www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

project

Active Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Days Won

    2

Everything posted by project

  1. Chitarele vin din fabrică cu corzi 'standard' și fără a avea un setup atent făcut. Dacă sunteți în București, vă putem face un setup complet, și alegem un calibru de corzi mai potrivit, astfel încât chitara sa fie in cea mai bună stare posibilă, ca sunet și comoditate. https://forums.rgc.ro/topic/121971-chitara-reparații-reglaje-modificări/
  2. Fender electro-acustică. Fața spartă. Refăcut structura feței, chituit, șlefuit, grunduit, revopsit, schimbat corzi, setup complet.
  3. https://forums.rgc.ro/topic/121971-chitara-reparații-reglaje-modificări/
  4. Dacă are cineva cablurile pentru 1010 LT, rog mesaj. Mulțumesc
  5. Eddie Van Halen’s Guitar Sold Eddie Van Halen‘s iconic red, white and black-striped guitar from the “Hot For Teacher” video was sold this week. According to auction house Sotheby’s, an unnamed bidder bought the instrument for $3,932,000 when the lot closed on Tuesday after bidding was initially estimated to land between $2-$3 million. “Poplar double-cut ‘Strat’ style body, the top routed for a single double-coil Seymour Duncan humbucker pickup, volume control, Floyd Rose bridge with whammy bar, unvarnished 22 fret maple bolt-on neck (stamped ‘UNK’ on heel) with Kramer sticker on headstock, unvarnished body and headstock spray painted with Van Halen’s characteristic black and white abstract stripe design on a red ground. Rear routed for the Floyd Rose’s three springs and stop, no pick guard or rear cover (as designed), screw holes on the back for Eddie Van Halen’s patented flip-up rest (for playing the guitar horizontally. Original case with tour and Warner Brothers tags. The guitar, made of poplar wood, is believed to have been completed in 1982 and delivered to Van Halen in Jan. 1983, becoming his main instrument during 1983-1984." https://www.billboard.com/music/rock/eddie-van-halen-hot-for-teacher-guitar-sold-auction-millions-1235312378/amp/
  6. Chitară clasică Vizcaya Castilla 3/4 (22"), nouă, fabricată în Spania. Este potrivită pentru copii 12+, sau ca instrument de călătorii (încape în compartiment bagaje de mână în avion). - Corp cu fețe molid, eclise arțar - Grif arțar din 3 bucăți, headstock aplicat. - Mecanisme auriu cu negru, butoane fildeș sintetic. - Lungimea activă a corzii 22" - Corzi nylon-bronz Chitara a fost setată profesional (lutier), are o acțiune a corzilor joasă, foarte confortabilă. Preferabil București, predare personală.
  7. Am cumpărat exact acest model Encore roșu, în 1991, de la magazinul Muzica, în tradiția inconfundabilă a acelor ani, adică... pe sub mână, după ce am aflat că au așa ceva 'sub tejghea', din vorbă în vorbă, între muzicieni. Din ce mi-a spus vânzătorul, era făcută la... Reghin, pentru firma Encore. Foarte solidă, doze Schaller S6, vibrato strat standard, a venit și cu un cablu creț tot Schaller. Materialul corpului - stejar cel mai probabil din ce am sculptat in el, cu furnir dublu de arțar pe ambele fețe. Foarte bine finisată, grund negru, apoi grund alb, apoi vopsea. Modificată extensiv, scos tot lemnul de sub placa cu doze, pentru un sunet cât mai acustic gen telecaster thinline, cu un volum și o dinamică mai mari, montat un vibrato tip Floyd Rose, cu menghină quick release Bill Edwards (după prăgușul de bronz adăugat), întinzătoare die-cast, montat bobine single coil sub placă, în paralel cu dozele existente, pentru eliminarea brumului. Corzi 08-38, Belson până în 2011 (corzi foarte bune, mi-a părut tare rău că au dispărut), apoi Rotosound (rotogreens). Merge perfect și astăzi, după 30 de ani.
  8. project

    Bancuri

    Banc entomologic... Merge Bulă la bordel. Matroana îl întreabă: - Ce să fie, blondă, brunetă, roșcată...? - Blondă, zice Bulă, dar blondă adevărată, știi, blondă sus, blondă jos. - La etaj, prima ușă pe stânga. Merge Bulă sus, dar se întoarce după un minut: - Bine cucoană, da' ți-am zis c-o vreau blondă sus și blondă jos, nu? Merge matroana să verifice, se întoarce imediat și zice: - Poți să mergi acum. - Păi tot la aia? se miră Bulă. - Da, mă!, zice matroana. I-am zis să gonească muștele.
  9. Acum mai bine de 20 de ani, prin 1997, Șișkov (nici nu știam că așa îl cheamă, am aflat abia mai târziu) lucra pe cont propriu; avea un site, dispărut azi, www.yuriyguitars.com, cu cele mai frumoase si spectaculoase instrumente - chitări, viori, etc - de pe net. Ceva indescriptibil, intarsii de o finețe de bijutier. Ce face acum la fender, gen telecaster cu bigsby si strat custom, sunt variante infinit mai simple față de ce făcea atunci. Omul a început lucrând chitări în boxa din subsolul blocului, de 1m², la chitare bas trebuia să lucreze cu ușa deschisă. A ajuns la nivel de artist lutier, apoi, din păcate, colaborarea cu Fender i-a limitat mult creativitatea. Îmi pare rău că nu mai apar nicăieri pe net toate realizările lui din tinerețe, stăteam ore în șir să le observ detaliile. Referitor la custom shop-urile Fender, am fost nevoit să constat cu mult regret că sunt din ce în ce mai rasolite. Am avut recent un tele si un strat, ambele custom shop. Nu mai comentez prețul. Griful în valuri, si taste dezordonate în așa hal, încât au trebuit nivelate aproape 1mm de noi, si tot nu am putut coborî acțiunea cât mergea pe vechiul meu Strat standard. Am rămas surprins să văd că un strat Hora are griful mai 'custom shop' decât custom shop-ul fender. Parcă Hora era Fender cs si viceversa. Cea mai neplăcută surpriză din ultimii ani. În comparație, eternul rival Gibson face constant instrumente de foarte bună calitate, cu o manoperă și un finisaj remarcabile. Nu oferă concepția 'modernă' a unui Strat, personal cânt aproape exclusiv pe Strat de peste 30 de ani, nu sunt deloc fan Gibson, dar am fost foarte plăcut surprins de calitatea lor, aproape impecabilă. În concluzie, un Fender custom shop nu prea mai merită investiția în ziua de azi, decât într-un astfel de caz, când e realizat de un artist ca amicul Yuri, indubitabil unul din cei mai rafinați lutieri din lume. Succes cu vânzarea.
  10. Salut. De la strânsul potentiometrelor, s-au rotit în corp si s-au subțiat sau rupt firele (sunt multifilare, sau lițate cum se spune).
  11. În anii 90, nu tu internet, nu tu tv cablu cu programe non-stop. Așa că stăteam cât timp aveam cu chitara în mâini. La repetiții, acasă cu "backing track" - direct de pe casetele cu chitaristii favoriți (si nu numai), plus seara la tv făcând game si arpegii alte 2-3 ore. Se strângeau 6-7-8 ore pe zi constant, pe parcursul a peste zece ani. Am vrut o data să văd cât poți cânta non-stop, cu pauze de un minut (pentru pepsi și pipsi...). Am început la 1 după amiază, si am terminat la 8 dimineața a doua zi. Concluzia - mușchii si articulațiile rezistă, dacă ai antrenament (și bătături solide), dar se întăresc tendoanele până aproape nu mai poți mișca degetele. Succes cu studiul.
  12. project

    Bancuri

    Acum multi ani, aproape o sută, bunica mea mergea la o băcănie jidovească din vecinătate, de unde cumpăra cele necesare (pe vremea aia nu erau shop'n'go-uri, etc). "Propetarul" abia o rupea pe Românește, și era și un pic peltic. Pronunța "s" ca "ș". Iar bunica nu o dată se distra când, cerând piper, băcanul o intreba foarte amabil dacă dorește pișat sau nepișat...
  13. project

    Bancuri

    Banc de pe vremuri: - Bade, mai ții mata minte anu' ăla în care a căzut crăciunu' în ziua de paște ? - Hai că-i trăsnită. Nu te cred. - Ba da, bre, nu-l știi pe Crăciun, de la răspântie? Acu vreo douăj dă ani s-a îmbătat si a căzut în ziua de paște !
  14. Vând set corzi DR Extra Life EXR-10/12. Absolut noi, cumpărate cu 70, se vând cu 50. Rog propuneri, oferte, etc prin pm sau sms. Mulțumesc.
  15. Am un GT6, care sună binișor, chiar bine. Am vrut sa iau un GT100, dar nu diferă aproape deloc ca sunet, e doar mai sofisticat si cu interfață pc. Aceleași convertoare 24/44.1 cu AF, aceleași efecte si cabsimuri. Roland/Boss sunt f pragmatici. Am si un HD500x, are interfață pc foarte bună, efecte bune, calitatea sunetului compensează aspectul vetust si interfața lcd greoaie. Are convertoare 24/48 si dublu dsp. Are regimuri tranzitorii mai rapide ca boss, si se simte în sunet (slew rate mai mare, svp...). Am încercat un Axe Fx II - suna frumos, dar nu extraordinar, singurul avantaj definitoriu este acel efect chain de pană la 21 efecte. Am folosit Guitar Rig 5 cu o interfață pc 24/96. Se simte imediat latența mai scăzută ca la 24/48. Și la mâna, și ca sunet. Ei, dar a apărut GT 1000...convertoare 24/96. Ceea ce asteptam de 20 de ani. Pentru cine e dispus să investească 1000e. Second hand in România nu am găsit încă. Și suna foarte bine. Voiam un Helix rack, dar se pare că o să fie un GT 1000.
  16. project

    Bancuri

    Un nou laxativ se lansează în farmacii, promovat de vunc. Reprezentanții firmei farmaceutice afirma că alegerea celor în cauză se datorează numelui, care sună ca sfârșitul unei îndelungate constipații. "Dacă de ceva timp n-ati mai făcut vunc-akat, cu noi rezultatul e garantat!" În același timp, solistul, printre calomnii si ieșiri psihopate la adresa colegilor de breaslă, a decis să facă un adăpost pentru animale. Astfel încât, atunci când îi vine să calce animale cu mașina, pentru a "provoca decesul animalelor" acelorași colegi de breaslă (un fel de magie neagră de mahala, izvorâtă din ultimii săi doi neuroni activi), să nu mai consume benzina, alergând după ele pe șoselele patriei. Înainte vreme aveam artiști ca Enescu, Porumbescu, Lipatti. Acum... avem ce avem.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.