bogdy_grecu Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.stewmac.com/tradesecrets/newsletter/ts0055/ts0055a.jpg&imgrefurl=http://www.stewmac.com/tsarchive/ts0055.html&h=226&w=257&sz=19&tbnid=fOdI9Dv_R8VJKM:&tbnh=104&tbnw=118&zoom=1&usg=__5RfllwJvBT3jxi8XbKslLe-V47g=&docid=21lUlcrZf7I7pM&sa=X&ei=6FblUbjtMcLcswbukYDIDQ&ved=0CDcQ9QEwAw&dur=192 Unde ar fi mai indicat sa-l montez? Pozitia 2, 4 sau 5?
reborn579 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 parerea mea pozitia 3. cred ca o sa te incurce cel mai putin
bogdy_grecu Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Deci... de ce am exclus pozitiile 1 si 3... In primul rand, pentru ca am auzit ca nu e tocmai recomandat sa dau gaura in lemnul ala In al doilea rand, nu prea am cum sa il pun in 3 pentru ca acolo am un preamplificator
'mnezău Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 http://www.google.ro...Q9QEwAw&dur=192 Unde ar fi mai indicat sa-l montez? Pozitia 2, 4 sau 5? parerea mea pozitia 3. cred ca o sa te incurce cel mai putin 3 Grecule ) La ce anume? Mandolină, acustică, electrică? În orice caz, e imposibil să-ţi spună cineva "pune acolo". Poziţiile diferă în funcţie de construcţia chitarei. Unele au gâtul mai greu, anumite poziţii te avantajează faţă de altele. Depinde şi cum ţii tu chitara. Am avut o chitară în care avea şurubul la poziţia 1, puţin mai sus. Era excelent din punct de vedere al echilibrului, dar mă enerva că îl simţeam în coaste. Şi la poziţia respectivă am ajuns după ce am luat-o prin încercări. Efectiv am găurit chitara în 3-4 locuri pentru a găsi locul ideal. Nu spun să faci acelaşi lucru, însă, gândeşte problema, în funcţie de cum ţii chitara, echilibrul instrumentului şi vezi ce poziţie te-ar avantaja.
bogdy_grecu Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Tot cu pozitia 6 sunt de 2 ani ) Problema la pozitia 6, e ca imi aluneca strapul de pe umar, si nu imi vine deloc comod...
FiveseveN Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Nu rezolvi alunecarea prin mutarea punctului de sprijin, dimpotrivă. Ia un strap care nu alunecă, lipește-i niște cauciuc, piele etc. sau împrumută de la o curea un shoulder pad.
bogdy_grecu Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 pai ba da, o sa stea corpul chitarei in drept cu mine, sa zic asa... ca la electrica
sam Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 (edited) Eu n-as gauri-o. Nu e o chitara de colectie dar chiar si asa, personal urasc modificarile ireversibile. Daca ulterior te vei hotari sa o vinzi si intamplator m-ai gasi pe mine ca si client, te-as cam evita pe chestia asta, fie si pentru o simpla gaura. Poate e doar o problema (psihica) personala, dar eu unul n-as pune bormasina pe ea... Apropo de ce zicea 'mnezău, eu am o electrica (un Jackson Kelly) care din constructie e calculata prost la capitolul asta. In sensul ca ii cade capul in fata orice ai face. Nu e foarte relevant pentru problema ta pentru ca e electrica, alta forma, alta greutate, etc, dar ai mare grija daca totusi te hotarasti sa o gauresti unde ii dai gaura. Apropo de Jackson-ul meu, am vazut pe cineva pe net cu 4 gauri (ratate) si tot nu-i statea pe pozitie. E destul de important sa tii cont de centrul de greutate precum si de alti factori. Si nu in ultimul rand de grosimea lemnului in care infiletezi holzsurubul respectiv. Daca nu e suficient de gros si nu ai posibilitatea sa-l ranforsezi pe interior, s-ar putea sa-ti tina 3 cantari dupa care sa te trezesti cu o 'floare' in chitara... Edited July 16, 2013 by sam
Radu Burcea Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 La acustica 2 mi s-a parut cea mai ok pana acum. Si 3 e ok, doar sa bagi piulita pe interior ca altfel se desurubeaza imediat. Oricum, la tine 3 iese din ecuatie pentru ca ai preampu' sus.
andydufresne Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Eu recomand cu incredere pozitia 5, nu degeaba e o alegere asa de populara. Am avut aceeasi problema cu chitara, nu imi statea deloc bine in mina cu strapul legat linga headstock. Am cumparat strap button, am gasit pe cineva sa dea gaura cu un burghiu destul de subtire exact unde am vrut (dai tu personal daca ai lucrat cit de cit cu lemnul), am folosit putina ceara si o "șaibă" de material ca sa nu faca contact metalul direct cu lacul de pe chitara. Echilibrul e mult mai bun acum, pozitia chitarei e alta si pozitia miinii stingi in timp ce cint e mai comoda. Mie imi convine mult mai mult asa. 1
bogdy_grecu Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=3weMvYM5368 Asta cred ca va fi planul, acolo il pun
bogdy_grecu Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Am intrat sa va spun ca operatiunea s-a incheiat cu succes! Nici o chitara nu a fost ranita. 1
Septi Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 (edited) Poti pune o poza sa vedem cum a iesit. Rezultatul e satisfacator? Edited July 17, 2013 by Septi
bogdy_grecu Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Am avut ceva emotii, dar a iesit cum a trebuit. O sa pun maine
andydufresne Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Pare sa fie treaba de calitate, sa-ti fie de folos! Mie imi este
Leumas Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Si cum stai cu echilibrul? Eu am avut Takamine eg220c , i-am plasat butonul pentru stap tot acolo, si pe urma mi-a parut rau. Nu statea deloc bine, cand imi luam mainile de pe ea aluneca griful in jos si pana la urma tot la pozitia 6 am ajuns. Noroc ca am schimbat chitara
bogdy_grecu Posted July 20, 2013 Author Posted July 20, 2013 Intr-adevara, aluneca in jos. Dar in timp e cant e mult mai bine decat inainte.
Leumas Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Poate se schimba situatia cu un strap din piele, oricum daca asta nu te deranjeaza intr-o mare masura , e ok ! Sa o canti sanatos !
bogdy_grecu Posted July 20, 2013 Author Posted July 20, 2013 Mersi! Nu-i problema, ideea era sa pot canta mai comod la ea stand din picioare.
Recommended Posts