project

Active Members
 • Content count

  130
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

194 Excellent

About project

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Romania

Recent Profile Visitors

3,302 profile views
 1. Bancuri

  Banc anglofon - You won the lottery and told me nothing? I'm your brother, you son of a bitch !
 2. cumpăr Bass cu 5 corzi

  În cazul ăsta, îți recomand basul Hora neck-thru cu 4 corzi, are un sunet foarte clar si un growl super. Cel cu 5 corzi sună mai amplu, dar ceva mai tern. Are corp de arțar laminat cu mahon, grif din 5 straturi arțar-mahon. E o minunăție de instrument, de nivel profesional, din esențe scumpe. Nu trebuie confundat cu basurile Venus, copii lamentabile de precision/jazz. E construit foarte bine, ca esențe si lutierie; alți fabricanți cer minim 1000-1500 euro pe așa ceva. Singura bubă e griful prea gros. Oamenii sunt lutieri, nu instrumentiști. Au nevoie de input de la chitariști, mai ales de la unii cu experiență. Eu le-am făcut recomandări privind chitarele. Ar trebui cineva să le sugereze si posibile îmbunătățiri ale basurilor. Fabrica Hora poate face instrumente de super calitate, cel puțin egale cu cele mai bune chitare din lume. E cea mai mare și mai veche fabrica de instrumente acustice din Europa, și una din cele mai mari din lume. Nu sunt "mai slabi" decât nimeni, ca pricepere, experiență și realizări. Se axează pe producția de masă, de nivel mediu, ca să aibă volum de vânzare. Peste 80℅ din producție este pentru export. Pentru 700, cei de la Hora îți pot face un instrument custom-made de excepție, după specificatiile tale, care în străinătate ar costa de zece ori mai mult. Chiar merită. Succes cu achiziția.
 3. cumpăr Bass cu 5 corzi

  Salut. Fiind din Reghin, de ce nu comanzi unul la Hora? Au niste prototipuri foarte bine făcute, din paltin cu mahon, grif prin corp. 4 corzi 420, 5 corzi 480, 6 corzi 550 lei. Singura mică problemă e griful un pic cam gros. Dar fiind pe comandă, îl pot face mai subțire. Întreabă direct la fabrică, nu apar pe site-ul lor, nici pe cel de la magazinul rapsodia.
 4. Promite a fi o seară frumoasă. Merita o locație mai pe măsură, clubulețul e cam sordid, mai ales din cauza personalului cam afon si uneori obraznic la adresa artiștilor. Dar calitatea muzicienilor face să uităm aspectele mai puțin agreabile. Așteptăm cu interes concertul.
 5. Bancuri

  Trei melomane de ocazie, după primul concert: - Cum se zice, dragă, Șubert sau Șuman...? - Nu, dragă, Șopen. - Vezi că nu știți? Se zice Șopenhauăr...! - Aha! Oricum, a fost frumos. Mâine unde mergem? - La Operă, să vedem cum e. - Ce se cântă? - Trosca, de Purcini...!
 6. Bancuri

  Bulă, chitarist, repetă în draci acasă lick-ul care nu vrea să îi iasă. Mi fa diez sol la... Mi fa diez sol la... Mi fa diez sol la... Mi fa diez sol la... După vreo jumătate de oră o întreabă pe nevastă-sa: - Dragă, nu te deranjez ? Iar nevastă-sa ii raspunde timp de jumătate de oră: - Nu, absolut deloc... Nu, absolut deloc... Nu, absolut deloc... Nu, absolut deloc...
 7. Bancuri

  Banc bulgăresc: Merge viteazul ciciu penciu la vânătoare de urși cu câțiva amici. Ajung la vizuina ursului, amicii îl coboară înăuntru cu o funie, să ajungă la bestie și s-o hăcuiască. Când îl scot, nu mai avea cap. Se întreabă amicii: măi, avea sau nu avea cap când a intrat în vizuina? Nu ajung la nicio concluzie. Hai acasă la nevastă-sa să o întrebe. Nevasta-sa stă ce stă și se gândește. "Mă băieți, nici eu nu știu. Da' în toamna și-a cumpărat căciulă, asa că eu zic ca avea cap...!"
 8. vând Carvin DC127

  Frumoasă chitara. Zgârieturile fine și mătuiala se pot șlefui și cerui, să arate ca noua. PM pt detalii, eventual. Tocul ce a pățit? Arată de parcă a făcut frontul... Succes cu vânzarea.
 9. Salut. Frumoasă lucrare, bucură ochiul. Ideea cu camerele de rezonanță - este un procedeu cunoscut, mai ales la corpurile de mahon. Există chitare "chambered mahogany", la anumiți producători. Mahonul e dur, nu e prea prietenos ca rezonanță, are medii plate si aspre. Cu cavitățile de rezonanță sunt favorizate frecvențele medii joase, apare și un usor O peste A (figurat vorbind în privința sunetului). Nu se poate calcula a priori exact frecvența de rezonanță, depinde de forma corpului, grosime, lemnul in cauza ("halca" respectivă, cu noduri, nervuri, etc). Se poate măsura cu un frecvențmetru, dacă e necesar. Lutierul are două unelte absolute: ciocănitul si auzul. De-aia e lutier. Lutieria e o artă care se șlefuiește în timp. Parca-i vad pe Stradivari si Amati cu programe în C++ si un osciloscop.... Ce dă camera de rezonanță în plus - un ton cald, cu tentă ușor acustică, corzile au atac mai mare si sustain crescut, devin mai elastice la mânuire (pană, etc). Mai sunt și alte chitare cu cavități interioare, gen thinline telecaster, etc. La Stratocaster-ul propriu am ras cu freza tot lemnul de sub placa (8-9mm lăsați pe spate, cu ocolirea cavității arcurilor, vezi dar...). Acum merge de la ton de bridge de Strat (mai amplu) până la grăsime de neck cvasi-lespaul. De gustibus... Ca de-aia e artă, no.. Abia aștept să vedem polu'. Pardon, lespolu'. Chitara lu' Paulică, ce mai... Glumă. Succes cu proiectul !
 10. Salut. Midi pentru controller si efect rack - în general. Mai întâi principiul canalelor midi - sunt ca cele tv, prin cablu midi circulă 16 canale midi. Condiția sine qua non este un cablu midi (nu audio, cablurile midi au conexiune în x, si folosesc doar 3 pini din mufa DIN - 1, 4, 5 - cei trei de sus). Apoi, setate ambele device-uri pe același canal midi (ch.1 e f. bun). Orice midi device are un "MIDI Implementation Chart", unde apar bifate O sau debifate X opțiunile prezente. Evident, doar cele prezente pe ambele aparate pot fi folosite. Un pedalier MIDI poate schimba patch-urile (atenție la aranjarea lor, fiecare producător are alt aranjament de bank-uri si patch-uri, gen A1...A4, urmat de B1...B4, etc, în timp ce altele au patch-urile "la rând"). Există un număr standardizat de 127 control change numbers (CC#). A nu se confunda cu patch change numbers. CC numbers definesc un parametru, care va fi accesat de un control al parametrului respectiv (un buton, o pedală, etc). Orice parametru are 128 trepte de reglaj (dai butonul sau pe mijloc, valoarea e 64, evident). Cel mai uzual CC# este 7 - volum, dacă pedalierul are pedală mobilă, aproape sigur are assign pe 7. Apoi CC#10 si 11, modulație si expresie. Bineînțeles, după ce te obișnuiești cu ele, poți face assign al pedalei pe alte CC - parametri definiți de utilizator, ca gain în preamp, etc. (nu toate CC# sunt alocate în standardul MIDI), sau unii deja standardizati, ca volumul de chorus sau delay sau Reverb (trebuie învățată sau avută la îndemână lista CC numbers, după câteva zile te obișnuiești cu ea). Ansamblul de reglaje MIDI al oricărui aparat poate fi exportat pt backup, prin System Exclusive messages, intr-un sequencer. Există optiunea DataDump, se pornește sequencerul (setat să receptioneze SysEx) si se da Dump din meniul aparatului respectiv. De obicei, canalul de transmisie MIDI este 1 by default la majoritatea device-urilor (poate fi modificat din meniu) Cam atât pentru un simplu pedalier. La comunicare de date mai complexe există trimitere de date in cod hexadecimal, protocoale de "deschidere" si "închidere" ale parametrilor accesați, etc. Dar nu e cazul aici. Putina răbdare, si ii dai de cap, nu l-au făcut martienii. MIDI e o invenție din anii 80, deci nu e ceva foarte sofisticat, fiindca trebuiau să priceapă ceva și aparatele din acea vreme. No, comutări frumoase.
 11. Supramatisare corzi şi zbârnâit?

  Salut, Mike. Eu pun inele de la corzi vechi, de obicei unul-doua pe coardă în spatele pragului ajung. Și arată și destul de elegant, dacă sunt cromate. Eu aș fi de părere să le scriem cât mai mulți producătorilor respectivi despre această problemă - e de datoria lor s-o rezolve, fiindcă, într-adevar, e o gafă de fabricație mare de tot. Seară plăcută.
 12. Bancuri

  Chitara de voiaj perfectă, aproape gratis: https://www.olx.ro/oferta/chitara-gomflabila-de-la-tuborg-IDaip7Z.html
 13. Salut. Îmi pare rău de peripețiile nedorite. Chiar fiind subiectiv, îți recomand să te uiți altă dată mai întâi la secțiunea 'Servicii' de pe rgc, si unul din noi o să aibă grijă cum trebuie de reparația necesară. Ca să nu îți mai 'giugiulească' cineva chitara in halul ăsta... !
 14. Bancuri

  O bandă de hoți dau buzna în toiul nopții peste o băbuță. Băbuța, în loc să țipe, îi lasă în pace. Văzând că nu prea au ce fura, ies în fugă pe ușă. Băbuța iese repede după ei si strigă supărată: - Bine, maică, și violul...!?
 15. Procesor Line6 Pod HD 500X Aproape nou, stare de funcționare 100℅, vine cu alimentatorul original pe 230V, cablu USB, manualul în engleză, și cutia originală. O bancă de patch-uri bune - Van Halen, Dream Theater, Marco Sfogli, Allan Holdsworth - bonus. Rog mesaje, propuneri, oferte - PM.