Liviu.Pop Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 (edited) Îmi trebuie un amp mic pentru când merg prin delegații, ca să mai trag seara de corzi. Nu sunt prieten cu căștile, așa că îmi trebuie ceva cu difuzor. Fiind ceva mic ca dimensiuni o să pot și să îl țin/utilizez în casă fără prea mult circ, asta depinde de cât învârt potențiometrul. Am un Fender Frontman, care arată ca porcu' și nici de sunat nu e prea breaz. M-am gândit că i-ar trebui un lifting facial și un alt interior. De fapt din interior voi păstra doar difuzorul, pe care dacă pun un amp mai acătării nu sună rău deloc pentru un 8". I-am făcut finalul cu un TDA 2030, Va trebui să văd la cât îl alimentez ca să nu fumege difuzorul, deși probabil nu voi ajunge niciodată să descarc pe el 15W decât dacă voi vrea revoluție, dar ... just in case. Mi-a fost lene să fac un cablaj, așa că am apelat la un kit. Partea de preu m-am gândit să fie bazată pe canalul de clean de la un Fender 65 deluxe reverb. așa că m-am apucat de treabă. Între timp i-am schimbat și fațada. Cam atât până acum. Edited February 23, 2018 by Liviu.Pop 8
gtrmike Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Puteai lega direct un Marshall MS2 la acel difuzor şi ai fi obţinut rezultate foarte interesante. Adevărat însă, cu o lampă schimbi multe... Bafte până la capăt!
Liviu.Pop Posted February 23, 2018 Author Posted February 23, 2018 (edited) Păi și cu piesele de prin cutii ce să fac? Las' că e ok așa. Azi în pauză am mai firălit un pic. M-am cam p***t pe mine de frig, că unde pot să lucrez sunt doar +4*C (că se încălzește de la stația de lipit ), dar o oră jumate-două nu mă omoară. Încă. Am scos un condensator de filtraj, că nu era nevoie de el, nu fac încă un stage, am lipit componentele pasive pe spatele plăcii și am făcut legăturile cu finalu'. Săptămâna viitoare o să mă ocup de tone stack și o să încerc să îi dau drumul. Edited February 23, 2018 by Liviu.Pop 5
Liviu.Pop Posted February 23, 2018 Author Posted February 23, 2018 (edited) Apropos de kitul pentru final. Am dat pe el cca o bere, deci chiar nu merita să îmi pierd timpul cu făcut cablajul. E luat de aici: https://www.aliexpress.com/item/TDA2030A-Electronic-Audio-Power-Amplifier-Board-Module-Mono-18W-DC-9-24V-For-DIY-Kit/32781788542.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1Zjyvv Edited February 23, 2018 by Liviu.Pop
vldmlt Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Partea de preamp la ce tensiune se va alimenta?
picnic Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Sa te gandesti la un radiator pentru TDA2030 , altfel intra in protectie termica. De ce nu folosesti traful si circuitul TDA2050 din Frontman? 1 1
Liviu.Pop Posted February 23, 2018 Author Posted February 23, 2018 O să am pentru anodica cca 250V. E dintr-un traf pus invers, cum am făcut și la headul hibrid sau la mesa bottle rocket. Răspunde foarte ok la tensiunea asta. @Mr.V - mai am un Roland microcube, dar e mai mult împrumutat decât la mine. Unui amic căruia i-a luat fiu-so combo-ul și la dus la "sală". Și nu-l poate aduce acasă că au băieții repetiție. Dar oricum aveam de gând să populez cutia asta. @picnic - sigur că îi voi pune radiator, nici nu încape vorbă. Din Frontman mai am doar cutia, diful și knoburile alea urâte ca limba rusă, pe care nu le voi folosi. 2
Liviu.Pop Posted February 24, 2018 Author Posted February 24, 2018 19 hours ago, Mr Vintage said: În curând, s-ar putea să-ți placă mai mult prin delegații Păi îmi plăcea și până acum. Prin delegații mi-am făurit majoritatea pedalelor Acasă nu am vreme că sunt "under construction" așa că de la serviciu plec la lucru și până pe la 11 seara sunt electrician, instalator, finisor, etc. 1
FiveseveN Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Nu știu cât contează la un difuzor mic, dar te-ai gândit să implementezi mixed-mode feedback la poweramp? (ceea ce Marshall au numit FDD, de exemplu) 2
Liviu.Pop Posted February 25, 2018 Author Posted February 25, 2018 (edited) Nu m-am gândit, de fapt nu sunt în temă, tre să mă documentez ca să îmi dau seama ce se așteaptă de la fiecare configurație. Mâine la scârbici, înainte de pauză (că în pauză merg să mai fac niște lipituri). Edited February 25, 2018 by Liviu.Pop
FiveseveN Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Vezi capitolele 2.2 și 3.6.2 din cartea lui Teemu. 1
Liviu.Pop Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 Mulțam. Azi nu am lipit nimic. Doar am belit ochii în cartea aia. "Este" multe de învățat din ea; de fapt îmi clarifică unele chestiuni pe care le făceam doar pentru că "așa se face".
Liviu.Pop Posted March 1, 2018 Author Posted March 1, 2018 Primele teste. Bineînțeles că am inversat pinii 1 cu 3 la 2 poturi Va trebui să mai ajustez niște valori, că îmi intră mult prea repede în crunch. Deocamdată la teste am doar 4,5 VCC pe filamente, va trebui să rezolv și asta. În final o să le alimentez în AC. Anodica e de 275V, peste așteptări. 2
Liviu.Pop Posted July 17, 2018 Author Posted July 17, 2018 Hopa, s-a schimbat modificarea. A mai crescut un tub pe placă. Nu mi-a plăcut cum a mers ca hibrid. Ceva nu se pupă cum trebuie și nu am mai avut chef să bâjbâi. Am schimbat două scheme de final. Până la urmă va fi all tube. D-ăla de consumă mult și are randament mic Mai am de făcut OT-ul. 6
Liviu.Pop Posted July 24, 2018 Author Posted July 24, 2018 Au sosit și tolele pentru OT, mulțumesc @ggg 5
Liviu.Pop Posted August 17, 2018 Author Posted August 17, 2018 (edited) Da, vreo 3000 de spire Plus că trebuie să refac și traful de alimentare O să încep mai încolo, când se mai lasă căldurile. Edited August 17, 2018 by Liviu.Pop
Liviu.Pop Posted October 15, 2018 Author Posted October 15, 2018 Mie-mi spui? Da' pân' la pensie am vreme să-l termin 1
vldmlt Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 3 hours ago, Razvan S. said: Ce madness ma Cand te bagi si tu la o treaba de asta? 1
Liviu.Pop Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 Nu se bagă, că nu e rentabilă. Răzvan e mai pragmatic. Eu o fac din cauza piticilor de pe creier.
Liviu.Pop Posted October 2, 2021 Author Posted October 2, 2021 Update : nu am mai facut nika. Mi'o fost lene să mă apuc de bobinat. Dar la următorul lockdown...
hades Posted October 15, 2021 Posted October 15, 2021 Spor la treaba, sunt abonat aici. Mi-ai facut si mie pofta de mesterit Numai bine! 1
Liviu.Pop Posted October 17, 2021 Author Posted October 17, 2021 N-am mai firălit nici eu de multă vreme. Dar îmi dau piticii târcoale...
Liviu.Pop Posted November 3, 2021 Author Posted November 3, 2021 Mai am o țâră până să mă mut în casă. Lucrez la finisaje. 'Crecă' mai la iarnă îi vine rândul doar.
Recommended Posts