adipablo Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 As vrea sa pun seymour duncan pe un olp petrucci si...nu stiu ce sa aleg:)Pe fata mi-ar trebui doza care sa deschida un pic sunetul iar pe spate ceva....care sa sune frumos pe distors:) Mi ar prinde bine de la cei care au probat si folosit,perechi de seymour duncan pretabile la basswood. Multumesc
Xpiral Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Eu am pe un Fender showmaster din Korea sh1 59 parca se cheamã cu inverse polarity cu pearly Gates în bridge. Are și un switch în 5 poziții care face sa sune ca 2 single coil cuplate. Și îmi place. Chitara tot basswood e. Nu știu dacã e ce vrei tu dar ca idee.... Sent from my HTC One X using Tapatalk
adipablo Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Nu am switch de single coil,deci imi trebuie un set up de 2 humbukere simplu,cu 3 pozitii. Stiu de crunch lab si liquifire a lui petrucci,insa soundul lui petrucci nu este cea mi ar place,sd sunt mai "cremoase" si mai universale din ce am vazut eu la unul si altul.
Xpiral Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Când pui dozele cred ca poți pune un switch cu 5.. Totul e din cum se leagã dozele și chiar și fãrã switch cu 5 poziții pierzi faza cu single coil... Cred ca îți poți lua sh1 59 și pearly Gates și sa faci wiring în 3 poziții.. Nu ma pricep... :-) Sent from my HTC One X using Tapatalk
Blackthorn Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Seymour DUncan nu mi se par deloc mai cremoase, ci poate ceva mai brute. Poti incerca perechea clasica Jazz/JB sau 59/JB. Jazz are ceva mai multa medie, 59 suna mai sarmos. 1
lefmir Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Vrei coil tap sau nu? Merge facut wiring-ul si cu switch 3 way si cu un switch toggle dublu(sau knob push-pull). Schema asta o am si eu in chitara. Daca vrei, ti-o pot desena.
adipablo Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Am o chestie cu toate schemele posibile,dar nu prea sunt fan de sound single coil,multumesc.Ma gindeam si eu la jazz nec dar bridge as vrea ceva....metalifer si cu medii inalte:)
barbarossa Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 jazz n-am incercat dar 59 la neck e tzatza de matza. in mahon cel putin 3
Marquess of Orange Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Eu am sh1 ('59) in neck cu sh5 (Duncan Custom) in bridge. Ceva frumos, dar a mea e din mahon ce-i drept...
adipablo Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 Multumesc de sfaturi,cred ca 59 cu jb e cea mai buna alegere.Totusi tre sa caut ceva deschis pe neck,baswwod inchide sunetul tare.Cum am spus,imi place petrucci dar nu in materie de sound,deci nu l-as vrea ca referinta.Drive imi place Kamelot ca sound iar lead....joe satrianni:))
Blackthorn Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Pentru ce vrei tu eu zic sa mergi pe 59/JB, 59 este o doza de neck destul de bright, JB are acea medie inalta care te pune pperfect in mix pe distors
Razvan S. Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Am o chestie cu toate schemele posibile,dar nu prea sunt fan de sound single coil,multumesc.Ma gindeam si eu la jazz nec dar bridge as vrea ceva....metalifer si cu medii inalte:) Metalifer, SH6 in bridge, for sure.
TheZKD Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) Si eu sunt de parere ca 57/JB merita de incercat . 57 este prin preferatele mele . Edited January 27, 2014 by TheZKD
eduard.alexandru Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Pe o chitară din tei, cel mai mult mi-a plăcut combinaţia SH2/SH6
Vladympv Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 cremoase , sarmoase, biscuitoase ) tu sa stii daca vrei high sau low output ...ca in final chitara iti va suna mai vintage pe drive sau mai hi gain modern...si aci tine de preferinta fiecaruia e ciudat ca spui ca basswood-ul "inchide" sound-ul,daca am citit atent mai sus...eu stiam ca dimpotriva e un lemn cu "caracteristici bright" ) si cam asa imi pare si mie, comparand ca ex chitara din mahon cu una de basswood ambele cu aceleasi doze
Maltaker Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 (edited) emg 81/85 Edited January 29, 2014 by Maltaker
adipablo Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 Multumesc,o sa ramin pe jazz neck,sh6 bridge.
Solarograma Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 classic pt ce vrei tu '59 cu jb este cea mai versatila combinatie iti spun din proprie experienta am si eu pe o chitara, iar in trecut al avut jazz in neck si am facut o comparatie privind cleanul si solo,mie mi s-a parut mai cu armonice mai bogate,mai cremoasa cum vrei tu...jb-ul mi se pare cea mai versatila doza de bridge si iti spun ca mai am sau am testat Blackouts, Bare Knuckle sau Lundgren...daca vrei ceva mai agresiv, parerea mea este sh-6 sunt cam lipsite de personalitate, incearca seria noua de la SD:Nazgul, din ce am auzit suna super bine.
adipablo Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 Pai nu foarte agresiv,nu cint death metal,doar progressisme:)Chestia e ca folosesc mult combinatia intre ambele doze pe clean si.....vreau sa se pupe bine:))
Recommended Posts