Cosu Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 LUTIÉR ~i m. 1) Meşter care confecţio-nează şi repară instrumente muzicale cu coarde. 2) Vânzător de obiecte de acest fel. [sil. -ti-er] /<fr. luthier
hihi Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 aaaa... am inteles. mosu de la pro muzica e lutier ? ma rog... pm.
Guest silvium Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Daca tot e vorba de intretinere spuneti-mi o solutie cu care sa dau pe griff sa scap de ... cum s-o numi ca nu-mi vine.. chestia aia verde.
Cosu Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 daca chestia aia e pe corzi atunci s-au oxidat . daca e chiar pe grif atunci e murdarie si exista solutii de curatat la divertas (magazinul yamaha de pe calea victorei ) sau la muzica sus la etaj.
felix Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Daca tot e vorba de intretinere spuneti-mi o solutie cu care sa dau pe griff sa scap de ... cum s-o numi ca nu-mi vine.. chestia aia verde. <{POST_SNAPBACK}> Nu-ti trebuie chestia aia de curatat, cel mai bine e sa ai corzi bune (iti recomand D'Addario sau GHS) pe care le schimbi o data la 2 luni.
Stefan Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 am si eu o intrebare. am vazut pe diverse site-uri solutii pentru corzi, fender solution strings sau ceva de genu/ acea solutie nu foloseste pentru a indeparta oxidarea aceasta? si se gaseste pe la noi? si cam cat costa?
Cosu Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 probabil ca la noi costa cat o pereche de corzi bune trebuie sa dau o fuga pana la muzica ... n-am mai fost de 2 luni
Stefan Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 bun costa cat niste corzi noi, dar te ajuta oare sa tii un set de corzi mai mult de 3 luni pe chitara? aici este intrebarea. io trebe sa imi cumpar husa, asa ca zilele viitoare o sa trag si eu o fuga la muzica ;-)
Guest silvium Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 OXIDARE... asta era cuvantul.. Bun bun.. pe corzi hai ca mai merge da' la mine e pe grif. Si sa folosesc Pronto pt curatat? Este o solutie care sa-mi si protejeze griful mai mult inpotriva "mizeriei", desi pare ca o oxidare? GHS.. am tot auzit de ele.. da' nu am gasit nicaieri (amintesc ca sunt din Brasov). De obicei folosesc Martin cu toate ca acum am altceva.. nu imi amintesc um se numesc.. ceva cu T .
Cosu Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 de brasov nu stiu ce sa iti zic stiu doar ca ghs se gasesc la muzica in bucuresti la preturi de pana in 300k. daca ai cunostinte care trec pe aici ai putea sa le pui sa iti reimprospateze stocul... ai putea sa le dai mail si celor de la barock.ro pentru ca stiu ca ei trimit si prin posta . poate au vreo solutie pentru curatat griful si ghs-uri
hihi Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 silvium, vezi ca in brasov, e un magazin gen muzica, tre sa-l stii tu. Numele lui era cva cu S. E vis-a-vis de banca raifaizan, si urci niste scari.. . acolo tot felul de corzi, din cate imi aduc eu aminte. mi-am luat si eu anu trecut niste belson pt chitara rece (ca nu aveam bani de altceva ). ma rog, sper sa gasesti ce te intereseaza
hihi Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 aaaaa, gata. mi-am adus aminte. nu era cu S, se chema Bella Musica. da, sigur asta era.
NiNjA Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Apropos, la mine e diferenta cam mare de temperatura cind vin acasa si vara(cind bag aircon-ul) si iarna(suflatoru' cu kerosen). In afara de mutat, nu vad nici o rezolvare. Ce sugerati?
cearny Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Pai presupun ca in cel mai rau caz (gatul nu e foarte rigid) va trebui sa dai o rotire de un sfert sau de jumate la bara din gat (truss rod) in functie de anotimp. Daca diferentele nu sunt chiar majore, nu vad totusi vreo problema (gatul sigur n-o sa se crape, stai linistit )
Guest silvium Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 aaaaa, gata. mi-am adus aminte. nu era cu S, se chema Bella Musica. da, sigur asta era Iti dai seamea ca am fost. Gasesti destule.. da' astea NU. Pe de-asupra aia nu prea au habar de chitari. Ce stiu e ca, chitara e chestia aia atarnata pe perete cu forme de femeie. Am fost o data sa-mi iau corzi pentru double-six si mi-au recomandat sa iau 2 seturi de corzi pt chitara cu 6 corzi Oricum, pentru cei interesati, in Brasov e un mosulica (ca in toate celelalte orase) care repara instrumente si care se pricepe si la chitari si care aduce corzi si la comanda... Am sa incerc la el cand am sa am bani.
hihi Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 ah sorry silvium . ma gandeam ca poate n-ai fost . ma rog, da parca mai era un magazinas mai mic tot cu instrumente muzicale, adica, stiu sigur ca vazusem unul. era pe langa un icafe parca, pe o strada ingusta rau (asta era in vara).
Adi Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Iti dai seamea ca am fost. Gasesti destule.. da' astea NU. Pe de-asupra aia nu prea au habar de chitari. Ce stiu e ca, chitara e chestia aia atarnata pe perete cu forme de femeie. Imi si imaginez o femeie in forma de Flying V
cearny Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Perversilor! Un Flying V are propria sa frumusete, unica printre chitare si instrumente muzicale in general! Nu il comparati cu o femeie! :) Aaaa sunt pe cale sa cumpar kit-ul ala de la Fender. Va anunt cat de bine curata chitara si griful
hihi Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 lol go go cearny. odata am vazut o poza cu o tipa ff buna cu o chitara in mana. ghici la ce m-am uitat intai. normal ca la chitara .
Guest Razvan Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 No, he is just listening to his instincts
NiNjA Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 A, uitasem. cearny, nu pot sa ajung la truss rod. Cred ca la PBass, ca sa ajungi la truss rod trebuie sa umbli in spate unde se imbina griful cu corpul si n-am chef sa umblu la suruburile alea. Cel putin asa mi-au zis aia de la magazin.
LORD-C Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Ia zi cearny, ai cumparat kitu de curatat de la Fender? Ca ma interes si pe mine, dealtfel am sa merg la ei si pentru o husa Electric Deluxe, am inteles ca is foarte misto, si chiar tin chitara cum trebe.... i can't wait
Guest Pheno Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Oameni buni pronto pe griff e un no-no, am dat pe acustica mea si s-a curatat tot inclusiv culoarea A zis cineva mai devreme ca e bine sa tii in husa chitara, iarashi un lucru care nu e tocmai recomandat, ma refer ka huse de-alea jegoase de 60000 de la muzica din gama economic . Daca aveti aveti cutii din-alea din plastic speciale ca in el mariachi atunci e recomandat. Chestia cu spalatu corzilor merge si pe corzi de metal, le bagatzi frumos la cada si le curatati cu o perie apa si saoun si le faci aproape ca noi, asta e testata.
Cosu Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 stiam de faza cu fiertul corzilor de bas dar de chitara electrica nu ... ma rog chestie de preferinta ... pronto pe grif NU NU NU pe corp da merge dar pe grif nu . exista solutii pe baza de "zeama de lamaie" sau "zeama de portocale" pentru curatarea grifului si mai exista si un soi de creme pentru corzi ce imbunatatesc viteza de deplasare. acum nu stiu de unde se pot cumpara asa cosmetice din Romania.
LORD-C Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Gata, mi-am luat husa de la ProGuitar (Fender Electric Deluxe), e super misto si chiar is mandru de ea. Solida, burete gros, protectie anti zgarieturi, 3 buzunare, si e 1mil si ceva doar... Adio Proel
Guest Hetfield_escu Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 apropo.. suport.. suport dala de podea n-au ? adica nu vrau s-o pun pe perete <{POST_SNAPBACK}> La muzica suport Fender de podea 450k
hihi Posted March 25, 2005 Posted March 25, 2005 bah, cum mai e cu Kit-ul ala ? L-a mai luat cineva ? Si daca da, cat costa, ca n-am chef sa ma duc pana la muzica si sa vad ca nu-mi ajung banii . Si.. ce contine.. ?
Recommended Posts