www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/20/18 in all areas

  1. Salutare Desi nu este nici o noutate ceea ce vreau sa va arat, m-am gandit ca poate este pe aici cineva interesat sa isi construiasca singur o minibormasina pentru PCB-uri din chestii ce se gasesc prin casa, mai ales pentru cei care realizeaza ocazional PCB-uri si nu vor sa investeasca intr-o bormasina dedicata. Pentru asta e nevoie de: -Motor DC (eu am folosit unul recuperat dintr-un CD ROM vechi) -trebuie sa aiba RPM mare; -Un conector de la o regleta (sir cleme) , de preferat cat mai mica (eu am folosit de la o regleta de 10A, asta am gasit); -Switch on/off momentary (fara retinere); - eu am folosit un switch de tip tact recuperat din CD ROM -Burghiu 1mm - se gasesc si in Dedeman, ce-i drept mai scumpe decat la magazinele de componente electronice -Sursa de alimentare corespunzatoare tensiunii de alimentare a motorului.- in cazul meu, un alimentator de 12V DC. 1.Se desface un conector de pe regleta; 2.Conectorul se ataseaza pe axul motorului. Practic conectorul va fi "mandrina" acestei minibormasini; 3.Pe partea opusa a conectorului se ataseaza burghiul. eu am mai adaugat peste burghiu o bucatica de izolatie de cablu, pentru a-l centra pe mandrina; 4.Se lipesc firele de legatura la switch si motor; 5.Switch-ul se lipeste intr-un loc astfel incat sa fie cat mai comoda si accesibila actionarea sa; 6. Se adauga o mufa de alimentare pentru a se conecta mai usor la sursa de alimentare; Rezultatul e cam acesta: Din pacate nu am avut un PCB pregatit pentru a face o proba mai exacta, asa ca am incercat pe aceasta bucata de cablaj: Rezultatele eu zic ca sunt decente avand in vedere materialele folosite si timpul de realizare. Ceea ce imi place la aceasta minibormasina e ca se pot da gaurile precis pe PCB fara a mai marca inainte locul cu un cui/punctator. Probabil asta se datoreaza greutatii si dimensiunii reduse (cu o bormasina normala nu puteam acest lucru). O sa incerc sa fac si un video cu montajul in actiune.
    3 points
  2. Vrei să-ți fac un mâner din PVC? Ce diametru exterior are motorul? PS: better yet, un suport vertical:
    3 points
  3. Ola! Am sa postez aici progresul chitarelor pe care le fac. Azi m-am apucat de faurit un Iron Cross. 2-3 poze din ce am reusit sa fac azi in cateva ore, timp irosit dupa o zi inutila din Scoala Altfel Unghiul capului, l-am facut de 10 grade. Pentru corp am tei dedesubt si top de paltin. Gatul e din paltin.
    1 point
  4. Nu stiu daca ai vazut sau nu dar astia de la Skervesen guitars ti-am dat share la video :)) Poate ar trebui sa le dai un reply macar.
    1 point
  5. Chităruța a fost testată de Ciprian din trupa Spectral.
    1 point
  6. Salutare! Dupa o absenta de mai bine de un an de pe forum revin cu ultimele deatlii despre acest proiect. "Chitara" daca ii pot spune asa este gata doar ca rezonatorul a fost facut dintr-o tabla prea subtire si cedeaza sub presiunea corzilor si nu suna cum ar trebui. Cat de curand il voi schimba cu o bucata de placaj prinsa in suruburi sa vad daca se schimba situatia.
    1 point
  7. Daca are fretbuzz pe open strings nutul e taiat prea adanc. N are sens sa vorbim de fizica cuantica aici :))
    1 point
  8. Am uitat sa scriu despre cum poti verifica daca actiunea este prea mica . Pui un capodastru sau daca nu ai fixezi cu altceva corzile apasate pe primul interval ca ele sa fie apasate pe prima tasta (tasta 1) acum verifici actiunea ce va fi la "tasta 2" aceasta ar fi actiunea OK si ptr pozitia open ptr "tasta 1 ".Compari cele doua " actiuni" si vezi daca este diferenta ..respectiv sa nu fie cu open la "tasta 1" actiune mai joasa . Actiunea se poate verifica " compara " inserind intre coarda si tasta de exemplu o pana subtire sau alte " lame " eventual masurate in prealabil cu un micrometru pe youtube am vazut tutorial cu ce grosime trebuie sa aiba ptr anumita grosime si tensiune al corzilor ..oricum la urma trebuie reglata actiunea dupa tipul corzi si dupa frettbuzz. Daca nu ai buzz in cazul acesta cu capodastru in pozitia 1 ..inseamna ca se poate ca la "nut " sa fie prea jos . Dacas ai buzz si in pozitia 1 trebuie reglat prima data incerci din bridge daca iese o actiune prea inalta la "tasta12 " trebuie sa actionezi si " slabind" (usor invarti ..cam 90 grade in sensul invers celui ceasornicar ,slabesti surubul foarte putin ) trusrod-ul apoi reglezi si din bridge .Inainte de a umbla la trusrod verifica actiunea in pozitia 7 cu coarda apasata concomitent pe tastele 1 si 21 ..dupa actionarea de slabire a surubului verifici iarasi sa vezi daca a avut efect.(verifica actiunea in pozitia 7 cu coarda apasata concomitent pe tastele 1 si 21.).daca nu se vede astepti cateva ore ( in functie de lemnul gatului poate dura si o zi sa se :" reaseze" curbura " nou setata .Apoi cand vezi ca este schinbarea dorita reglezi din bridge actiunea si verifici buzz-ul . Ptr actionarea trusrod este bine sa slabesti corzile ca gatul respectiv surubul sa nu fie sub tensiunea maxima apoi dupa actionarea surubului reacordezi corzile .ca sa ai tensiunea corecta asupra gatului ..apoi verifici etc ... Trusrod ...daca nu-i reglat bine la unele gaturi poate sa apara o indoire catre "spate " deci "convexa" cea ce inseamna ca la nut este indoit gatul in jos * catre spate iar mijlocul are " burta " .Deci nu numai ptr tasta12 se regleaza din trusrod ! ci se " indreapta" gatul sau se regleaza o usoara concavitate ca sa nu ai fretbuzz si sa ai actiune joasa si peste pozitiile mai sus de tasta12 . Bineinteles ca actiunea la tasta 12 depinde si de concavitate si de inaltimea bridge si de inaltimea nut-ului dar trebuie un compromis ca sa fie chitara reglata OK ..
    1 point
  9. Salut. Va prezint niste coveruri facute de noi. Sper sa va placa.
    1 point
  10. Imagini din progres si ceva sunet.
    1 point
  11. Done! Actiunea pare cam mare, in realitate este de vreo 2,5 mm, asta din primul set-up; am ridicat saddle-urile mai mult decat trebuie ca sa pot sa ma bucur putin de ea pana se asaza gatul. Canta splendid, n-am intampinat nicio problema tehnica. -Specs: Lemn: -Frasin/Nuc/Stejar pentru corp -Nuc/Paltin pentru gat -Paltin la fretboard -Nuc pentru control plate Finish: -Lac acrilic pentru corp(open grain) si headstock -Grund/Ceara pentru neck/fretboard -Bridge: Ormsby 7 string multiscale -Pickup: Dimarzio Blaze 7 Controale: -Volum(CTS B500k) -Ton(Alpha B500k) -Mini switch DPDT On/On pentru coil split -Truss-rod: actiune dubla -Freturi: Dunlop 6105 (24) -Nut: Os -Cheite: OEM, care se comporta onorabil
    1 point
  12. Mai am inca putin de lucru la lebada asta. #skervesenswaninspired
    1 point
  13. @Mr Vintage Multumesc de cuvintele frumoase! Astea sunt grosimile la primul, respectiv al 12-lea fret + 2 bucăți de banda adeziva pe fiecare parte a șublerului, deci ar fi o idee mai subtire decat ce arata el. Dozele nu mai sunt Fleor Am ales Donlis, bazat pe review-uri din afară: http://www.strat-talk.com/threads/a-double-cream-humbucker-set-that-isnt-dimarzio-and-costs-only-25.409574/ Cum am spus mai devreme, am legat doza de bridge direct la jack. Cu tot cu impamantare si ecranarea cavității nu "tipa" deloc atunci cand nu o cant, in ciuda faptului ca e o doza high-output. Notele sunt bine definite, mid-urile bune, suna mai mult decat ok. In rest, momentan am 17 ani, nu ma gandesc serios la o meserie de genul, ramane doar hobby-ul preferat.
    1 point
  14. Doar cateva poze din ce a mai ramas de facut: Finish-ul consta in 3 straturi de ulei, acelasi numar si pentru ceara. Nut-ul are 42 mm. Freturi luate la semirotund, polisate pana la 7000+pasta de polish. Estetic, chitara arata acum asa: Paltinul a capatat si un aspect "flamed". Nu m-am putut abtine Am intampinat un inconvenient cu potentiometrul de volum, care este defect din fabrica; Am putut observa lucrul acesta doar cand am facut wiring-ul. Prin urmare, pana nu rezolv aceasta problema voi sta cu doza de bridge legata direct la jack. Chitara canta fantastic, din primul set-ul am adus actiunea la 2mm, fara buzz, etc.
    1 point
  15. O sa am un pot de volum CTS, un 3-way switch si 2 dpdt-uri. Astea-s doar de proba. Linii de referinta pentru profil. Gatul are 21mm la fretul 1 si vreo 24 mm la tasta 12, cred ca o sa-l mai subtiez acolo. De acum mai am de lucrat la tastiera si de dat gauri pentru bridge, cand mi-o veni.
    1 point
  16. Ibanez RGA-like. Neck through: paltin/nuc/paltin Aripi din frasin si nuc. Gatul e din lemne quartersawn. O doza din camara pentru proba. Fretboardul asta mi-a fost dat chiar de seful mafiei lemnului; Multumesc @CiocanelBloodyCIocanel!
    1 point
  17. 1 point
  18. Alte poze, din vanitate Chitara trece la vanzare:
    1 point
  19. Wolfenstein flashbacks, si magneti. Grund. Wet sanding Mai am de pus crucea mare pe fata, in rest a iesit peste asteptari :))) Actiune joasa fara buzz, gat tapan, intonatie buna. Un demo cu ce pot canta si eu :))
    1 point
  20. Am născocit un headstock folosindu-ma de cel Gibson, cu partea superioara mai ingusta pentru alinierea cat mai naturala a lui D si G. Practic, am facut o corcitura de Prs-Schecter-Esp.
    1 point
  21. Am facut rost azi de Bison Poliuretanic: E tare ca piatra dupa vreo 5 ore de uscare.
    1 point
  22. Doi pensionari faceau sex. La un moment dat, in timpul unui "69", el spune: - Draga, nu mai pot sa stau mult acolo, miroase ingrozitor. Ea raspunde: - Stiu, imi pare rau, e de la artrita. El contrariat: - Artrita la vagin? N-am auzit de asta pana acum. Ea raspunde: - Nu, am artrita la umar si nu prea pot sa ma sterg la fund.
    1 point
  23. Sper, nu pot sa mai cer lemn preotului pe moca )) poate o sa iau de la holver. Deja ma gandesc la un V stilizat, neckthrough, gat: paltin-nuc din trei piese cu cap gen: Trimis de pe al meu Lenovo K33a48 folosind Tapatalk
    1 point
  24. Un video cu progresul si sunetul chitarei.
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.