www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Casti In 100-150 Roni ?


oLlama
 Share

Recommended Posts

Noroc ! Ce casti in 100-150 RONI mi-ati recomanda ? Cineva imi zisese de Senheiser HD 202 iar altcineva de pioneer. Vreau in special sa fie comfortabile ca vine vara si nu vreau altceva pe langa caldura care sa ma enerveze.

 

O alta intrebare este: ce face VOX amplug ? am inteles ca este un adaptor dar si eu am un adaptor ca in poza dar nu cred c-a costat 1 milion jumate :D

 

O a treia intrebare: planuiesc sa cumpar un vox vt15. Eu am un cablu ibanez de 20 roni. Merita sa cumpar un cablu mai bun ? Eu n-am avut niciodata un cablu mai scump de 200 de mii :D si nu stiu ce diferenta face in sunet un cablu mai bun. Si ce cablu mi-ati recomanda ?

 

Multumesc !

post-8884-0-82420500-1300172836_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Căşti: http://www.mcmusic.r...dProductID=2586 Sunt foarte bune pentru home-recording. Şi nu-ţi transpiră urechile în ele când e cald.

 

Amplug e un miniamplificator pentru căşti : http://www.mcmusic.r...dProductID=1354

Sună excelent pentru "practice" acasă ( cu căştile de mai sus :P )

 

Le am pe amândouă acestea şi sunt f mulţumit. Poţi cupla un cablu de la ieşirea de căşti de la televizor până la Amplug şi, în timp ce te uiţi la Dan Diaconescu sau la Capatos, poţi zdrăngăni la chitară.:D

 

Pentru genul tău muzical, pe care îmi amintesc că-l preferi, e grozav AC30-ul.

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Vad ca colegul ti-a raspuns deja la primele 2 intrebari. Daca vrei cabluri este recomandat sa iei cabluri care costa mai mult de 20 de ron din considerente practice. Un cablu de 20 de Ron nu numai ca va suna prost datorita impedantiei foarte mari dar se si strica tot la fel de usor in special la jack-uri. Eu am luat niste cabluri fender de la Guitar Shop si sunt ok insa costa http://guitarshop.ro/produs.php?pid=977

Daca nu-ti poti permite sa-ti iei cabluri fender mai poti lua de la senia niste conectoare jack neutrik si cablu de instrument care se vinde la metru.

Link conector:

 

http://www.senia.ro/np2x-conector-jack-neutrik-4889-3

 

Link cablu la metru:

 

http://www.senia.ro/cik-122-cablu-instrument-cordial-715-3

 

Sper ca toate aceste informatii ti-au fost de folos.

 

Keep on rockin'

Link to comment
Share on other sites

Guest Adi *Korby*

O întrebare puțin off-topic, care-i diferența între acest "cablu instrument" ºi cablul generic pt. microfon care se gãseºte la magazinele cu electronice?

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri.

 

Amplug-ul am crezut ca-i un adaptor (ca cel din poza de mai sus) special confectionat pentru sunetul chitarei in mai multe "arome" Am vazut ca este unul de clean, altul classic rock, metal etc.

 

Cablul nu ma intereseaza sa fie cine stie ce rezistent cat ma intereseaza calitatea sunetului deoarece camera mea este mica si n-am oricum spatiu sa ma plimb/calc/impiedic etc.

 

in privinta samson sr850 vad pe net ca-s destul de bunicele. mai astept pareri :D

Edited by oLlama
Link to comment
Share on other sites

Yeeey, ce bine cand postezi tu. Nu ma scuipi in ochi si cu un link wiki ? :( pfff, tocmai ce-am terminat electronica. Chiar imi cer mii de scuze ca nu pot sa-mi iau amplifcator DALA MARE. Si de acum jur pe rosu ca nu mananc, nu dorm, nu respir, nu inghit pana nu stiu RGC-u' ca pe inger ingerasul meu. Bine :D ? Ptiu...bine ca m-am lamurit.

 

 

Revenind. De asta si intrebam daca la un amplificator modest, de camera merita un cablu mai performant.

Edited by oLlama
Link to comment
Share on other sites

Na, păi nu sări, că n-ai dreptate !

Par egzample, dacă scrii amplug pe google, cred că primele n-şpe pagini sunt despre acest mini-amplificator de la VOX. Ţi se dau linkuri lămuritoare şi te "răţoieşti".

Ideea era că e bine sa fii cât de cât informat, ca să nu arunci 3-4 milioane pe Senheiser sau Pioneer dacă tu ai, de exemplu, placă audio de cacao ( nu zic c-ai avea )...

Sau, să nu dai 50 de euro pe un cablu super-fantastik, daca tu ai un solid-state ieftin acasă ( nu zic c-ai avea )... Nici măcar VT15 nu cred că justifică un super-cablu...

 

Deci depinde ce scule ai tu...

 

Late Edit : Vt15 nu e deloc un amplificator de cameră ( decât dacă ai palat )

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Faceam aluzie la alta situatie, in legatura cu linkurile. Nu cele postate acum. :D

Cat despre amplug, am citit despre el in alte contexte si am ramas cu alta impresie despre care este functia lui, in fine...m-am lamurit. Mi se parea mult mai firesc ca cel de mai sus sa ma fi luat in ras pe tema asta decat sa-mi reproseze ca nu mananc pe paine fiecare subiect de pe forum sau ca am alte girji pe langa nano-amplificatorul pe care vreau sa-l cumpar.

 

In farsit, initial ma interesau niste casti pe care sa le leg la amplificator.

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

 

Referitor la cabluri tind sa-i dau dreptate user-ului FiveseveN. Ideea este ca daca nu ai un amplificator de calitate nu are rost sa investeti in cine stie ce cabluri de calitate(mai cu seama daca vei folosi un vox amplug) pentru ca nu iti vei da seama de diferenta de sunet. In alta ordine de idei un cablu cu un sunet bun, evident ca va fi si rezistent, gandeste-te ca cei care au proiectat aceste cabluri s-au gandit sa merite banii din toate punctele de vedere. In alta ordine de idei se merita sa ai 2 cabluri bune in cazul in care mergi la o cantare si nu vrei sa ai probleme cu intreruperi de cabluri si alte probleme care pot aparea cand folosesti cabluri ieftine. Eu de exemplu am folosit un astfel de cablu si mi-a ramas varful jack-ului in input la amplificator si a trebuit sa desfac amplificatorul ca sa-l pot scoate.

 

Cam atat.

 

O zi buna!

Link to comment
Share on other sites

Ok...m-am lamurit si in privinta asta. Treaba este ca voi ati plecat deja de la ideea cum c-as fi intrebat deja de nume, preturi de cabluri etc. Intrebarea mea initiala a fost, tocmai, daca este sesizabila vreo diferenta in SUNET pe un amp de exersat.

 

Alte idei de casti ?...pentru amplificator cum ar veni :D

Edited by oLlama
Link to comment
Share on other sites

Intrebarea mea initiala a fost, tocmai, daca este sesizabila vreo diferenta in SUNET pe un amp de exersat.

 

 

Pãi depinde cel mai mult de amplificator. Nu-i acelaºi rãspuns în cazul unui solid-state ºi în cazul unuia pe lampã.

 

 

Alte idei de casti ?...pentru amplificator cum ar veni :D

 

De fapt ºi pânã la urmã, ce amplificator ai ? ªi ce placã de sunet ai ?

 

PS : ªi nu mai zi "amp de exersat" ...

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Castile Samson pe care ti le-a recomandat colegul sunt OK, Samson e un brand decent, chiar am lucrat cu niste weireless-uri care mi s-au parut bune. Daca inteleg bine tu vrei sa canti mai mult acasa, in sensul asta as recomanda o interfata audio externa pe Usb de la Line 6 si anume UX1 .

 

http://magazinuldemuzica.ro/LINE6-POD-STUDIO-UX1-_-49957.html

 

Aceasta interfata iti da posibilitatea sa canti si sa inregistrezi in calculator. Poti mixa in casti chitara cu trackurile pe care le canti, asta in cazul in care ai negative sau pur si simplu vrei sa canti o data cu pozitilvul. Are mai multe tipuri de amplificatoare incorporate pe care le poti folosi in functie de stilul pe care-l canti; de la drive si pana la cele mai suparate distorsuri. Cel mai fain este ca ai nevoie numai de un jack si de chitara, atat, fara procesoare si alimentatoare si mii de adaptoare. Daca ti-ai permite asta ar fi cel mai indicat pt practice, am exersat si eu cu practice amp si intodeauna aveam senzatia ca negativul si chitara mea se aud separat, nu mai zic ca are niste efecte de ambianta care amesteca chitara foarte placut cu track-urile pe care le canti. Daca nu ai bani sa iei una noua mai incearca aici pe forum sau pe google poate o poti gasi la un pret decent.

 

No' amu' ma opresc ca am devenit prea 'sfatos' si nu vreau sa capat reputatia asta.

 

Numa' bine!

Link to comment
Share on other sites

un cablu cu un sunet bun, evident ca va fi si rezistent, gandeste-te ca cei care au proiectat aceste cabluri s-au gandit sa merite banii din toate punctele de vedere.

Ce e atât de evident?! Se poate face un "cablu" cu izolator ceramic: dpdv. electric ar fi bun, dar total impractic, pentru cã n-ar fi flexibil. O proprietate nu are legãturã cu cealaltã.

Din pricina ideii "e scump, deci tre' sã fie și bun" ajung sã vã stoarcã de bani unii producãtori. Nu toți dezvoltã produsele ca sã "merite banii" din perspectiva utilizatorului, ci din perspectiva lor.

 

Aceasta interfata iti da posibilitatea sa canti si sa inregistrezi in calculator. Poti mixa in casti chitara cu trackurile pe care le canti, asta in cazul in care ai negative sau pur si simplu vrei sa canti o data cu pozitilvul. Are mai multe tipuri de amplificatoare incorporate pe care le poti folosi in functie de stilul pe care-l canti; de la drive si pana la cele mai suparate distorsuri.

Orice DAW îți oferã aceste facilitãți, și unele programe standalone (e.g. Guitar Rig, încã de la prima versiune). Existã și soluții gratuite sau open source.

Pentru a folosi o interfațã "obișnuitã" în acest scop e nevoie doar de un adaptor de impedanțã (buffer/preamp) și ASIO4ALL.

 

Cel mai fain este ca ai nevoie numai de un jack si de chitara

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

nu-mi permit interfata aia. Nici la SH.

 

 

În cazul ãsta, ai avea, dupã mine, 2 variante:

 

1. nu da banii pe cãºti ºi strânge pentru VT 15.

 

2. Ia-ți cãºti ºi foloseºte soft de calculator ( de aceea te-am întrebat de placa de sunet ) deocamdatã.

 

PS: Interfațã aia, la second hand ar fi undeva sub 100 €. Am ºi eu, iar softul Pod Farm inclus e super ºi-ți rezolvã ºi partea de placã audio, dacã "incorporata" îți e mai slãbuțã....

Deci, dacã nu ai trupã, cu care sa cânți "în gura mare", un combo tip VT15 ți-ar ieºi mai scump ca o interfațã de-aia ( pe MP am vãzut una asemãnãtoare zilele astea ), cât despre difuzorul de 15, dacã ai unde cânta cu el , ok...

Link to comment
Share on other sites

postez aici ca tot l-am deschis pe asta recent. Azi am cumparat un Vox VT15 de aici de pe forum. Este in regula numai ca....atunci cand toate butoanele sunt la maxim, ( si ultima optiune de amp...adica metal bull) tiuie. Asta numai in manual mode. Daca dau pe preset nu mai tiuie insa e alt sunet.

 

Suna de parca ar fi o microfonie dar am miscat ampul peste tot in camera si sunetul este constant in orice pozitie. Tiuie si cand scot cablul din chitara.

tiuit.mp3

Edited by oLlama
Link to comment
Share on other sites

postez aici ca tot l-am deschis pe asta recent. Azi am cumparat un Vox VT15 de aici de pe forum. Este in regula numai ca....atunci cand toate butoanele sunt la maxim, ( si ultima optiune de amp...adica metal bull) tiuie. Asta numai in manual mode. Daca dau pe preset nu mai tiuie insa e alt sunet.

 

Suna de parca ar fi o microfonie dar am miscat ampul peste tot in camera si sunetul este constant in orice pozitie. Tiuie si cand scot cablul din chitara.

 

E normal, mai ales cu tot la maxim + metal gigi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.