www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Guest catalanic

Vreau un set de chitara electrica care sa fie totusi cat de cat bun .. Bugetul meu este de 650 RON .. :(

 

uita-te la asta http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=348&BrandProductID=2232 ... stiu ! nu are amplif dar cum ziceau si cei de dinaintea mea, iti iei ulterior un amplif (sfatul meu e sa pui la ciorap pentru un vox VT - are efecte misto incluse in el si e pe lampi ;) ) iar chitara ce ti-o recomand e buna pentru orice ai vrea sa canti avand 2 doze single coil si 1 humbucker. Bafta !

 

iar in ceea ce priveste HB sau Flame sau Cort si mai stiu eu ce alte chestii ... sunt ok de inceput, dar poate vrei sa investesti odata si bine.

chitari ca astea sunt greu de maritat mai apoi, asa ca mai gandeste-te

Link to comment
Share on other sites

Salut as vrea sa imi iau si eu un fender squier telecaster si as vrea parerea cuiva mai specialist sau chiar parerea cuiva care detine o astfel de chitara ma intereseaza in primuk rand bazaitul daca apare si daca da ce pot face sa scap de el si as mai vrea sa stiu si parerei personale despre chitara asta ,nu stiu o serie a unei chitari anume ,in genrel FENDER SQUIER TELECASTER este vazuta bine?

Astept reply:D!

Depinde ce modele.Este Squier Classic Vibe Telecaster 50s e super ok.Am cantat aceasta chitara si chiar suna exceptional.Daca te gandesti la Squier telecaster affinity e alta treaba deja.

Link to comment
Share on other sites

Guest catalanic

Salut! Doresc sa-mi cumpar o chitara electrica vara aceasta si sa invat sa cant la ea, dar am cateva intrebari la care sper ca imi puteti raspunde.

 

In primul rand vreau sa va intreb daca credeti ca as putea sa invat cu ajutorul unui tutorial online/DVD sau ar trebui sa ma duc la un profesor la inceput.

 

In al doilea rand vreau sa stiu care ar fi alegerea mai buna: sa-mi iau un "Starter Pack", care contine chitara electrica cu amplificator si accesorii, sau sa-mi iau doar chitara, dar una mai de calitate.

 

Este mai bine sa cumpar chitara dintr-un magazin, sau sa comand de pe net?

 

In mare parte doresc sa cant Melodic Death, Black si Thrash metal pe ea.

 

Bugetul este de 1000-1300 RON.

 

Astept sfaturile voastre!

\m/(-.^)\m/

 

hmm sa vedem ... de pe net ... nu poti testa personal chitara, mai apoi, la bugetul asta poti gasi un start pack decent dar ti-as recomanda o chitara pana in 600-700 si iti mai raman bani de un amplif ceva mai ok decat in start packuri.

De invatat poti invata si singur dupa DVD-uri si lectii online, unele chiar gratiuite si mai gasesti si niste sfaturi pe aici. insa mi-e ca pentru ceea ce vrei tu sa canti iti trebuie cam 2 anisori de studiu asiduu.in rest multa bafta !

Link to comment
Share on other sites

E pe o lampa, lampa lu aladin numita ECC83 , daca o freci bine scoti un sunet decent ( am avut vox vt ) Parerea mea este ca pentru un home user care doreste sa exerseze pentru ca nu poti da concerte la bloc sau la casa , este suficient fie :

 

- un procesor ( sunt o gramada si ieftine cu cabsim, tona de efecte , iesire de casti asta daca mai canti si noaptea si ai venici ) ex: Behringer V-amp 2 -3, Line 6 pod (diverse modele)

- sau o interfata fireware/usb ( accesibila ca pret ) conectata la calculator ( asta are toata lumea in ziua de azi , si eu am ales aceasta varianta ) folosind diverse softuri si VST-uri care sunt simple de utilizant chiar si pt incepatori, asa cum am fost si eu , si inca sunt. Am gasit rapid pe youtube tutoriale pentru diverse programe ( Guitar Rig , Amplitube, Reaper ) . Alaturi de aceasta interfata usb ( care costa extrem de putin Behringer ucg108 - am dat 70 ron pe el , sunt pe ebay produse la 10 Euro asemanatoare , sunt si altele mai scumpe cu 2-3 -10 intrari ) am achizitionat si o pereche de monitoare decente ( le-am luat la mirifica suma de 250 ron si ele sunt 650 in magazin , este vorba de Maudio AV40 ) care ma multumesc in materie de repetat acasa , cu putin google si tutoriale poti scoate niste tonuri "acceptabile "care m-au multumit mai mult decat Vox 30 VT (preamp pe lampa, final pe tranz ) sau un Blackstar ht5 si un cabinet closed back cu G12 ( head pe lampa preamp + " final ").

 

- daca nu esti multumit de nici una din ideile de mai sus , simplu : amplificatorul de apartament ( pentru lampa sunt arhisuficienti 5W pentru tranzistor nu stiu... 15W ) DESIGUR ca ampurile au master volume , da de ce sa-ti iei un amp de 100W daca nu-l folosesti niciodata? Cauti un amp cu incinta generoasa , difuzor cat mai mare si "potent" preferabil 12 inch . Si dupa ce il iei intervin problemele, da la ala de ce suna asa bine si la mine nu? ca ala are si pedale, si te apuci sa faci calcule sa dai alti bani pe pedale, dupa ce iei pedalele nu-l bune cablurile ,mai dai bani si pe alea, dupa ce iei cablurile ai noise, mai arunci bani pe un noise gate . Si pana la urma ajungi la mirifica suma , ca sa canti intr-un apartament, pentru ca atunci cand o sa canti pe scena , sigur o sa ai nevoie de alte scule , asa cum nici Doctoru nu poate da concert cu Orange-u lui , si nici Ramurel nu poate canta si "zbengui " precum Angus pe stadion cu ampul VioTube Amps , si cum sunt majoritatea de pe aici.

 

Am tras concluziile astea dupa ceva incercari esuate de a-mi consuma banii pe ampurile enumerate mai sus , si dupa cateva zeci de threaturi cu intrebari pe acest subiect. S-a mai discutat si o sa se discute , niciodata nu o sa fie de acord toata lumea cu aceasi idee , dar pentru mine a functionat usb device + vst+ niste monitoare mediocre , repet PENTRU EXERSAT ACASA!.

 

 

Ps: era sa uit sa mentionez ca dupa ce-ti cumperi toate jucariile alea , head+ cabinete + pedale+cabluri stii ce urmeaza nu? UN MICROFON ( sa vezi ce de bani dai si pe unu de ala , cat de cat decent ). Succes si sper sa citeasca cat mai multi initiati in ale chitarii , ce se discuta pe aici , ca sunt lucruri utile si testate . Salut.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest catalanic

ma scuzati, am uitat ca aici e forumul copiilor lui Malmsteen, Vai, Satriani ... s.a.m.d.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marie

Ce chitara ar fi mai buna pentru un incepator (care canta de mai bine de un an pe acustica) care vrea sa cante in general rock si heavy?

Ibnaez GRX40, Ibanez GRX20 sau Fender Squier Bullet Strat? (accept si alte sugestii de chitare bune si ieftine). si care-i faza cu dozele? care sunt mai bune pentru genurile astea (nu am nici cea mai vaga idee). mersi anticipat :D

Link to comment
Share on other sites

Din astea 3 eu as alege Bullet. Intamplator am avut GRX40, iar acum am un Bullet. Problema e ca la Squier n-am avut ocazia sa testez dozele originale, asa ca nu stiu cum suna. Am un SD Hot Rails in bridge si pot spune ca suna exceptional. Ca si calitate, mi se pare mai bine construit decat Ibanezul.

E posibil ca dozele originale sa aiba hum. Lucru ce nu este excelent pentru rock si metale. Poti insa sa cumperi versiunea HSS si ar trebui sa fie ok. La Ibanez GRX40, dozele neck si middle sunau destul de urat. Cea de bridge suna foarte bine.

In general, humbuckerele (dozele duble) sunt mai folosite la rock si metale. Asta e marea problema a single coil-urilor clasice, produc hum. Humbuckerul scapa de aceasta problema. Acum exista multe posibilitati, multe doze single coil vin cu hum canceling si alte nebunii sau poti chiar sa gasesti humbucker in format single coil si nu mai exista problema asta.

 

In orice caz, sunt bune, indiferent pe care o vei alege, o sa poti canta fara probleme.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stanciu Emy

Depinde ce modele.Este Squier Classic Vibe Telecaster 50s e super ok.Am cantat aceasta chitara si chiar suna exceptional.Daca te gandesti la Squier telecaster affinity e alta treaba deja.

Pai eu as vrea o chitara fender mai ieftinuta un pic asa si cu niste doze acceptabile,cand de un an pe chitara acustica si de aproape juma de an pe electrica si am avut un begginer set de la harley benton si acum am un amp mustang I si as vrea o noua chitara si imi plac mult cele facute de fender,ceva hss nu gasesc mai accesibil si mai bun bineinteles?dar eu ma gandeam ca squier chiar daca e facut in cadrul fender e mai slab calitativ fata de o chitara Fender Fender,asa e este? astept parerei ,si multumesc de quote. Edited by Stanciu Emy
Link to comment
Share on other sites

Pai eu as vrea o chitara fender mai ieftinuta un pic asa si cu niste doze acceptabile,cand de un an pe chitara acustica si de aproape juma de an pe electrica si am avut un begginer set de la harley benton si acum am un amp mustang I si as vrea o noua chitara si imi plac mult cele facute de fender,ceva hss nu gasesc mai accesibil si mai bun bineinteles?dar eu ma gandeam ca squier chiar daca e facut in cadrul fender e mai slab calitativ fata de o chitara Fender Fender,asa e este? astept parerei ,si multumesc de quote.

 

Cel mai bine cumperi o chitara care-ti place, nu o chitara pe a carei headstock scrie "Fender". Pornind de la ideea asta, poti sa fii surprins si sa gasesti Squier care iti place mai mult decat Fender. Calitatea unei chitare e subiectiva. Nu poti masura pe o anumita scara calitatea unui instrument. Calitatea este stabilita de fiecare utilizator in parte. De ce pornesti de la ideea ca vrei HSS?

In al doilea rand, Fender Mustang I nu o sa faca minuni daca infigi cel mai scump Fender in el...

Link to comment
Share on other sites

Calitatea unei chitare e subiectiva.

 

E mai aproape de adevăr să spui că are atât aspecte obiective (design, ergonomie, toleranță, performanțele materialelor, ecranare etc.) cât și subiective (caracteristicile sonore, culoare/finisaj, preferințe personale în materie de confort etc.).

 

De ce pornesti de la ideea ca vrei HSS?

De ce nu? Are toate avantajele unui SSS plus altele și nici un dezavantaj (dacă oferă și coil splitting).

Link to comment
Share on other sites

Corect, insa, cand cumperi o chitara cumperi un intreg, format din componente. Chiar daca fiecare componenta este foarte performanta, exista posibilitatea ca produsul final sa nu te satisfaca.

Mi se pare ca se exclud prea multe variante daca pleci de la ideea unei configuratii fixe de doze.

Nu, stiu, personal, am descoperit ca nu stii de unde sare iepurele. Chiar daca esti pornit pe o anumita configuratie sau o forma a chitarei, poti ramane surprins cand pui mana pe alta chitara care are cu totul alta forma si alta configuratie de doze. De-asta, consider ca, atunci cand pui piciorul intr-un magazin de instrumente, cu gandul de a cumpara o chitara, ar trebui sa fii cat mai deschis si sa incerci cat mai multe modele.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stanciu Emy

Eu am o chitara Peavey Raptor de destul timp. E HSS si nu sunetul m-a facut sa ma gandesc sa-mi iau alta. Dupa ce am incercat cateva chitare am ajuns la concluzia ca imi place chitara asta mai mult decat credeam. Poti sa o ai in vedere.

Corect, insa, cand cumperi o chitara cumperi un intreg, format din componente. Chiar daca fiecare componenta este foarte performanta, exista posibilitatea ca produsul final sa nu te satisfaca.

Mi se pare ca se exclud prea multe variante daca pleci de la ideea unei configuratii fixe de doze.

Nu, stiu, personal, am descoperit ca nu stii de unde sare iepurele. Chiar daca esti pornit pe o anumita configuratie sau o forma a chitarei, poti ramane surprins cand pui mana pe alta chitara care are cu totul alta forma si alta configuratie de doze. De-asta, consider ca, atunci cand pui piciorul intr-un magazin de instrumente, cu gandul de a cumpara o chitara, ar trebui sa fii cat mai deschis si sa incerci cat mai multe modele.

E mai aproape de adevăr să spui că are atât aspecte obiective (design, ergonomie, toleranță, performanțele materialelor, ecranare etc.) cât și subiective (caracteristicile sonore, culoare/finisaj, preferințe personale în materie de confort etc.).

 

 

De ce nu? Are toate avantajele unui SSS plus altele și nici un dezavantaj (dacă oferă și coil splitting).

Cel mai bine cumperi o chitara care-ti place, nu o chitara pe a carei headstock scrie "Fender". Pornind de la ideea asta, poti sa fii surprins si sa gasesti Squier care iti place mai mult decat Fender. Calitatea unei chitare e subiectiva. Nu poti masura pe o anumita scara calitatea unui instrument. Calitatea este stabilita de fiecare utilizator in parte. De ce pornesti de la ideea ca vrei HSS?

In al doilea rand, Fender Mustang I nu o sa faca minuni daca infigi cel mai scump Fender in el...

Va multumesc tutor de pareri ma voi gandii bine sa fac un drum in Bucuresti sau Constanta sa probez cateva chitari,si daca puteti sa-mi recomandati ceva?

A da ,si vreau o chitara cu hss pentru ca am auzit ca acel bazait enervant in momentul cand gainu e la maxim si tonu la fel apare in deosebi pe singlecoil,daca nu e asa astept o alta lamurire.

Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

E nițel mai complicat: și pe Strat-uri etc. SSS pozițiile 2 și 4 sunt de obicei hum-cancelling dar nu au sunetul specific de humbucker. V. discuția începută de aici: http://forums.rgc.ro/topic/69204-reconditionare-bass/page__p__669853#entry669853

Caută pe YouTube tutoriale elementare care exemplifică diferența tonală între o doză simplă tradițională și una dublă (humbucker).

Link to comment
Share on other sites

Guest KangJiYoung

Buna sunt nou pe acest forum si intentionez sa-mi cumpar o chitara(nu am cantat niciodata) si dilema pe care o am este ca unii prieteni(desigur care canta la chitara) mi-au spus ca atunci cand incep sa invat la chitara trebuie sa-mi cumpar una acustica si nu una electrica cum mi-as dori eu. Intrebarea mea este daca se poate invata cantand pe chitara electrica si in special o recomandatie de set de chitara atingand bugetul maxim de 550 ron.Eu unul am gasit-o pe urmatoarea destul de "prietenoasa": http://www.fly-music.ro/seturi-chitare-electrice/752-set-chitara-electrica-cgiant.html .Multumesc.

Edited by KangJiYoung
Link to comment
Share on other sites

Raspuns simplu si la subiect : ce spun prietenii tai nu este neaparat adevarat . Este mai usor de cantat pe o chitara electrica , deoarece nu necesita atata efort in "apasatul pe fretboard "ca sa iasa notele , de aici rezulta ca o sa canti mai mult pe electrica , pentru ca e mai usor si nu faci bataturi (teoretic cel putin ).

 

Asa cum o sa zica toata lumea , nu recomand seturile chitara+amp deoarece calitatea acestora lasa de dorit, in special in acest buget .

 

La 550 Ron as cumpara o chitara gen : Squier Bullet , sau vezi ce mai gasesti pe la mica publicitatea. Chitara as putea sa o conectez la un calculator printr-un device usb ( behringer ucg102 ) si folosest guitar rig 4 . Daca asta suna prea complicat incearca ceva de la mica publicitate ( un amplificator gen : fender mustang 2 + un squier bullet ).

 

O alta varianta ar fi sa imprumuti 1 chitara timp de 1 luna, daca te tii de treaba sa-ti cumperi , nu de alta ,dar multa lume e fericita si sare-n sus de bucurie cand aude de chitara , si dupa 1 saptamana o baga la naftalina, sau mai bine zis la mica publicitate ( ca tot nu se vinde nimic acolo ).

Link to comment
Share on other sites

Guest invatacel

Ca fiecare incepator vin si eu cu aceeasi intrebare, CE CHITARA IMI IAU?

Am doua variante alese , insa nu stiu care e mai ok , mie imi plac ambele insa nu ma pricep aproape deloc si nu stiu care ar fi mai indicata, asa ca va rog sa ma indrumati!

Una ar fi aceasta http://www.guitarguitar.co.uk/electric_guitars_detail.asp?stock=05020310481928

iar a doua http://www.guitarguitar.co.uk/electric_guitars_detail.asp?stock=12031311443058

Vreau ca pana saptamana viitoare sa imi iau una din cele doua si zau daca stiu care!

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Consider ca pretul acelor chitare este mult prea mare pentru un incepator. E posibil sa nu-ti placa si sa te lasi mai incolo. De asemenea, nu ai de unde sa stii ca iti va place Les Paul mai mult decat un strat. Daca te tii de hobby, vei vedea ca niciodata nu ramai cu prima chitara. Dupa ce vei avea ceva experienta cu instrumentul, vei stii exact ce vei dori de la o chitara si-ti vei cumpara una in functie de criterii bine definite.

Link to comment
Share on other sites

Guest invatacel

Consider ca pretul acelor chitare este mult prea mare pentru un incepator. E posibil sa nu-ti placa si sa te lasi mai incolo. De asemenea, nu ai de unde sa stii ca iti va place Les Paul mai mult decat un strat. Daca te tii de hobby, vei vedea ca niciodata nu ramai cu prima chitara. Dupa ce vei avea ceva experienta cu instrumentul, vei stii exact ce vei dori de la o chitara si-ti vei cumpara una in functie de criterii bine definite.

Nu m a deranjat pretul, eu le am ales precum un copil in fata vitrinei cu jucarii, mi a placut formatul si culoarea la fiecare, insa mai mult habar nu am, nici macar nu stiu exact ce trebuie sa aiba o chitara pt a fi ok, iar cat despre posibilitatea de nu imi placea, ma indoiesc, chiar vreau sa invat...vom vedea ce va fi...si totusi , tot nu stiu ce chitara sa imi iau.....pfff!

 

Desi prefer in general Les Paul, dintre cele doua ti-as recomanda PRS-ul. In zona lor de

pret, mi s-a parut ca PRS are un standard de calitate mai inalt. Probabil ti se va parea si

ceva mai comoda decit un Les Paul.

Multumesc frumos pentru raspuns!

 

Si eu sunt de parere cu dudu, PRS-ul este una dintre cele mai comode chitare, iar in gama ieftina, atat cu Epiphone cat si cu Gibson consider ca sunt contruite cu mai multa atentie.

Multumesc frumos, pt raspuns, am nevoie de o varianta usoara pt ca habar nu am ce si cum ..

 

Sau daca , e posibil si nu deranjez prea mult, va rog sa intrati pe site-ul de unde imi alesesem eu cele modele si dati mi alte variante pe care le as putea incerca ca incepator .

Va multumesc frumos!

Edited by invatacel
Link to comment
Share on other sites

Vad ca esti british.. Pt un incepator, sa da-i o carutza de bani pe o chitara si apoi sa se puna praful pe ea? Eu iti recomand chitara asta de pe ebay.

http://www.ebay.com/...#ht_1146wt_1187

E langa tine.. sa zic asa. Si omul e serios. Poti opta si pt un strat, un ibanez. Nu arunca banii aiurea doar pt ca e noua din magazin. Vezi ce are omul pe ebay si cred ca iti poti satisface curiozitatea de incepator. Bafta!

Edited by leo987
Link to comment
Share on other sites

Buna

M-am cumparat de curand o Epiphone SG Special.

Nu ma puteam decide intre asta si Squier Bullet Strat, avand in vedere ca nu aveam mai mult de 6 milioane pt chitara, si ca sunt amandoua "budget guitars". Le-am incercat pe amandoua la magazin si tot nu ma prea puteam hotari. Cel de la magazin mi-a recomandat SG-ul, care era si cu 1 mil mai scump, asa ca l-am cumparat.

Credeti ca am facut alegerea corecta?

Link to comment
Share on other sites

Buna sunt nou pe acest forum si intentionez sa-mi cumpar o chitara(nu am cantat niciodata) si dilema pe care o am este ca unii prieteni(desigur care canta la chitara) mi-au spus ca atunci cand incep sa invat la chitara trebuie sa-mi cumpar una acustica si nu una electrica cum mi-as dori eu. Intrebarea mea este daca se poate invata cantand pe chitara electrica si in special o recomandatie de set de chitara atingand bugetul maxim de 550 ron.Eu unul am gasit-o pe urmatoarea destul de "prietenoasa": http://www.fly-music...ica-cgiant.html .Multumesc.

Daca iti place chitara electrica ia-ti electrica si nu mai sta pe ganduri. Am avut si eu dilema asta acum vreo 4 ani. Da, daca incepi pe acustica iti formezi mai bine si mai repede degetele si o sa ti se para mult mai usor de cantat pe electrica. Problema cu acustica e ca poti sa te plictisesti de ea mult mai repede decat de electrica, mai ales daca esti incepator. Daca ai un amp si o chitara care sa sune ok e si mai bine (in general nu e cazul seturilor).

Link to comment
Share on other sites

in 2 saptamani imi iau ghitara noua, cred ca o sa iau un ibanez mtm2 la 20 mil cu doze pasive v7v8....dar multi dintre amicii mei ma sfatuiesc sa iau cu doze active...voi ce ziceti ? stitii vreo chitara similara pentru low tuning(drop B) in acest interval de pret cu doze active ?

si vreau o chitara care sa sune bine live...astept opinii

Link to comment
Share on other sites

in 2 saptamani imi iau ghitara noua, cred ca o sa iau un ibanez mtm2 la 20 mil cu doze pasive v7v8....dar multi dintre amicii mei ma sfatuiesc sa iau cu doze active...voi ce ziceti ? stitii vreo chitara similara pentru low tuning(drop B) in acest interval de pret cu doze active ?

si vreau o chitara care sa sune bine live...astept opinii

 

Eu te-as sfatui sa probezi mai multe chitare la pretul asta (sau in jurul sumei de care dispui) si sa iei ce iti place tie, indiferent de doze. La urma urmei, o s-o canti tu, nu?

 

La capitolul drop, nu stiu ce sa-ti spun, teoretic pentru asemenea acordaje unii recomanda chitare bariton, cu un scale mai mare, insa personal am vazut si chitaristi care canta in Drop B pe Gibson Les Paul spre exemplu, care au un scale mic. Eu cred ca poti sa canti in drop tunings si pe chitare "normale", cu conditia sa pui corzi mai groase, altfel s-ar putea sa ai probleme cu setarea chitarei.

 

Daca vorbesc tampenii, va rog sa ma corectati.

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.