Neo Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Clash of the Titans Spartacus Troy Legends of the fall Lord of the Rings Rulz!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Mi-am fãcut "datoria" ºi fațã de seria a cincea din "Final destination".... Uf !... Sincer, sper cã e ultima... Mi-o cam ajuns... http://www.youtube.com/watch?v=n7deSk40V6g Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 (edited) Martin Scorsese rulez ! Gangsteri, chestii... Nu neapărat . Dar pentru ăsta: Poate pt că sunt fan Stones .?.... Edited November 25, 2011 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 (edited) De sezon http://www.youtube.com/watch?v=Vl2vX229e1A&list=FLrxaaNYSzDXXYy2BV1iq6sQ&index=2&feature=plpp_video Edited December 13, 2011 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 O lista cu partea buna din filmele care le-am vazut . Sunt filme capodopere , foarte bune si bune printre ele si nu in ordinea aceasta . Pot face o lista si cu actori si regizori . The Godfather Schindler's List American History X Amadeus The Usual Suspects Fight Club Blue Velve Gladiator A Beautiful Mind Eternal Sunshine of the Spotless Mind Filantropica Philadelphia Se7en Edward Scissorhand Braveheart Rosemary's Baby Babel Margin Call There Will Be Blood Gangs of New York Forrest Gump American Beauty One Flew Over the Cuckoo's Nest Black Swan The Butterfly Effect-nu exceptional dar are o idee interesanta The Talented Mr Ripley The Shawshank Redemption The Shining The Death of Mr. Lazarescu Children of Men- bunicel Girl, Interrupted Ace Ventura: Pet Detective- comedie mortala cu Jim Carrey Restul e Tacere / The Rest Is Silence Anger Management The Pianist SWEENEY TODD Closer Avatar Michael Clayton The Godfather: Part II The Pursuit of Happyness Buried-interesant pt ca e e un thriller cu un singur actor The Lincoln Lawyer Slumdog Millionaire The Blind Side Memento The Notebook - film plangacios ) Troy Ace Ventura: When Nature Calls 4 luni, 3 saptamani si 2 zile The Green Mile Godfather 2 Munich Sherlock Holmes The Last Samurai The curious case of Benjamin Button Hot Shots ! - Charlie Sheen ce mai ! Ocean's Eleven (2001) The Silence Of The Lambs The Fountain X-Men Origins: Wolverine The Lord of the Rings: The Return of the King Apocalypto The Departed I Am Sam The Man Without a Face The Rain Man Legends of the Fall Batman: The Dark Knight The Matrix The Jacket Mulholland Drive Good Will Hunting No Country For Old Men Inception Interview With a Vampire The Machinist The Illusionist - L'illusionista The Prestige The Wrestler Seriale : House , Californication , Dexter , How I met your mother , The bing bang theory ( mai slabut el asa , dar totusi funny ) Prison Break (s-a mai zis ) siii TWO AND A HALF MEN , etc... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theuts Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Dazed & confused merita vazut pt soundtrack-ul de exceptie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draykor Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 (edited) O lista cu partea buna din filmele care le-am vazut . Sunt filme capodopere , foarte bune si bune printre ele si nu in ordinea aceasta . Pot face o lista si cu actori si regizori . The Godfather Schindler's List .................. Foarte misto... mai merge un Zwartboek, Der Untergang etc Edited March 9, 2012 by Draykor Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Melancholia. unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut recent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Lars von Trier - una dintre cele mai controversate figuri ale cinematografiei actuale . A incercat sa faca arta din film dealtfel 'suferind de sindromul orgoliului de geniu '. Apropo , daca iti place simbolistica , mistica , suprarealismul urmareste si filmele lui David Lynch - un alt maestru invaluit de mister . O caracteristica specifica a filmelor lui este muzica stranie , aleasa exact pentru a induce misterul si sentimentului odiosului rafinat , muzica care iti da fiori pe sina spinarii doar facand conexiunea ulterioara intre film - melodie . EX: Blue Velvet http://www.youtube.com/watch?v=I6J4JUsWwNQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 simbolistica , mistica , suprarealismul Iubesc când aceste concepte sunt trântite în aceeași oală! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Multumesc ca te ingrijesti sa corectezi in stanga si-n dreapta; esti un scump . D.Lynch e reprezentantul supreprealismului modern iar numitorul lui comun cu Lars von Trier este starea acea de mister care o transmit filmele lor cat si multitudinea de simboluri prezente. Cine le-a trantit in aceeasi oala ? De cand e interzis sa pui cuvintele unul langa celalalt. Iti interzice cineva sa pui simbolul langa suprarealism ? Iubesti cand aceste concepte sunt trantite in aceeasi oala . Parca am facut o greseala tipica sau cum ? Daca te-am jignit imi cer scuze . Sper sa nu mai calc stramb din nou caci stiu ca un ochi vegheaza asupra calcaiului meu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Parca am facut o greseala tipica sau cum ? Da, greșeala e de a presupune că "simbolismul" suprarealist are o logică și, mai mult, că are caracter mistic (în sensul supranatural/superstițios). Pe când discursul suprarealiștilor e cu totul altul. Faci precis aceeași greșeală dacă susții că visele au un sens, o taină. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Conceptele care le-am enuntat eu sunt independente unul de celalat . Nu am creat un curent si nu le-am legat semantic unul de celalat . Am enuntat caracteristicile definitorii ale stilurilor celor doi regizori . Ma gandesc ca accepti premisa ca Lynch este un suprarealist . Daca ai vizualizat filmele sale ,spre exemplu Mulholland Drive , sigur ai fi remarcat multitudinea de simboluri . Chiar el afirma in interviurile despre filmele sale faptul ca apar anumite simboluri care le lasa la latitudinea spectatorului de a fi deslusite . Cat despre caracterul mistic ,este vorba despre caracterul mistic al personajelor cat si al starii generale de perceptie al cadrului dar si al actiunilir mai mult decat empirice . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 (edited) Hai s-o luăm altfel: consideri că are sens să vorbim despre "simbolismul dadaist"? Și dacă nu, de ce ar avea sens în contextul suprarealismului, care e succesorul său fidel? Însăși ideea de a "desluși" o astfel de lucrare evocă eșecul de a o înțelege. Nu e nimic "lușit" ca să-l poți "des-". Edited April 9, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Hai s-o luăm altfel Multumesc ca esti atat de indurator cu mine insa cred ca nu ai inteles din prima ce am spus si acum faci teoria chibritului . Este vorba de conceptul general, curent numit suprarealism si este vorba de elementul ulterior numit simbol . Nu este vorba despre simbolismul suprarealismului . Sursa wikipedia : suprarealismul: inițiat de André Breton, proclamă supremația libertății în exprimarea artistică. Constituindu-se ca o continuare a dadaismului și preluând estetica simbolistă, utilizează idei artistice venite din partea psihanalizei. Nu poti sa negi ca in suprarealism apar caracteristici de simbolism . Este corect ca ideea de suprarealism nu trebuie luata ca un tot care se poate deslusi insa eu chiar asta nu am spus . Nu am legat doua curente unul de celalalt . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Nu poti sa negi ca in suprarealism apar caracteristici de simbolism . Sigur că pot. Ori e suprarealism ori e ermetism, cele două nu sunt compatibile, chiar dacă strict superficial diferența pare subtilă. Și nu știu cine a scris articolul de pe Wikipedia în română dar "estetica simbolistă" înseamnă altceva. Poate e un obstacol lingvistic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 (edited) Sigur că pot. http://ro.wikipedia....r:Brauner02.jpg Ai impresia ca eu fac vreo difuziune a curentelor . nu , Nici nu fac vreo referinta directa la simbolism ci doar la termenul de simbol . Hai sa vorbim direct . Ai vazut fimele lui Lynch ? in special Mulholland Drive ?Filmele sale sunt un exercitiu de descifrare . Asta este ideea de baza cand creeaza un nou film . descifrarea Nu exista simbol in suprarealism . Sursa 2 wikipedia . Lynch și-a menținut refuzul de a comenta despre înțelesul sau simbolismul filmului, ceea ce a dat naștere la multe discuții și multiple interpretări. Oricum argumentul adus de mine este putin deplasat pentru ca eu nu am vrut sa ajung asa departe . Eu am enuntat initial ca apar simboluri in fimele suprarealiste a lui Lynch . Later: Nu accepti ideea de alaturare a celor doua cuvinte . De data aceasta sursa este wikipedia in engleza They used Surrealist symbolism and terminology in their large scale happenings Mai mult de atat eu am despartit cele doua cuvinte prin virgula . Edited April 9, 2012 by Cristi_Vulpe Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 (edited) Ai vazut fimele lui Lynch ? in special Mulholland Drive ? De multe ori. Mullholand Dr. ultima oară chiar acum două luni (asta fiind a șasea vizionare, cred). Filmele sale sunt un exercitiu de descifrare Uite, fix cu asta nu sunt de acord, și am explicat în a doua intervenție de ce. Și sunt ferm în poziție pentru că și eu folosesc aceeași tehnică în propriile lucrări*, ceea ce am numit pseudosimbolism. _____________________ * : deși n-aș spune că mă aliniez neapărat suprarealismului. Edited April 9, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 (edited) De multe ori. Mullholand Dr. ultima oară chiar acum două luni (asta fiind a șasea vizionare, cred). Uite, fix cu asta nu sunt de acord, și am explicat în a doua intervenție de ce. Și sunt ferm în poziție pentru că și eu folosesc aceeași tehnică în propriile lucrări*, ceea ce am numit pseudosimbolism. _____________________ * : deși n-aș spune că mă aliniez neapărat suprarealismului. Adevarul e ca nu prea conteaza cu ce esti tu de acord pentru ca Lynch afirma acest lucru in repetate randuri . Chiar acum am mai gasit surse care sa confirme .Nu are rost sa le mai pun . Am justificat destul . Hai sa facem un exerciutiu de logica . In Suprarealistul ce are dansul pe frizura ?http://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Brauner02.jpg Later: Din nou , e adevarat ca nu trebuie cautat un sens general in suprarealism dar ca si element particular este posibila aparitia simbolului cu toate ca Lynch cum am mai spus isi bazeaza ideea de film pe cea de descifrare , de a pune mintea omului la bataie . El nu pune pe masa direct , te lasa sa pe tine descoperi intelesul ascuns Edited April 9, 2012 by Cristi_Vulpe Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 intelesul ascuns Bine, omule, așa să fie. Dacă ții neapărat să te păcălești singur n-am ce-ți face. Succes cu hermeneutica suprarealismului! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 (edited) susții că visele au un sens, o taină. Conform lui Freud, asa ar fi. Subconstientul are foarte foarte multe de-a face cu visele Offtopic: 57, Cu titlu de gluma: nu stiu de ce de la o vreme citesc postarile tale cu ton de Banciu. Edited April 10, 2012 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Nu am mai raspuns azi noapte pentru ca am adormit in fata laptopului . Se pare ca nu poti sa accepti unele chesti . In repetate randuri ti-am adus "dovezi"ale faptului ca Lynch creeaza filme pentru a fi deslusite . Esti la un search distanta . Chiar si daca scri Mulholland Drive , vei gasi pe Wiki . Ar fi culmea sa iei filmele lui asa cum sunt , nici macar ca pe un antrenament de logica sau rationament . Nu asa a vrut sa faca si nici nu o va face . Nu mai are rost sa iti aduc citate de el sau alte lucruri pentru ca se pare ca nu putem vorbi la subiect . Nu am avut si nici nu am dorinta sa despic in patru suprarealismul sau alte curente . Faptul ca am alaturat simbolul langa suprarealism si faptul ca ai revenit cu un aer ieftin de superioritate , asta ma deranjat pe moment . Mi-am dat seama imediat ca nu are rost sa fi miscat in vre-un fel pentru ca esti o persoana formatoare de opinie si nu poti accepta o opinie diferita de a ta , Ideea e ca ai vazut Mulholland Drive si puteai sa ai demnitatea sa accepti ca e plin de simboluri . Pentru ca de stiut sigur stii . Uite am mai intrat pe mai multe site-uri de critica de film si toate se refera la filmele lui ca pline de simboluri . Simbolism, mister si supans Un film plin de mister, de simboluri si de twisturi, care pune la grea incercare mintea spectatorului.. Sa si facut un site MD . )) De acolo : List what you think these symbols in the movie represent: The Blue Box: vagina - reality - innerself universe container - eternity - death - Pandora's box The Blue Key: penis - truth (opens reality) - searching - mystery of love - fear - murder The Bum: fate - hollywood's backyard reality - aspect of unfantazised life - the dark side - the living dead Devine amuzanta incapatanarea aceasta . In al doilea rand am luat concret lucrarea Suprarealistul , de referinta pentru curentul cu acelasi nume . Te-am intrebat ce are domnul acela pe frizura . puteam face un exerciutiu frumos de logica . ai preferat sa iesi din aceast joc al dialecticii si sa ma lasi aparent in voia mintii mele atat de eronate . Sa stii ca de la un moment dat dialectica nu mai are farmecul reusitei . Mie si frica sa spun de ce ca poate iara gasesti vreo doua cuvinte alaturate prost ). Ar fi frumos ca doi oameni sa discute frumos , sa isi paraseasca orgoliul atotstiintei .. nu prea e posibil . Caci daca ar fi sigur nu s-ar ajunge sa despice firul in patru pentru ce ; pentru doua cuvinte aparent alaturate prost . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 (edited) Conform lui Freud, asa ar fi. A mai evoluat psihologia de atunci. Nu că n-ar fi avut și critici contemporani, și pe bună dreptate. ai revenit cu un aer ieftin de superioritate Nu-i deloc ieftin, a plătit statul zeci de mii de lei pe el. Situația e simplă: dacă lucrările lui Lynch sunt într-adevăr un exercițiu de ofuscare atunci e ermetism, nu suprarealism. Sunt sigur că poți găsi miliarde de oameni care nu observă diferența și-și proclamă părerile pe Internet, asta nu înseamnă că nu există. Te-am intrebat ce are domnul acela pe frizura . Are un semn. E imposibil să faci ceva fără să creezi semne. Dar nu toate semnele dezvăluie ceva despre intenția cu care au fost create. Lucrările suprarealiste sunt intenționat absurde. Ești conștient că nu are sens să încerci a "desluși" absurdul? PS.: din manifestul lui Andre Breton: Psychic automatism in its pure state, by which one proposes to express -- verbally, by means of the written word, or in any other manner -- the actual functioning of thought. Dictated by the thought, in the absence of any control exercised by reason, exempt from any aesthetic or moral concern. Edited April 10, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi V. Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 A mai evoluat psihologia de atunci. Nu că n-ar fi avut și critici contemporani, și pe bună dreptate. Nu-i deloc ieftin, a plătit statul zeci de mii de lei pe el. Situația e simplă: dacă lucrările lui Lynch sunt într-adevăr un exercițiu de ofuscare atunci e ermetism, nu suprarealism. Sunt sigur că poți găsi miliarde de oameni care nu observă diferența și-și proclamă părerile pe Internet, asta nu înseamnă că nu există. Are un semn. E imposibil să faci ceva fără să creezi semne. Dar nu toate semnele dezvăluie ceva despre intenția cu care au fost create. Lucrările suprarealiste sunt intenționat absurde. Ești conștient că nu are sens să încerci a "desluși" absurdul? Suprarealismul e sub-interpretabil , corect ,dar Lynch e unul dintre ei ?They used Surrealist symbolism and terminology in their large scale happenings : asta ce vrea sa mai insemne ? Semnul prin definitie indica ceva . Hai sa o luam concret : exista sau nu simboluri in Mulholland Drive ? Presupunem ca filmul trebuie luat direct , fara nicio simbolistica . De ce se vorbeste atunci despre sensul filmului ? De ce Lynch vorbeste despre sensul filmului ? Desi interpretările variază, cei care studiază lucrările lui Lynch se acordă în general în faptul că astfel de imagini reprezintă teme bine definite. De ce pe Wikipedia este pe pagina cu filmul o sectiune dedicata Interpretări și aluzii Tu negi ca ar avea o interpretare . Ca si cum i-ai spune la artist ca nu aia a vrut sa faca . Nu poti gandi pentru alti oameni . Nu mai gasesc acum dar Lynch spune ca prin filmul sau a vrut sa il faca pe om sa gandeasca . Ca e placut sa gandesti ca fiecare om ar vrea sa fie un detectiv . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 The skin I live in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Tudosa Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Ultimul film pe care l-am vazut e: The Sunset Limited. Imi plac si am vazut majoritatea titlurilor de film pe care le-am citit pe aici. Comunitatea are tendinta de a vedea filme bune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Am vizionat zilele trecute la cinema filmul THAT'S MY BOY. http://www.imdb.com/title/tt1232200/ cica are doar nota 5 pe imdb, insa sincer mi-a placut la nebunie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Nu m-a dat pe spate filmul, dar a fost presărat cu faze şi replici simpatice... Însă...uite-aici... Chuck...72 ??? Man ! Ce trece vremea... . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Tudosa Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Blade Runner e un film exceptional, mi-e rusine ca l-am vazut abia acum 2 zile. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kirlos Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 The dictator - 7/10. O comedie bunicica, nu exceleaza, dar nici rau nu este filmul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts