www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Arcuri Floyd


Raduxxxx
 Share

Recommended Posts

Am cumparat chitara mea cu floyd tunata in drop C. Azi, schimband corzile, voiam sa tunez in standard E. Eh problema e ca arcurile de la floyd nu trag destul de tare si floyd-ul sta ridicat. Am incercat sa mai insurubez in spate insa ma gandesc ca nu e normal sa insurubez prea mult (cat 3 rotatii intregi am facut. se poate si mai mult insa nu era mare diferenta la fiecare rotatie completa). Deci eu cred ca singura optiune e sa cumpar niste arcuri mai puternice daca vreau standard E. Este corect ce zic? De unde as putea lua si cum sa aleg?

Link to comment
Share on other sites

orice schimbare de acordaj la o chitara cu floyd creaza probleme de setare.

una din rezolvare la probleme tale sunt ori 1-2 arcuri in plus sau sa pui arcurile in diagonala, adica cele din margini (daca ai 3 arcuri) sa le pui pe ghearele 2 si 4 (initial erau pe 1 si 5). astfel creezi ceva mai multa tensiune si cobori bridge-ul.

 

sau urmezi staful lui Cryptopsy, si setezi floyd-ul dupa metoda lui si speri ca ai un rezultat pozitiv.

Link to comment
Share on other sites

Cu aceleasi corzi cu care cantai in drop C vrei sa acordezi in E standard? Daca da, o sa ai o tensiune crescuta in arcuri. Daca floyd-ul sta ridicat, slabeste putin corzile si mai insurubeaza arcurile, apoi acordezi si vezi cum sta bridge-ul.

Repeti operatiunea pana e paralel cu corpul.

Ce grosime au corzile?

Link to comment
Share on other sites

Scuze de raspunsul intarziat.

 

Sunt aceleasi corzi, de 10-46. Mai subtiri nu-mi convine. Arcurile sunt /|\ acum iar de insurubat mai pot aproximativ un cm pana atinge lemnul, care nu stiu daca ar fi de ajuns pana sa acordez la standard si mai si stric lemnul daca incerc degeaba. Deci de aceea intrebam de niste arcuri mai puternice.

Link to comment
Share on other sites

vezi ce te-am sfatuit Cryptopsy in postul 2, sunt anumiti pasi care daca ii urmezi intocmai, ai rezultatele scontate de fiecare data.

eu cand schimb corzile blochez floyd in pozitia normala, schimb corzile, acordez si apoi deblochez floyd. dupa aia refac acordaj si refac tensiunea in arcuri in functie de starea floyd. eu am sistem edge zero, mult mai simplu decat un floyd normal, dar pasii sunt aceeasi.

 

este bataie de cap mare cand schimbi acordajul la chitari cu floyd, dar pana la urma iti iese. ai nevoie de multa rabdare.

 

vezi si pe youtube, gasesti multe tutoriale despre setare floyd. uita-te la 5-6 exemple si daca tehnica este aceeasi, incearca si tu la fel.

 

sau mai ai o varianta, du-te cu chitara de unde ai luat-o si poate te ajuta unul dintre vanzatori sa o setezi. eu la inceputuri m-am apucat sa string diverse suruburi la floyd de l-am zapacit cu totul si am fost nevoit sa apelez la specialisti. prima mea chitara a fost un Ibanez RG370DX luat de la MCMusic, am fost la ei si mi-au refacut setarea. in timp am studiat problema si nu mai am griji in aceasta privinta.

Edited by Airhead
Link to comment
Share on other sites

Chitara e Dean Dime from hell si a venit tunata in Drop C. Am atasat poze iar intr-una chiar apas pe arc cam cu aceeasi presiune cu care ai apasa pe coarda groasa cu degetul mare cand canti.

 

Va multumesc de raspunsuri insa v-ati axat pe premisa ca nu stiu sa acordez un floyd; o premisa gresita. Pot si stiu sa acordez un floyd. Intrebarea era daca sa incerc sa insurubez mult mai mult pana poate ar fi destul pentru un tuning standard SAU e mai bine sa pun niste arcuri mai puternice. Repet, grija mea era 1) ca nu va fi destula tensiune chiar daca insurubez pana la capat si 2) ca va dauna lemnului in viitor daca o sa vreau sa mai schimb tuning-ul.

 

Am citit ce link ai postat Cryptopsky si metoda functioneaza foarte bine insa nu imi raspunde la intrebare. Poate ma lamuresti asa: ai facut TU trecere de la un tuning la altul cu diferenta de un ton pe o chitara cu floyd? Folosind exact metoda aia? Si fara sa ai nevoie sa strangi foarte mult (1cm+)?

post-8001-0-91127100-1375475593_thumb.jpg

post-8001-0-07467100-1375476222_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

nu mai stiu cat am fost nevoit sa insurubez, si am avut chitara acordata atat in A cat si in E stardard. Parerea mea e ca undeva nu faci bine, sa acordezi floyd-ul e mai mult sau mai putin un balancing act.

 

Chiar si asa, cand incepi vrei sa schimbi acordajul, e bine sa pleci cu toate reglajele dintr-o pozitie cat mai "joasa" i.e. eliberezi suruburile din spate, la fel si cheitele + fine tunerele, apoi incepi sa acordezi folosind metoda descrisa de mine mai sus.

 

Arcurile nu se slabesc asa usor si ma indoiesc ca ai nevoie de arcuri "mai tari", cel putin, daca arcurile montate is cele venite cu chitara, din fabrica.

 

Daca ti-e teama sa nu strici lemnul, poti pune, si chiar iti recomand, sa pui cel putin o saiba intre capatul surubului si tabla de la gheara.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

@radu, gasesti pe forum arcuri. parca @red avea la vanzare. sau vii cu ea la mine si ti-o acordez pe ceas, fix in 3 minute.

din pozele postate, avand diferenta cam un ton la 8-10 mm, coarda groasa va fi max in D. cu 4 arcuri ar trebui sa-ti mearga... ,. dar problema e alegerea corzilor.... chitara a venit din fabrica cu un set ADECVAT pt drop C - nu e un simplu 10-46. apropo, care drop C? cu prima coarda drop, cu primele doua, cu toate??

 

ai zis ca ai:

http://www.daddario....e7-ac89e3317b84

 

in tabel, daca ai rabdare sa citesti, chiar pe 10-46 poti avea tensiuni diferite pt aceeasi coarda. tu daca vei folosi corzile originale de drop C, in E standard,, puntea cu gheare va sta stramb, nu va fi paralela cu latura de prindere.

e adevarat, poti pune arcurile si decalat, inclinat, grupate in functie de taria lor, etc

dar cel mai bine cumpara un set de corzi adecvate - vezi tabelul, si pune 4 arcuri. la 21-22 de taste ar trebui sa mearga cu 3 arcuri / la 24 cu 4...

la diferenta de acordaj doua tonuri, ai si diferenta de un arc, in plus sau minus.

dar din nou.. alege corzile adecvate. chestia aia cu 16-18 lbs (aprox 8-9 kg) pe coarda....

altfel mai apar aici vreo 20 de pagini si tu o sa ai in curand un grif torsionat :))

plus alte 50 de topicuri in care lumea se plange ca nu le sta floydul in acordaj, ca or sa-si ia hard tail, bridge fix, samd..

Edited by sorin65
Link to comment
Share on other sites

Omule, daca vrei arcuri bune comanda de la Schaller si ai rezolvat problema.O alta solutie ar fi arcurile fabricate de Gotoh in Japonia, altceva nu iti recomand.Poate gasesti arcuri ieftine da nu merita bagate in seama.Io am niste niste arcuri de la Peavey-ul meu cu FR licentiat si sunt mai slabe decat cele de la Gotoh-ul comandat in Japonia asa ca trage singur concluzia.Cum s-a mai spus fii atent la pozitia corpului fata de tremolo si la starea cutitelor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.