www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Microfon Condenser


Recommended Posts

Salut RGC!

Acum 2 ani ( sau cam asa) am cumparat un microfon condenser T-Bone SC-400. A mers cat a mers, n-a fost scapat si intr-o vreme a inceput piarda semnal in timp ce cantam, apoi dupa 4-5 secunde sa revina. L-am trimis in garantie din Timisoara pana-n Moldova de 3 ori intr-un an, pentru ca de fiecare data sa-l primesc inapoi asa cum era, ei spunandu-mi ca merge, ca la ei merge. Am mers si l-am probat la alte persoane acasa, cu diferite placi audio externe, mixere, am fost pana si in alt magazin de muzica si microfonul chiar nu mergea. Cred ca l-as fi trimis si pana-n momentul de fata, dar ce garantie au ei, nu stiu, ca m-au pus de fiecare data sa platesc transportul si la cati bani am dat pe transport mai puneam 100 si-mi luam alt microfon.. Microfonul inca face aceleasi gafe, care credeti c-ar fi problema? De ce ar tot cadea semnalul si apoi sa revina? Vreau sa aduc aminte ca nu a fost folosit la putere mare, live-uri sau te miri pe unde, ci in conditii de home studio.

Acel magazin neserios de la care am achizitionat microfonul este Fly-music, pe care nu-l recomand. :)

Multam fain pentru atentia acordata si astept raspunsurile voastre, s-aveti o seara faina! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... "pentru ca de fiecare data sa-l primesc inapoi asa cum era, ei spunandu-mi ca merge, ca la ei merge".. Posibil ca nici nu s-au deranjat (suficient), ca sa-i dea de cap.

Cel mai probabil are vreun viciu ascuns legat de "lipituri"/conexiuni (probleme de intermitenta), SAU, cine stie, in functie de mediul de folosire/pastrare, se aduna condens intre "placile"/electrozii condensatorului. (?)

Link to comment
Share on other sites

@FiveSeven: Am deschis acest topic datorita nedumeririlor mele legate de problema si cu un raspuns mai precis, cu speranta de-a gasi un om priceput in de-ale microfoanelor, sau macar o parere. Pana ajung sa depun o declaratie ii cale lunga si cu siguranta o sa gaseasca ceva la care sa comenteze ca l-am stricat eu si nu am timpul necesar pentru a ma plimba dintr-o parte-n alta pentru incompetenta lor, am cursuri. Deci, nu am nici o teama sa nu reapara problema. :)

Ma rog, la concluzia ta de "E defect" cred ca se gandeste orice om cand se strica ceva.

Oricum, nu cred ca-i o problema atat de penibila incat s-o intrebi asa de flegmatic, sau e doar parerea mea?

 

@guitarhead: Mai, eu l-am tinut in husa lui mica cat timp nu-l foloseam si-a fost cantat cu pop-filtre..

Edited by Adinel Berehorschi
Link to comment
Share on other sites

Nedumerirea mea ține de ce intenționezi să faci cu "un răspuns mai precis" sau "părerile". Dacă aveai mijloacele pentru a-l repara singur nu mai punei întrebarea. În rest descrierea simptomelor e mult prea vagă pentru un răspuns mai pertinent decât ți-am oferit.

Dacă nici timp de garanții și reparat n-ai, vinde-l ca defect. Asta e, data viitoare ai să cumperi de la un distribuitor mai serios.

Link to comment
Share on other sites

Pai intentia era sa aud de la cineva mai priceput cat de grava ar fi problema pentru a afla cam cat m-ar costa, daca merita sau nu sa bag bani in el. Microfonul a iesit din garantie in 14 ianuarie 2014, am gasit acum garantia. Am umblat prin 2012-2013 vreo 3 luni pe putin dupa el, si-am tot sunat si am vazut ca n-are nici un rost, de aceea am si renuntat la ideea de-al trimite la ei in garantie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut.

Problemele la LDC-uri pot aparea deseori de la membrana - se depune pe ea umiditate, de la respiratie sau din aer. Trebuie tinut permanent intr-o punga cu un plic de silicagel, mai ales dupa utilizare. Daca e tinut in punga fara absorbant de umiditate, problema se agraveaza. 'Simptomele' sunt pocnituri, semnal inconstant, etc. Incearca sa-l tii cateva ore la caldura moderata, uscata (anumiti producatori recomanda 'la 50 cm sub un bec de 100w').

Atentie la 'pop'-uri, o singura 'suflatura' mai puternica pe diafragma o poate compromite definitiv (trebuie schimbata capsula).

Un manual frumos, cu sfaturi general valabile: http://cdn.bluemic.c...ual_english.pdf

Calitatea la microfoanele T-Bone nu este identica la toate exemplarele, poate fi vorba de unul problematic.

Daca il inlocuiesti, iti recomand AKG Perception 220 - suna foarte asemanator cu SC-400 (presupun ca l-ai ales pentru vocea ta, sa o puna in valoare). AKG-urile sunt mult mai fiabile.

Sper sa se rezolve in bine.

Edited by project
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pai intentia era sa aud de la cineva mai priceput cat de grava ar fi problema pentru a afla cam cat m-ar costa, daca merita sau nu sa bag bani in el.

Știu dar după cum am spus, nu se poate identifica problema din descriere, ci pretty much doar desfăcând-ul. Probabil e un contact intermitent, dacă și funcționarea e intermitentă. Probabil nu merită dacă te duci la un atelier comercial de reparații (dacă mai există așa ceva), dar ai putea apela la Răzvan sau alt coleg din apropiere care-și mai bagă nasul în electronice. Dacă nu stăteai în celălalt capăt al țării te rezolvam eu.

În cel mai rău caz se poate înlocui preamplificatorul cu totul.

 

PS: SIMPTÓM ~e n. 2) fig. Indiciu al unei stări anormale.

Tristă-i ziua când ești admonestat pentru că încerci să ajuți pe cineva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ori ia trecut vremea, ori l-ai zapacit sufland prea tare in el, ori a aparut vreo intrerupere pe circuit. Dar sa nu uitam ca e t-bone, care nu-s prea grozave. Cel mai bine faci o investitie intr-un microfon ceva mai serios. Chiar daca nu o sa observi mare diferenta la sunet dintr un t-bone, si unul cu 100 lei mai mult. Cel din urma o sa te tina mai mult. :) Asta daca nu cumva ai ghiinonul sa prinzi unul cu probleme din prima.

Link to comment
Share on other sites

Ai incercat alt cablu?cel mai des se defecteazã cablul,am reparat citeva,TOATE aveau cablul defect sau firele rupte de pe mufe.Electronica e extrem de simplã,nu prea are ce sa se strice,poate membrana microfonului.

Cele reparate de mine ereau SCT800,folosesc în preu 1/2 12AX7,cele cu preu pe semiconductori sunt mai greu de depanat,sunt construite cu SMD,multora le e lene sã repare aparatura lucratã cu SMD,eu sunt unu din ei.

Edited by viobio
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Modelul microfonului este SC-400. Am sa caut pe cineva priceput in probleme din astea prin Timsioara sau prin apropiere, daca nu incerc sa-l vand. Totusi sper sa-l pot repara, s-aude destul de decent. L-am folosit foarte rar pentru voce, deci nu o fost fortat, am inregistrat mai multe cu instrumente acustice.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.