet aiurea, dupa aia am incercat sa o dreg fara prea mult rost si din nou imi cer scuze :) chiar eu mi-am dat report sa il stearga cineva pt ca nu pot sa sterg mesajul respectiv si sa nu se inteleaga cum ca am eu ceva cu DAA

 

in concluzie eu cred ca topicul asta nu prea are rost, decat daca ar fi sa vorbim despre muzica lui (si daca asta devine directia topicului eu ma retrag elegant si discret de pe acum :) )

Link to comment
Share on other sites

Daca n-ai fi spus asa ceva (trebuie sa fii logat ca user, altfel nu merge link-ul), as mai zice. Dar poate ar fi cazul sa o lasi mai moale cand vine vorba de Aldea, mai ales cand stii ce-ai zis.

nu prea inteleg,serios ! ce am zis ca sa trebuiasca sa o iau mai moale? Probabil ca diferenta dintre noi este ca eu sunt biasat,adica partinitor,fiindca EU stiu cum canta DAA.Si da,stiu si cum canta Sorin Tudoran,si pentru asta am un respect enorm pentru aceste 2 personaje.Si fiindca eu am crescut cu acesti idoli,voi fi intotdeauna biasat.Majoritatea celor care citesc acest topic au ascultat maximum albumele cu Sfinx,fiindca ,din pacate,altceva nu au avut cum sa asculte.Si cum careva a amintit de TGP,asa e,nu e Keith Richards pe TGP,dar sunt cativa valorosi si cunoscuti din comunitatea chitaristica americana.Si toata lumea are un respect deosebit pentru ei.

 

Pana una-alta, baiatul de la Marfar a avut bun-simt. Multi altii, nu.

a avut bun simt cu carul.romania,te iubesc :)

Edited by midnight rider
Link to comment
Share on other sites

Poate ca mi-am proiectat eu sperantele in mod naiv pe thread, insa nu mi se pare fara rost in masura in reusim sa analizam impreuna ce s-a intamplat si cum se poate evita pe viitor.

  • Un forum public nu este un podium potrivit pentru un artist care pretinde respect neconditionat. In ordinea asta de idei, daca pe viitor ne mai onoreaza cineva cu prezenta, poate reusesc prietenii nostri administratori sa modereze toate post-urile pe thread-ul respectiv inainte sa ajunga la artist.
  • Atata vreme cat atat oaspetii cat si forumistii "normali" raman cu un gust amar dupa experienta, fie o rezolvam intr-un fel pe viitor, fie transformam incet-incet RGC intr-un GraigsList specializat pe instrumente al Romaniei.

pai problema nu mi se pare cu adminii sau moderatorii, nu mi s-a parut in nici un moment ca posturile trebuiau "moderate", ca tonul tipului era dispretuitor sau ceva. doar s-a declarat mai putin adulator fata de DAA si si-a "permis" sa faca o remarca la cum intelege el o bucata dintr-o opera sau ce mai era :) . problema mi se pare doar cu faptul ca DAA nu a acceptat ca cineva sa discute asa cu el, si in consecinta a plecat... dupa aia bineinteles toti au tabarat pe tipu de la Marfar. realizez acum ca nu stiu daca si eu as fi orgolios ca el dupa zeci de ani, dar personal mi se pare ca un pic mai multa diplomatie nu ar fi stricat.

Link to comment
Share on other sites

Guest Legion
nu prea inteleg,serios ! ce am zis ca sa trebuiasca sa o iau mai moale? Probabil ca diferenta dintre noi este ca eu sunt biasat,adica partinitor,fiindca EU stiu cum canta DAA.Si da,stiu si cum canta Sorin Tudoran,si pentru asta am un respect enorm pentru aceste 2 personaje.[...]

 

a avut bun simt cu carul.romania,te iubesc :)

 

Ma refer la faptul ca singurii care vroiau sa "&^%$ in gura pe cineva" erau tu si cu gasca de justitiari porniti sa "repereze" onoarea marelui Aldea. Si la faptul ca ti se pare hilar ca omul a decis sa nu mai intre pe forum dupa ce a auzit de la voi.

 

Si da, chiar a avut bun-simt. Nu stiam ca a indrazni sa nu fii de acord cu Aldea te face lipsit de bun-simt.

Si chiar si asa, si-a cerut scuze (desi nu avea pentru ce). Cei care l-au (l-ati) porcait n-au fost in stare de asa ceva, ba chiar se si amuza de "isprava" lor.

Link to comment
Share on other sites

Din cate imi amintesc, Dan Aldea a intrat pe forum la invitatia unui user. Asta inseamna, din cate stiu eu, ca el a fost musafir, iar noi gazde. Si, in calitatea noastra de gazde, am zbarcit-o. Cineva, dadea niste exemple, mai sus, cat de populari sunt Satch si Morse, invitati fiind la un fan acasa, respectiv la o nunta. Deci, tot musafiri. Ati vazut gazdele sa faca altceva decat sa-i filmeze, sa se bucure impreuna cu ei,musafirii, sau sa scoata cate un " wow, cum ai facut asta, sau ailalta!!!???". Nu !. Ma intreb ce se intampla daca, oricare dintre ei ar fi inceput sa-i atentioneze pe cei doi chitaristi ca nu tin pana bine, sau ca nu prind bine acordurile, sau ca nu vibreaza notele suficient de lung,etc... Credeti ca cei doi ramaneau lafel de veseli si binedispusi? Ma indoiesc. Si-apoi, ne-am intalnit vreunul dintre noi cu Dan Aldea intr-un cadru suficient de neprotocolar, face to face, pentru a sti care ii este comportamentul si daca nu cumva atitudinea lui vis-a-vis de noi, ca si fani, ar fi asemanator cu cel al lui Satch, sau Morse ? Nu !.

Noi, gazde bune, cam asta am facut: l-am contrazis pe Dan de fiecare data cand si-a exprimat o parere si am facut-o la un mod destul de direct si lipsit de tact. Ca daca n-o faceam, nu mai putem inchide ochii noaptea......

Dar, cred ca e bine sa o lasam asa, pentru ca , oricum, nu mai putem drege ceva . Si sa fim atenti , pe viitor, cu eventualii musafiri...

Link to comment
Share on other sites

nu prea inteleg,serios ! ce am zis ca sa trebuiasca sa o iau mai moale? Probabil ca diferenta dintre noi este ca eu sunt biasat,adica partinitor,fiindca EU stiu cum canta DAA.Si da,stiu si cum canta Sorin Tudoran,si pentru asta am un respect enorm pentru aceste 2 personaje.Si fiindca eu am crescut cu acesti idoli,voi fi intotdeauna biasat.Majoritatea celor care citesc acest topic au ascultat maximum albumele cu Sfinx,fiindca ,din pacate,altceva nu au avut cum sa asculte.Si cum careva a amintit de TGP,asa e,nu e Keith Richards pe TGP,dar sunt cativa valorosi si cunoscuti din comunitatea chitaristica americana.Si toata lumea are un respect deosebit pentru ei.

 

 

a avut bun simt cu carul.romania,te iubesc :)

 

 

Cu riscul de a pica ca musca in proverbialul lapte, de a da cu stingul in la fel de proverbialul drept, a postat Keith Richards pe The gear page? Link?

Link to comment
Share on other sites

Sa vedem despre ce ar fi vorba

 

Asa.

 

Sa presupunem ca nu dam doi bani pe cum canta ST sau cum canta DAA , nu-i suferim sunt urati , cu bube-n cap ,nesuferiti cred ca pot da lectii la toata lumea ,se cred buricul pamantului si alte multe rele.....cine se cred ? Nu?

 

Dar incontestabil , tebuie sa recunostem ca au mai multe lucrari muzicale, inregistrari , compozitii , activitate indelungata atat in concerte cat si in studiou .Experienta cu carul , Cunosc chitara si muzica .

 

Au mai multe piese de succes ce au devenit parte a istoriei muzici rock de la noi !!!

.

Nici in zilele noastre nu au concurenta in domniu pe piata muzicala din romania.Nu a aparut nimic mai bun sau macar la nivelul trupelor conduse de cei doi ca si muzica si interpretare.

 

Nu prea ar avea concureta daca s-ar difuza si propaga muzica rock de pe la noi , deocamdata nu exista "viata muzicala" doar o miscare underground exploatata ici colo la nivel de cluburi.

Singura "concurenta" au avut-o cu trupele din perioada in care aau activat ,dar care nici ele nu mai exista la ora ctuala .Asa ca ne putem referi doar la inregistrari.

 

Deci pot sa trag concluzia vreau nu vreau ca este vorba de doua vedete incontestbile!!,

 

De doi muzicanti /muzicieni exceptionali cu multa experienta ,cu activitate bogata incununata si de succes .Vedete cunoscute si recunoscute care nu mai au nevoie sa demonstreze ce stiu se ce pot .

Si-au demonstrat valoarea .Cei al lor este al lor nu le-o mai puate lua nimeni !!!

 

 

De cealalta parte:

 

avem pe forumisti super , draguti , frumosi , destepti ,educati,fantastici,mari cunoscatori ale chitarei,a pozitiei dozelor , biasul tuburilor,cum se tine pana,specialisti in DSP si in audio analogic ,enciclopedii vii , mari interpreti super inteligetni, filosofi,lutieri , scriitori ,marii critici ( nu muzical -doar critici a de toate ),si mai ales "textieri",

 

Nu au nici un album cunoscut si recunoscut cu macar o piesa de suces sau macar cunoscuta de cativa melomani , nu au nici macar un pasaj solistic vestit , al lor personal, intr-o piesa de succes al trupei in care canta .Cei mai multi nici nu se stie daca stiu sau nu sa cante 8 masuri la chitara ( Cat de cat corect ritmic ,macar , De interpretare nici nu are rost sa amintim )

 

Da ...."da e multi" ( hehe ) si inca pe teren propriu " cu soarele din spate ".

 

Asa ca este absolut hilara treaba .

 

Doar este democratie ,

 

Normal , ar fi ca cei ce se simt in stare sa spuna :

 

-Mai astia => ST si DAA !Ia fiti atenti !!Ce baaa , veniti din trecutul indepartat sa ne invatati cum se canta si cum se face muzica Asculta aici tati cum se canta la chitara si cum se compune muzica !Fii atent cum se tine pana !!!

 

..si pui frumos un exemplu "DEMONSTRATIE.wave" sau mp3, sau/si video pe youtube si demonstrezi ca esti mai bun.

 

Aduci articole din presa , inregistrari de interview-uri de la posturi de radio si TV , articole scrise despre activitate, muzica ,interpretare ,articole ale criticilor despre munca si arta ta , premii castigate la diferite festivaluri/concursuri ec etc ....

 

....si sa mai scrii si ceva scrisori de dragoste catre forumisti si fani ca sa nu fi urat si cu bube-n cap ca si ST si DAA .

 

Nu zic , este o metoda de a ajunge in centrul atentiei sa "ataci" asa gratuit fara nici un background o vedeta , un personaj public recunoscut si bine cnoscut .intr-un spatiu public .

 

DAR odata ce ai atras atentia "publicului" celor atacati trebuie sa si demonstrezi ca esti bun de ceva .(macar sa te folosesti de ocazia ivita ,Dar nu am observat asa ceva!)

 

Altfel "cainii latra ,caravana trece "

 

Daca nu demonstrezi ca esti muzician/muzicant ramai in categoria spectatorului meloman si cu hobby chitara .

 

Deci poti spune cam atat :

 

Nu-mi place , nu inteleg ,,,,

 

I-mi place , e OK ....

 

cam la atat te poti rezuma .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

We must ask ourselves....

What would Jesus do?

Mor de ris!!!!!!!!!! :) :) :)

 

Altfel "cainii latra ,caravana trece "

 

Daca nu demonstrezi ca esti muzician/muzicant ramai in categoria spectatorului meloman si cu hobby chitara .

 

Deci poti spune cam atat :

 

Nu-mi place , nu inteleg ,,,,

 

I-mi place , e OK ....

 

cam la atat te poti rezuma .

 

 

In ce priveste alte criterii, nu competenta muzicala, l-as intreba pe Karpi daca el cand discuta un meci de fotbal prost se intreaba daca joaca mai bine decat cel mai incompetent jucator din cea mai slaba echipa care a jucat, sau daca atunci cand comenteaza ca un film e prost isi pune problema daca poate juca mai bine decat cel mai slab actor sau regiza mai bine decat regizorul...

 

Nu stiu cum dreaq dar sint de acord cu amindoi.

Probabil argumentul lui red ar fi perfect valabil daca eram pe un forum de fotbalisti sau de actori.

Pe de alta parte nici RGC nu e un forum exclusiv de chitaristi, mai ales ca si chitaristii sint la rindul lor ascultatori de muzica.

Link to comment
Share on other sites

pana la urma forumul asta nu ar trebui sa fie o umflare de muschi permanenta.

eu nu ma compar cu vreunul din grei, dar pot sa am opinii, avizate sau mai putin avizate, care, atata vreme cat cocheteaza macar cu pertinenta, pot fi exprimate aici.

 

in plus, daca vrei sa te-njuri cu unul, de ce n-ai face-o pe PM??

 

mie cele doua thread-uri mi-au folosit foarte tare, mai cu seama pentru ca am constientizat ca, in ultima instanta, suntem umani. dar umani de tot.

de altfel, sunt absolut convins ca azi, daca vreunul dintre grei citeste ce-a declarat, e foarte posibil sa vrea sa reformuleze. oamenii se schimba. mai ales artistii.

Link to comment
Share on other sites

Concluzia: aici este forum*, nu Conservator. :)

 

 

*mai degraba arena

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Dom'le ce se mai cramponeaza toata lumea de treaba asta cu inegalabilii artisti. Din nou, poate mi-a scapat mie vreo nuanta pe thread-urile pe care le-am citit, dar nici macar cei care au avut ceva de criticat nu au contestat valoarea muzicala celor sus-numiti. Deci asta e un non-subiect total, n-are rost sa le mai aparam onoarea de artisti, pentru ca e nepatata.

 

In ce priveste un dialog fructuos, el poate avea loc daca exista un minim de respect de ambele parti, altfel e vorba de un monolog care poate sau nu fi un succes, insa de cele mai multe ori nu e asa. Probabil multi dintre cei care au fost contemporani cu muzica lui ST si DAA produsa in Romania nu sunt deranjati de acest stil pentru ca au avut si multa vreme de a face cu sistemul educational comunist cu mainile la spate si tot parul care trece peste degetele profesorului tuns.

 

In ce priveste alte criterii, nu competenta muzicala, l-as intreba pe Karpi daca el cand discuta un meci de fotbal prost se intreaba daca joaca mai bine decat cel mai incompetent jucator din cea mai slaba echipa care a jucat, sau daca atunci cand comenteaza ca un film e prost isi pune problema daca poate juca mai bine decat cel mai slab actor sau regiza mai bine decat regizorul...

 

Exact ce spuneam , nu te bagi daca nu esti pe ele si ramai cu observatiile la nivel de spectator.

Link to comment
Share on other sites

in plus, daca vrei sa te-njuri cu unul, de ce n-ai face-o pe PM??

nu merge sefu' ...am facut-o eu si mi-am luat warn si suspendare..pe vremea cand eram troll..acum m-am transformat in porc...

 

 

BA PRIMITI PORCI IN RING? :) ...pfff, saracu' DAA numai la deshert ajunge ( adica topicul asta nu are nicio shansa sa ramana la cafenea) :)

cred ca rgc este forumul cu cele mai multe offtopicuri si bagari inutile in seama, iar eu nu ma excud, dar am o scuza, sunt porc...:@)

Link to comment
Share on other sites

Spre rusinea mea, doar azi am vazut si citit topicul de la Desertul Nuclear. Foarte interesant ! Pacat ca s-a terminat asa cum s-a terminat, pacat ca s-a terminat si atat. S-a mai intamplat ceva intre timp, chiar nu a mai intrat de atunci pe forum ? Alte reactii, chestii ?

Acest topic a fost inițiat de @Vãru maftei pentru a afla dacã s-a mai întâmplat ceva de la acel topic din deºert. Na, nu putem cere tuturor userilor sã învețe cum se foloseºte facilitatea search ºi nici nu ne putem aºtepta sã ºtie toatã lumea care sunt subiectele sensibile de pe RGC, însã i s-a rãspuns deja la toate întrebãrile. Când o sã reintre pe forum, o sã afle ºi dacã s-a mai întâmplat ceva între timp, ºi dacã Aldea a mai intrat sau nu pe forum de atunci, ºi care au fost reacțiile, ºi alte... chestii.

 

Mai departe, discuția de aici s-a transformat în aceeaºi discuție despre valori, care s-a mai tot fãcut pe aici. Exitã un topic special pentru asta, inițiat de Tony Dijmãrescu, unde se discutã exact despre valori. Ontopic.

 

Pe 4 iulie se împlineºte un an de când a început mega-discuția de pe topicul "ce înseamnã un chitarist bun". Oare sunt lunile iulie-august propice pentru astfel dezbateri? O fi de la cãldurã? :) Rețeta pare simplã... se ia un subiect cât mai vag, astfel încât sã poți contrazice uºor pe oricine, ºi apoi dãi cu înțepãturi, flegme ºi bâte.

 

Pãcat cã nu intereseazã pe nimeni... Nu am auzit pe nicãieri, în afara comunitãții, ecouri despre marile dezvãluiri din topicul respectiv.

 

ªi e trist faptul cã mulți dintre chitariºtii care s-au tot bãlãcãrit pe forum, ar fi putut fi prieteni buni în afara forumului. Ar fi ieºit cel puțin niºte jam-sessionuri extraordinare.

 

Cum spune Zappa, mai bine Shut Up 'n Play Yer Guitar.

Link to comment
Share on other sites

Guest u_morphine
Bun, atunci suntem de acord in doua puncte:

  1. observatiile la nivel de spectator sunt permise pe un forum public. Iar profesionistii, de pe piscurile unde traiesc, fie aleg sa nu coboare printre precupeti, fie in intelepciunea lor absoluta stiu ca fara prosti nu ar exista Tao si nu isi ridica tensiunea arteriala.
  2. la categoria bun-simt elementar indraznesc sa spun ca "ne putem baga pe ele", multi dintre noi nemaifiind copii de ceva vreme. Asa ca putem nu numai sa ne dam cu parerea, cat si sa sanctionam, iesirile complet nepotrivite, fie ca vin de la mine, de la tine, sau de la David Gilmour.

Ar mai fi câteva aspecte demne de luat în calcul, pe lângã cele deja menționate:

Dacã natura profesiei unor useri de forum presupune expunere publicã, persoanele în cauzã sunt persoane publice, prin urmare sunt nevoite sã-ºi asume acest statut, cu toate consecințele de rigoare. Activitatea lor specificã, conduita publicã, chiar ºi cea privatã, pot face obiectul monitorizãrii, chestionãrii ºi criticii fãrã niciun fel de problemã. Cât despre limitele ºi calitatea acestei expuneri publice, fiecare e liber sã ºi le stabileascã, dupã cum îl taie capul.

 

VIP-urile care au intrat pe acest forum public or fi intrat poate la invitația unora sau altora dintre useri, însã în tot cazul NU au intrat pe o proprietate privatã, aºa încât argumentul cu gazdele ºi musafirii nu se justificã. Natura relației dintre musafiri ºi gazde este cu totul alta...

 

În altã ordine de idei, ne tot lamentãm, de o vreme încoace, cã nu existã viațã muzicalã în România, ci doar o miºcare lipsitã de anvergurã prin underground... Ne tot vãitãm cã noua generație are carențe majore în educație, mai mult, ne-am obiºnuit sã ne resemnãm cu ideea cã s-a produs o schimbare fundamentalã ºi ireversibilã în materie de gusturi ºi preferințe muzicale, cã mainstreamul aratã cum aratã, etc...

 

Întrebarea ar fi de ce s-a ajuns în aceastã situație ºi, mai ales, cum poate fi ea depãºitã sau cât de cât corectatã? Dacã credeți cã soluția la aceste probleme constã în izolarea comunitãții chitaristice de restul breslelor, vã anunț cã sunteți într-o mare eroare. Mã întreb câți dintre voi urmãresc miºcãrile celor din UE care activeazã în industria spectacolului, respectiv modul în care acest grup de lobby îºi reprezintã interesele la nivel de Comisie Europeanã? Câți dintre voi ºi-au pus problema unei politici publice în materie de industrie a spectacolului, aici, în România? (când vorbesc despre industria spectacolului, mã refer la toate categoriile de artiºti care presteazã live, muzicieni, actori, dansatori, etc). În concluzie, dragi forumiºti, lãsați deoparte orgoliile neproductive ºi luptele sterile cã nu ajutã la nimic...

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Legion
Apropo de ce s-a mai intamplat intre timp de cand varu' maftei nu a mai avut timp sa urmareasca forumul, va propun urmatoarea poveste:

 

Un cetatean merge sa se plimbe intr-un parc. In parc exista reguli de comportament si jandarmi publici sa le enforseze. Parcul e subordonat administrativ primariei, si accepta bannere publicitare de la diverse firme, in masura in care ele sunt de bun-gust. In acest parc, gaseste la o masa doi cetateni care au o discutie despre un subiect oarecare. Cetateanul nostru, dornic sa isi faca niste prieteni noi, si considerand ca stie si el cate ceva despre subiect, formuleaza o parere. Unul dintre cei doi cetateni de la masa incepe sa faca glume obscene despre plimbaretul nostru, si incepe sa tipe remarci xenofob-rasiste catre un pusti rrom care se oprise din curiozitate in aproximativa proximitate a evenimentului. Cetateanul, insultat si jignit, merge la un grup de jandarmi publici si le explica situatia. Jandarmii ii spun ca e in regula pentru cei doi domni sunt niste somitati in domeniu, si ar fi mai bine ca plimbaretul nostru sa nu mai intre in parc pe viitor daca are de gand sa vorbeasca cand trece pe langa masa celor doi.

 

Pentru ca forumul este romanesc, regulamentul intern al forumului nu are prioritate in fata Constitutiei Romaniei, care iata ce spune:

 

"ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege."

 

Sa stii ca sunt de acord cu tot ce ai zis pe acest topic, dar aici fortezi cumva analogia.

Parcul tau ipotetic e ceva public, iar statul are obligatia sa trateze toti cetatenii in mod egal.

RGC-ul e un forum privat, Cosu poate sa taie si sa spanzure - daca i se pare ca este in interesul sau.

 

Cat despre pasajele din Constitutie pe care le invoci, ce vrei sa zici - ca lui Sorin Tudoran ar fi trebuit sa i se taie macaroana pentru ca s-a apucat sa faca tot soiul de comentarii rasisto-xenofobe ? Sau ca echipa RGC e responsabila pt afirmatiile rasiste care se fac pe forum ?

Link to comment
Share on other sites

Personal nu m-am simtit absolut deloc lezat de interventia ta. Singura mea intentie a fost sa arat ca exista o reglementare pentru mesajele scrise. Tu ai facut referire la cititori si de aici divergenta. Daca ti se pare ca am fost prea acid sau rautacios atunci imi cer scuze. Prietena mea imi atrage deseori atentia ca sunt prea rau in mediul online. E posibil sa aiba dreptate.

Link to comment
Share on other sites

Acest topic a fost inițiat de @Vãru maftei pentru a afla dacã s-a mai întâmplat ceva de la acel topic din deºert. Na, nu putem cere tuturor userilor sã învețe cum se foloseºte facilitatea search ºi nici nu ne putem aºtepta sã ºtie toatã lumea care sunt subiectele sensibile de pe RGC, însã i s-a rãspuns deja la toate întrebãrile. Când o sã reintre pe forum, o sã afle ºi dacã s-a mai întâmplat ceva între timp, ºi dacã Aldea a mai intrat sau nu pe forum de atunci, ºi care au fost reacțiile, ºi alte... chestii.

 

Daca dai search "aldea" iti ies o groaza de rezultate, n-am stat sa intru pe fiecare topic sa vad daca el chiar a postat in ele. In al doilea rand, pe profilul omului respectiv totul e privat, inclusiv "last seen", nu apare ca avand topicuri, posturi etc.

Link to comment
Share on other sites

Ar mai fi câteva aspecte demne de luat în calcul, pe lângã cele deja menționate:

Dacã natura profesiei unor useri de forum presupune expunere publicã, persoanele în cauzã sunt persoane publice, prin urmare sunt nevoite sã-ºi asume acest statut, cu toate consecințele de rigoare. Activitatea lor specificã, conduita publicã, chiar ºi cea privatã, pot face obiectul monitorizãrii, chestionãrii ºi criticii fãrã niciun fel de problemã. Cât despre limitele ºi calitatea acestei expuneri publice, fiecare e liber sã ºi le stabileascã, dupã cum îl taie capul.

 

VIP-urile care au intrat pe acest forum public or fi intrat poate la invitația unora sau altora dintre useri, însã în tot cazul NU au intrat pe o proprietate privatã, aºa încât argumentul cu gazdele ºi musafirii nu se justificã. Natura relației dintre musafiri ºi gazde este cu totul alta...

 

În altã ordine de idei, ne tot lamentãm, de o vreme încoace, cã nu existã viațã muzicalã în România, ci doar o miºcare lipsitã de anvergurã prin underground... Ne tot vãitãm cã noua generație are carențe majore în educație, mai mult, ne-am obiºnuit sã ne resemnãm cu ideea cã s-a produs o schimbare fundamentalã ºi ireversibilã în materie de gusturi ºi preferințe muzicale, cã mainstreamul aratã cum aratã, etc...

 

Întrebarea ar fi de ce s-a ajuns în aceastã situație ºi, mai ales, cum poate fi ea depãºitã sau cât de cât corectatã? Dacã credeți cã soluția la aceste probleme constã în izolarea comunitãții chitaristice de restul breslelor, vã anunț cã sunteți într-o mare eroare. Mã întreb câți dintre voi urmãresc miºcãrile celor din UE care activeazã în industria spectacolului, respectiv modul în care acest grup de lobby îºi reprezintã interesele la nivel de Comisie Europeanã? Câți dintre voi ºi-au pus problema unei politici publice în materie de industrie a spectacolului, aici, în România? (când vorbesc despre industria spectacolului, mã refer la toate categoriile de artiºti care presteazã live, muzicieni, actori, dansatori, etc). În concluzie, dragi forumiºti, lãsați deoparte orgoliile neproductive ºi luptele sterile cã nu ajutã la nimic...

 

Bogdan,sau cum te-o chema de fapt,mi-ai lipsit :)

Link to comment
Share on other sites

Daca dai search "aldea" iti ies o groaza de rezultate, n-am stat sa intru pe fiecare topic sa vad daca el chiar a postat in ele. In al doilea rand, pe profilul omului respectiv totul e privat, inclusiv "last seen", nu apare ca avand topicuri, posturi etc.

search -> more search options ->

filter by member name: aldea

check match exact name

rezult type -> show results in post

 

here you go :)

Link to comment
Share on other sites

Guest u_morphine

Îți mulțumesc Rareº pentru salutul neobiºnuit, te salut ºi eu, simetric. :)

Numele din profilul de user RGC este cel din cartea de identitate, deci este cât se poate de autentic, însã nu mã deranjeazã niciun fel de apelativ, la o adicã...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.