www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

project

Active Members
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Feedback

  0%

Community Reputation

245 Excellent

1 Follower

About project

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Romania

Recent Profile Visitors

4555 profile views
 1. Kiesel sunt mai noua denumire a chitarelor Carvin - cei care făceau si amplif-uri, etc. Vindeau doar direct de la fabrica, nu aveau distribuitori. Așa puteau avea o calitate foarte buna la un preț rezonabil. Azi, fac chitare custom la comandă, si au de obicei câteva chitare custom gata făcute pe site-ul lor: https://www.kieselguitars.com/ Succes cu vânzarea.
 2. project

  Bancuri

  Acum multi ani, aproape o sută, bunica mea mergea la o băcănie jidovească din vecinătate, de unde cumpăra cele necesare (pe vremea aia nu erau shop'n'go-uri, etc). "Propetarul" abia o rupea pe Românește, și era și un pic peltic. Pronunța "s" ca "ș". Iar bunica nu o dată se distra când, cerând piper, băcanul o intreba foarte amabil dacă dorește pișat sau nepișat...
 3. project

  Bancuri

  Banc de pe vremuri: - Bade, mai ții mata minte anu' ăla în care a căzut crăciunu' în ziua de paște ? - Hai că-i trăsnită. Nu te cred. - Ba da, bre, nu-l știi pe Crăciun, de la răspântie? Acu vreo douăj dă ani s-a îmbătat si a căzut în ziua de paște !
 4. Vând set corzi DR Extra Life EXR-10/12. Absolut noi, cumpărate cu 70, se vând cu 50. Rog propuneri, oferte, etc prin pm sau sms. Mulțumesc.
 5. Am un GT6, care sună binișor, chiar bine. Am vrut sa iau un GT100, dar nu diferă aproape deloc ca sunet, e doar mai sofisticat si cu interfață pc. Aceleași convertoare 24/44.1 cu AF, aceleași efecte si cabsimuri. Roland/Boss sunt f pragmatici. Am si un HD500x, are interfață pc foarte bună, efecte bune, calitatea sunetului compensează aspectul vetust si interfața lcd greoaie. Are convertoare 24/48 si dublu dsp. Are regimuri tranzitorii mai rapide ca boss, si se simte în sunet (slew rate mai mare, svp...). Am încercat un Axe Fx II - suna frumos, dar nu extraordinar, singurul avantaj definitoriu este acel efect chain de pană la 21 efecte. Am folosit Guitar Rig 5 cu o interfață pc 24/96. Se simte imediat latența mai scăzută ca la 24/48. Și la mâna, și ca sunet. Ei, dar a apărut GT 1000...convertoare 24/96. Ceea ce asteptam de 20 de ani. Pentru cine e dispus să investească 1000e. Second hand in România nu am găsit încă. Și suna foarte bine. Voiam un Helix rack, dar se pare că o să fie un GT 1000.
 6. project

  Bancuri

  Un nou laxativ se lansează în farmacii, promovat de vunc. Reprezentanții firmei farmaceutice afirma că alegerea celor în cauză se datorează numelui, care sună ca sfârșitul unei îndelungate constipații. "Dacă de ceva timp n-ati mai făcut vunc-akat, cu noi rezultatul e garantat!" În același timp, solistul, printre calomnii si ieșiri psihopate la adresa colegilor de breaslă, a decis să facă un adăpost pentru animale. Astfel încât, atunci când îi vine să calce animale cu mașina, pentru a "provoca decesul animalelor" acelorași colegi de breaslă (un fel de magie neagră de mahala, izvorâtă din ultimii săi doi neuroni activi), să nu mai consume benzina, alergând după ele pe șoselele patriei. Înainte vreme aveam artiști ca Enescu, Porumbescu, Lipatti. Acum... avem ce avem.
 7. Da, bineînțeles. Estetic nu va fi perfectă, dar va fi perfect funcțională, e o problemă uzuală, am avut zeci de cazuri. Sunați-mă vă rog la 0770.5I0.792 si rezolvăm.
 8. Doar in ultima luna: Unt-old, de fapt bere-new, majoritatea s-au îmbătat ca porcii, s-au hlizit la adolescentul fosilă robi, și au vandalizat cât au putut în căutarea drumului spre cocină, pardon, casă. Amara, muzică ușoară. Așa de ușoară că o ia vântul. Diletanți în concurs, ciubucari impostori în recital. Transmisie în direct pe tvr, postul național, tradițională cloacă de nepotisme și veresii, care muncesc într-un an cât alții intr-o zi Vivat muzica !
 9. Cumpăr un capac spate model pentru stratocaster - plăcuța de plastic care acoperă cavitatea arcurilor. Preferabil să fie intr-o stare acceptabilă, fără fisuri sau zgarieturi. Mulțumesc.
 10. Am avut ocazia să le compar pe îndelete. Boss GT 100 are multe rafinamente de programare, dar are aceleași convertoare A/D de la GT5 citire, pe 44.1kHz cu "adaptive focus". Sună mai "vintage". Are si mici incongruențe, gen lowpass filter pe efecte cu valori fixe grosiere, gen 11kHz, 8kHz, etc., care fac dificilă obținerea unui ton fin reglat. Aplicația editor pentru computer e cam cubistă. HD 500X are o înfățișare si o interfață grafică pe ecran foarte simpliste, la limita unui efect pentru amatori, e ca o jucărie aparent rasolită, însă sunetul este mai clar, cu răspuns mai rapid, grație convertoarelor pe 48kHz și a unui procesor dsp dublu (care nu există pe HD500, varianta anterioară). Toți parametrii sunt reglabili 'pas cu pas'. Iar editorul pentru computer este cel mai frumos realizat si ușor de utilizat de pe piață, mai rafinat ca cele Boss, Fractal, etc. Concluzie personală - pentru scenă e mai indicat GT100, pentru studio HD500X. Eu aș înclina pentru HD500X. Acum, ca să fim la ordinea zilei, a apărut GT 1000, cu convertoare pe 96kHz. Se simte și la mănă, și ca sunet. Până acum, pe 96kHz mergeau doar procesoarele de chitară virtuale, ca GuitarRig, și doar printr-o placă de sunet de computer pe 96kHz cu driver asio. Bun, un GT 100 sau un HD500X se găsesc noi la 1800-1900lei, sh și la 1000-1200lei, iar un GT 1000 este 1000e nou - sh apare rar.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.