www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zgomot Pedala


Mihai Souca
 Share

Recommended Posts

salut! am o problema cred la pedala malekko fuzz. cand o pornesc face un fasait continuu cu pocnete intermitente. am crezut prima data ca doza face zgomot si pedala doar il amplifica. dar se aude ca pedala functioneaza bine "in spatele" fasaitului. daca dau columul la chitara jos, ramane zgomotul. este vorba despre aceasta misterioasa "bucla de masa" de care am auzit? alimentatorul are 300 mA, pedala consuma 200. e prea la limita? help..

Link to comment
Share on other sites

Salut. Alimentatorul este bine dimensionat (50% peste puterea nominala), deci nu este el de vina.

Poate fi o conexiune imperfecta - 2 fire fac contact din cand in cand si unde nu ar trebui, de unde si pocnetele -, niste condensatori carora le-a sarit "zeama" (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Blown_up_electrolytic_capacitor.jpg) sau intr-adevar o bucla de masa - putin probabil totusi; aia ar fi trebuit sa fie acolo dintotdeauna, din greseala de proiectare, deci s-ar fi auzit din prima clipa de functionare.

Daca te incumeti, deschide cutia si uitate dupa primele 2 simptome. Daca nu vrei sa o deschizi sau nu gasesti nimic relevant, la un electronist sa diagnosticheze electronii.

Link to comment
Share on other sites

Se poate repara in 2 timpi si 3 miscari. Poti sa executi singur operatiunea daca ai umpic de curaj (sau de votca), un pistol de lipit si 5 minute.

Ma bucur ca am putut ajuta. Tine-ne la curent daca se rezolva.

Edited by Capitanul_Nam
Link to comment
Share on other sites

un op amp nu suge mai mult de 2.5 mA...

cred ca 200 mA e sursa recomanta pt pedala, doar orientativ, ca sa stii ce sursa sa cumperi. in general sursele comerciale sunt de la 300mA in sus...

daca ar fi scris 20-30 mA, un utilizator mai putin tehnic daca ar fi cerut una la magazin, nu gasea si cred ca s-ar fi ferit sa cumpere una mai puternica.

eu cred ca asa suna fuzzul respectiv. unii apreciaza nivelul de zgomot mai mult ca altii. in mod normal o pedala care are cel mai mic zgomot, mai ales pe bypass, indiferent ca e clean sau high gain, nu trebuie cumparata.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hai ca nu-i chiar asa :)) am stat eu vrei doua saptamani fara lumina in bucatarie. ca sa scap - teoretic s-a rupt un fir in perete - dar ca sa scap o perioada am montat spoturi cu leduri alimentate cu acumulatori. decat sa schimbi firele in perete, e mai simplu sa faci doua - trei ampuri.

 

Puteai sa schimbi firele..eu cred ca aveai "un pic de lene" si eu am un intrerupator defect ,de cind am facut casa,de lene nu fac schimbarea

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.