Popular Post Blackthorn Posted February 24, 2017 Popular Post Posted February 24, 2017 Am gasit video-ul asta pe youtube si mi se pare relevant, am simtit nevoia sa il impartasesc si cu altii: 11
FiveseveN Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Știu că eu sunt cel care spune că dozele sunt de departe cel mai important aspect în "tonul" unei chitare, dar ce fel de comparație poate fi dacă se folosesc chitare diferite? 1
Guest Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Știu că eu sunt cel care spune că dozele sunt de departe cel mai important aspect în "tonul" unei chitare, dar ce fel de comparație poate fi dacă se folosesc chitare diferite? It's a shootout, not a comparison
lefmir Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) It's a shootout, not a comparison Prin definitie shoot-out-ul e comparatie. Ca inainte sa alegi una sau alta si sa zici: "imi place x!" trebuie sa compari. Duh! Nu-mi place deloc cum suna strat-ul ala pe neck. Suna mai a strat telecasterul decat el. Edited February 24, 2017 by lefmir
StratMan Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) Aici se prezinta niste modele de chitare echipate cu dozele pe care le-au considerat fabricantii ca se potrivesc mai bine. Este bine sa se priveasca sunetul obtinut, ca pe o rezultanta intre tipul constructiv al chitarei si dozele cu care sunt echipate. Cei care canta efectiv si obtin sunetele de care au nevoie stiu cel mai bine ce combinatii ar putea suna reprezentativ pentru ceea ce au ei in cap. Edited February 24, 2017 by StratMan 2
bassplayer Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Tonul e dat de tipul si calitatea lemnului. Volumul, atacul, parțial sustainul, de tipul si calitatea dozei. Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk
Guest Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 "Prin definitie shoot-out-ul e comparatie. Ca inainte sa alegi una sau alta si sa zici: "imi place x!" trebuie sa compari. Duh!" Wow, uite asta mi-a scapat... Merci mult pentru explicatie. In ce clasa esti?
bassplayer Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Reacție de viteaz la tastatură. Având în vedere că nu ne cunoaștem îți permiți cam multe. E o opinie personala bazată pe experienta tot atât de personală, nu din citit pe forumuri si filmulete pe You tube. A fost adresată lui Fiveseven. Tu vorbeai de comparație, nu de ton. Doh. Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk Sorry, am editat. E o discuție veche de când lumea și tine de gust si experienta, precum și de chitara din dotare. Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk Sorry, am editat. E o discuție veche de când lumea și tine de gust si experienta, precum și de chitara din dotare. Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk Trimis de pe al meu A5_Ready folosind Tapatalk
lefmir Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Wow, uite asta mi-a scapat... Merci mult pentru explicatie. In ce clasa esti? Cu placere. Am preferat sa cred ca ai o eroare de natura logica decat un umor subtire.
Radu Burcea Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 (edited) Mi se pare, cumva, mai mult un fel de "asa suna TELECASTER stock vs LES PAUL stock", nu neaparat ca doza respectiva ar suna identic in cele n chitare prezentate. Un fel de "Ce chitara sa imi iau?", cu raspunsuri concrete vis-a-vis de cum suna chitarele respective. Intr-adevar, sunt o gramada de variabile la mijoc, de la corzi, pana, mana, etc. Mie, personal, mi se pare destul de interesant, daca stabilesti de la inceput, ca "CHITARA X SUNA ASA", nu "DOZA X SUNA ASA". Edited February 26, 2017 by Radu Burcea
Guest Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 (edited) "Am preferat sa cred ca ai o eroare de natura logica decat un umor subtire" E fireasca abordarea, inteleg, am trecut si eu prin perioada pubertatii. Pe cine crezi ca s-a suparat bassplayer? Edited February 27, 2017 by Guest
FiveseveN Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Pe cine crezi ca s-a suparat bassplayer? Cică pe mine. Poate mai degrabă "pă sistem", că așa tind să fie oamenii care au mai multă încredere în "experiența personală" decât în știință. 1
karpi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 (edited) "parțial sustainul,.. de tipul si calitatea dozei." Deci doza ce creste sustain-ul ? O fi ceva doza activa cu compresor incorporat , am cantat pe o chitara "Davoli" cu doze active ce avea compresr incorporat suna frumos dar la atac mare cu palm-mute era groaznic sunau numai niste plescaitri .. Doza nu "face" nici un sustain . Diferentele intre sounduri , in videoul postat ,,se observa mai mult pe "clean " si aici foarte usoare diferente ce se pot corecta din EQ-ul amplifului . In schimb la overdrive suna toate cam la fel diferente pe corzile joase sunt mai evidente intre singlecoil si humbucker . iarasi la ce a prezentat chitaristul se poate compensa din EQ sa sune aproape identic toate chitarele din clip Te mai pacaleste si faptul ca nu sunt nivelurile egale , se stie ca la diferite volume urechea aude "altceva ". Este interesanta si practica aplicatia implementata in acest clip "interactiv " , poti sa comuti instantaneu si chiar poti sa compari soundurile . . Edited February 27, 2017 by karpi
Pava Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Cică pe mine. Poate mai degrabă "pă sistem", că așa tind să fie oamenii care au mai multă încredere în "experiența personală" decât în știință. Ai și tu dreptatea ta, în felul tău, Cinzăcișapte, un bun conoscător in ale chitarelor s-ar fi prins din prima că in clip nu este vorba despre doze, lemne, and shit, ci, despre amplificatoarilii pă lămpi versus alea pă tranzistori.. 2
Recommended Posts