www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Pot Avansa?


Guest Andreea Lungu
 Share

Recommended Posts

Guest Andreea Lungu

Salut! Fac de 6 luni chitara si pana acum am invatat cateva acorduri simple si cu baree si multe cantece. Repet in fiecare zi cate o ora... as repeta mai mult insa nu am timp, sunt clasa a8 a si sunt destul de ocupata. Ceea ce ma macina este faptul ca nu stiu ce sa repet, simt ca tot stau pe loc cu aceasta.

Mi-as dori foarte mult sa ajung sa cant solo-uri, insa sunt convinsa ca este cale lunga pana acolo. Ce as putea invata ca sa ajung acolo?

Link to comment
Share on other sites

Pai daca nu stii ce sa repeti, nu repeta nimic. E ca si cum ai vrea sa te duci undeva unde nici tu nu stii ca vrei sa ajungi...

 

Anywhore, treaba e mai simpla decit pare. Exerseaza in continuare ce ai invatat pina acum (poti sa treci din Fa major in Re minor in timp uitl? poti sa cinti o piesa numai din acorduri cu bare? poti sa cinti un ritm de blues in Mi? daca da, cite variatii gasesti pentru fiecare acord din progresie? etc, etc, etc...).

 

Invata niste game, macar pentru exercitiu la mina stinga... Or sa te ajute mai tirziu, la solo.

Link to comment
Share on other sites

Ca sa nu mai ai senzatia ca bati pasul pe loc, incearca sa inveti in fiecare zi ceva nou, cat de mic, pe langa ceea ce stii si repeti deja. Cat despre solo-uri, incepe cu solo-uri simple si nu foarte rapide si ai sa vezi ca se poate. Si incearca si niste tehnici de panatie.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Mi-as dori foarte mult sa ajung sa cant solo-uri, insa sunt convinsa ca este cale lunga pana acolo. Ce as putea invata ca sa ajung acolo?

 

Cred cã nu poți sãri peste partea de ritm, ca sã ajungi direct la solouri.

 

Cât despre a avansa, uite o serie de mici trucuri care mi se par bune :

 

50 boost tips.pdf

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

invata melodii care iti plac, bineinteles, cat mai simple. ideea e sa ai in minte deja ritmul si linia melodica.

trebuie sa alternezi studiul mecanic, gen acorduri, game etc, cu ceva distractie, ca nu esti robot. trebuie sa iti placa zdrangani

eu de exemplu cand am invatat sa cant am facut-o singur, fara prof, pornind de la un caiet de acorduri pe care mi l-a dat cineva si o caseta cu balade rock acustice pe care mi-am facut-o, pe care o puneam cam de 2 ori pe zi cap-coada si incercam sa cant ca acolo, sa tin ritmul etc. incet incet am ajuns la taburi, care pe atunci erau destul de rare, am invatat teme solistice simple etc.

ideea e ca trebuie sa prinzi din tot cate ceva. si finger picking (eu am inceput cu unforgiven 1, nothing else matters etc) si panaj, si ritm si bend-uri, si pitch corect (sa formezi urechea).

si trebuie rabdare, trebuie sa incepi simplu si pe masura ce avansezi si poti, faci lucrurile mai complexe ulterior

la mine progresul a venit peste noapte, pur si simplu m-am trezit ca pot tine ritmul, adica sa schimb acordurile la timp, la knocking on heavens door :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ai youtube la dispozitie... pe youtube ai de toate, de la tutoriale si backing tracks pana la cum ar fi cel mai indicat sa tii pana sau sa ... dracu stie mai ce... cam orice ai vrea sa afli poti sa gasesti pe youtube.

 

Too slow on yer roll?... Cumpara-ti un profesor... poate chiar 2...

 

Sfatu meu e sa-ti creezi o baza in ritm si solistica, apoi sa faci ce te taie capu. Pana ajungi la a face ce te taie capu ai de lucru bag de seama. Multa bafta si poti sa inregistrezi eventual ceea ce faci si sa postezi pe forum in caz ca tie ti se pare ok dar nu-i chiar asa si vrei pareri si bla bla... Spor!

 

One thing... foarte multi oameni se plang de timp. Cu cat iubesti ceea ce faci mai mult... cu atat poti sa "cracanezi" timpu mai tare. Ca de... cei mai multi zic n-am timp ... da cand au o clipa libera, ori sunt prea obositi, ori nu sunt in the mood, ori etc. Force yerself into shit and it'll pop... rock and roll... (nu stiu ce am vrut sa zic in ultima idee)... haha!

Link to comment
Share on other sites

Youtube-ul e intr-adevar o mare inventie pentru cine vrea sa invete chitara singur dar e cu dus si intors daca nu ai totusi un minim de cunostinte/experienta cat sa deosebesti ce e bun de ce nu. Vei gasi multe tampenii si chestii explicate sau executate gresit. Atentie asadar cum iti selectezi informatia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.