www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cumpar Amplificator


Recommended Posts

Vreau sa ascult muzica gen flamenco, jazz afrojazz si greceasca-instrumentala dar si rock adica mai mult pe orchestra insttumente si sa se auda cat de cat decent, ascult intr-o camera de 20 mp deci nu am nevoie de putere mare si da pe lampi il vreau :), iar ca marca habar am de asa ceva caci nu am ascultat pe nici un amp pe lampi deci nu are importanta.

Edited by maresaldeflota
Link to comment
Share on other sites

Maresale ,hai sa-ti spun eu cum sta treba cu amplificatoarele pe tuburi .

In primul rind trebuie sa ai incinte destepte ca sa ai o auditie buna,nu come de la hipermarket.

Cam tot ce este pe tub este scump,ma refer la cele de calitate,o flasneta facuta de te miri cine ...care nu are habar de sunet poate parea ieftina,stiu destui flanetari care au facut cite un SE folosind trafuri de iesire recuperate din diverse aparate de radio ,sunetul obtinut fiind jalnic,ei neavind si neascultind un amp cu tuburi de calitate.

Cind stringi minim 2000 de lei,ma poti cauta ,pentru un 2X10W PP pe tuburi.

 

Totusi ...eu cred ca acest topic este la bascalie

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

"una e unul nou(chiar si facut)"... cand ti l face cineva (ex viobio) este custom made si de obicei oamenii care apeleaza la el stiu exact ce vor... toate sunt "facute" eu cred ca ar trebui sa te interesezi inainte sa cumperi ceva sa stii exact ce vrei pt ca mie unul mi se pare ca habar nu ai cu ce se mananca lucrurile astea ... no offence :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 1000 de lei m-au costat doar o parte din materialele pentru portocala sovietica, asta cu ofertele si discount-urile de rigoare. Mai estimez un cost de 500/700/1000. Si ala are doar 15W. Asta doar materialele, urmeaza "manopera" (in ghilimele deoarece il fac pt. mine).

 

 Ieftin + lampa inseamna urmatoarele: ori defect, ori China (ma refer la "bad China", nu "good China"), ori defect din bad China. Gen cablaj precum in CD player-u' de 10$ si piese pe masura.

 

 Nu zic, s-ar putea sa ai bafta, da' io nu cred in 6/49.

Link to comment
Share on other sites

Circula acum cativa ani foarte des un amplificator de 2x20W pe lampi. Nu stiu daca se mai face/vinde, eu il am de vreo sase ani si am fost multumit de el. Nu e la fel ca unul de serie, are nevoie de revizii si interventii mai mici sau mai mari cam o data pe an, momentan e in service ca s-a prajit ceva cand se faceau testele dupa schimbarea lampilor finale.

 

Pe mine m-a costat 920 de RON cand l-am cumparat pe comanda din Iasi. Apoi i-am facut upgrade la condensatori de vreo 180 RON, iar setul de lampi finale de schimb a costat de curand 100 RON. Manopera post-cumparare mi-a facut-o in Bucuresti un prieten si nu mi-a cerut bani.

 

kbrs0n.jpg

Edited by Dan Damian
Link to comment
Share on other sites

Dude, ce naiba vorbești acolo?  :lol:
OPA2107 e operațional de semnal mic, nu de putere. Adică n-are nici o legătură cu cât de tare sună.
Iar 126 dBSPL e nivelul la care-ți zbârnâie o trompetă în ureche, adicătelea foarte, foarte nesănătos. Ceva care duce repede la probleme de auz care eclipsează subtilități de genul lampă vs. tranzistor.
 

cel mai mult conteaza decibelii decat rms

Apples and oranges: unul definește o scară de măsurare logaritmică, unul se referă la valoarea medie a unui semnal ce variază în timp.

Probabil vrei să spui că e mai importantă presiunea sonoră decât puterea electrică, noțiuni pe care le-am explicat într-un thread.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.