www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zgomot Guitar Rig


viomusicstudio
 Share

Recommended Posts

Voiam să cumpăr o chitară electrică însă între timp mi-a dat una un prieten gratis. Am doar chitara. Am văzut pe youtube programul Guitar Rig 5 care sună destul de bine și cu chitara băgată direct în pc. Am instalat programul dar face niște zgomote infernale chiar și fără chitara conectată pe setările default care pe youtube sună bine. Ce are? Am pus un filmuleț mai jos, atenție că face niște beepuri de îți sparge timpanele.

https://www.youtube.com/watch?v=VixVUPcjnWE

Edited by viomusicstudio
Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc, de la volum era. Am și eu o curiozitate, cu acel adaptor USB BEHRINGER UCG102 se aude mai bine?

 

Cu sau fără el, calitatea înregistrării este neschimbată ! Soundul din Guitar Rig va fi la fel !

Problema pot apărea la monitorizarea în timp real.

 

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc, de la volum era. Am și eu o curiozitate, cu acel adaptor USB BEHRINGER UCG102 se aude mai bine?

 

Nu prea. O astfel de placă are avantajul că nu-ţi încarcă prea mult procesele PC-ului, făcând transferul de informaţie mai rapid, e posibil să fie mai "prietenoasă" când foloseşti mai multe VST-uri în pararel, în timp real. Dar depinde de caracteristicile plăcii. Din punct de vedere al preluării sunetului, e cel mult la fel de performantă ca cea pe care o ai. 

 

Din punct de vedere al componentelor, o placă de sunet externă nu diferă de una internă. Diferă partea software, producătorii de plăci de sunet externe incluzând un driver ASIO, pe când, pentru plăcile gândite pentru utilizatorul de rând este oferit DirectSound. Fiecare cu avantaje şi dezavantaje. Poţi "fenta" sistemul descărcând ASIO4ALL. E acelaşi driver. Faptul că ai şi o interfaţă prin care îl poţi regla după bunul plac e un cuţit cu două tăişuri. Nu e "prietenos" cum e cel inclus pe CD-urile plăcilor pe USB, unde ţi se limitează posibilităţile de reglaj, dar, poţi ajunge la performanţe mai bune cu ASIO4ALL. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, deci nu aș face nici o brânză. Cu Asio4All am încercat dar nu merge prin microfon doar prin line in și parcă e mai prost sunetul. Îmi merge bine pe Wasapi Shared Mode, nu are abolut nici un delay (folosind microfonul front deoarece e mai la îndemână).

 

VST-uri pot fi folosite pe chitară? Am o orgă cuplată prin Kontakt cu VST-ul Evolution Electric Guitar - Stratosphere și se aude excepțional, cred că este cel mai bun sunet de chitară electrică (și nu numai, are mai multe feluri de chitară) pe care l-am auzit pe pc. Dacă s-ar putea folosi și pe chitară ar fi exceptional.

post-33445-0-88720800-1436775907_thumb.png

Edited by viomusicstudio
Link to comment
Share on other sites

Trebuie gâdilat puţin ASIO4ALL. De fapt asta primeşti cu Behringerul ăla, un drvier deja gâdilat pentru scula respectivă. Partea proastă e că dacă mai vrei tu să-l gâdili pe urmă, nu prea mai poţi. 

 

Pentru chitară, ai nevoie de un VST care să poată primi semnal audio pe care să-l modifice. Nu ştiu în ce măsură VST-ul tău face asta. Mai toate astea de pian, tobe, instrumente virtuale, primesc în primul rând semnal midi, pe care-l transpun în audio. Poţi folosi multe altele, de genul reverb, delay, etc. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.