oLlama Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 (edited) nu e vorba de inteles, este vorba ca nu m-a ajutat. N-are importanta ca articolul e impartit in 6 parti, pe mine ma intereseaza doar asta http://www.projectguitar.com/tut/action.htm ...din ce am studiat eu la chitara mea, grifu' nu e stramb deci tre' sa umblu doar la bridge. Foarte bine, iti arata de unde reglezi actiunea pe un les paul dar nu explica. Nu sunt retardat [sau ma rog, in domeniul asta oi fi ] dar indiferent de cat de inalta este actiunea pe corzile de bas ele bazaie pentru ca celalalt surub este prea jos...cand il ridic pe ala bazaie alte corzi si asa mai departe [asta ar fi un exemplu, am cautat tot felul de combinatii, nu bazaie tot timpul insa actiunea nu-mi place]. Nu gasesc balansul potrivit. De aceea ma asteptam sa-mi dati niste repere ceva...banuiesc ca cei mai experimentati nu invart de suruburile alea de cretini, se bazeaza pe niste criterii. Prea multe cuvinte deja O sa mai caut, desi am rasfoit tot google-ul. Edited November 3, 2010 by oLlama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vlad24ben Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 (edited) vin si eu cu o intrebare...sunteti de parere ca un om care canta la chitara de un an si habar n-are teorie in muzica sa-si faca o trupa si in loc sa faca o vreme coveruri si sa invete teorie, poate sa compuna melodii? adica scrie niste versuri si face melodia dupa cum i se pare lui ca notele se potrivesc cel mai bine, tabul la bass il face tot el desi e paralel cu bass-ul, si tobele sunt compuse de un om care face air drumming de un an si canta coveruri la tobe doar de cateva luni. Edited November 21, 2010 by vlad24ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Black Melancholia Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 (edited) Buna, Sunt mai nou in lumea chitarelor si daca este cu putinta as dori un sfat referitor la prima chitara. Am gasit ceva destule optiuni si cautat destule review-uri (speram sa gasesc mai multe), care insa pe alocuri nu prea se potrivesc.</p><p>Despre Hohner Hw300 am inteles ca suna foarte bine insa ar fi mai greu de obisnuit cu ea datorita faptului ca are distanta mai mare intre corzi si grif si deci nu foarte potrivita pentru incepatori. Despre Fender CD-60 si Takamine G320 se spune ca suna bine si in gama lor sunt printre cele mai reusite. La un moment dat ma tenta un Fender Sonoran SCE insa se pare - cel putin din recenzii asa reiese - ca suna mai prost decat Fender CD-60. Pe site-ul ultimate guitar Hohner-ul are la "sound" 9.7, Sonoran are 8.5, Iar CD-60 are 9, Takamine are 8. >Asadar, ce recomandati? Edited November 22, 2010 by Black Melancholia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Buna, Sunt mai nou in lumea chitarelor si daca este cu putinta as dori un sfat referitor la prima chitara. Am gasit ceva destule optiuni si cautat destule review-uri (speram sa gasesc mai multe), care insa pe alocuri nu prea se potrivesc.</p><p>Despre Hohner Hw300 am inteles ca suna foarte bine insa ar fi mai greu de obisnuit cu ea datorita faptului ca are distanta mai mare intre corzi si grif si deci nu foarte potrivita pentru incepatori. Despre Fender CD-60 si Takamine G320 se spune ca suna bine si in gama lor sunt printre cele mai reusite. La un moment dat ma tenta un Fender Sonoran SCE insa se pare - cel putin din recenzii asa reiese - ca suna mai prost decat Fender CD-60. Pe site-ul ultimate guitar Hohner-ul are la "sound" 9.7, Sonoran are 8.5, Iar CD-60 are 9, Takamine are 8. >Asadar, ce recomandati? Fender CD-60 sau Takamine G320. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Krypto Man Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 vin si eu cu o intrebare...sunteti de parere ca un om care canta la chitara de un an si habar n-are teorie in muzica sa-si faca o trupa si in loc sa faca o vreme coveruri si sa invete teorie, poate sa compuna melodii? adica scrie niste versuri si face melodia dupa cum i se pare lui ca notele se potrivesc cel mai bine, tabul la bass il face tot el desi e paralel cu bass-ul, si tobele sunt compuse de un om care face air drumming de un an si canta coveruri la tobe doar de cateva luni. de ce nu? si... tu chiar crezi ca el nu stie deloc teorie in muzica? adica tu vrei sa spui ca te-ai apucat sa canti din Mozart la chitara ca sa spui ca stii teorie? ... teoria ii usoara si se invata din mers si nu cu abc-ul chitarii in fata . Si piese poate sa compuna si bunica-mea[no offense dar daca stii cam ce vrei sa obtii atunci o sa ai rezultate... daca nu atunci asta este], desi de acum nu prea mai are cum ca s-a "dus"... Sfat practic: din cate am vazut mai toti compun coloana sonora a unei piese dupa versuri, pentru ca-i mult mai usor decat sa stea si sa faca versurile dupa o coloana sonora... Bass: tab... tralalalala... de obicei cei care canta la bass sunt cei care nu prea au o treaba cu chitara dar vor sa fie intr-o trupa, asa ca se apuca de bass ... deci cat de greu poate fi? ... Tobe: air drumming? zii omului sa-si cumpere tobe, ca cu air drumming-ul ramai doar in aer [asa si eu stiu cateva piese dar nu stiu daca le pot canta pe tobe corect] Cover: povestile cu scufita rosie au fost acum mult timp... adica te poti apuca de cantat si fara cover-uri... eu sincer nu suport cover-urile... asa ca nu-i o tragedie... poti canta fara cover-uri Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 (edited) povestile cu scufita rosie au fost acum mult timp... Inca sunt la moda, vezi postarile tale pe alte topicuri. Cat despre coveruri... te folosesti de ele ca sa inveti. Nu poti lua pentru prima data chitara in mana si din geniul personal sa iasa ceva extraordinar. Edited November 30, 2010 by draugr Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 vin si eu cu o intrebare...sunteti de parere ca un om care canta la chitara de un an si habar n-are teorie in muzica sa-si faca o trupa si in loc sa faca o vreme coveruri si sa invete teorie, poate sa compuna melodii? adica scrie niste versuri si face melodia dupa cum i se pare lui ca notele se potrivesc cel mai bine, tabul la bass il face tot el desi e paralel cu bass-ul, si tobele sunt compuse de un om care face air drumming de un an si canta coveruri la tobe doar de cateva luni. Cel mai bine va intalniti cu totii si va apucati sa cantati. Toata treaba aici e ca baiatul de la tobe sa poata tine ritmul corect. Pentru inceput incercati sa cantati cover-uri simple, sa va obisnuiti unii cu altii. Nevoia de a sti teorie muzicala oricum va veni pe parcurs. Despre compus, este cam greu sa compui fara teorie. Teoria te ajuta sa intelegi si sa te faci inteles. Una e sa-i spui tobosarului sa bata "tac-tac-pas-pas" si alta e sa-i spui sa tina 3/4, 4/4, etc. De asemenea, bassistul se muleaza dupa notele pe care le foloseste chitara. E mai simplu si mai amuzant pentru el decat sa invete mecanic o tabulatura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zookye Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Am si eu o rugaminte mica daca se poate...probabil este scris pe undeva pe site dar eu personal nu gasesc. Vrea sa stiu echivalentul notelor DO, RE, MI, etc in engleza - litera corespunzatoare -(invat chitara pe site-ul lui Justin, iar el, englez fiind, foloseste litere in loc de note) Multumesc foarte mult P.S. Legat de lectiile lui Justin: Le recomand cu caldura tuturor incepatorilor si nu numai. Incredibil cate lucruri noi invat si cat de eficient Multumesc RGC ca mi-ai spus despre acest site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Do = C Re = D Mi = E Fa = F Sol = G La = A Si = B http://ro.wikipedia.org/wiki/Gam%C4%83_muzical%C4%83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zookye Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Multumesc mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 salut am si eu o intrebare de curand mi-am cumparat o chitara electrica model LP si niste priteni mi-au spus ca lor li se apre ca e model micro ...am stat si m-am gandit ...am cautat pe net ,dar n-am gasit nik care sa spuna cum sa-ti dai seama daca e model normal sau micro stie cinvea cum imi pot da seama daca e model micro sau nu ? multumesc anticipat Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 salut am si eu o intrebare de curand mi-am cumparat o chitara electrica model LP si niste priteni mi-au spus ca lor li se apre ca e model micro ...am stat si m-am gandit ...am cautat pe net ,dar n-am gasit nik care sa spuna cum sa-ti dai seama daca e model normal sau micro stie cinvea cum imi pot da seama daca e model micro sau nu ? multumesc anticipat Masori scala - adica masori distanta de la nut pana la fretul 12 si inmultesti cu 2. O chitara "normala" are scala de ~25inch adica ~635mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Masori scala - adica masori distanta de la nut pana la fretul 12 si inmultesti cu 2. O chitara "normala" are scala de ~25inch adica ~635mm Eu stiam ca un Les Paul are de obicei scala de 24.75 inch (629mm). Un Les Paul Junior in schimb are scala 22.75 inch (578mm). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 (((((((((( pffffffffffffffffff are 600 mm ...................adik e model micro .....imi vine sa dau cu ea de pamant de nervi .. intre modelul normal si cel micro se simste vreo diferenta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zookye Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Pai si te de ce iti vine sa dai cu ea de pamant daca nu stii daca este vreo diferenta? Scuze de off. Legat de intrebarea ta chiar nu stiu sa-ti raspund. Ca si tine, si eu sunt un incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex967 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 (edited) (((((((((( pffffffffffffffffff are 600 mm ...................adik e model micro .....imi vine sa dau cu ea de pamant de nervi .. intre modelul normal si cel micro se simste vreo diferenta ? Il sustin pe Zookye . daca nu stii care-i diferenta ,de ce ai nervi ? Nu mi se pare o chestie insuportabila sa fie "mikro" . Nu este mare diferenta:-? . cred... Scuze si eu de off. Edited December 8, 2010 by Alex967 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 "Niște prieteni mi-au spus cã...." Mirific. Dacã-ți spuneau cã gãsești aur la capãtul curcubeului alergai dupã el? Sau mitologia irlandezã e deja prea departe? Ce înseamnã model micro? E între modelul mili și modelul nano? Înseamnã cã pânã la modelul întreg mai e mult. Ia studiazã puțin problema pe-aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Scale_length#Electric_guitar Baftã. La fugit dupã leprechauns Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 (edited) m-am enervat si suparat cand am aflat ce model e avand in vedere ca m-am interesat la fiecare detaliu la chitara asta si exact chestia asta mi-a scapat acum asta e ....mi-am revenit intrebarea rramane daca se simte vreo diferenta intre un model normal si cel micro si mai am o intrebare : la toate modele LP e putin mai dificil sa canti pe freturile 17 18 .... ? Edited December 9, 2010 by mike56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 daca se simte vreo diferenta intre un model normal si cel micro Nu existã model micro! Existã doar oameni care nu citesc articole pe Wikipedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 m-am enervat si suparat cand am aflat ce model e avand in vedere ca m-am interesat la fiecare detaliu la chitara asta si exact chestia asta mi-a scapat acum asta e ....mi-am revenit intrebarea rramane daca se simte vreo diferenta intre un model normal si cel micro si mai am o intrebare : la toate modele LP e putin mai dificil sa canti pe freturile 17 18 .... ? Nu inteleg unde e supararea. Daca ai luat chitara ca sa o canti si poti sa canti la ea, inseamna ca este foarte buna pentru tine. De cele mai multe ori detaliile de genul asta conteaza cel mai putin. Dupa intrebarile tale imi imaginez ca nu canti de foarte mult timp. Chiar nu conteaza specificatiile primei chitare. Conteaza sa poti canta pe ea si sa nu ti se para acest lucru un chin. Pentru un chitarist profesionist conteaza dozele, setup-ul, action-ul, lemnul din care e facuta chitara si restul detaliilor pentru ca sunt lucruri care il ajuta sa isi exercite meseria cum trebuie. Insa daca zdrangani in dormitor, n-o sa rada nimeni de tine ca ai chitara mai mica. Nu uita, marimea nu conteaza. Referitor la intrebarea ta, ce intelegi prin dificil? Actionul e mai mare in acea zona, asa ca trebuie sa apesi mai tare corzile ca sa sune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 @Gojira dap ..nu cant de prea mult timp , doar de 2-3 luni . oricum problema e rezolvata .chitara e model normal ...asa sunt toate tenson si oricum nici nu mai ma intereseaza acum suna chiar foarte bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zookye Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Va rog sa-mi spunet si mie de ce cand folosesc AP Tuner, la fiecare coarda, dar la fiecare, dupa ce trag de coarda programul imi arata initial nota buna, iar apoi fuge la G1 sau G3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slash ftw Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 imi puteti da sfaturi pt exercitii de mana stanga? cant de aproximativ 4-5 luni la chitara electrica si repet in medie vreo 4-5 ore pe zi si un exercitiu bun de picking este behind blue eyes-limp bizkit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zookye Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 (edited) Imi poate explica si mie cineva ce inseamna o chitara acustica de tip "dreadnought" ? Pe internet am gasit nave de razboi legate de acest cuvant o.O. Cheers! Edit: Am gasit http://en.wikipedia.org/wiki/Dreadnought_%28guitar_type%29 Edited December 22, 2010 by Zookye Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex967 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Imi poate spune si mie cineva cum se citeste un serial number ? ( pentru a-mi da seama daca-i copie sau nu ...nu numai chitara mea ci si altele ..si in caz ca vreau alta ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 (edited) De la stanga la dreapta se citeste. Poti verifica aici: www.guitardaterproject.org Insa nu te baza prea mult pe chestia aia. Arunca un ochi aici: http://guitarcollect...fication-sites/ Pentru a vedea cum se scrie serialul in functie de marca, cauta pe google <<"producatorul care te intereseaza+serial">> si o sa vezi formatul si detalii privitoare la elementele serialului. Difera formatul de la producator la producator. Sa fim seriosi, daca as vrea sa-ti vand un fake, nu mi-ar fi greu sa caut pe site-ul pe care l-am dat exemplu mai sus un serial la nimereala si sa-l scriu pe headstock. Acolo nu scrie si unde ar trebui sa se afle chitara in momentul acesta, asa ca nu prea te ajuta informatia. Nu este ca in cazul VIN-ului autoturismelor. Edited December 22, 2010 by Gojira Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 si daca nu are serial number inseaman ca e fake ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Nu. Depinde despre ce chitara vorbesti. Unele fabrici aplica serialul cu autocolant, acesta putand fi desprins usor. De asemenea, nu cred ca toti producatorii de chitare mai ieftine tin evidenta chitarelor produse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lili Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Am si eu o mica intrebare...este normal,ca incepatoare,sa am probleme cu partea de strum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lili Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Si...inca ceva.Acum 2 zile mi-am schimbat coardele(pe toate,pt ca asa am fost sfatuita) si se dezacordeaza foarte repede Cu coardele din-nainte nu am avut probleme(le-am tinut 5 luni si nu se dezacordau atat de usor)dar pt ca s-au tocit m-am hotarat sa la schimb si cu astea noi am probleme E normal sa se intample asa?Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts