www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Upgrade Kustom Kg212Fx


laviana1980
 Share

Recommended Posts

Depinde ce cauti sa schimbi la amplificator ca si sunet. Mie mi-au placut difuzoarele de pe combo-ul acela, nu mi s-au parut rele. In mod clar 2 difuzoare Celestion Vintage 30 vei avea ceva mai mult volum (au eficienta mai buna) si un plus de claritate. Daca asta cauti atunci da, va suna mai bine, daca vrei mai mult low end va trebui sa alegi alte difuzoare care sa iti accentueze acele frecvente.

Link to comment
Share on other sites

salut

am amplificatorul din titlu .

se merita un upgrade al difuzoarelor?

ma gandeam sa le inlocuiesc cu 2x celestion de 12'.

thanks

Ce difuri are  ..ce .SPL ?

 

"Upgrade "  in ce sens ?

 

Daca inlocuiesti cu difuri mai sensibile vei avea  putere acustica radiata mai mare la aceiasi putere electrica aplicata difurilor ..

Cu difuri ce au sensibilitate mai mare ..respectiv SPL mai mare la puterea maxima poate vei avea alt timbru datorita efectului de "dumping" mai mare ...dar acest lucru se intampla la sa zicem +3dB fata de difurile ce le ai avut..

 

Daca canti la  puterea radiata egala cu cea a difurilor originale vei avea aprox acelasi timbru cu difurile "originale"  insa la o putere electrica cu 3dB mai mica ..deci mai curat ..avantaj ca ai un Headroom mai "larg " ...

 

La puterea electrica  maxima aplicata difurilor  vai pierde ceva din basii DAR acest lucru este chiar OK deoarece cu distorsiunile ce apar intermodulatia va fi mai mica deci o prezenta mai buna al tonului rezultat ,,,o definitie mai buna  ...

Joasele ptr chitara sunt pe la 150 Hz ...daca se coboara mai jos  te bagi in domeniul basului si al tobei mari ce rezulta un talmes balmes nemixabil ..saui oticum un mixerist bun  te limiteaza la banda ingusta de 200-1600 Hz si te "coloreaza " cu  un "scoop " intre 400-600 Hz in functie de sound .

Unele sounduri cu "basii" pronuntati ce "buhaie" pot fi OPK numai daca canti singur..dar si atunci suna nasol si este greu de mixat in PA ,

 

Am auzit cateva concerte ,,un singur chitarist cu o chitara acustica cu basiii prea ridicati buhaia peste BR si voce de nu se intelegea nimic ..

 

Asa ca daca inlocuiesti cu niste difuri Eminence  cu SPL cat mai mare vei avea sound "tight": atat ptr "gi gi"  cat si ptr solo cu definitie ...

Atentie la "reclame ' unele difuri nu au basii mai pronuntati ci le lipsesc mediile !! si degeaba reduci din basii mediile nu "apar " ..

Ideal ar fi sa ai posibilitatea sa incerci  si sa si te pricepi cum sa compari difurile ..alfel ..??

Link to comment
Share on other sites

Oare? Eu zic mai degrabă fix dimpotrivă.

Esti un rauvoitor cu mixeristii

 

deci atentie ..am scris ...un mixerist "BUN !"  ...unul care se pricepe .....

Sunt tot mai multi care au deja experienta si se descurca cu sonorizarile .unora .le-a trecut perioada de " Bum-ci Bum-ci ...CarFi "  poate au mai ramas unii "discotecari " sau incepatori  dar acestie apuca mai rar sa se "manifeste " .

 In ultimi ani doar la o singura ocazie am avut doua concerte cu sunet de GROAZA ..facut de niste oameni care nu aveau nimic cu acustica etc  incepatori ce au "sponsorizat " deci pe gratis ..asa au fost adusi de organizator ...dar sala a fost in delir le-a placut ..hehe

De la cele doua concerte am primit sunetul din sala tras de camere video ..OK mi-am zis nu a sunat cum trebuia in sala ..dar au inregistrat multicanal si vor face DVD ..am primit DVD-ul  mixat masterizat ....haha ..la fel de prost a sunat ca si in sala ...doar ceva mai curat fara rteflexiile salii ..

...in rest peste tot unde am cantat  a sunat exceptional .vorbesc de sonorizatori din Timisoara  .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Esti un rauvoitor cu mixeristii

Ar fi cam contraproductiv, având în vedere că și eu sunt "mixerist" :D.

Când ai "clienți" fără experiență (sau interes) care-și înfing Zoom-ul în orice stârv și-au permis organizatorii să târâie pe scenă, egalizarea "creativă" e deseori un rău necesar. Dacă aș face asta cu oamenii care au investit nu doar o căruță de bani ci și timpul necesar pentru a-și înțelege și regla echipamentul după gustul și necesitățile trupei, n-ar fi foarte fericiți.

 

Bun, acum că am încercuit subiectul cu inutilitatea tipică, un sfat pentru Laviana: Îți poți face o idee destul de bună despre cum ar suna un anumit model de difuzor cu combo-ul tău dacă iei semnalul după preamp (e.g. din FX send) și-i aplici convoluție cu impulsul respectivului model de difuzor. Captat dintr-un cab 2 x 12" open back, dacă se poate. Deseori găsești mai multe modele și/sau poziții de microfon, ascultă mai multe. Poți începe de aici: http://www.halifaxmusicians.ca/impulses/files/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok. Multumesc mult de raspunsurile voastre.

M-am despartit de kustom-ul meu in sensul ca l-am vandut.

Ma intereseaza sa achizitionez acum un amplif pentru repetat acasa de preferinta combo.

Nu ma intereseaza sa fie cu efecte ptr ca am un proc separat.

Ce ma intereseaza e sa fie cu urm dotari : dif de 12', fx loop ca sa conectez proc aici, aux in ca sa conectez un mp3 sau altceva ptr backing track, eventual o mufa de casti dar asta nu e musai si nu in ultimul rand putere cat mai mica ca o sa-l folosesc numai ptr acasa si nu vreau sa deranjez vecinii.

Din cautarile mele am gasit un blackstar de 5w are tot ce am mentionat mai sus mai putin mufs de aux in. Chiar nu exista asa ceva?am cautat pe net ieri toata ziua.

Voi aveti experienta mare va rog niste modele cu caract de mai sus

Thanks.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sunt mai multe modele de "practice amps" care au facilitățile menționate, dar de obicei

  1. Au difuzoare mai mici de 12"
  2. Cele cu difuzoare de 12 au putere mai mare. Totuși toate amplificatoarele pe care le-am văzut până acum au potențiometru de volum. Deci pentru ce-ți trebuie "putere cât mai mică"?
Link to comment
Share on other sites

Mai am un line 6 spider 15 si ptr acasa e mult prea mult

Stau cu potentiometrul la nici un sfert de tura.

Nu se aude tocmai bine daca il tin asa incet nu stiu cum sa explic. Adica banuiesc ca e mai ok sa ai ptr acasa un 5 w si sa il dai aproape de max decat unu de 50w si sa tii volumul la 1 din 10 de ex.

Corectati'ma daca cumva gresesc

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Stau cu potentiometrul la nici un sfert de tura.

Sunt sigur că merge și la o zecime de tură.

 

 

Nu se aude tocmai bine daca il tin asa incet nu stiu cum sa explic. 

Au explicat domnii Fletcher și Munson: https://en.wikipedia.org/wiki/Equal-loudness_contour

 

 

banuiesc ca

Bănuiești greșit. Există subtilități tangente dar sunt valabile doar pentru unele amplificatoare (cu finali) pe lămpi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Singurul amplif cu care am putut exersa acasa a fost un set de "boxa portabila " ptr latop  din acela la care difurile se pliaza , are vre-o 1W la maxim ...poate are 2x1W dar nu cred ..nu am masurat ..plus are doua difuri "ingreunate " ca sa aiba frecventa de rezonanta mai jos  deci o eficienta foarte scazuta ..basii de fapt cam "ioc"  la difurile din 1,5" ..etc ..

Am fost nevoit sa exersez niste pasaje de improvizatie rapida de Country/Jazz  pe sound de clean ...pe casti si proccesor cu reglaje de toate mergea prea usor ...

 Mi-a, amintit ca daca nimeresc un amplif cu "bias" nasol ce are un "prag " nu ramane numai plescait din cea ce ar trebui .Asa ca dupa multe idei am folosit acel mic amplif multimedia doar cu compresor pus in fata ..

 

 Orice alta combinatie de la ampliful de "Home theatre " , amplif de PC mai mare , combo de 10W altul de 20W deranja nu numai familia ci pana si vecinii ,

 Pe un amplif chiar cu gain si volum general cu potmetrele la sub " 1"  ai o dezadaptare totala ce denatureaza  banda de frecventa si mai intervine auzul uman sensibil doar in zona 300- 3000 Hz..deci  in plus ai avea nevoie de o compensarte serioasa tip "ludness" fara care auzi un sound complet altul din ce urmaresti cea ce duce sa cant altfel la chitara ...adica exersez un mod de a canta/produce soundul  ce numai ma incurca ..

 

 1W pe un dif cu SPL serios este TARE  intr-un apartament , daca ai subsol  sau stai la casa intr-o camera departe de ceilalti  poti sa bubui la 20W ..asa de atmosfera .

 Dif de 8" -10"-12"   la aceiasi putere electrica din amplif cu marirea suprafetei membranei vei avea eficienta mai mare sesizabila mai ales in basii .

 

 Sa nu uitam de faptul ca nu numai volumul deranjeaza  ...cine a avut vecin copil care invata la pian sau la vioara ...pai sa rezisti la acel scartait este ceva

 

 Cine ar rezista chiar daca exersez la volum minim sa auda a 1000-a oara un pasaj  exersat ...pana iese ...

cum zicea si nevasta-mea .."...mai canta si tu o melodie ..ceva ..".in timp .s-a mai obisnuit (sau s-a  resemnat ) ..rezista la plescait la rece dar doar cu chitara electrica ..( eu aud in casti )..dar cand iau basul si exersez "slapping" .=>."  ar fi cazul sa termini cu asta ..este insuportabil ..numai plescait ..."..hehe

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bon, poti sa folosesti metoda mea pentru studiat in apartament, birou, na, care ce-are.. Nu-i buna da' alta n-am si-mi fac treaba asa: Marshall de suta (AVT) gain blana, basi/medii/inalte blana, master abia ciupit sa se-auda povestea cit de incet, presence ceva, dupa gust. Pot cinta cind m-apuca fara sa deranjez. Da, e mai mult gigi decit ton, da' n-am incotro iar casti io pe urechi nu pun. Ma fac ca n-aud si dau din deste.

 

Ca anecdota - am dat Marshall-ul asta tare cind se gasise un "adorator de rit manelar" pripasit pe-aci sa puna muzica "la lume". Si se-auzea maneaua tarisor intre blocuri. Yep, am scos amplificatorul pe terasa si i-am dat niste AC/DC. Nu s-au mai auzit de-atunci manele. Daca individul ar fi continuat inca 200W Marshall si 8 Celestioane erau pregatite sa intervina ca 2x4x12. :vader1:

Edited by Posho
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.