Popular Post TheZKD Posted July 31, 2013 Popular Post Share Posted July 31, 2013 Salutare . Am decis sa transform intr-un amp un vechi radio ( nu este primul ) . Diferenta este ca aceasta a apartinut unei persoane dragi care a decedat si nu am vrut sa adune praf degeaba , este un Stassfurt din germania , fabricata pe data de 27.03.1959 . Am dezasamblat sasiul in mare parte si am pastrat niste componente pentru alte proiecte . Amplificatorul in sine probabil va fi dupa schema originala AC4 ( 1964 ) cu un difuzor WGS . Original amplificatorul avea doua difuzoare , unul in fata si unul lateral . Grill cloth-ul , l-am pastrat tot pentru alte proiecte este in stare foarte buna dar din pacate nu o sa mai gasesc asa ceva si nu este suficient pentru tot panoul din fata . Voi folosi lac nitro si vopsea celulozica . Vreau sa iasa cat mai bine , am deschis topicul pentru sugestii asupra culorii vopselei , lacului ( mat sau lucios ) , genul de grill cloth ( m-am gandit la stil Marshall ?... ) , piping ( alb sau auriu ... perhaps... ), sa fie panoul un pic inclinat sau nu etc. ce se leaga de aspectul general . Prima zi am dezasamblat , totul , a trebuit sa scap de niste brate din lemn de care nu voi mai avea nevoie . Ieri m-am apucat sa dau jos vechiul lac . Nu vreau sa iau mult din grosime am inceput incet cu granulatie de 80 doar pana cand a disparut lacul dupa aceea trec la granulatii cat mai fine , sper sa termin in zilele astea si sa decid cum o sa fac treaba in continuare . 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AddRien Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Tocmai am dat peste un radio de-ăsta vechi, la cineva, varianta românească. Sunt curios ce iese la tine să văd dacă mă apuc și eu de modificări. Spor! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 (edited) Tocmai am dat peste un radio de-ăsta vechi, la cineva, varianta românească. Sunt curios ce iese la tine să văd dacă mă apuc și eu de modificări. Spor! Va dura o vreme , merg la lucru saptamani etc. acasa am treburi pe langa asta and so on , plus ca fac comanda dupa ce sunt sigur de ceea ce vreau . Pan' acum ma gandesc sa il fac negru lucios , cu piping auriu si grill cloth bluesbreaker . Difuzorul cred ca o sa fie de 10'', am un WGS Veteran nou , poate intra ala . Cred... Urmatorul ''raport'' cred ca o sa fie dupa ce termin de dat jos lacul vechi si refac partea inferioara Pana atunci , cum sugereaza si titlul , astept opinii si sugestii ( fara injuraturi si certuri desigur ) . Edited July 31, 2013 by TheZKD Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 (edited) 1 nu spala pinza,intra la apa sau o speli intinsa pe o scindura,batuta in cuie pe margine sa stea intinsa 2 condensatorii recuperati din aparat sunt cam buni de aruncat,multi au pierderi mari 3 ce tuburi echipa radioul? 4 pentru AC4 poti folosi trafurile de alimentare si iesire,recuperate din aparatul de radio 5 poti folosi si soclurile 6 restul de piese sa fie noi 7 succes Pacat de aparat,avea si FM,multi alearga dupa asa ceva,eu am o colectie de aproape 300 de aparate de radio cu tuburi,daca stiam ca ai asa ceva...cumparam eu aparatul,am citeva asemanatoare au un sunet foarte bun. Edited July 31, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 (edited) 1 nu spala pinza,intra la apa sau o speli intinsa pe o scindura,batuta in cuie pe margine sa stea intinsa 2 condensatorii recuperati din aparat sunt cam buni de aruncat,multi au pierderi mari 3 ce tuburi echipa radioul? 4 pentru AC4 poti folosi trafurile de alimentare si iesire,recuperate din aparatul de radio 5 poti folosi si soclurile 6 restul de piese sa fie noi 7 succes 1. nu trebuie spalata , radioul a fost intotdeauna in casa ( sau garaj , sau pod ) deci nu are nimic 2. a ajuns deja un pumn in gunoi 3. Funkwerk : EABC80 , EL84 ,EF89 ,EZ80 , ECH81 RWN Neuhaus : 2x EC92 , EM80 Daca iti trebuie ceva sa imi spui pe PM , inca nu am verificat ce merge si ce nu , deci nu pot garanta pentru ele . 4. Majoritatea circuitului este gata , totul nou . As fi vrut sa pastrez cat mai mult din original dar totusi... Mai bine noi ceea ce tine de trafuri . 5. Am pastrat cateva , din pacate unele erau una cu sasiul ... Destul de ciudat , iar sasiul nu imi mai prezenta nici un folos . 6. Asa o sa fie 7.Multumesc ! Edited July 31, 2013 by TheZKD Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 1. nu trebuie spalata , radioul a fost intotdeauna in casa ( sau garaj , sau pod ) deci nu are nimic 2. a ajuns deja un pumn in gunoi 3. Funkwerk : EABC80 , EL84 ,EF89 ,EZ80 , ECH81 RWN Neuhaus : 2x EC92 , EM80 Daca iti trebuie ceva sa imi spui pe PM , inca nu am verificat ce merge si ce nu , deci nu pot garanta pentru ele . 4. Majoritatea circuitului este gata , totul nou . As fi vrut sa pastrez cat mai mult din original dar totusi... Mai bine noi ceea ce tine de trafuri . 5. Am pastrat cateva , din pacate unele erau una cu sasiul ... Destul de ciudat , iar sasiul nu imi mai prezenta nici un folos . 6. Asa o sa fie 7.Multumesc ! Sa pastrezi EC92 ,se poate construi o pedala cu ele,sunt triode cu 7 pini,au fost montate in partea de FM,sa nu le dai ca sunt RARE!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 fără tweed sau tolex, Asa si este ideea ! Nu vreau tweed sau tolex , eu ma referam doar la grill cloth si piping . Oricum, păcat de radio, dar mișto ideea de a face din el un amplificator! Asta a spus si prietenul nostru restaurator de radiouri vechi , el l-a vrut tare. Dar am cazut de acord comun ca va fi de mult mai folos pentru mine ca un amp decat ca ''mobila'' in casa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Arghhhhh....pacat de acest radio . Nu am fost pe faza . Iti dadeam un amplificator gata facut in schimbul acestui radio . Acum, ce sa mai zic !!! Spor la lucru . Traful de iesire nu cred ca este prea potrivit pt ce vrei tu . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 (edited) Traful de iesire nu cred ca este prea potrivit pt ce vrei tu . Cum am mai zis , am totul nou , aproape gata . Arghhhhh....pacat de acest radio . Nu am fost pe faza . Iti dadeam un amplificator gata facut in schimbul acestui radio . Degeaba . Are valoare sentimentala enorma pentru mine . Oricum mai am radiouri de genul , sau pot sa fac rost si o sa te anunt daca dau ceva . Edited August 1, 2013 by TheZKD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 daca ai nevoie de grillcloth negru cu auriu iti pot da eu moca, tocmai l-am scos de pe un combo vintage, trebuie spalat doar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 daca ai nevoie de grillcloth negru cu auriu iti pot da eu moca, tocmai l-am scos de pe un combo vintage, trebuie spalat doar. Multumesc de oferta generoasa si ideea grillcloth-ului . Eu ma gandeam la asa ceva pana acum : Ai vreo poza cu Grill Cloth-ul tau ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 e cam murdar, asta e, sa-mi spui daca-l vrei, pana maine, daca nu, il arunc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 (edited) e cam murdar, asta e, sa-mi spui daca-l vrei, pana maine, daca nu, il arunc. Nu multumesc , nu se potriveste gustului meu si nu l-as primi gratis fara sa ofer nimic . Eu zic sa nu il arunci , ar fi pacat , cu siguranta cineva are nevoie de el si nu isi poate permite sa isi cumpere unul nou . Edited August 1, 2013 by TheZKD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 culmea, cum sa-ti cer bani pe asa ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Treaba merge ianinte ( desi mai incet dar asta este ... ) Cum am promis , va fi Veteran 10 difuzorul , care a sosit azi . Btw: asta este al 8lea veteran 10 pe care il cumpar . i have a serious wgs fetish 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted August 12, 2013 Author Share Posted August 12, 2013 Se pare ca voi folosi shellac . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Beautiful shellac NIste bucati pentru pilitura Ampul este deja dat cu shellac , electronica este gata 80% , trebuie sa mai fac modificari structurale interne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Pozele pe care le-am pus sunt mai vechi de pe telefon , eu am avansat cu munca dar nu am facaut prea multe poze , dar cand mai adun cateva informatii voi posta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 pune niste poze cu ce ai facut pana acuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 si in timp ce faci pozele ampului fa niste poze si cu stratul, ala cu gat tigrat, vreau sa vad cum arata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 pune niste poze cu ce ai facut pana acuma. Am facut , doar cu telefonul si vreau sa fac niste poze de calitate cand termin . Am agatat in cui un pic treaba fiindca lucrez la studio , necesita mult timp si efort si a devenit o prioritate sa o termin pana in octombrie . Cum termin acolo termin si ampul si o sa pun o tona de poze . si in timp ce faci pozele ampului fa niste poze si cu stratul, ala cu gat tigrat, vreau sa vad cum arata! Yes sir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts