Popular Post Liviu.Pop Posted March 4, 2014 Popular Post Share Posted March 4, 2014 (edited) Mi-am facut (inca) un delay dupa schema Mad Professor cu PT2399, dupa aceasta schema: Am considerat ca suna suficient de decent ca sa ii fac si o cutie mai lucrata. Asa ca am facut o față, am printat-o pe o cutie din aluminiu si am corodat-o. A iesit ce se vede mai jos. Sunt multumit. Nu-s grozave pozele, le-am facut cu telefonul, dar se poate face o idee. Edited March 4, 2014 by Liviu.Pop 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Felicitari, arata bine, in special cutia. Am trei intrebari: 1 - De unde ai achizitionat PT2399? 2 - Cum ai corodat cutia? 3 - Cum ai prins placa circuitului in carcasa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Foarte tare arata. Ceva sample? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) Tare rau cutia. Rezultatul corodarii poate fi si controlat? Stiu si eu, din print, din timpul de corodare, etc? Ma refer la partea neagra de pe negativ, poate ramane mai curata pe aluminiu? A iesit asa 'vintage' ca asa ai vrut tu sau ca n-ai avut incotro? Edited March 4, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cris floyd Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Mi-am facut (inca) un delay dupa schema Mad Professor cu PT2399, dupa aceasta schema: Am considerat ca suna suficient de decent ca sa ii fac si o cutie mai lucrata. Asa ca am facut o față, am printat-o pe o cutie din aluminiu si am corodat-o. A iesit ce se vede mai jos. Sunt multumit. Nu-s grozave pozele, le-am facut cu telefonul, dar se poate face o idee. Super fain !! I like it !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 PT2399 am luat la 2,2 RON de pe mivarom.ro (doar ca trebuie sa ai comanda de piese de minim 25 lei) Corodarea am facut-o cu clorura ferica cu continut cupric, adica reziduu de la solutia cu care corodam placutele de cablaj. Timpul de coroziune e empiric. Adica am tot scos cutia din baia de corodat, am spalat-o cu apa curata, ca sa vad nivelul la care s-a ajuns, pana am fost multumit de rezultat. Initial a iesit foarte fin, dar apoi a inceput sa se vada ca solutia ataca si suprafata acoperita. Asa a iesit vintage. Daca o lasi doar putin iese foarte curat. Dupa ce a fost gata, cu un smirghel fin am dat jos cerneala ramasa. A iesit ceea ce se vede. Placa sta fixa in cutie, putin stransa catre margini. Intre ea si pot-metre am pus un strat izolator din vinilin. Pe fundul cutiei (nu apare in poze) este un strat de burete, care tine fix montajul cand e inchisa cutia. Sample nu, decamdata. De altfel e doar un delay, nu schimba sound-ul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) Cum ai aplicat fata pe placa? Este metoda pnp cu fieru' de calcat sau este ceva autocolant? Personal am incercat sa corodez o carcasa, rezultatul a fost relativ ok dar am avut urmatoarele probleme: 1 - din cauza faptului ca am folosit clorura ferica "noua" reactia a fost destul de violenta, s-a degajat multa caldura si s-a sters modelul pe care l-am facut cu un marker 2 - am incercat sa aplic desenul pe placa prin metoda pnp, dar cum carcasa este din aluminiu (disipa temperatura) nu am reusit. Edit: pentru fixare foloseam potentiometrii, erau lipiti direct pe verso-ul placii si prinsi de carcasa. Edited March 4, 2014 by edy_wheazel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 Clorura ferica o poti lungi cu apa pana cand iti convine, faci test pe o bucata de aluminiu si vezi cat de violent reactioneaza. Teoretic aluminiul se poate coroda si cu sulfat de cupru, care se pare ca e mai calm, dar personal nu am incercat. Cu marker am acoperit si eu cateva puncte unde nu s-a lipit cerneala, dar a fost mancat imediat. Imaginea am printat-o pe o coala lucioasa dintr-o revista de reclame si am aplicat-o pe cutie cu fierul de calcat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Imaginea am printat-o pe o coala lucioasa dintr-o revista de reclame si am aplicat-o pe cutie cu fierul de calcat. Hm, cred ca ai calcator mai bun ca al meu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 eh, mi-ar fi bun unul care sa incalzeasca mai tare, m-am cam chinuit cu asta. btw, ca sa preintampin intrebarile unora, printul s-a efectuat pe o imprimanta LASER, nu ink jet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 (edited) Edited March 18, 2014 by AnalogSound 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 (edited) Sal. Ce potmetre ai pus? 50k lin? de unde l-ai cumparat dar reglorul de 78lo5 Eu as face acest delay numai ca nu gasesc piese nici la mivarom nici la adelaida... http://tagboardeffects.blogspot.ro/2012/02/i-thought-delay-freaks-may-like-this.html Edited March 29, 2014 by baltazar181 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 Da, 50K lin, dar la "repeat" i-am mai inseriat o rezistenta de 10k, ca altfel cand era la maxim repeta in nestire. 78L05 si componentele pasive le-am luat de la Dioda din Rogerius, langa piata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Am gasit pana la urma aproape tot inclusiv cutia la adelaida insa PT2399 nu gasesc si parca n-as comanda si de la mivarom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 30, 2014 Author Share Posted March 30, 2014 Din pacate nu am in plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Pacat. oricum trebuie sa comand si din alta parte ca nici potmetru de 470k lin nu gasesc si nici cutie de aluminiu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Iti dau eu unul de 500K daca vrei. Diferenta de 30K e neesentiala. Cutii de aluminiu sunt, dar destul de scumpe. Pe la 40 RON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Am gasit cutie de aluminiu la adelaida cu 22 ron. Poate apelez la tine cand o sa am toate componentele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 22 ron? esti sigur ca e dimensiunea buna? da-mi si mie un link spre produs, ca ma intereseaza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 http://www.adelaida.ro/cutie-aluminiu-80x55x25mm-alu-bs31-ip66.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 )) as always baltazar Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Stiu ca e mai mic insa dupa cum am vazut imi incape totul in cutie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) unde ai vazut? are 25 mm inaltime. scazi cativa mm grosinea fetelor, crezi cai ai loc pt switch? ma rog, daca insisti, incape -)) oricum, switchurile alea functioneaza doar la cateva "calcaturi" mai anemice Edited March 31, 2014 by sorin65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 ) Ei da la inaltime nu m-am uitat:)) http://www.adelaida.ro/cutie-aluminiu-105x55x35mm-be31040005.html Vad ca asta ar fi mai bun numai ca nu stiu cat de groasa e tabla de aluminiu, si daca rezista la cei 130kg de-ai mei:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 vezi aici http://www.syscomelco.ro/Contact.asp au niste cutiii profilate din metal, negre, pe la 7-8 lei. intreaba-i la telefon, ca nu stiu daca au ceva pe sait. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Merci frumos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 (edited) Inca unu, la solicitarea userului baxter. Doar cutia e gata. Uomu' a vrut-o mai putin "coapta". Edited April 1, 2014 by Liviu.Pop 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 6, 2014 Author Share Posted April 6, 2014 Gata delay-ul lui baxter si cablajul pentru al lui Fictum (plus unul de rezerva) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Frumoase lucrari. Spor la treaba!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 6, 2014 Author Share Posted April 6, 2014 Multumesc, mestere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts