www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Buffer/preamp


  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#31 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 04 December 2007 - 12:43 PM

Sa va spun o poveste cu fantome din electronica:
N-am fost atent la pinout-ul BF245 si am inversat initial source-ul cu gate-ul pt. schema de mai sus. Culmea-i ca functioneaza mai bine pt. mine in configuratia asta. Sunetul e mai putin zgomotos si ceva mai bright. Consuma cam 0.1 mA. Daca nu ma insel, un amplificator gen "common gate" are impedanta mare de iesire, deci what gives?!
Chitara o bag in procesor (Z intrare cca 1 MOhm), apropos. Intr-o intrare de linie n-am incercat pt. ca n-am avut motive. Zilele astea sper sa experimentez si cu un Fetzer Valve (circuit similar), sa vedem cum se pupa.

ip_sig.gif


#32 dr1gosh

dr1gosh

Posted 06 December 2007 - 02:02 PM

Ai si tu o asemenea aratare? Dozele mele inca au destul output (ce-i drept eu cant prin amp), dar cunosc pe altcineva care se plange de ele ca ar fi fooooaarte slabe..deci posibil ca asta sa fie si problema la tine..dar ma gandesc k ar trebui sa iti mearga chiar si asa prin line-in

M-ai lasat masca, a mea e sora-sa geamana (minus abzibildurile) :) . Nu pot sa cred ca mai are cineva asa ceva.

Prin line-in merge si se aude OK ca timbru dar semnalul e slab (maxim -36 dB) fata de ce am prin mufa de microfon (-12 pana la 0 dB), trebuie sa-l amplific foarte mult in domeniul digital ceea ce nu e ideal, ca placa de sunet e pe 16 biti nu 24. Eu n-am termen de comparatie, n-am avut niciodata alta chitara pe mana sau alte doze si nu-mi dau seama daca au output slab. E foarte posibil, am desfacut cu greu una din doze (era lipita cu prenadez!!) si am senzatia ca infasurarea bobinei e foarte subtire - comparativ cu poze de doze single coil pe care le-am vazut pe net.

#33 vektor

vektor
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Victor

Posted 06 December 2007 - 02:06 PM

Ai si tu o asemenea aratare? Dozele mele inca au destul output (ce-i drept eu cant prin amp), dar cunosc pe altcineva care se plange de ele ca ar fi fooooaarte slabe..deci posibil ca asta sa fie si problema la tine..dar ma gandesc k ar trebui sa iti mearga chiar si asa prin line-in


UUU memories .... asa arata a mea acum muuuult timp :)

DefLeppard:You know, the best thing about being in a rock band is actually playing. That's why you started it in the first place, no ? To be on stage ?

=============================================================================

Chestii de vanzare / Stuff I'm selling. CLICK HERE!
deviantart.png
Last%20FM.png


#34 janghinosu

janghinosu
  • Nume:fane

Posted 06 December 2007 - 03:24 PM

M-ai lasat masca, a mea e sora-sa geamana (minus abzibildurile) :) . Nu pot sa cred ca mai are cineva asa ceva.

Prin line-in merge si se aude OK ca timbru dar semnalul e slab (maxim -36 dB) fata de ce am prin mufa de microfon (-12 pana la 0 dB), trebuie sa-l amplific foarte mult in domeniul digital ceea ce nu e ideal, ca placa de sunet e pe 16 biti nu 24. Eu n-am termen de comparatie, n-am avut niciodata alta chitara pe mana sau alte doze si nu-mi dau seama daca au output slab. E foarte posibil, am desfacut cu greu una din doze (era lipita cu prenadez!!) si am senzatia ca infasurarea bobinei e foarte subtire - comparativ cu poze de doze single coil pe care le-am vazut pe net.


dozele alea sunt destul de vechi si erau folosite la chitarile romanesti mai vechi si chiar au output foarte mic asa ca nu te mai complica cu ele Daca ai posibilitatea schimba-le

#35 teckus

teckus
  • Location:Aiud
  • Nume:Radu C.

Posted 06 December 2007 - 03:28 PM

M-ai lasat masca, a mea e sora-sa geamana (minus abzibildurile) :) . Nu pot sa cred ca mai are cineva asa ceva.

Prin line-in merge si se aude OK ca timbru dar semnalul e slab (maxim -36 dB) fata de ce am prin mufa de microfon (-12 pana la 0 dB), trebuie sa-l amplific foarte mult in domeniul digital ceea ce nu e ideal, ca placa de sunet e pe 16 biti nu 24. Eu n-am termen de comparatie, n-am avut niciodata alta chitara pe mana sau alte doze si nu-mi dau seama daca au output slab. E foarte posibil, am desfacut cu greu una din doze (era lipita cu prenadez!!) si am senzatia ca infasurarea bobinei e foarte subtire - comparativ cu poze de doze single coil pe care le-am vazut pe net.


Nici nu-ti poti da seama cat face cu alte doze, intraba-l numai pe @Vektor :)

sorry de spam :)

#36 alexyz

alexyz
  • Location:Bucuresti\Constanta
  • Nume:Alex N.

Posted 07 December 2007 - 11:15 AM

M-ai lasat masca, a mea e sora-sa geamana (minus abzibildurile) :) . Nu pot sa cred ca mai are cineva asa ceva.

Prin line-in merge si se aude OK ca timbru dar semnalul e slab (maxim -36 dB) fata de ce am prin mufa de microfon (-12 pana la 0 dB), trebuie sa-l amplific foarte mult in domeniul digital ceea ce nu e ideal, ca placa de sunet e pe 16 biti nu 24. Eu n-am termen de comparatie, n-am avut niciodata alta chitara pe mana sau alte doze si nu-mi dau seama daca au output slab. E foarte posibil, am desfacut cu greu una din doze (era lipita cu prenadez!!) si am senzatia ca infasurarea bobinei e foarte subtire - comparativ cu poze de doze single coil pe care le-am vazut pe net.

i

bausem cateva beri...nu mai eticheta acum..de fapt nici chitara..am imprumutat-o permanent unui prieten la scurt timp dupa...eu am planuri sa o reconditionez pe asta...si am facut si rost de scule (avea tata acasa...kre erau sansele? :) ) sper sa merite si gasesc vreo surpriza sub multele straturi de vopsea de pe ea.
:)
If a vegetarian eats vegetables, what the heck does a humanitarian eat!?

#37 drakilla

drakilla
  • Location:bucuresti
  • Nume:DraKilla

Posted 17 January 2008 - 01:43 PM

salut am si io o problema cu chitara mea o Squier bullet ...... pur si simplu nu o pot convinge sa functioneze pe PC.... am cablu si adaptoru dar mai departe habar nu am ce sa fac am incercat sa o conectez la placa de sunet si sa cant prin boxe dar nimic...am luat diferite programe de inregistrare dar nu se aude decat static in momentu cand ating corzile...sa fie chitara defecta??..e noua wtf :|

#38 hades

hades
  • Location:Ghencea City
  • Interests:Chitara, electronica, inginerie
  • Nume:Cristian
  • Trupa:Bluzor Solo

Posted 17 January 2008 - 02:16 PM

...este posibil....dar nu cred
nu ai probat`o in magazin cand ai luat`o?
Ingineria salveaza Romania !

Un Strat, Un Fir si-o Lampa.

#39 drakilla

drakilla
  • Location:bucuresti
  • Nume:DraKilla

Posted 17 January 2008 - 08:07 PM

chestia e ca am luato de pe net......nu a fost folosita mai deloc...omu zicea ca merge da nici lui nu ia mers pe PC deci e tot posibilu sa fie defecta...am mai luato si la un pretz care mie mi se pare chilipir...2.700.000 ...........mai pot incerca ceva sa vad dak functioneaza??

#40 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 17 January 2008 - 09:33 PM

salut am si io o problema cu chitara mea o Squier bullet ...... pur si simplu nu o pot convinge sa functioneze pe PC.... am cablu si adaptoru dar mai departe habar nu am ce sa fac am incercat sa o conectez la placa de sunet si sa cant prin boxe dar nimic...am luat diferite programe de inregistrare dar nu se aude decat static in momentu cand ating corzile...sa fie chitara defecta??..e noua wtf :|


introduci cablul cu adaptor in placa de sunet in intrarea "-> line-in ", vezi sa fie selectata intrarea de Line iN in mixerul placi de usnet sau Volum din Windows Volume Control, poate trebuie sa configurezi sa apara volumul ptr inregistrare.

daca ai reusit dai volum si atingi cu degetul numai varful jackului , trebuie sa se auda un barait de "brum" ce intra de pe corpul tau ce functioneaza ca si o antena si culege campul electromagnetic al retelei de 230V de retea.
cablul poate sa fie in scurt sau intrerupt , trebuie verificat cu un ohmetru ,ptr continuitate .sau incearca alt cablu


Incearca sa vezi daca cu un cablu stereo cu doua jackuri de 3mm se ppoate auzi semnal de la un Ipod sau mp3 player , sau radi portativ de pe iesirea casca.Ar trebui sa se auda stereo.

Cu chitara nu se va auzi stereo doar un canal se auda caci chitara este mono .este descris pe forum cum trebuie modificat ca sa auzi in ambele canale.

Pe intrarea de "micofon" trebuie sa merga pe amandoua canalele din PC dar trebuie sa reduci volumul ca sa nu distorsioneze .

Dupa acea daca fuynctioneaza cu atiingerea cu degetul si baraie in difuzoare , treci la incercat chitara .Introduci jackul si dai volum si deschiz Tone-ul , ar trebui sa functioneze .

.
The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#41 drakilla

drakilla
  • Location:bucuresti
  • Nume:DraKilla

Posted 27 January 2008 - 03:25 PM

Deci chiar imi pare rau dar nu merge nimic din ce ai zis....poate e chitara sau PC'u de vina...oricum o sa caut un profesor de muzica si dak are un amplificator poate incerc si acolo chitara..sa stiu care e defect...ms pt ajutor oricum :|

#42 ati

ati
  • Nume:Attila

Posted 18 July 2008 - 10:05 AM

nene tranzistorul ala j201 , n fet cum ziceti voi parca e de negasit , eu ce am gasit ii un p fet 2sj201 si e un p fet de putere mare si capsula mare , in jur de 16 , 20 A , in loc de j201 descris de dvs , am folosit bf245a si nu e silentios deloc , adevarul e ca amplifica dar am zgomot destul de mare , asa ca m-am cam impotmolit cu montajul

#43 ati

ati
  • Nume:Attila

Posted 18 July 2008 - 10:15 AM

Deci chiar imi pare rau dar nu merge nimic din ce ai zis....poate e chitara sau PC'u de vina...oricum o sa caut un profesor de muzica si dak are un amplificator poate incerc si acolo chitara..sa stiu care e defect...ms pt ajutor oricum :|



poate ai cablul defect , asa am patit si eu , am comandat chitara de la un magazin din cluj si ala o zis ca imi pune un cablu moca , l-a si pus de moca , dar era defect :)

#44 Intrusul

Intrusul
  • Location:Sibiu
  • Nume:Leonard
  • Trupa:n/a

Posted 27 February 2010 - 09:05 AM

(C3 nici nu e neaparat necesar, dar poate ameliora frecventele inalte).

Ce inseamna ameliorarea in cazul asta?
trying not to be an asshole since 1983
___________________________________________________
Cumpar chitara fara doze
Homer Simpson's Gallardo on Most Wanted Final Pursuit

#45 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 27 February 2010 - 11:41 AM

Electroliticele prezintã impedanțã mai mare pentru frecvențe înalte uneori ºi se foloseºte un astfel de condensator mai mic în paralel ca rutã alternativã pentru aceste frecvențe.
Aceeaºi metodã se foloseºte uneori ºi la condensatoarele de filtrare/bypass.

În aplicația de fațã probabil nu se simte diferența dar dacã vrei sa fii "audiofil" nu stricã ºi e ieftin (maxim 1 leu).

ip_sig.gif


#46 Sarpe

Sarpe
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Catalin

Posted 23 April 2010 - 10:16 AM

Salut, mi-am luat niste J201 pentru a face circuitul respectiv si a-l monta pe o chitara acustica. Din pacate nu am putut lua mai putine de 20 asa ca mai am in plus. Daca cineva are nevoie pot sa ii dau la un pret simbolic de 1 leu/bucata (exact la pretul de achizitie pe care l-am platit). Detalii pe PM.
Numai bine!

#47 Sarpe

Sarpe
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Catalin

Posted 30 April 2010 - 08:06 PM

Salut, azi am fost la cumparat niste componente pentru circuitul din topic si un mixer. Dupa o ora de montat, etc a iesit circuitul care se vede in poza.
L-am creat pentru o chitara acustica si pot sa zic ca functioneaza super tare. Este putin cam sensibila doza piezo dar functioneaza destul de bine. Si in functie de unde este lipita se accentueaza inaltele sau basii. Cred ca ar fi mers putin mai bine cu o doza piezo in cordar (poate o sa incerc in viitor). A fost facut pentru a se monta in chitara cu mufa unde se prinde cureaua.

Singura diferenta este ca rezistenta R1 are 10M fiindca dozele piezo au o impedanta foarte mare.

Numai bine!

Attached Thumbnails

  • HPIM0967.JPG


#48 iulian

iulian
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ivanov Iulian

Posted 07 June 2010 - 09:45 AM

Salut,

Am facut si eu circuitul ieri (multumesc userului Sarpe pentru piese si ajutor) si trebuie sa recunosc ca suna foarte bine. Initial ii atasasem un cablu jack pt chitara si un rca pentru placa de sunet, dar nu mi sa parut nici o imbunatatire. Dupa aceea l-am montat in chitara intre switchul de doze si poturile de volum isi ton si diferenta de sunet e colosala. Sunetul are mai multa definitie, inalte mai clare, si un nivel suficient incat sa il bag direct in amplitube si sa cant fara distorsiuni cu indicatorul de semnal exact in zona verde - galben. o sa bag si ceva poze mai pe seara.

Mai trebuie sa iau un switch dublu prin care sa comut intre premap si baterie conectata - bypass preamp si bateria deconectata, si un suport pentru baterie.

#49 vektor

vektor
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Victor

Posted 07 June 2010 - 10:16 AM

Daca gasesti battery holder vreau si eu unu'

DefLeppard:You know, the best thing about being in a rock band is actually playing. That's why you started it in the first place, no ? To be on stage ?

=============================================================================

Chestii de vanzare / Stuff I'm selling. CLICK HERE!
deviantart.png
Last%20FM.png


#50 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 07 June 2010 - 10:33 AM

l-am montat in chitara intre switchul de doze si poturile de volum isi ton

Dacã vrei sã funcționeze "corect" controlul de ton tre sã pui preamplificatorul la "sfârºitul" circuitului (dupã potențiomentrul de volum).

ip_sig.gif


#51 iulian

iulian
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ivanov Iulian

Posted 08 June 2010 - 01:26 PM

Dacã vrei sã funcționeze "corect" controlul de ton tre sã pui preamplificatorul la "sfârºitul" circuitului (dupã potențiomentrul de volum).

ca sa fiu sincer, ala de ton merge bine.. nu merge potul de volum. daca reduc un pic moare tot semnalul. cred ca ai dreptate, ar trebui montat dupa..

Daca gasesti battery holder vreau si eu unu'

sigur, no problem. Daca nu o lipesc cu guma :)))

#52 ggedamed

ggedamed
  • Location:Berceni de București
  • Nume:Gabi

Posted 27 July 2010 - 01:08 PM

Scosei topicul asta din cosciug pentru ca dadui din intamplare de un site care cerceteaza cum poti face buffer-ul din subiect cu alt tranzistor decat J201. Printre altele, la pagina 5 se se ocupa de calcule, la pagina 6 explica de ce montajul poate atenua cu alt FET, are pagina cu troubleshooting, alea, alea.
Minds are like parachutes. They only function when they are open. (Sir James Dewar, Scientist, 1877-1925)

#53 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 27 July 2010 - 02:53 PM

Foarte frumos. Mai e un thread recent despre FET-uri alternative pe FSB: http://freestompboxe...hp?f=10&t=10020
Și Fetzer Valve-ul de pe ROG care e un circuit similar și la fel, prezentat în detaliu: http://runoffgroove....etzervalve.html

ip_sig.gif


#54 Sarpe

Sarpe
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Catalin

Posted 29 September 2010 - 08:28 PM

Salut, circuitul postat mai sus l-am montat azi intr-o cutie. Pozele vorbesc de la sine.
Eu il folosesc la o chitara acustia. Merge destul de bine cu o singura conditie, este foarte sensibil la inalte. Mi-as dori sa le mai pot reduce dar nu prea stiu cum.
Are cineva vreun sfat?
Numai bine!

Attached Thumbnails

  • mic1.jpg
  • mic2.jpg


#55 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 29 September 2010 - 10:18 PM

Pentru piezo ar fi bun un R1 mai mare (5—10M). Pentru low-pass simplu vezi: http://img.photobuck...hammer/SWTC.gif
Poți încerca și alte poziții pe instrument.

ip_sig.gif


#56 Sarpe

Sarpe
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Catalin

Posted 30 September 2010 - 08:37 AM

Multumesc pentru info. Poti sa imi spui/recomanzi unde sa il pun? Inainte sau dupa condensatorul electrolitic de la iesire.
Am pus rezistenta de 10M.
Numai bine!

Edited by Sarpe, 30 September 2010 - 08:37 AM.


#57 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 30 September 2010 - 10:59 AM

Salut, azi am fost la cumparat niste componente pentru circuitul din topic si un mixer. Dupa o ora de montat, etc a iesit circuitul care se vede in poza.
L-am creat pentru o chitara acustica si pot sa zic ca functioneaza super tare. Este putin cam sensibila doza piezo dar functioneaza destul de bine. Si in functie de unde este lipita se accentueaza inaltele sau basii. Cred ca ar fi mers putin mai bine cu o doza piezo in cordar (poate o sa incerc in viitor). A fost facut pentru a se monta in chitara cu mufa unde se prinde cureaua.

Singura diferenta este ca rezistenta R1 are 10M fiindca dozele piezo au o impedanta foarte mare.

Numai bine!

Am avut doza piezo originala Schaller.

Carcasa din metal relativ grea ( masa ).Placa piezo trebuie atenuata sau cu gel sau cu un burete--guma ...etc.
ca sa-i reduci rezonantele proprii.Experimental se poate face sa sune bine balansat sisa nu culeaga ce nu trebuie.
Varfur4ile mari sunt o problema , chitara acustica are dinamica foarte mare.Ptr cantat live ar trebui si un compresor bun .
The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#58 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 30 September 2010 - 05:11 PM

Inainte sau dupa condensatorul electrolitic de la iesire.

Dupã, altfel ai DC pe pot-uri.

ip_sig.gif


#59 Sarpe

Sarpe
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Catalin

Posted 30 September 2010 - 05:47 PM

Multumesc, hai ca o sa mai fac niste teste si o sa va zic ca mi-a iesit.
Momentan am incercat cu niste plastelina si este mai OK.
Numai bine!

#60 Draykor

Draykor
  • Location:București
  • Interests:blues funk rock&roll
  • Nume:Dragoș

Posted 28 January 2012 - 01:47 PM

Cam in cat timp "mananca" bufferul bateria aia de 9v? Cantat 1-2 ore pe zi sa zicem...
Live and let die!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users