Pop Lucas Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 (edited) Salutare,vreau si eu sa imi cumpar o chitara electrica dar, a-si vrea sa o conectez la niste monitoare active. M-am gandit la un mixer...linkul cu mixerul:https://m.thomann.de/ro/behringer_xenyx_502.htm Si monitoarele sunt acestea:https://www.fly-music.ro/monitoare-active-de-studio/7711-monitor-de-studio-m-audio-bx5-d2.html Sper sa meargan,astept parerile voastre!! Multumesc!!! Edited January 23, 2020 by Pop Lucas
vektor Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Iti trebuie un procesor. Sau, daca le folosesti la pc, o interfata 1
Pop Lucas Posted January 23, 2020 Author Posted January 23, 2020 Acum 16 minute, vektor a spus: Iti trebuie un procesor. Sau, daca le folosesti la pc, o interfata Dar daca o leg in miexer si dupa direct din mixer in monitoare nu merge?
vektor Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 "mixerul" ala nu are high-z in, functioneaza cu semnal de linie. La ce te astepti din combinatia asta ? A ce vrei sa sune ? Un zgomot oarecare o sa faca si asa. 1
karpi Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 (edited) Este OK acest mini mixer . Ce vrea sa spuna @vector este ca vei avea numai sunet " clean " respectiv cam sec . Dar poti sa cumperi un distorsionator /overdrive , un chorus , daca o sa ai nevoie si un mic " delay/echo " ..astfel ai cam ce trebuie . Si pe clean poti canta muzica minunata , dar este nevoie de rabdare si perseverenta sa inveti sa canti ca de ex Tommy Emmanuel . Ptr blues-rock , metale cu un distors si un chorus este destul , ptr solouri mai " lirice " merge bine si un delay dar nu este neaparat necesar . Eu am un asemenea mixer , care are pe un canal " effect-loop" cred ca si acest Behringer trebuie sa aiba ..sunt cam la fel aceste mini-mixere .( "effect loop" -ul se realizeaza la al meu printr-un jack stereo ....in intrarea mono introduc jack stereo astfel se intrerupe circuitul intern de la preamp catre eq si iesirea mixerului si semnalul apare pe una din contactele stereo iar pe cealalta se intra inapoi " return " in circuitul mixerului ..accolo inserez la mine ecoul _) Se poate ca daca dai la maxim gain-ul pe intrare de microfon sa duci in distors/limitare integratul din circuit astfel ai distors ..apoi din EQ faci un sound acceptabil ....atentie ! sa ai volumul de iesire la minim cat timp reglezi gainul si nivelul de distors ,ca sa nu ataci boxele active cu semnal prea mare caci poate nu rezista si se strica sau difuzoare sau etaj final etc !!) dupa ce ai reglat soundul dorit dai volumul de iesire cat sa nu strice boxele active . Nu stiu ce " monitoare active" ai daca au EQ si sensibilitate suficienta sa canti chiar fara acest mixer . Oricum si pentru mai tarziu nu strica sa ai un mic mixer o sa fie util in multe cazuri . de ex ptr efecte in paralel etc ... Edited January 23, 2020 by karpi 2
Pop Lucas Posted January 23, 2020 Author Posted January 23, 2020 Acum 11 minute, karpi a spus: Este OK acest mini mixer . Ce vrea sa spuna @vector este ca vei avea numai sunet " clean " respectiv cam sec . Dar poti sa cumperi un distorsionator /overdrive , un chorus , daca o sa ai nevoie si un mic " delay/echo " ..astfel ai cam ce trebuie . Si pe clean poti canta muzica minunata , dar este nevoie de rabdare si perseverenta sa inveti sa canti ca de ex Tommy Emmanuel . Ptr blues-rock , metale cu un distors si un chorus este destul , ptr solouri mai " lirice " merge bine si un delay dar nu este neaparat necesar . Eu am un asemenea mixer , care are pe un canal " effect-loop" cred ca si acest Behringer trebuie sa aiba ..sunt cam la fel aceste mini-mixere . Nu stiu ce " monitoare active" ai daca au EQ si sensibilitate suficienta sa canti chiar fara acest mixer . Dar nu strica sa ai un mic mixer o sa fie util in multe cazuri . Am pus un link la monitoare,subt niste m-audio bx5 d2 set Plus ca doar clean doresc sa cant pentru inceput
karpi Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Deci nu vad EQ ..asa ca trebuie un preamp cu EQ respectiv mixerul este OK . SA nu fortezi difurile ! acel tweeter de 1" zice-se 30W este bine daca rezista la 3W nu scrie sa aiba protectie ptr tweeter deci nu fortezi . Atentie si la sunet clean poti avea varfuri mari daca apare cate o " plesnitura " ale corzilor de la fretbuzz sau faci " slapp" chiar daca canti pe corzile groase aceste " plesnituri " contin foarte multe inalte si au volumul mult peste cel al sunetul de cantat normal . Tot asa si daca o sa folosesti un overdrive sau un distors atentie , se regleaza soundul la volum mic apoi ridici volumul ce sa nu fie mai " tare " decat cel " clean " ..deci sa fie distorsionat daca trebe dar volumul sa ramana acelasi ca sa nu duci in overdrive boxele monitor ..este pascat sa le strici . Un tube driver cred ca ar fi OK sa introduci doar un pic de distorsiune ..ce nici nu sesizezi in schimb cantatul " pleyabil-itatea " devine mai buna mai fluida .Dar este util cam ptr acelasi lucru un compresor , egalizaza taria sunetelor si maresti sensibilitatea astfel canti mai usor . Spor la cantat si studiat ! 1
Pop Lucas Posted January 23, 2020 Author Posted January 23, 2020 Acum 17 minute, karpi a spus: Deci nu vad EQ ..asa ca trebuie un preamp cu EQ respectiv mixerul este OK . SA nu fortezi difurile ! acel tweeter de 1" zice-se 30W este bine daca rezista la 3W nu scrie sa aiba protectie ptr tweeter deci nu fortezi . Atentie si la sunet clean poti avea varfuri mari daca apare cate o " plesnitura " ale corzilor de la fretbuzz sau faci " slapp" chiar daca canti pe corzile groase aceste " plesnituri " contin foarte multe inalte si au volumul mult peste cel al sunetul de cantat normal . Tot asa si daca o sa folosesti un overdrive sau un distors atentie , se regleaza soundul la volum mic apoi ridici volumul ce sa nu fie mai " tare " decat cel " clean " ..deci sa fie distorsionat daca trebe dar volumul sa ramana acelasi ca sa nu duci in overdrive boxele monitor ..este pascat sa le strici . Un tube driver cred ca ar fi OK sa introduci doar un pic de distorsiune ..ce nici nu sesizezi in schimb cantatul " pleyabil-itatea " devine mai buna mai fluida .Dar este util cam ptr acelasi lucru un compresor , egalizaza taria sunetelor si maresti sensibilitatea astfel canti mai usor . Spor la cantat si studiat ! Multumesc mult,o seara buna!!
apocapsile Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 (edited) Sau Audient ID4 / Behringer UMC404HD + Neural Archetype Plini (soft) și casti / monitoare mai târziu. Edited January 23, 2020 by apocapsile 1
alinu_tau Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 (edited) https://www.mcmusic.ro/amplificatoare-chitara-electrica/vox-amplug2-classic-rock-amplificator-chitara-electrica.html Una din cele mai ieftine soluții ca să canți direct in monitoare. În funcție de ce canți au de mai multe feluri, de la clean pana la metal. Mixerul ala nu te ajuta cu nimic. Edited January 24, 2020 by alinu_tau Completare 1 1
Pop Lucas Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 1 oră în urmă, alinu_tau a spus: https://www.mcmusic.ro/amplificatoare-chitara-electrica/vox-amplug2-classic-rock-amplificator-chitara-electrica.html Una din cele mai ieftine soluții ca să canți direct in monitoare. În funcție de ce canți au de mai multe feluri, de la clean pana la metal. Mixerul ala nu te ajuta cu nimic. Si pot sa-l trag direct in monitoare??
FiveseveN Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 (edited) Dacă "trag" înseamnă "să-l conectezi la", da. Ai avea nevoie de cablul potrivit, cu jack mini stereo și 2 x jack mare mono. amPlug-ul nu e stereo dar bănuiesc că vrei să-l auzi în ambele monitoare. Edited January 24, 2020 by FiveseveN 1
Pop Lucas Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Acum 17 minute, FiveseveN a spus: Dacă "trag" înseamnă "să-l conectezi la", da. Ai avea nevoie de cablul potrivit, cu jack mini stereo și 2 x jack mare mono. amPlug-ul nu e stereo dar bănuiesc că vrei să-l auzi în ambele monitoare. Multumesc!!
apocapsile Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 (edited) Eu sunt foarte mulțumit de chestia aia din stânga sus. Și nu e scumpă. Blackstar Fly3 Stereo BT pack. Dacă nu vrei super gălăgie și bași. Și merge la priză, nu doar cu baterii, are bluetooth. Sună fain și cu chitara direct în el, și cu efecte între, cu multiefect în aux in... btw poți băga simultan chitară în input, multiefect ceva în aux in și stream Bluetooth de pe tel/calc. Edited January 24, 2020 by apocapsile 3
99benjamin Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 (edited) On 23/01/2020 at 22:57, apocapsile said: Sau Audient ID4 / Behringer UMC404HD + Neural Archetype Plini (soft) și casti / monitoare mai târziu. Recomand și eu Archetype Plini, e preferatul meu. Suna foarte mișto orice chitara, am încercat mai multe programe și la asta am rămas. Edited March 8, 2020 by 99benjamin
Dan Damian Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Cel mai curat va suna cu un DI pasiv. Exista si mai scumpe, si mai ieftine, acesta are un raport foarte bun calitate/pret: https://www.thomann.de/gb/radial_engineering_jdi.htm Edited March 17, 2020 by Dan Damian m-am mai gandit
FiveseveN Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Cum ai ajuns la concluzia asta? Chiar dacă ar fi "cel mai curat", ceea ce nu e, cum poate un DI la fel de scump ca ambele sale monitoare să fie o soluție cu "raport foarte bun calitate/preț"?! Nu știi cât costă o cutie, un transformator și trei mufe? Nu ai aflat că s-a inventat tranzistorul? Hell, poți face un DI mai bun și mai ieftin și pe lămpi! Sunt sincer curios.
apocapsile Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 On 17/03/2020 at 01:34, guitarhead said: @ Apo.. Sweet Carvin :-P 10x face casă bună și cu Cireșica 2 1
guitarhead Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Aaaaa, chireshikaaaa :-P .. (drool).. am cintat pe un Blade demential, pe vremea cind tocmai apareau..(era a unui prieten, nu a mea) :/
apocapsile Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) Nu pot spune că sunt foarte plimbat pe modele high end ca să mă pronunț față de Suhr sau EBMM sau Fender CS/ Elite, dar și Răzvan S., care a făcut-o ca nouă și o văzut ceva topoare la viața lui, mi-a zis că e de-un fel. Am avut baftă cu Blackthorn că a dat-o, îmi mai spusese un coleg ce faine sunt și rămăsesem curios. Mna acuma sincer îs mult peste posibilitățile mele modeste chitaristice și asta și negresa, dar dacă tot am avut ocazia... e timp și măcar nu pot da vina pe instrument PS - Am vorbit cu un Levinson duder și mi-a zis că e UK, 1994, făcută în atelierul lui Patrick Eggle. Edited March 19, 2020 by apocapsile
leo1984 Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Salutare, cam așa mă ,,dau" eu, cant pe electrică, electroacustica, chiar și bass( mai încet, așa) și sunt multumit. La o configurație de genul acesta, e fain că poți avea un control bun daca vei cânta pe backing tracks. 1
Recommended Posts