sorin65 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) deci in stand by iese fum??? dupa traf n-ai decat doua diode si un condensator ( sau doua inseriate)atunci... daca oricare dintre ele ar fi in scurt bubuia condesatorul de numa numa... si tot nu ar fi iesit fum din traf pt ar fi sarit macar una dintre sigurante... ps: oricum, eu ma las pagubas... e clar =))) Edited August 6, 2013 by sorin65
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Atunci ampul asta e OZN. Eu nu ma pricep la electronica va spun numai ce scheme face.Acuma nu am lasat mult dupa ce a inceput sa iasa fum l-am oprit. Am pus mana pe traf si era cald de prajea. Poate eu nu stiu bine am sa fac ceva poze cu telefonul dar eu asa stiu ca acela e traful de alimentare. poate e traful de iesire? Dar n-as crede. Poate ma duc acuma si fac niste poze cu telefonul n-o fi cele mai bune dar vedem.
sorin65 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 pai daca ar fi traful de iesire, iese fum pe stand by??? =)))
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Asta e traful si asa vad ca e cea de alimentare cum am zis
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Aproape numa ca nu explodeaza doar iese fum:)
Crypto Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 dificil sa-si dea cu parerea cand faci poze cu un cartof.
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 ) Da-l in pix se rezolva treaba daca nu il arunc la gunoi si imi iau unu pe tranzistori
sorin65 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 @baltazar, prima interventie la obiect. perfect choice!
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 )Incepe sa ma nerveze ampurile astea pe lampi , Suna fain dar numa probleme si probleme cu ele tre sa fii electronist sa ai un ***** de asta
sorin65 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 pune-l pe youtube, filmeaza-l in "functionare", sigur aduni 1 milion de vizualizari, eventual poate gasesti o sursa de 360v. si cu banii din reclama iti iei un roland jc ss )
baltazar181 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) Sau il filmez cand ii dau foc atunci sigur adun 1milion de vizualizari. Cred ca au boala lampile pe mine:)) nici amplificatorul stereo nu merge Cred ca-i jucaria dracului lampile astea Edited August 6, 2013 by baltazar181
baltazar181 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 In fine am gasit problema. Asa se pare ca aman doua trafurile au murit destul de tanar. Si langa traful de iesire am observat pe tabla urme de fum. M-am uitat la fiecare cablu in parte si am observat ca cablul care merge la iesire +ul la cabinet a fost taiat de tabla si a facut un scurtcircuit.
dass101 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Am si eu o curiozitate, cine a construit ampul asta? 2
baltazar181 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Un user de pe Elforum nu stiu. In fine asta e trebuie sa aflu cat costa rebobinatul trafurilor
ggg Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Cat costa este una . Dar intrebarea care trebuie luata serios in considerare este , cine le bobineaza ??? Cu traful de alimentare , sa zicem ca este mai simplu...dar cum ramane cu cel de iesire ???
Deenman Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 (edited) Sa inteleg ca vrei sa investesti in continuare in "chestia aia numita clona de jcm 800" ? Iti place sa traiesti viata la maxim, cu riscuri ? Un sfat util cu toate ca-s nepriceput, investeste in ceva bun totusi. Edited August 7, 2013 by Deenman
baltazar181 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Am o cunostinta de pe elforum care mi-a facut deja si traf de alimentare si de iesire.. Bine pentru el84 si nu pentru 6P3S. Si acest traf a fost facut manual de cineva acuma daca il desface vede cum a fost bobinat adica asa ma gandesc eu Sa inteleg ca vrei sa investesti in continuare in "chestia aia numita clona de jcm 800" ? Iti place sa traiesti viata la maxim, cu riscuri ? Un sfat util cu toate ca-s nepriceput, investeste in ceva bun totusi. Poate nu arata a Marshall insa mie imi place soundul lui. ad acuma cat costa reparatul, oricum costa mai putin decat unul nou
sorin65 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 benjamin, vezi sa nu mai existe scurtul ala la cab, conecteaza cabul si vezi daca merge. am retinut ca se aprind totusi filamentele. ps: cand nu ai cu ce sa compari, orice sound pare bun
baltazar181 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Am rezolvat scurtul insa daca ii dau drumul si in standby tot iese fum din traful de alimentare
dass101 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Nu stiu citi bani ai dat pe ampul asta si nici cum suna (cind nu scotea fum), dar sint f sigur ca mai bine iti luai un Bugera. Eu personal nu as cinta niciodata pe scena cu un amp facut de un om pe care nu il cunosc bine si care nu are o reputatie f buna, in cazul in care as alege ceva "home made" Nu sint f sigur ca as cinta nici cu un amp facut de mine. 1
viobio Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 )Incepe sa ma nerveze ampurile astea pe lampi , Suna fain dar numa probleme si probleme cu ele tre sa fii electronist sa ai un ***** de asta pai din acest motiv a evoluat tehnologia Am rezolvat scurtul insa daca ii dau drumul si in standby tot iese fum din traful de alimentare e mort ,are spire in scurtcircuit,o sa arda,vor sari si sigurantele din locul unde este ampul Am vazut acolo sigurante,trebuibuiau sa se arda,daca nu s-au ars au fost prost dimensionate sau au fost dublate cu "lita" in buna traditie romaneasca,nu se mai arde siguranta ,mai bine se arde traful de alimentare. 2
Crypto Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 (edited) Imi aduce aminte de o vorba veche, folosita des de tehnicienii si meseriasii din occident. "Toate electronicele merg pe baza de fum, o data ce-a iesit fumul din el, nu mai functioneaza." Edited August 7, 2013 by Cryptopsy
baltazar181 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Nu stiu citi bani ai dat pe ampul asta si nici cum suna (cind nu scotea fum), dar sint f sigur ca mai bine iti luai un Bugera. Eu personal nu as cinta niciodata pe scena cu un amp facut de un om pe care nu il cunosc bine si care nu are o reputatie f buna, in cazul in care as alege ceva "home made" Nu sint f sigur ca as cinta nici cu un amp facut de mine. NU cred ca din bani pe care am dat pe ampul acesta puteam sa cumpar un Bugera... Din pacate nu am avut destui bani sa-mi cumpar una facuta de VioBio, si eu as fi preferat sa am ampul facut de Dl Viorel insa asta este, din salariile astea atat am putut cumpara. Acuma asa am patit n-m sa ma spanzur si nici acuma n-o sa am bani pentru un alt amp asa ca am sa-l repar ca am nevoie de el , mai am 3 concerte anul asta si mai pot intra si altele. Si eu asa ma gandesc ca sigurantele sunt supradimensionate unul e de 250v/4A si celalalt de 250v/2.5A
TheZKD Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Din pacate nu am avut destui bani sa-mi cumpar una facuta de VioBio, si eu as fi preferat sa am ampul facut de Dl Viorel insa asta este, din salariile astea atat am putut cumpara Ca si sfat : mai bine strangi bani pentru ceva de calitate . Daca cumperi ceva de proasta calitate si se strica , in final ai dat si mai multi bani ( sa'l schimbi , sa-l repari etc ) decat sa fi luat din start ceva ok desi costa mai mult ampul in sine . E mai ok sa te gandesti in termeni lungi data viitoare . 2
baltazar181 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Ce fain ar fi daca totul ar merge dupa ideile mele, insa intra intodeauna ceva in cale
baltazar181 Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Am decis sa trimit ampul la un electronist sa vad cat ar costa reparatul..
TheZKD Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Am decis sa trimit ampul la un electronist sa vad cat ar costa reparatul.. il cunoastem cumva ?
Recommended Posts