www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pocnituri La Imbinarea Dintre Neck Si Body

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut, am una bucata Ibanez RG7321. Dupa ce sta la orizontala(pe pat, in husa sau pe unde o fi), sau o iau de pe trepied dupa o anumita perioada de ''sedere'', se aude o pocnitura mica, un fel de ''crackling'' din zona unde se imbina neck-ul cu corpul. De asemenea se aude daca o apuc de unul din ''colturile'' corpului si o scutur vertical. Chitara nu se dezacordeaza.(inca) Dintotdeauna imbinarea aia mi s-a parut cam fragila....

Ce ziceti, e un semn ca isi va da duhul in viitorul nu foarte indepartat? Se mai poate face ceva?...... sau n-are nimic?

Edited by Jâtã
Posted

Lol dudes, e pt ca NU sunt stranse suruburile cat trebuie!

Am patit asta aproape la toate chitarele, side movement la neck cu acel sunet, daca o intorceai de pe o parte pe alta, la strat de ex, si o puneam pe picior cu either side la scobitura(cumva cu un mic avant la pozitionarea pe picior), pocnea asa, pt ca se deplasa gatul putin in partea opusa. E ceva destul de comun, daca nu sunt stranse.

• Like 2
Posted

Am avut si eu aceeasi problema la una din chitare si intr-adevar era de suruburi. Daca totusi suruburile sunt bine stranse, s-ar putea sa aiba vreun inceput de sfarsit, gen torsionare (putin probabil totusi) sau fisura.

Am si eu insa un Ibanez RG dar nu mi s-a parut niciodata fragila imbinarea aia. Ma rog Ibanez-ul in sine e mai... slim decat alte chitare, dar parca nu l-as caracteriza drept fragil.

Posted (edited)

Am avut aceeasi problema la o chitara ibanez, cumparata de la mcmusic. Am dus-o inapoi la 2 zile dupa cumparare si a stat in service 3 saptamani dar au rezolvat problema. Ce a avut nu mi-au spus. Tu de cand o ai si de cand face pe nebuna?

O am de 5 ani. Facea si mai demult, dar rar, acum parca mai des.

ai umblat sau ai strans cumva prea tare suruburile de prindere ? este posibil din cauza asta sa se auda pocnituri, sa lucreze lemnul si sa te trezesti cu vreo crapatura.

N-am umblat pe-acolo niciodata.

Edited by Jâtã
Posted (edited)

Poate are termite ...LOL

poate joaca feste bara de otel ? ...si alte suruburi ?

Daca gatul "joaca " trebuie ca sa il poti misca si cu mana si sa pocneasca ...sezand culci chitara pe genunchi si apesi cu mana gatul .. tinand corpul ap[oi tragi de gat si trebuie sa " pocneasca " caz in care-i clar ca imbinarea are joc ...

Nu apasa prea tare headstock-ul sa ai grije caci gatul la acestre chitare poate sa fie innadit sa nu pocneasca pe acolo ...

bara de otel poate sa "zbarnaie " dar de pocnit nu am auzit inca ...

Edited by karpi