picnic Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Salut, daca tot a inceput sezonul reconditionarilor de chitare vechi, am urmat exemplul altor colegi de pe forum si m-am apucat de lucru. Chitara este un Reghin vechi, copie LP, pe care vreau sa o readuc la "viata". Am demontat-o, am dat fret-urile jos si vreau sa ma apuc de slefuit. Am sa mai postez pe masura ce avansez in lucru.
Guest catalindinuion Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Salut, daca tot a inceput sezonul reconditionarilor de chitare vechi, am urmat exemplul altor colegi de pe forum si m-am apucat de lucru.Chitara este un Reghin vechi, copie LP, pe care vreau sa o readuc la "viata". Am demontat-o, am dat fret-urile jos si vreau sa ma apuc de slefuit. Am sa mai postez pe masura ce avansez in lucru. Hehe, cool. Dintr-o chitara mare ai facut 2 mai mici Glumeam. Cum ai scos freturile?
picnic Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Cum ai scos freturile? Am folosit un cleste special pentru asta.
the outsider Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 bravo.si eu am facut acelasi lucru.numai ca nu a fost un reghin, http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=37739 ,sper sa iti iasa cum iti doresti si poate chiar mai bine,nu uita sa ne tii la curent,bafta.
StratMan Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 (edited) Salut, daca tot a inceput sezonul reconditionarilor de chitare vechi, am urmat exemplul altor colegi de pe forum si m-am apucat de lucru.Chitara este un Reghin vechi, copie LP, pe care vreau sa o readuc la "viata". Am demontat-o, am dat fret-urile jos si vreau sa ma apuc de slefuit. Am sa mai postez pe masura ce avansez in lucru. ca idee, sa stii ca astea au fost cele mai bune instalatii electrice montate pe chitarele de tip reghin. singurul lucru care mai trebuie adaugat este un switch cu 3 pozitii pt doze. Edited January 30, 2010 by StratMan
picnic Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 ca idee, sa stii ca astea au fost cele mai bune instalatii electrice montate pe chitarele de tip reghin. Din pacate nu pot sa-ti dau dreptate in ceea ce priveste calitatea dozelor. Dupa ce am desfacut o doza am avut surpriza sa consatat ca bobinajul este "izolat" cu o banda de hartie care seamana cu cea igienica, magnetul nu este fixat de suport, iar de impregnare cu rasina sau ceara nici urma... Oricum nu vroiam sa pastrez dozele, poate sa folosesc doar carcasele lor.
StratMan Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 eu vorbeam despre cum suna, nu despre cum sunt construite, si oricum, parerea mea este subiectiva.
Guest perfect6012 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Am ºi eu o întrebare... Nu cred cã postez bine aici, dar nu are rost sã deschid alt topic. Am ºi eu un Reghin vechi, din '78... E în stare destul de bunã, mai ales pentru o începãtoare ca mine. Problema este cã distanța între corzi ºi freturi e prea mare... Trebuie modificat ceva la grif? ªi dacã da, cum? Cã tata zice cã nu merge... Mi-e chiar greu sã cânt pe ea. Aºa trebuie sã fie? I-am schimbat corzile dupã ce am primit-o, dar aºa era ºi înainte, ºi acum.
Les Paul 1960 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Si eu am reghin lp, dar nu mai are dozele originale, daca stii ce sa ii faci o sa sune bine, are o gramada de sustain. Imi place mult culoarea reghinului tau, al meu e ............verde.....burst, spre galben . Spor la reconditionare.
Guest Pacalici Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 (edited) Am ºi eu o întrebare... Nu cred cã postez bine aici, dar nu are rost sã deschid alt topic. Am ºi eu un Reghin vechi, din '78... E în stare destul de bunã, mai ales pentru o începãtoare ca mine. Problema este cã distanța între corzi ºi freturi e prea mare... Trebuie modificat ceva la grif? ªi dacã da, cum? Cã tata zice cã nu merge... Mi-e chiar greu sã cânt pe ea. Aºa trebuie sã fie? I-am schimbat corzile dupã ce am primit-o, dar aºa era ºi înainte, ºi acum. Ce tip de chitara e?Daca e electrica verifica sa nu ai griful indoit.Nu stiu ce ai putea face mai mult.Doar sa schimbi bridge-ul.Daca e acustica verifica bridge-ul iar daca e ok atunci trebuie micsorata inaltimea saddle-ului (e in bridge...chestia alba si lunga ) ) dar ai grija ca poate fi treaba destul de delicata..nu vrei sa il faci prea mic ca o sa iti atinga corzile freturile si o sa bazaie.Mai bine o duci la cineva care se pricepe. Edited February 3, 2010 by Pacalici
Radu Burcea Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ce tip de chitara e?Daca e electrica verifica sa nu ai griful indoit.Nu stiu ce ai putea face mai mult.Doar sa schimbi bridge-ul.Daca e acustica verifica bridge-ul iar daca e ok atunci trebuie micsorata inaltimea saddle-ului (e in bridge...chestia alba si lunga ) ) dar ai grija ca poate fi treaba destul de delicata..nu vrei sa il faci prea mic ca o sa iti atinga corzile freturile si o sa bazaie.Mai bine o duci la cineva care se pricepe. Cum mai decurg lucrarile:d?
karpi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 (edited) ca idee, sa stii ca astea au fost cele mai bune instalatii electrice montate pe chitarele de tip reghin. singurul lucru care mai trebuie adaugat este un switch cu 3 pozitii pt doze. Cred ca gresesti . acest tip cu hardware Schaller cred ca aveau instalatia cea mai potrivita.Plus corp mahon .gat paltin +rosewood ,gatul lipit . Iar mai tarziu chitare asemanatoare cu cea prezentata i topic au fiost cu dozw tip humbucker ..doze late cu capac negru . Acestea cu dozele cu steaua polara nu erau apreciate . Edited February 12, 2010 by karpi
picnic Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Cum mai decurg lucrarile:d? Din pacate nu am mai avansat din lipsa de timp. Mi-am luat insa cheite si doze.
karpi Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 (edited) Din pacate nu am mai avansat din lipsa de timp.Mi-am luat insa cheite si doze. Pe pozitia "neck"puteai sa lasi o doza din care a fost pe chitara , daca nu ai o doza speciala de neck nu suna de nici un fel . Iar daca "split"-ezi doza de la neck ce rost a avut sa cumperi una humbucker ? Ca sa ai o oarecare prezenta ai nevoie de singlecoil la neck . Cred ca aceste doze care au fost pe chitara ta nu erau apreciate deoarece nu aveau un "brand" toti cautau sa aiba "ceva "' original din WEST iar aceste doze noi le ziceam ca-s bulgaresti cred ca din cauza ca au aparut si pe chitarele ""Orfeu"" ,deci si pe atunci au existat "'mituri' SI FARA INTERNET. Daca canti Jazz cu ton infundat e OK humbucker pe neck ,altfel nu se poate folosi numai cu distors caz iun care apar armonice pe medii si inalte din distorsiune din care filktrezi tu un ton .Iar daca sunetul nu mai este de la doza nu va mai avea nici unsound specific .Adica un sound de sunet distorsionat filtrat unde nu mai conteaza doza. De fapt conteaza volumul dozei , deoarece ptr anumite distorsionatoare ai nevoie de volum mai mare al semnalului .Adica doza sa dea semnal mare .Acest lucru este OK ptr fabricantii de pedala ca sa nu trebuiasca amplificare mare deci pot folosi componente active mai ieftine cu zgomot mai mare .ETC..s-a tot scris despre aceste lucruri. Edited February 14, 2010 by karpi
picnic Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Pe pozitia "neck"puteai sa lasi o doza din care a fost pe chitara , daca nu ai o doza speciala de neck nu suna de nici un fel . Dozele sunt de pe un Epiphone, 650R pe neck si 700T in bridge. Dozele originale nu le pot folosi, sunt sub orice critica (am o poza mai sus), ar fi pacat de munca depusa pentru reconditionare.
Quetzalcoatl Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dozele sunt de pe un epiphone special II. Sunt curios cum suna. Spor in tot ceea ce faci
karpi Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dozele sunt de pe un Epiphone, 650R pe neck si 700T in bridge. Dozele originale nu le pot folosi, sunt sub orice critica (am o poza mai sus), ar fi pacat de munca depusa pentru reconditionare. Do din poza este OK doar sa scufunzi in ceara topita bobina cu magnetul ca sa nu mai ai feedback acustic si este OK. Daca te deranjeaza aspectul de cutie cromata poti sa dai cu spray negru .Oricum chitara reconditionata ar avea o oarecare valoare istorica numai cu instalatia proprie.
hemmy Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 salut din poze arata cam profunda fisura aia in neck poket probabil griful a fost lovit sau stranse prea tare holsuruburile ca sa ai o legatura solida intre corp si gat trebuie rezolvata in rest totul e ok ma bucur sa vad ca e cineva care are curajul sa faca o retastare bine ar fi sa nu arunci instalatia electrica originala pt ca nu se stie peste un timp cat va valora cand vor fi foarte rare bafta multa
picnic Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Continui sa adun piese. Astazi: butoane pentru potentiometre, bridge si tailpiece.
Radu Burcea Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Continui sa adun piese.Astazi: butoane pentru potentiometre, bridge si tailpiece. Cred ca va iesi o chitara reusita,comparand noile piese cu ce avea inainte.
Gorel Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Continui sa adun piese.Astazi: butoane pentru potentiometre, bridge si tailpiece. Nashville bridge?
ggedamed Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ai sarma pentru taste? Daca nu, de unde o iei? Multumesc anticipat pentru raspuns.
picnic Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Ai sarma pentru taste? Daca nu, de unde o iei?Multumesc anticipat pentru raspuns. Da, mi-am luat si fretwire. Au si la Guitarshop, dar nu modelul asta.
Sthell Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ai sa te chinui o grammada sa dar radius corect la fretboard .
picnic Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Ai sa te chinui o grammada sa dar radius corect la fretboard . Nu neaparat. Eate mai usor sa indrepti fret-urile decat sa le curbezi pe radius mai mic.
eduard.alexandru Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Consider ca acea chitara merita ceva mai bun decat dozele alea de pe special II
picnic Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Consider ca acea chitara merita ceva mai bun decat dozele alea de pe special II Nu m-am hotarat inca daca le montez sau nu. Daca fac rost de magneti alnico 5 poate ma bag sa le rebobinez pe cele vechi.
eduard.alexandru Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 (edited) Niste doze hb ieftine dar bune sunt cele fabricate de Daewon (China). Se gasesc pe cateva Epi-uri si pe noile Hora. Doza neck mai ales mi se pare exceptionala. In orice caz, sunt mult peste OS (alea de pe Aria), Powersound etc..... Edited March 4, 2010 by draugr
picnic Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 In sfarsit am mai facut ceva. Am ars vopseaua veche si am curatat-o cu un razuitor. Urmeaza slefuitul.
Recommended Posts