www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Promovare Muzica / Drepturi De Autor


Cris'96

Recommended Posts

Salut!

 

Am reusit sa compun cateva melodii in ultimul timp si as dori sa le promovez. Am Facebook, Soundcloud, Youtube si le-am postat intr-o vreme, dar nu am trecut de 60-70 de vizualizari, ceea ce m-a cam descurajat intr-un fel. Stiu, n-o sa am succes imediat, dar nu s-a schimbat cu nimic situatia de mai bine de un an, si ma cam oftic cand vad atatia pe Soundcloud cu cate o melodie house ce nu o poti deosebi de restul ca au >1000 de vizualizari, pe cand eu incerc sa fac chestii mai diferite :

 

Stiu, nu este cine stie ce, dar este una dintre primele incercari. Am chestii recente mult mai ok :).

 

In alta ordine de idei, as vrea sa am drept de autor asupra lor, asa, just in case.

 

 

Am tot "rasfoit" internetul si am gasit site-ul acesta, pentru drepturi de autor :http://www.ucmr-ada.ro/index.php , desi nu prea stiu ce sa zic.

 

Voi cum va promovati muzica? Si daca aveti drept de autor asupra ei, cum ati procedat sa-l obtineti?

 

Imi cer scuze pentru post-ul lung :).

Link to comment
Share on other sites

Si daca aveti drept de autor asupra ei, cum ati procedat sa-l obtineti?

Am impresia că ești tare confuz în privința unor termeni. Autorul e ăla care face muzica. Devreme ce tu ai făcut-o, ești autorul ei, și îți revin niște drepturi.

Iar dacă numărul de vizualizări te interesează, fă muzică House,

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Drepturile de autor ţi le "obţii" odată ce-ţi faci publică creaţia. Asta e tot.

 

Soundcloud şi Youtube se ocupă cu găzduirea fişierelor tale audio sau video. Nu se ocupă cu cpromovarea, nu pun pe primele pagini ale utilizatorilor creaţiile pe care le consideră ei "diferite", nu-şi dau cu părerea. Ştiu că poate părea boemă alura asta de muzician nemâncat care face ce-i place, dar nimeni nu-l ajută. Problema e că, dacă vrei vizualizări şi feedback, trebuie să te promovezi. Trimiţi link-urile blogurilor de profil, altor artişti are te-au influenţat, îţi faci o imagine, apelezi la specialişti, etc. Vizualizările, pe toate site-urile de genul, cresc exponenţial. Adică, dacă acum, motorul de căutare, îmi găseşte melodia ta doar dacă scriu "Chris - The Journey [Artwork by Battmask] - Original Song", când vei avea zeci de mii de vizualizări, o să-mi găsească imediat piesa ta, odată ce scriu "Chris Journey" sau chiar o să mi-o dea ca recomandare la alte piese asemănătoare.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

E interesanta piesa. Dar chiar nu vad ce treaba au pasarelele si paraiasul ala :)). E bine ca incerci sa faci altceva, dar "trebuie" sa ai si o linie melodica, ceva care sa te prinda pe langa elementele atmosferice. Am pus in ghilimele pentru ca nu chiar trebuie, dar te-ar ajuta la ceva view-uri(tine minte x-ulescu piesa) si nu e prostitutie muzicala.

 

In ce ai facut efectele?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Efectele, daca te referi la pasarele si paraias :)), sunt luate de pe un site de sample-uri : http://www.freesound.org/ si le-am adaugat ca sa dau un fel de spatialitate piesei. Pentru celelalte sunete am folosit FL Studio, cu Nexus, Sytrus, Harmless si cateva sample-uri de tobe (Roland TR-808).

Link to comment
Share on other sites

Eu am strans aprox. 3000 de vizualizari pe youtube la o piesa electronica(de acum vreo 8 luni). Conteaza din cate am vazut si calitatea contenului....am melodii cu 30 de vizualizari, la fel de vechi.

 

 

 

Uite un exemplu de melodie cu putine vizualizari de la mine(sampling dupa yann tersien, o nebunie :lol: )

Edited by lefmir
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

eu am vreo 12.000 la un video de review de fender performer 1000 :)) melodiile la care m-am chinuit cate 3 luni au maxim 500 de views. fuck this shit.

 

 

(conteaza ce pui ca nume si taguri si unde-l promovezi. vezi ca exista posibiltatea sa-l sponsorizezi pe facebook si pe youtube. adica sa dai bani sa apara altora pe ecran din neant.)

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

(conteaza ce pui ca nume si taguri si unde-l promovezi. vezi ca exista posibiltatea sa-l sponsorizezi pe facebook si pe youtube. adica sa dai bani sa apara altora pe ecran din neant.)

 

Alea presupun că se pretează la case mai mari, cu plătitul.

 

Ţine mult şi de noroc. Dar şi norocul ăsta ţi-l poţi face cu mâna ta. Norocul vine când te promovează unul deja promovat. Scrie pe blogul lui de tine, îţi pune o piesă coloană sonoră la un videoclip de-al lui, îţi face un review la album, îţi propune o colaborare, etc. De-asta, e bine să fii destul de implicat prin comunităţile de profil. Sunt tot felul de forumuri pe genuri specifice de muzică, unde se discută, se promovează, se postează creaţii proprii, tot felul.

De când ai postat pe RGC, ţi-a ajuns numărul de vizitatori de la 40 la 60. Îţi poţi face o idee despre interesul general. În vreo 6 ore, s-au perindat câteva sute de useri pe-aici, peste 100 au intrat pe topicul tău, doar 20 au dat click şi pe youtube, să-ţi asculte piesa. Procentual, e destul de mult. Sunt comunităţi mai mari şi mai active decât RGC. Ideea e să fie de profil muzical sau să aibă categorii dedicate.

 

melodiile la care m-am chinuit cate 3 luni au maxim 500 de views. fuck this shit.

 

Păi dacă durata de execuţie sau concepere ar fi criteriul principal după care stabilim calitatea unui clip pe Youtube, probabil construirea autostrăzilor în România ar fi virale.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.