Deenman Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Multumesc pentru raspuns, din pacate acel ton glassy il caut doar ca nu mai vreau maple fingerboard. O sa testez niste texas special-uri ca tot vreau srv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris'96 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Salut! Deocamdata nu detin un Squier, dar in urmatoarele 2-3 luni presimt ca voi avea unul , mai exact un Bullet sau Affinity Strat. Imi doresc unul de cand l-am vazut pe Gilmour la Pompeii, cantand solo-ul de pe Echoes ). Am vazut totusi ca ar avea probleme cu sistemul de tremolo, chestie pe care o s-o folosesc destul de mult. Asa este? Daca da, cum se poate remedia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Am si eu o intrebare care are si n-are legatura cu topicul. Asta e Squier sau Fender? Am vazut o gramada de Squier-uri si o gramada de Fender-uri, dar combinatia asta niciodata. Ma lumineaza cineva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red man Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 http://davel.hubpages.com/hub/The-Fender-Squier-Series-Stratocaster-Not-A-Typical-Squier 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Am desfacut chitara. Se pare ca nu aveam piscina, ci aveam cum a pus cineva o poza mai sus, despartit dupa neck(modelul cu piscina petru copii ). Ideea e ca nu stiu cum rahat am facut schema aia pentru ea acum vreo 2 ani ca n-avea nicio logica. Doza de neck era pusa in antifaza...cosmar. Am refacut-o si acum trebuie sa cumpar poturi pentru ca sunt intermitente. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 (edited) un update: nu mai cumpar poturi...le-am desfacut, curatat, le-am dat cu vaselina siliconica...am pus niste grafit pilit. Suna foarte bine...se pare ca eu nici nu stiam cum suna dozele astea de fapt. Deci vine asa: Switch coil tap general(neck - lasa bobina cea mai de sus, bridge la fel), volum general, ton general. Pe coil tap suna foarte twangy, foarte strat-like, pe humbuckers suna cald...fiind nivelul mare trebuie inchis putin potul de volum pentru clean - clean. Alte modificari:Pickguard pearloid;3 way switch doze Schaller, Ecranare cu scoci de aluminiu. Are zgomot foarte mic...deloc pe humbuckers. Dar dozele provin de pe un.....wait for it, wait for it...BC RICH(sunt un monstru, stiu). Cu toate astea suna foarte bine in Squier-ul meu si nu am sa le schimb in veci, chitara asta stie si funk, blues; si stie si hard-rock pana la chestii mai metal, desi nu prea sunt fan. Asa arata Strat-ul meu: Edited December 8, 2013 by lefmir 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 wow... si, sub Tele ... un Silvertone (?) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 Este clona facuta de mine de Marshall JTM 45. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 (edited) Nu aia, ailalta: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dexter%27s_Guitar.jpg Edited December 9, 2013 by Deenman 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 (edited) ah. Aia e langa Tele . E un bass Danelectro Wild Thing....as fi vrut eu sa fie Silvertone. Oricum faceau si ampuri din cate stiu. Edited December 9, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 aHaaaa, stieam ieu! :-P )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 F. bun linku' lui "red man", ty Ca o completare, chitara (seria) in cauza a defenit de facto "Stratul Mexican". Also, am avut si eu "Squier Series" si desi ai lipsea ceva din Stratul Standard, NU era deloc o chitara rea! Si, mai important, multe strat-uri mexicane (early production) au folosit corpuri Squier !!! Am avut cu ani in urma un Fender Standard Strat MIM (early 90's) cumparat din state, pe care l-am desfacut ca sa-i fac un "detail job" complet, si bineinteles (sic!) ca avea o mare stampila in za neck pocket, care zicea SQUIER (si chiar asa, cu majuscule) )) Chitara superba, de altfel (imi pare rau si acum ca am dat-o ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Alte idei(s-ar putea sa nu se realizeze): 1) Vreau sa scot un numar X de spire de pe humuckere. Acum au rezistenta: 17K pe Bridge si 16K pe Neck; In split 8,6K Bridge, 8,1K...idee rea? pe coil tap e ideala rezistenta...pe humbucker un pic cam mare. 2) Vreau s-o revopsesc...nu ca ar fi nevoie. E impecabila, numai ca nu mi-a placut niciodata negrul pe o chitara. Culoarea e surpriza, dar pana acolo: -vreau sa dau cu smirghel pana la lemn. problema 1: Ce grund sa folosesc? Il pot da si cu pensula si sa-l slefuiesc ulterior.Am inteles ca pe baza de ulei e bun. 2: Vopsea acrilica sau nitro? Vreau s-o dau subtire pentru ca ceea ce e acum pe chitara e ca oja de groasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Inainte sa strici chitara, poti sa mi-o dai mie la schimb +diferenta. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Daca si numai daca as avea banii. Deci nu se poate... Oricum de stricat nu o strict....va arata cel putin la fel de bine. I'm quite handy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
subliminal Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 (edited) Alte idei(s-ar putea sa nu se realizeze): 1) Vreau sa scot un numar X de spire de pe humuckere. Acum au rezistenta: 17K pe Bridge si 16K pe Neck; In split 8,6K Bridge, 8,1K...idee rea? pe coil tap e ideala rezistenta...pe humbucker un pic cam mare. 2) Vreau s-o revopsesc...nu ca ar fi nevoie. E impecabila, numai ca nu mi-a placut niciodata negrul pe o chitara. Culoarea e surpriza, dar pana acolo: -vreau sa dau cu smirghel pana la lemn. problema 1: Ce grund sa folosesc? Il pot da si cu pensula si sa-l slefuiesc ulterior.Am inteles ca pe baza de ulei e bun. 2: Vopsea acrilica sau nitro? Vreau s-o dau subtire pentru ca ceea ce e acum pe chitara e ca oja de groasa. nitro toata ziua. NU beli si primul strat de primer de pe ea...o sa fie mult mai usor la vopsit. NU folsi spray,cauta pe cineva cu aerograf sau spraygun profy. vopseaua sau lacul ar fi recomandabil sa le prepari la un atelier care mixeaza vopseluri,cu extra intaritor neaparat . Edited December 10, 2013 by subliminal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 (edited) Notat! Si acum grund pe baza de nitro sau pe baza de ulei? Edit: Nu m-am gandit la asta, INSA!!! cred ca affinity e vopsita cu acrilica, daca grundul e pt acrilica, am pus-o. Inflorire toata ziua! Asa mai bine nu risc. Am compresor si pistol de vopsit...no problem. Edited December 10, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
subliminal Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 pai se presupune ca ramane primerul din fabrica...asta arata ca un lac,ramane pe chitara dupa ce ai indpartat vopseaua. este mult peste ce gasesti in comert,plus ca lemnul nu s-ar bucura sa fie expus la umezeala cu ocazia regrunduirii... daca totusi il vei da jos,oricum mare atentie la compatibilitatea dintre grund-vopsea-lac !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
subliminal Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 cea mai lejera metoda de indepartat vopseala de fabrica 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 (edited) Inca o actiune terminata: Freturi: Nivelare + dressing. Pana la urma am zis sa incerc o nivelare., pana scap de adancituri si a mers!...se pare ca in cele mai multe cazuri nici nu trebuie refretare. Acum problema e ca nu am reusit sa le lustruiesc perfect si se simte putin pe corzi chestia asta...nu neaparat ca agata, dar se simte oricum. Cu ce as putea sa le lustruiesc ca lumea? Edited December 12, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Cu de-asta, de 0000 sau 000. Dar trebuie să pui nişte bandă pe tastieră înainte. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 (edited) Am pus, am pus! Am vazut si eu in tutorialele de pe youtube acest "steel wool", am cautat la magazine de genul brico si n-am gasit(probabil nu m-am uitat suficient). O sa incerc cu un dremel si cu niste polish. Revin! Multumesc de raspuns! Edited December 12, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 (edited) Păi de pe ebay. Uite cât e punga din link: Îţi ajunge toată viaţa. Edited December 12, 2013 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Pfai de capul meu,...ce dracu sa faci cu atata? Am matuit si spatele gatului, e mult mai comod acum. Am terminat....s-au lustruit binisor cu dremelul(china alternative, bineinteles) cu cap rotativ din pasla, cu polis pentru crom. Dupa care puteti uita: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 nu sunt cam ascutite la capete tastele alea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 (edited) Nu sunt, asa a picat lumina. Plus ca de fiecare data cand incerc sa fac o poza cu aparatul, nu are baterii, trebuie sa ma rezum la mobil Sunt comode marginile, nici nu le simti la mana. Edited December 12, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 a, e ok atunci, te intrebam pentru ca am avut problema asta candva cu o chitara si na, eu stiu ca rock-ul cere sacrificii dar nici sa-l umpli de sange parca nu merita... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 20, 2013 Author Share Posted December 20, 2013 Am montat saddles Graphtech TUSQ....suna mult mai bright! Si a clopot...Din humbucker a ramas numai nivelul mare de iesire(nu mai e muddy cum era inainte). Pe coil tap suna aproape a Telecaster Classic Vibe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Intradevar, pt un sunet echilibrat e recomandat sa ai si nutul si saddles din acelasi material. Ale tale sunt din tusq/os? Asta se aplica in special la open strings/chords. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 20, 2013 Author Share Posted December 20, 2013 E din os, dar e ciobit putin la coarda Sol....nu cat sa faca probleme. Oricum chestia cu saddles/nut din acelasi material mi se pare o tampenie sincer pentru ca, daca stai sa te gandesti, un sunet echilibrat ar avea daca ar avea fret 0. Oricum trebuie sa alunece corzile pe el, la fel si pe saddles. Atata timp cat nu se dezacordeaza la uz(chiar excesiv) de tremolo, nu vad de ce l-as schimba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts