www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pret: 698 Euro


Localitate: Bucuresti


Contact: 0723463597


Stare: Nou

Accept schimburi: Nu accept schimburi

                           Chitara face parte dintr-o serie de chitari unicate, de aceea este construita cu pasiune si inalta maiestrie. La conceperea Shaman-ului Tau am selectionat atent numai materiale de ca mai buna calitate:

                                -Mahon pentru corp, un lemn nobil si vibrant;

                                -Gat sculptat dintr-o singura bucata de Mahon si finisat cu atentie;

                                -Tastiera de Abanos, cu un aspect placut si calitate extrem de ridicata, ce ofera un sentiment placut la atingere, precum si virtuozitate ridicata;

                                -Artar pt Inchiderea Corpului;

                                -Electronica, Dozele si Feroneria in colaborare cu firma Epiphone

                                -Un Design special pt a trezi spiritul Urban.

                          Mai mult decat atat, Shamana este reglata de catre un lutier si este acordata si cantata timp de cateva ore in fregventa A natural (432Hz), existenta in univers.

                          Vine insotita de un Case special conceput pt ea; o curea; un set de corzi, un set de pene, suport de pene, capodastru, cheie corzi, tuner, iRig si binenteles atitudine urbana care te va inspira si iti va creea o identitate prin felul in care suna si nu in ultimul rand, felul in care arata!

 

post-16792-0-16630100-1459973081_thumb.jpg

post-16792-0-56998100-1459973095_thumb.jpg

  • Like 2
Posted (edited)

AddRien, uiti ca asta a fost cintata la 432 Hz. Treaba dracu', nu-i de noi, chitaristi ordinari ce ne aflam noi pe-aci, care cu Gibsonuri/PRS-uri high end vai de capul  nostru, ce stim noi, 432 Hz rules over all and after, chestii cu vibratiile Universului, ce stim noi astia olimpici de fizica.

Chitarele respectivului suna universal, nu te joci, da? Dai cu smack colorat si gata, suna zid :)

Comercialmente n-are decit sa ceara pe ea oricit doreste, sint destui zarghiti pe lumea asta in stare sa cumpere tot bla bla-ul asta. Nu cumpara ei o chitara, cumpara bla bla-ul si e-n regula din parte-mi, ultima oara cind m-am uitat era o lume libera. La orice. Inclusiv la timpenii energetice, teorii alegoric stiintifice, idiotenii new age si tot soiu' de mojo/altele de gen.

 

Caveat: asta nu inseamna deloc ca respectivul instrument nu poate sa sune foarte ok (chiar am pus mina pe citeva instrumente de nivelul acela si citeva chiar au fost in mintile lor). Poate ca e cazul si aici dar asta dupa ce eliminam marketingul soios.

Edited by Posho
  • Like 4
Posted (edited)

Nu-i gresit a se vinde chitarele astea ca si copii de calitate indoielnica, in cazul de fata o incercare de copie chinezeasca dupa una din chitarele lui Z. Wylde de la finele anilor '80, iar daca da cineva banii aia, nefiind bine ori cu toate, asta este ...

Southern/Confederate se traduce in nu stiu ce "spirit urban" si alte exprimari "savante" ?

Edited by Brother Cane
  • Like 1
Posted

        Chitara Shamana prezentata aici, este construita pentru cei care vor un instrument de inalta calitate. Este un instrument Unic atat vizual cat si tehnic, asa cum am spus nu vor exista doua configuratii identice. Este Custom Made si se diferentiaza prin foarte multe aspecte extrem de importante, printre care enumeram calitatea executiei, calitatea lemnului folosit si procesul de uscare (mahon, artar, abanos), corp dintr-o singura bucata pentru preluarea optima a vibratiilor, gat fabricat dintr-o singura bucata imreuna cu Headstockul, pentru un sustain prelungit, vopsirea in 6 straturi cu vopsea de calitate (made in USA), customizarea elementelor stilistice, folosirea componentelor de calitate precum bridge Epiphone, doze Epiphone, electronica CTS, customizarea gatului pentru a fi cat mai bine finisat si mai subtire pentru a beneficia de virtuozitate.

         Acest fapt ne-a determinat sa executam o serie de incercari schimband nenumarate tije (neck rod) pana am ajuns la un rezultat optim.

         In procesul de fabricatie nu am folosit furnir pentru aspect asa cum fac mai toti producatorii!

         Chitara prezentata este prima din ciclul pe care il pregatim, si va promitem ca o sa fiti si mai placut surprinsi de urmatoarele chitari.

         Pentru cei care considera ca este de calitate indoielnica va invitam sa o testati, asa cum am invitat o serie de instrumentisti cunoscuti de la noi din tara pentru a ne sfatui cum sa o fabricam, precum si dupa fabricatie sa o testeze. Mentionam ca insusi echipa sta in spatele acestui proiect este o echipa de muzicieni si instrumentisti, si suntem deschisi la noi sugestii din partea celor care vor sa se implice in proiect. Caci ne dorim ca proiectul sa devina cat mai competitiv, cat mai performant si de inalta clasa! Iar acest lucru nu il putem face decat cu sprijinul celor care "freaca" o chitara!

         Designul vopsirii este preluat, este adevarat, deoarece nu am dorit sa executam un design complet nou tocmai pentru a nu atrage critici. Cu toate astea am folosit un spate din artar pt a da originalitate, si va promitem ca urmatoarele chitari vor fi mult mai originale din acest punct de vedere. Designul Urban nu se refera la Southern Conferate, ci are in vedere tocmai iesirea instrumentistului din anonimatul prafuit al lumii si societatii in care traim.

         Pentru acest nivel de calitate, desigur exista diverse multe oferte, si fiecare este liber sa aleaga si sa testeze, lucru pe care il incurtajam!

         Frecventa de 432Hz este frecventa sunetului A natural. Asa cum stiti cu totii, A440 Hz este o conventie impusa la mijlocul anilor 1950 daca nu ne inselam. Diapazonul are 432Hz. 432Hz este baza a tot ce se afla in jurul nostru, pentru sceptici va rugam testati. Veti gasi putine acordoare pe piata care sa va permita acest lucru, dar e posibil. Mai mult, studii facute de altii, nu de noi, arata ca 432Hz este o frecventa vindecatoare pentru corp. Dar nu intram in polemici pe acest topic. Va rugam testati!

         Chitara nu canta singura, ea este creeata pentru cei care stiu sa aprecieze si sa foloseasca un instrument, si speram ca suntem tot mai multi cei care doresc un instrument de calitate si nu o serie comerciala trasa la indigo, peste care lipim un brand care a pierdut demult legatura cu cei care canta la acel instrument.

         Suntem constienti ca exista produse in forma de chitari foarte ieftine, insa le lipseste calitatea materialelor folosite. Nu suntem un Shop, nu suntem un magazin comercial, suntem un proiect pornit de la muzicieni si chitaristi pentru chitaristi si instrumentisti. Mai mult, suntem deschisi la sfaturi si pareri ceea ce ne-ar ajuta pe noi toti sa avem instrumente mai bune.

         Mai mult, pentru doritori putem customiza un instrument asa cum il doriti, inclusiv freet-ul, logo formatiei, numele vostru sau orice credeti ca va reprezinta. Suntem deschisi, atat la critici cat si la sfaturi si ne dorim sa fim cat mai multi in comunitatea proiectului nostru. Doar asa ne vom putea bucura cu totii de instrumente adevarate, fara a da bani pe logo unei chitari, ci a tine in mana un instrument care chiar valoreaza atat stilistic cat si functional si emotional.

         Cu asta sper ca am raspuns tuturor. Va multumim!

 

         Echipa Shamana

 

PS: Cautam endorseri.

       Pentru doritori va rugam PM

Posted

Nu contest calitatile chitarii de mai sus pentru ca nu am probat-o/vazut-o decat in poze. Mi se pare ciudat faptul ca s-a optat pentru "feronerië" si echipare cu doze calitative Epiphone. Majoritatea posesorilor de Epiphone doresc schimbarea dozelor stock. La o chitara facuta de instrumentisti pentru instrumentisti cred ca ar trebui mai multa atentie in alegerea hardware-ului si dozelor, in definitiv degeaba pui lemn de caliitate daca nu pui si o doza si un bridge pe masura in respectiva chitara. Pe mine asta ma face sa cred ca proiectul nu este facut de niste muzicieni, iar reclama asta cu 432hz si numele ales pare mai degraba ceva care duce in zona voodoo. Poate reusea in epoca Woodstock, acum cred ca merge mai greu, dar cine stie.

  • Like 2
Posted

      Buna seara,

 

      Datorita ultimelor comentarii pe forumul RGC simtim nevoia sa venim cu un raspuns.

 

      In primul rand va multumim de sfaturi, precum si de critici. Fara ambele nu putem creste ca si proiect si realiza produse viitoare din ce in ce mai bune. Iar Shamana, tocmai este un proiect viu care capata culoare, continut si vibratie pe zi ce trece.

 

      Sa raspundem catorva nedumeriri si/sau intrebari. Cand am echipat Shamana 001 cu hardware Epiphone am facut teste si comparatii cu cateva branduri din acelasi segment. Am ajuns la concluzia ca Bridge-ul Epi de exemplu are cel mai bun feeling pentru interpret. Interpret pe care noi il numim Shaman. Desigur, intrebari se pot ridica multe, insa cine a dezvoltat vreodata un produs, probabil ca stie ca proiectul are buget, un planning de timp, o serie de furnizori, perioada de teste, etc.

 

      Multumim de sfat vis-a-vis de alegerea dozelor si a hardware-ului. Ceea ce va putem spune la acest moment este ca Shamana 002 va apare cu doze Zebra, Shamana 003 va fi echipata cu EMG, Shamana 004 are pregatite deja PAF-uri de la un producator britanic, 005 la fel, va fi o surpriza de proportii. Precum vedeti suntem foarte deschisi la toate ideile. Am luat nota de sfatul vis-a-vis de headstock, lucru care deja este intr-un nivel avansat de proiectare si design. Va multumim! Fiecare Shamana este si va fi diferita si speram sa aduca un sentiment unic posesorului.

 

      Referitor la 432Hz. Acesta este un crez al nostru si nu o reclama. Sunteti liberi sa testati. Suntem constienti ca topicul are tabere adverse precum Diesel-Benzina pe forumurile auto :). Din acest motiv nu comentam acest subiect, dar consideram ca nu am ofensat pe nimeni cu parerea noastra.

 

      Cine suntem? Suntem Echipa Shamana, si speram ca in viitor sa fim tot mai multi, iar acest forum ne da speranta. Deocamdata credem cu tarie ca Produsul nostru este mai important decat un nume, doua, trei sau zece. Visam ca crescand impreuna sa putem organiza chiar evenimente ale comunitatii proiectului Shamana.

 

      Dragi prieteni, internetul urla de site-uri. De promisiuni, de cuvinte goale. De vanzatori, de imagini si sperante la distanta. In spatele ecranelor suntem cine vrem noi sa fim. Virtuosi, geniali, cuceritori sau super cool. Putem avea "super produsul virtual". Cu toate acestea, avand in vedere ca insasi comunicarea cu voi se realizeaza pe un site, Shamana va propune un produs sincer, in primul rand ca si brand, unic in aparitie, construit cu inima si cu pasiune; combinand componente de calitate cu dragoste pentru ceea ce facem. Va invitam sa atingeti Shamana 001, sa o probati, sa o simtiti. Suntem constienti ca vom umple caiete cu recomandari, dar suntem deschisi.

 

      Suntem prezenti si suntem aproape.Caci nimeni in lume nu poate spune ca a creat o chitara perfecta, ci eventual mai buna ca precedenta. Ceea ce putem sa va promitem insa, ca experienta cu Shamana va fi una placuta. Lucru de care suntem deja mandri!

 

     Suntem aici!

 

     Echipa Shamana!

  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

1- "Frecventa de 432Hz este frecventa sunetului A natural." Fals. Nu exista "sunetul A natural". Toate sunetele sint naturale! Sunetul A 432 Hz era numit "natural" de catre Scoala Pitagorica in baza unor considerente geometrice privitoare la vibratiile corzilor si frecventa lui se poate sa fi fost 432Hz la fel de bine ca oricare alta pentru simplul motiv ca nu existau nici suportul teoretic pentru masurarea frecventelor undelor materiale de acest ordin de marime si nici partea practica spre confirmarea si repetarea masuratorii. Renuntati la New Age ca va sare fizica la beregata.

2- "Asa cum stiti cu totii, A440 Hz este o conventie impusa la mijlocul anilor 1950 daca nu ne inselam.". Va inselati. Conventia A 440Hz este veche in Europa de Vest de cel putin doua secole (pina si la noi are cel putin o suta de ani) si nu a avut legatura cu acordarea instrumentelor cu coarde ci cu constructia orgilor si a instrumentelor de suflat. Si nu a fost impusa de nimeni in special, este ceea ce-i spune numele, o conventie. A fost un fenomen de piata (muzicala), generat de schimbul de instrumentisti intre orchestre si de necesitatea ca un instrumentist din landul X sa poata sa cinte la instrumentul lui acompaniat de orga din Biserica landului Y. Intre altele e nitelus mai complicat sa acordezi o orga dupa cum sint date gaurile unui fluier construit intr-o frecventa diferita.

 

Reptilienii si serpilienii isi fac aparitia in zona ceva mai tirziu. Ca si expresiile goale de continut precum "spiritul urban", privite in antiteza cu eventualul spirit rural fie el prezentat in varianta lui extrema de sorginte Vaslui.

 

Construiti instrumente bune si cu putina sansa si mult efort le veti si vinde. Bafta. Dar atita vreme cit induceti in eroare niste adolescenti la inceput de drum asteptati-va cel putin pe forumul asta la ridicari de sprinceana din partea unora mai trecuti prin cele muzicale.

Edited by Posho
  • Like 1
Posted

Orice ati fi vrut sa demonstrati cu acest clip, s-a dus naibii cand devine clar ca Vladimir canta fara cablu. Evident, asta nu inseamna ca nu e buna chitara, dar mie imi scapa logica acestui clip. Nu poate fi mostra de sunet, nici mostra de "playability". Este complet inutil pentru demonstrarea calitatilor unui instrument.

Posted

  Piesa a fost compusa si orchestrata de Vladimir exclusiv pt acest demo, si tot ce inseamna chitari pe acest material au fost inregistrate cu aceasta chitara Shamana "The Rebel". Intr-adevar, nu are cablu in chitara pentru ca imaginile au fost filmate dupa finalizarea materialului audio.


   Avem aici o mostra de sunet dintr-un platou de televiziune:

 

 

  • Like 1
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.