99benjamin Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) Salutare dragi forumisti! Dupa cum spune si titlul, as dori parerea voastra in legatura cu o chitara pe care vreau sa o achizitionez de la varul unui prieten. Acesta din urma mi-a trimis niste poze prin prietenul meu cu chitara si nu suntem siguri niciunul daca e originala sau nu. Am verificat serialul si zice ca ar fi facuta in Corona prin 2000-2001 dar ma gandesc ca serialul se poate si inscriptiona... A fost cumparata de pe eBay prin licitatie, pentru vreo 300 si ceva de lire daca bine am inteles. Dilema e ca cineva i-a spus acestei persoane ca ar fi o replica chinezeasca. Chitara e in Anglia asa ca nu pot s-o vad sub nicio forma, am doua posibilitati: fie o cumpar si mi-o trimite printr-alt prieten fie raman fara un potential tele american. Cere destul de putin pe ea pentru ca o vinde "varului sau" si s-a lasat de cantat demult, chitara aduna inutil praful din pod. Sper ca am acoperit unele detalii de care unii ar putea fi interesati pentru a formula o concluzie plauzibila. Lasand deocamdata la o parte detaliile, rog frumos experimentatii sa judece dupa imagini si sa concluzioneze daca e posibil. Sunt convins ca pentru cei cu ochiul format, unele detalii dau de gol chitara in caz ca nu e originala. Multumesc tare mult! Peace Edited June 2, 2014 by 99benjamin
ggg Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) Nu stiu corpul cum o fi dar neck-ul este o copie grosolana de Tele. Edited June 2, 2014 by ggg 6
subliminal Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 vezi ca ''varul'' e cam descurcaret -nu stii din reclamele alea stupide ? FAKE !!! 1
99benjamin Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 (edited) mi-as dori ca macar body-ul sa fie original... vezi ca ''varul'' e cam descurcaret -nu stii din reclamele alea stupide ? FAKE !!! Ala cu tocmai.ro? :-)) credca cine i-a vandut-o a fost defapt varu'. El habar n-are de chitare Edited June 2, 2014 by 99benjamin 1
subliminal Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 nici cornul superior de la body nu pare taiat in unghiul corect si serialul arata anormal pentru fender plus ca de regula telecasterele nu au muchiile rotunjite in halu asta,sunt mai colturoase... pickguardul vine mult mai aproape de muchia cornului de la cutaway etc nici nu are rost ! 2
'mnezău Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 mi-as dori ca macar body-ul sa fie original... Acum de ce-ţi faci tu probleme singur? Nu e ce vrea să fie, aia e, găseşte alta. Că o fi corpul original (cu toate că nu prea arată), e irelevant. Un corp de Fender nu faci nici doi bani fără gâtul ataşat.
99benjamin Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 chestia e ca vrea doar 100 euro pe ea, pana la urma daca nu falseaza, merita probabil
ggg Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) chestia e ca vrea doar 100 euro pe ea, pana la urma daca nu falseaza, merita probabil De banii astia mai bine iti cauti un Squire Telecaster Vibe.In plus de ceea ce au scris colegii mai sus, considerand calitatea lemnului care se vede in poza si dupa cum este lipit fretboard-ul de neck cred ca o sa ai probleme intr-un viitor oarecare . Nici macar la Squire nu vezi asa ceva. My 2 cent Edited June 2, 2014 by ggg 2
99benjamin Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 I see... Intr-adevar am un Squier Classic Vibe 60's Strat si is foarte multumit de el
Capitanul_Nam Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Cand ceva e prea bun ca sa fie adevarat, probabil ca nu e. Nu ma pricep la Fendere cat sa pot sa iti spun daca merita sau nu, dar personal nu m-as aventura la astfel de experiente.
lefmir Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) De banii astia mai bine iti cauti un Squier Telecaster Vibe.In plus de ceea ce au scris colegii mai sus, considerand calitatea lemnului care se vede in poza si dupa cum este lipit fretboard-ul de neck cred ca o sa ai probleme intr-un viitor oarecare . Nici macar la Squire nu vezi asa ceva. My 2 cent Telecasterul Classic vibe e vreo 1000-1100second(nu prea gasesti pe la noi, se dau ca painea calda) si vreo 1800ron nou; e buna chitara si subapreciata. Cred ca isi ia mai degraba un Affinity la banii aia...Intr-adevar mai bine orice in afara de copia aia "exacta". Edited June 2, 2014 by lefmir 2
99benjamin Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Telecasterul Classic vibe e vreo 1000-1100second(nu prea gasesti pe la noi, se dau ca painea calda) si vreo 1800ron nou; e buna chitara si subapreciata. Cred ca isi ia mai degraba un Affinity la banii aia...Intr-adevar mai bine orice in afara de copia aia "exacta". Pai aici in Paris am gasit la €359 classic vibe 50's nou, in magazin. pe strat-ul meu am dat vreo 250 sh, stare nickel
guitarhead Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 E fake binemerci, DAR la 100E (in special daca acopera si transport, etc) merita banii. my 2 c.
EugenRo2001 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Griful nu este original - scrisul de pe headstock, pe ambele fete, nu este pozitionat corect. Cheitele sunt de 2lei. In plus eu nu am vazut pana acum serie poansonata la Tele sau la Strat. De asemenea lipseste insertia de la gaura de ajustare a trussrod-ului, fie lemn inchis la culoare fie plastic negru. 2
Airhead Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 si eu zic ca este fake, cheitele nu sunt aliniate corect (este una stramba), ceea ce este de neacceptat pentru un Fender american.
Recommended Posts