Popular Post Septi Posted October 20, 2012 Popular Post Share Posted October 20, 2012 (edited) De curand mi-am achizitionat un Squier Affinity Telecaster..din punctul meu de vedere suna demential si nu avea probleme.Doar ca am eu un fix cu chitarele albastre , asa ca am zis sa iau operatiunea in propriile maini. Pe scurt am revopsit corpul chitarii albastru deschis , am ecranat-o , am schimbat jack plate-ul cu unul de tele clasic(inca nu a ajuns de pe ebay) , potentiometrele au fost schimbate de fostul proprietar cu unele de 500K si a fost recablata. Toata operatiunea a durat aproape doua saptamani. Multumiri speciale userilor @EugenRo2001 si @'mnezau pentru sfaturi respectiv idee pentru jack plate! Intai am slefuit corpul si am dat jos vopseaua veche (neagra). Am folosit smirghel cu granulatie de 60 pentru a da jos lacul, smirghel de granulatie 80 si 100 pentru vopsea.Aceasta operatiune a durat cel mai mult si a fost foarte migaloasa, insa intr-un final am reusit sa iau jos tot lacul si vopseaua.In unele locuri am folosit si bormasina cu cap special pentru slefuit..insa a fost o idee cam proasta (in anumite zone am intrat prea tare in lemn).Dupa vreo 4 zile am terminat slefuitul complet.Pana in aceasta etapa nu am poze , am uitat sa fac.Am inceput sa fac poze doar dupa ce am inceput vopsitul. Pentru vopsit am folosit vopsea acrilica si lac de la aceeasi firma.Am cautat grund in tot orasul si cu greu am gasit intr-un loc, insa am decis sa nu mai dau cu grund(in afara de faptul ca a intrat mai multa vopsea in lemn nu stiu ce alte consecinte mai exista).Am folosit 3 tuburi de vopsea acrilica spray pentru lemn si 2 tuburi cu lac tot de la aceeasi firma(Genius pro sau ceva de gen), nu prea are relevanta. Am dat straturi subtiri de vopsea .. atat de subtiri incat primul strat nici nu prea s-a vazut.De la al doilea strat am inceput si cu pozele. Sper ca merg pozele...Nu le-am incarcat pe forum sa mai salvez din "unlimited space" Dupa fiecare strat am si slefuit calumea sa nu se vada ciudat intre straturi si sa nivelez eventualele diferente de nivel create de bormasina sau slefuit..whatever. Aici, dupa ce am dat cateva straturi am si astupat gaurile de la jack plate, pentru a fi inlocuit cu unul rotund de tele.Am folosit un fel de adeziv , dupa ce s-a uscat am slefuit frumos pana a disparut orice urma de gauri... Intre timp am si recablat instalatia electrica , folosind niste cabluri mai groase si ecranate. Tot vopsitul mi-a luat cam o saptamana fix! Nu am avut probleme la vopsit chiar deloc, mai greu a fost cu lacul care pentru a putea fi lucios necesita straturi mai groase, insa straturi groase=lac curs=chitara gard si mi-a luat ceva timp sa repar totul..Pana la urma a iesit aproape perfect.Pe spate se vede putin ca nu e lucrat de un maestru insa eu sunt 200% multumit de cum a iesit vopsitul. Cam atat despre vopsit.. Urmeaza ecranatul, care nu stiu cat de reusit si ok este , insa a diminuat acel brum destul de mult! Am folosit folie de aluminiu , un adeziv si un fir de legatura. La tele sunt cavitatile separate deci a necesitat si un fir de legatura intre cavitatea de la neck si locul unde e electronica. Cam asta a fost si operatiunea de ecranare..Din nou nu stiu cat de profesionala este, insa s-a dus sunetul deranjant in proportie de 80% (asa imi zic urechile). Bun!Acum cateva poze cu produsul finit. Acum poze gen before and after ca la teleshopping Enjoy! Astept pareri Edited October 20, 2012 by Septi 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
comanel Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 Wai ce marfa e albastrul asta. A iesit bine Asta e prima experienta cu lacul la tub ? am dat si eu lac la tub pe o chitara mai veche dar a inceput sa se crape foarte usor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 20, 2012 Author Share Posted October 20, 2012 Mersi! Pai cam da, nu am mai dat pe chitare, cel putin..Sper sa nu crape, dar acum cred ca depinde si de tipul lacului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 (edited) super mishto culoarea! data aviatoare sa dai vopseaua jos cu decapant. o branzeste si cade ca o smantana. nu e diluant, solvent, sau ceva de genul asta, e folosita de ebenisti pt restaurare mobila veche - merge si la epoxy bicomponent - la plastic nu are efect. e adevarat, cu multa munca merge si cu smirghel. pt vopsit exista vopsea acrilica pe baza de apa. mi se pare mai buna decat cea la spray, care e cumva diferita. vopseaua acrilica vero, se dilueaza cu apa si nu miroase a nimic. Edited October 20, 2012 by sorin65 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 20, 2012 Author Share Posted October 20, 2012 (edited) Mersi frumos. Daca o sa mai am proiecte cu siguranta am sa incerc si varianta asta..m-ar scuti de multa munca . Edited October 20, 2012 by Septi Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 Mersi frumos. Daca o sa mai am proiecte cu siguranta am sa incerc si varianta asta..m-ar scuti de multa munca . foarte misto ce ai facut , thumbs up Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 20, 2012 Author Share Posted October 20, 2012 Mersi frumos, mi-am dat silinta sa iasa ceva frumos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitehorse535 Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 De ce ai pus plate-ul cu switchul si knoburile invers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 De ce ai pus plate-ul cu switchul si knoburile invers? La orice tele pe care am cantat mi s-a parut MULT mai comoda varianta cu switchul inspre doze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 21, 2012 Author Share Posted October 21, 2012 De ce ai pus plate-ul cu switchul si knoburile invers? Mi se pare mai comod switchul orientat asa, sincer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitar whisper Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Cu ce lac ai dat dupa le l-ai vopsit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 21, 2012 Author Share Posted October 21, 2012 Era tot de la aceeasi firma lac lucios la tub , insa nu mai stiu daca era acrilic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitar whisper Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 De unde l-ai luat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 21, 2012 Author Share Posted October 21, 2012 Baumax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 28, 2012 Author Share Posted October 28, 2012 A ajuns si jack plate-ul din Amsterdam Produsul finit arata cam asa acum: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bughy Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 foarte buna lucrarea. felicitari! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 Mersi frumos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cotrusvlad Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 super tare!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Arata frumos chitara, bravo! Am cateva intrebari: 1. Dupa ce ai slefuit lemnul, ai dat direct cu vopsea? 2. Dupa ce ai slefuit corpul ai curatat porii lemnului cu acetona sau alcool izopropilic? 3. Ai umplut porii lemnului cu ceva? 4. Dupa ce ai terminat cu vopsitul si lacuitul se mai vedeau porii lemnului (mici cavitati pe suprafata)? 5. Cate straturi de vopsea ai aplicat? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted January 4, 2013 Author Share Posted January 4, 2013 Am slefuit lemnul, apoi am dat direct cu vopsea..stiu ca in mod normal ar trebui grund intai si apoi vopsea insa nu am gasit cum am vrut.Am dat straturi foarte subtiri de vopsea, insa multe de tot..cred ca prea multe(am folosit 3 tuburi)..Cat despre curatat pori, am dat cu acetona dupa ce am terminat de vopsit si dupa ce am terminat de lacuit.In momentul de fata nu se mai vad pori, insa de cand am postat proiectul am mai dat inca o tura de lac si am facut calumea, inainte se mai vedeau pori si ma cam deranja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtrmike Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 A ajuns si jack plate-ul din Amsterdam Produsul finit arata cam asa acum: Am gasit jack plate si am comandat aici http://www.northwest...r-jack-plate-1/ si iata cate variante au. Se masoara, si primesti unul care sa se potriveasca exact pe gaurile chitarii, dar din metal. Altfel arata foarte bine. Bravo! A mea e inca in lucru. A primit nut de os, GFS Lil' Puncher XL si black-pearloid knobs. PIckguard DIY din piele, pana va sosi cel pearloid comandat tot la link-ul de mai sus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted June 17, 2013 Author Share Posted June 17, 2013 Arata super misto, felicitari Cum suna dozele acelea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtrmike Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 Da, si mie imi place! Deocamdata sunt foarte multumit de sunet. Cautam ceva mai spre jazz, mai ales pe neck, nu am nimerit-o neaparat, suna insa mult mai putin spart pe bridge, ceea ce ma incanta. SIgur, se simt componentele unui sunet de Humbucker. Oricum, pentru pret, suna FOARTE bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 (edited) Telecaster v2.0: Dupa o luna de munca grea am reusit sa mai aduc ceva modificari chitarii.I-am adaugat un electro-socket, potentiometru push/pull de ton pentru splitare doze, bridge nou, doze noi..nu sunt cine stie ce, dar suna super(fender standard humbucker bridge iar pentru neck o doza de pe un cort M200), pickguard HH, strap locks si nut din os. Povestea completa se gaseste aici-> https://picasaweb.go...7717603/TeleV20 Edited November 15, 2013 by Septi 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugen52 Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Felicitari! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted November 17, 2013 Author Share Posted November 17, 2013 Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) Am si eu o intrebare, pentru ca si eu vreau sa-mi revopsesc strat-ul...Ai mai vopsit-o inca o data inainte de a monta humbuckerele? Ce vopsea ai folosit? si cam cum rezista? Edited February 1, 2014 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 De cateva zile am inceput sa fac experimente cu o doza piezo montata sub bridge...doza scoasa dintr-un "buzzer" pasiv, diametru 2,5cm.Rezultatul a fost unul cel putin interesant asa ca am decis sa ii fac si un buffer simplu. Fiind un telecaster am stat cam prost cu spatiul, asa ca plecand de la acest articol am facut un circuit destul de mic incat sa incapa in cavitatea potentiometrelor. Cat despre baterie, bineinteles ca o baterie normala de 9v nu ar incapea nici daca o tai in bucati, asa ca m-am decis sa fac o baterie "custom" legand 3 baterii CMOS de 3v in serie.Este in faza beta totul, nu stiu cat va tine bateria insa circuitul este in "power saver mode", cand e scos cablul din chitara se intrerupe circuitul bateriei, procedeu "imprumutat" de la dozele active. Ceva poze din timpul proiectului se gasesc aici. Voi reveni cu ceva monstre de sunet dupa ce voi termina proiectul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts