www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

project

Active Members
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

226 Excellent

About project

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Romania

Recent Profile Visitors

3,648 profile views
 1. project

  Bancuri

  Imediat după '89, era un val de libertate si libertinism muzical, cu rockeri si rockeritze, care, de atât neconformism, se simțeau obligați să adopte riguros "uniforma de rocker" - blugi cu camuflaj, tricoul negru cu imprimeu rock, bocanci unisex si tolba provenită de la o mască de gaze comunistă. Publicațiile de profil debordau de "rockeritze zăpăcite" ce căutau "prietenii muzicale". Erau duium si prin localurile cu terasă binecunoscute, Turist, Grădinița, Preoteasa, etc. Apăreau si întâmplări hazlii cu duduile hardiste ametite binișor. Prin 90, apăruseră în localuri toaletele cu plată, așa că ne mai trezeam la masă cu o câte o donșoara clatinându-se de ii zanganeau toate briz-brizurile metaliste, spunând cu voce răgușită: "Fraților, n-aveti si voi 5 lei, să-i trag o pi$@re?" Puneam mână de la mână și rezolvam situația. Puteai să lași fata sa facă pe ea...!? La primul festival Rock '91, din Parcul tineretului, pe 1 iunie, era o căldură de te topeai. Dacă ajungeai în fața scenei, acolo rămâneai, de la înghesuială si "moshereală". De amorul artei, suportai setea, foamea, ghionturile de la țopăiala gloatei, imposibil să mai ieși. Când, ce sa vezi, în timpul unui concert, dinspre scenă se despică mulțimea. Am crezut că era solistul, care coborâse de pe scenă. Când s-a apropiat, m-am lămurit ce era: o rockeritză, transpirată si probabil însetată, găsise o metoda să iasă din gloată: își scosese geaca si tricoul, rămânând doar în nădragi si bocanci, în fluierăturile si încurajările bășcălios-admirative ale rockerilor. Cum fata era drăguță și bine dotată, i se făcea loc de parcă trecea papa de la Roma...
 2. project

  Bancuri

  - Domnule Max, privind cu multă mâhnire în ochii dvs, sunt nevoit să vă spun că, în pofida colaborării noastre de mulți ani, si a fidelei dvs prezențe alături de noi, circumstanțe fortuite ne determină să luăm măsuri nedorite. Am primit ingrata misiune de a vă comunica disponibilizarea imediată... - Iubitule, aici nu ești la consiliul de administrație. Dă-l odată afară pe Max, că e ora lui de plimbare și iar face în casă...! .
 3. project

  Bancuri

  Cu ocazia unui (ipotetic) concert în Argheal, trupa Queen a adaptat celebra piesă "We will rock you", cântând varianta "We will pălincă". Fiindcă or aflat și ei că pălinca ii mai bună ca rachiu'...
 4. project

  Bancuri

  Perle mitologice din vremea liceului. Cam scârboșele dar amuzante. ....Și spiritul lui Ahile îi zise: "Rămâi cu Circe, Ulise !" Dar Circe deja fugise. În aer plutea un miros greu... ...Ulise se b@$ise.
 5. project

  Bancuri

  Teatru sovietic la Balșoi, anii '80. Se joacă Othello, scena batistei. Alioșa Ivanovici, prim actuor, dat cu criemă di ghietie pi față, cu șierșiel în uriechie și pierucă criață, intrâă în șcienă și zbiară rievoltat: - Davai zdrianță, Diezdiemonă !!! Natașa Vasilievna, prim actuoriță, cu o rochie lungâă ce îi subliniazâă talia di viespi, îi răspundie jingaș și fieminin: - Kakaia zdrianță, Otielă...? Morala: dulșia limbă a lui Pușkin.... Pușkea pi limbă.
 6. project

  Bancuri

  Bulă , aproape chel, merge la frizer. Frizerul, contrariat, îl întreabă: - Mai aveți trei fire de păr. Cum vă coafez? Bulă: - Cu cărare pe dreapta! După două săptămâni, vine iar. Frizerul: - Mai aveți două fire de păr. Cum va coafez? Bulă: - Cu cărare pe mijloc! După alte două săptămâni, merge iar Bulă la frizer. Frizerul: - Mai aveți un singur fir de păr. Cum vă coafez? Bulă stă ce stă și se gândește, si zice hotărât: - Vâlvoi !
 7. Promite a fi interesant. Superbă locație. Acum câțiva ani am fost să organizez un concert acolo. Am dat de doi papițoi conțopiști, si obraznici pe deasupra, care mazgaleau ceva la o masă, făcând pe importanții. Au refuzat să îl sune pe cel care se ocupa cu organizarea. Nefiind fost actor licean, prezentator de robingi sau duduie în călduri, cum e la modă (doar muzician de vreo 35 de ani încoace), probabil nu le păream suficient de "artist" celor doi ajutori de cârciumar. Poate s-au mai schimbat lucrurile și fauna locală între timp. Așa e în România, diletantii pe marile scene, muzicienii.. pe unde pot. Sau pe cea lume, ca Stoica, Manole, Olinescu, când nu mai au loc de valul ăsta de impostură. No, succes cu concertul !
 8. project

  Bancuri

  Asta îmi aduce aminte de bancul cu gitanul la doctor. La sfârșitul consultației, scârbit de igiena precară a pacientului bronzat, ii zice: - Când mai vii la doctor, fă și dumneata o baie, în prealabil. Gitanul se scarpină în cap și zice: - Haolio, mâncați-aș, da' dacă n-am prealabil acasă, po' să mă spăl la cijmea ?
 9. project

  Bancuri

  În lipsă de bancuri, ne mai amuzăm cu viața cotidiană... În una din emisiunile matinale ale tvr2, fusese invitat si colegul Paul Grigoriu, avea un duo acustic cu o solistă. Prezentatoarele, una blonda altă brună (ultima fiind Cosmina Păsărin, o să vedeți de ce îmi amintesc), si duduia fost liceană Oana Sârbu - în platou. După gângăveala de conveniență, n-are de lucru Paul și zice "am învățat și eu să compun, să orchestrez, eu zic ca mi-am depășit condiția general acceptată de "chitarist". Atât i-a trebuit drei Păsări-Lăți-Lungilă, i-a aruncat o privire chiorâș-ironică, zicând cu ifos "dar modestia ta e... fantastică". Iar duduia Sârbu ii ținu isonul imediat, cu ton compătimitor: "e mic încă, se învață el..." Bineînțeles, aveau mare dreptate, aceste două etaloane umane ale moralității - de-aia umbla păsărica în toate emisiunile în ținută si machiaj de dra de consumație, și nu cu sacul în cap - de atâta virtute si modestie; și de-asta ținea prelegeri sârba - din nestăvilită integritate artistică, nu fiindcă s-a însurat cu dl compozitor cu 20 de ani mai bătrân ca ea, ca sa o mai bage în seamă cineva, fiindcă după etapa "liceenii", nu mai știa nimeni de ea. Nu e absolut normal în aceste condiții ca să li se pară că un muzician care și-a câștigat stima de sine prin muncă și prin propriile puteri e o anomalie în "mediul artistic", un arogant infantil bun de ironizat..?
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.