www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

problema la corzi chitara acustica


Dana Marianna
 Share

Recommended Posts

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. 

Mi-am luat de curand o chitara acustica dupa extrem de multi ani in care nu am cantat.

Am luat-o pentru rezonanta buna. La corzi insa ma taie la degete. M-am gandit ca nu am cantat de foarte mult timp si de aceea.

Poate fi insa si de la ti[ul de corzi si nu ma pricep la asta. Eu am luat chitara cu tipul de corzi care era fiind convinsa ca voi reusi in timp sa ma obisnuiesc.

Cred totusi ca este posibil as existe si un tip de corzi care sa fie mai moi pentru degete.

Eu nu mai stiu detalii de acest gen si nu le am cu partea tehnica.

Puteti sa-mi dati un sfat?

Multumesc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

In mod normal nu exista nicio solutie la problema asta, pentru ca e o problema temporara. Varfurile degetelor o sa se intareasca cam intr-o saptamana-doua si o sa fie mult mai confortabil cantatul. Exista totusi niste substante (https://www.thomann.de/ro/rock_tips_liquid_callus_formula.htm) care se pun pe varfurile degetelor ca sa creeze o pojghita si sa le intareasca artificial, doar ca tot ce fac este sa amane problema, la urma urmei degetele trebuie intarite natural.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sfatul meu e să duci chitara aia la un setup ca lumea, să fie prăgușul tăiat corect că înălțime pentru fiecare coardă, să fie tastiera planată corect și cordarul reglat pentru a putea avea o înălțime cât mai mică fără buzz a coardelor, ca să depui cât mai puțin efort.

Eu mi-am rupt mâna stângă pe un gunoi de chitară acustică cu action de băgai degetele pe sub coarde la tasta 12 în liceu. Un mic setup ar fi rezolvat mult din problemă. E bun și sfatul cu setul de coarde mai lejer.

După asta, să exersezi conștientă și cu răbdare, fiindcă toți ne crispăm instinctiv când ne vine greu să facem o bucată. Scuturi mâna de câteva ori, te relaxezi și pui finuț degetele unde e nevoie cu presiune minimă.

Exersează game și acorduri cu accentul pe efort minim în a pune mâna stângă și degetele ei unde trebuie. Schimbări de acorduri, acorduri barate pe tot felul de forme, etc.

Edited by apocapsile
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Chitarele vin din fabrică cu corzi 'standard' și fără a avea un setup atent făcut.

Dacă sunteți în București, vă putem face un setup complet, și alegem un calibru de corzi mai potrivit, astfel încât chitara sa fie in cea mai bună stare posibilă, ca sunet și comoditate.

https://forums.rgc.ro/topic/121971-chitara-reparații-reglaje-modificări/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

multumesc tuturor pentru sfaturi

Probabil ca voi lua niste corzi mai slabe dupa cum ma sfatuia cineva. Si dupa cum mai vad cred ca va fi nevoie si de un set up pentru spatii care sunt cam mari intre corzi si gatul chitarei,  sus la pragul de la gatul chitarei. va rog sa-mi spuneti unde aveti sediul in Bucuresti si cat ar costa aceasta reglare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.