Popular Post avatar2100 Posted October 29, 2014 Popular Post Posted October 29, 2014 Salutare tuturor,parca ieri a fost ziua cand am cumparat un Gibson Explorer fabricat in 1984.. asa a inceput totul pentru mine. Din acea clipa mi-am dorit sa invat cat mai multe si sa ma perfectionez in acest domeniu. In urma experientei acumulate in toti acesti ani, am hotarat sa construiesc cateva chitare electrice. Este imposibil sa faci o forma de chitara mai frumoasa decat cea nascuta pana acum, de aceea vreau sa subliniez din capul locului ca forma aleasa de mine a fost inspirata de la ESP-ul lui James Hetfield. Aceste chitare au fost construite integral de mine, 100% manual, nu am folosit cnc. Lemnul a fost planat cu rindeaua de mana, pentru rutare am folosit freza electrica de mana, pentru grif am folosit o pila rasp de tip Dragon plus diverse tipuri de smirghel, fiecare fretboard a fost construit tot de mana. Lemnul folosit pentru corp si grif, a fost mahon african de cea mai buna calitate, iar pentru fretboard-uri, abanos indian si abanos de Macassar, corpul este alcatuit din doua bucati imbinate, iar griful din trei, tija folosita fiind una cu actiune dubla. Absolut toate materialele folosite au fost de cea mai buna calitate, pretul lor fiind pe masura. Lacul pe care l-am folosit este nitrocelulozic, importat din USA. Latimea corpului este de 40mm iar a grifului la nut, de 41.5mm respectiv 43mm, profilul grifului este in forma de "C", dar mai ingust decat cel "60s" de la Gibson. Fiecare chitara cantareste aproximativ 3.8kg, ambele fiind foarte bine echilibrate, pozitia grifului fiind in sus. Tastele folosite au fost jumbo de tip piramidal si normal, radiusul pentru fretboard 14", ecranarea am facut-o cu folie din cupru dublu conductoare. Ca sursa de inspiratie pentru headstock, am folosit litera "A" de la Metallica, fiind un mare fan al acestei trupe. Multumesc tuturor pentru criticile si aprecierile voastre, Avatar2100.Body: Mahogany 2 piecesNeck: Mahogany 3 piecesFretboard: Macassar ebony high grade, 14" radius, 24.75" scaleNut: BoneFrets: Jescar jumboTuners: Grover /blackBridge: Schaller /blackStop tailpiece: Gotoh aluminium /blackHumbuckers: Gibson 500t (bridge) / Custom made (neck)Switch: 3-way SwitchcraftPots: mini CTSKnobs: Ernie Ball aluminiumInput jack: SwitchcraftWiring: 1 vol 1 toneButton strap: Dunlop strap lockStrings: D'Addario 110 EXLWeight: 3.8kgBody: Mahogany 2 piecesNeck: Mahogany 3 piecesFretboard: Indian ebony high grade, 14" radius, 24.75" scaleNut: TUSQ XLFrets: Jescar jumboTuners: Gotoh /chromeBridge: Gotoh ABR-1 /chromeStop tailpiece: Gotoh aluminium /chromeHumbuckers: Seymour Duncan SH-4 (bridge) / Seymour Duncan SH-1 (neck)Switch: 3-way SwitchcraftPots: mini CTSKnobs: GotohInput jack: SwitchcraftWiring: 1 vol 1 volButton strap: Planet Waves strap lockStrings: D'Addario 110 EXLWeight: 3.8kg 29
James D. Trunks Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Imi place foarte mult headstockul, ca si model, si cum e construit. Foarte fain. Big up!
Fenderaru Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Foarte fain arata chitara....si dupa cat il stiu pe Augustin de meticulos si pretentios cu materialele cred ca si suna Sper sa apucam si noi ziua cand se va vorbi si vor fi cunoscuti pe mapamond producatorii autoctoni boutique 1
ADIDAS Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Foarte foarte frumoase. Asteptam si ceva cu forme mai rotunde.
Solarograma Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Arata f bine si sunt sigur ca asa cum ai reusit la headstock sa iti impui amprenta personala, sunt sigur ca si la corpul chitarii vei reusi sa faci ceva asemanator si atunci cred ca lucrurile vor fi chiar frumoase si de mandrie. Pana la urma asta cred ca aduce viata unui om pasionat de constructia de chitari care isi doreste sa aiba si clienti: sa fie ceva originial, o copie scumpa nu va interesa pe prea multi pt ca daca va fi ca si bani in aceeasi zona vor prefera originalul. Lucrarile tale sunt foarte bune de accea sper sa mergi in directia unei amprente personale. Succes! 3
avatar2100 Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Multumesc pentru aprecieri, @Solarograma asa cum Ken Lawrence i-a construit lui James Hetfield un model de explorer bazat pe forma celor de la ESP, la fel am procedat si eu.. Sa nu uitam ca ESP s-au inspirat de la Gibson O chitara custom este construita altfel fata de una de serie, geometrie diferita, lemne alese, forma grifului etc, in mod teoretic este menita sa i se potriveasca "ca o manusa" celui care o comanda. Bineinteles ca exista posibilitatea ca aceasta sa fie mai slab calitativa fata de una construita de fabrica, dar asta ramane la aprecierea fiecaruia. Imi este tare greu sa cred ca as putea desena o forma de chitara radical diferita fata de cele deja concepute pana acum, si sa fie in acelasi timp atragatoare.. 7
Mihai Dănciulescu Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Una dintre chitari a fost special customizata pentru Aura 1
Crypto Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Felicitări! De curiozitate, insă, de ce mai e necesar ca neckheel-ul să fie așa remarcabil? Multe set-neckuri au neck-heelul-ul conturat și oferă aspect de neck-thru-body.
Posho Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Oho, felicitarile mele! Foarte frumoase instrumente. Gasesc cu totul remarcabil designul headstock-ului. Pe linia asta cred ca daca ai reusi sa-l "implementezi" cumva si pe corpul chitarei ai obtine un efect care-ar spune oricui: asta e o chitara Avatar2100. Un sincer bravo!
freelancer Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Le-am vazut la Augustin in atelier. Sunt superbe, sunt excelente la mana, iar sunetul e foarte bun, sustain f bun. Cea a Aurei are o doza de neck perfecta bobinata chiar de Augustin, suna extraordinar. Cealalta e agresiva ca pt James, cu volume separate pe doze, fara pot de ton, sunt curat, doze SD. Merita din plin, headul e f reusit. Bafta in continuare.
avatar2100 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 (edited) ... Edited November 3, 2014 by avatar2100
avatar2100 Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Inregistrarea a fost facuta la mine in atelier, fara echipament profesional.
avatar2100 Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 As dori sa mentionez ca instrumentele construite de mine nu au legatura cu dl. AG Weinberger si pentru a nu se creea confuzie am decis sa schimb acest logo. In viitor chitarele mele se vor numi "Antonio". Voi reveni cu fotografii dupa schimbarea logoului. 1
Airhead Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 si daca cineva o sa faca asocierea cu Antonio Vivaldi o sa schimbi iar logo ? 2
George M. Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 As dori sa mentionez ca instrumentele construite de mine nu au legatura cu dl. AG Weinberger si pentru a nu se creea confuzie am decis sa schimb acest logo. In viitor chitarele mele se vor numi "Antonio". Voi reveni cu fotografii dupa schimbarea logoului. N-are nici o legatura cu Weinberger. Prima data cand am vazut aceste doua chitare am remarcat imediat capul, iar pe cap este o sigla care m-a dus instant cu gandul la Antonio Guitars. Imi place sigla si parerea mea este sa o pastrezi. Si astia de la McDonalds ar trebui sa schimbe denumirea de hamburger, ca nu cumva sa se faca vreo asemanare cu vestitul AG? 1
avatar2100 Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Legea nu-mi permite, deoarece dl AG a inregistrat la OSIM aceasta marca, asa cum si eu am depus actele pentru "Antonio guitars". 1
Blackthorn Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 In primul rand felicitari pentru realizare, arata foarte bine, sper sa si sune pe masura. Dupa ce scrie in specificatii asa ar trebui sa fie. Cred ca e buna sugestia colegilor de mai sus cu neck heel-ul, sa fie ca la ESP de tip neckthru, chiar daca chitara este setneck, ajuta mult ca playability la ultimele taste. Alta sugestie ar fi sa scoti cat mai mult din logo-ul de ja existent, arata foarte bine si poate reusesti sa faci ceva foarte pe aproape si sa rezolvi si problema legala. Alta idee ar fi sa faci si o chitara cu tastiera de palisandru, macar pentru faptul ca majoritatea chitaristilor il prefera fata de cel de abanos (abanosul schimba tonalitatea chitarii, si mai ales atacul).
avatar2100 Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Am multe esente de lemn pentru tastiere (cu certificat de calitate), de abia astept sa le folosesc. Griful l-am construit asa deoarece este foarte placut la mana, nu pot descrie senzatia in cuvinte, bineinteles ca acesta poate fi personalizat in functie de preferinta fiecaruia.
avatar2100 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Aceasta bucata de lemn a avut aproape 4m lungime si 40 cm latime, este lemnul folosit pentru constructia acestor chitare. 1
Dead Architect Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Felicitari! Finish uri foarte frumoase! Imi place headstock ul! Keep it up!
Recommended Posts