karpi Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Care sunt chitaristi care au "introdus " cate un sound specific? nu maniera de cantat sau sonoritatea trupei stiu eu ...ton Duane Eddy ?de ex.. incep si eu cu cine-mi place Hank Marvin , Jimi Hendrix ,Knopfler ,... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mircea19 Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Santana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nico Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 ...Allan Holdsworth... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kdavru Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Care sunt chitaristi care au "introdus " cate un sound specific? nu maniera de cantat sau sonoritatea trupei stiu eu ...ton Duane Eddy ?de ex.. incep si eu cu cine-mi place Hank Marvin , Jimi Hendrix ,Knopfler ,... la categoria oldies but goldies -knopfler intr-adevar genial..n-a folosit niciodata pana(cred)..brian may,frank gambale(printre cei mai tari chitaristi dupa mine)sincer n-am mai auzit pe nimeni sa aiba ton-ul lui dimebag darrell sau al lui ron jarzombek(iar printre cei mai tari).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lp2005 Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 May, Vai, Satriani, s.a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Mark Knopfler cred ca e foarte usor de recunoscut Si cei de la Iron Maiden, dar mai mult dupa maniera de cantat, totusi. Gary Moore are un ton aparte (si cand canta rock, si acum), dar cred ca tot maniera de cantat il da de col. Santana in mod cert Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Peter Green Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Joe Perry. Chris Rea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 SRV, Slash... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 adrian legg, pat metheny,jeff kolmann, ma rog sunt o gramada...dar mai las si altora... aa..steve hackett..normal... aa..da...joe pass, Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD-C Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 hehe, l-ati uitat tocmai pe Petrucci, acum serios, cred ca toti kitaristii mari au tonul lor specific, nu prea ai cum sa-i incurci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronniefrown Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Peter Green da Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyfer Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 BB King, Jeff Beck, John Scofield, Eric Clapton, Eddie Van Halen, David Gilmour, Dick Dale, Tom Morello, Eric Johnson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tudor. Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 malmsteen sper ca nu s-a mai zis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Theo_ Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 jimmy page Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 (edited) The EDGE Edited October 24, 2006 by Geiger Link to comment Share on other sites More sharing options...
serban Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Vroiam si eu sa zic Tom Morello, dar mi-a luat-o Cyfer inainte Hmm, Adam Jones de la Tool Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeyG Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Omar Rodriguez (The Mars Volta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi91 Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Andy Timmons, Timo Tollki(sau cum se scrie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Ati uitat unul tare: ANGUS YOUNG (si cu frate-su) Si inca unu: Eddie Van Halen (frate-su la tobe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Andy LaRoque, Chuck Schuldiner, . Si Slash, Paige, Young ... au fost mai sus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest domnul Rig Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 The EDGE Era o poanta... ceva de genu ca The Edge baga pedala de delay si canta 3 note, dupa care le lasa sa se repete la nesfarsit - el se duce si mananca, se culca... Eu votez Hetfield. Tanarul Hetfield. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cash Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Era o poanta... ceva de genu ca The Edge baga pedala de delay si canta 3 note, dupa care le lasa sa se repete la nesfarsit - el se duce si mananca, se culca... Eu votez Hetfield. Tanarul Hetfield. Angus Young - AC/DC E o discutie mai lunga, tot ce au facut ei ca trupa este deosebit - ii recunosti imediat (de aia pe la City fm cand face concursuri gen "cine canta" nu prea baga ac/dc ca se prinde oricine imediat ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitar88 Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Fiecare chitarist are propriul sunet, care nu poate fi replicat de nimeni altcineva. O foarte mare parte din sunet vine din degete, nu din efecte. Oricum sunt foarte multi care au sunetul foarte usor de recunoscult, de exemplu Malmsteen, Marty Friedman, Petrucci, Vai etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raskolnikov Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 (edited) Eu cred ca totul vine din "degete", mai bine zis din felul de a canta. Asta este ceea ce recunoastem de fapt cand vorbim de "sound"-ul unui chitarist. Ted Nudget, intrigat odata de sound-ul lui Eddie Van Halen a incercat gear-ul lui. Ceea ce a iesit a fost tot Ted Nudget. Hai sa facem urmatorul exercitiu: luam gear-ul unui chitarist din cei care s-au amintit pe aici si cantam o nota. Va recunoaste oare cineva "tonul", implicit chitaristul? Angus Young baga chitara direct in amplificator, fara nici un efect, de exemplu. Spunea odata intr-un interviu ca singurul booster intre chitara si amplificator este el. Hai sa-l luam pe Santana, care foloseste efecte. O nota pe gear-ul lui Santana. Ar recunoaste cineva despre cine e vorba daca nu ar sti dinainte? Pana nu canta Santana ceva in maniera lui, nu vad cum am putea recunoaste sound-ul? Pe urma, daca ar canta Santana pe gear-ul lui Steve Vai nu ar suna tot a Santana? Think about it! Ca sa nu mai zic de Mark Knopfler, care canta cu toate chitarile posibile, Fender Strato, Fender Tele, Gibson Les Paul si altele. Tonuri diferite nu? Cum l-am putea recunoaste daca nu dupa maniera de a canta? Edited October 25, 2006 by Raskolnikov Link to comment Share on other sites More sharing options...
rynn Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Intrebare .... Ce a contat la numele tonului ... ...cum suna ca timbru (soundul) sau cum "a dat" chitaristul Cred ca intai a fost recunoscut stilul de interpretare si apoi sunetul Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 (edited) @Raskolnikov&rynn-va contrazic un pic: daca ascultati inregistrarile lui Santana de prin 1968, veti constata ca suna ca Peter Green! incepand de pe la Woodstock din '69, Santana incepe sa sune ca Santana. mai mult, pe Blues for Greeny, Gary Moore canta piesele lui Peter Green cu tonul lui Peter Green! in rest, asa e, omul sinteste...TONUL! din punctul meu de vedere, venind in sprijinul ideii lansate de karpi, sunt foarte putini chitaristi care au, intr-adevar, un sunet original, devenit legendar si aici nu-i pot numi decat pe Duane Eddy, Hank Marvin, Jimi Hendrix, Peter Green, Carlos Santana, Brian May si Mark Knopfler si poate Eric Clapton in perioada Cream si Leslie West in prima perioada Mountain. la restul celor enumerati, pe grupe, se pot gasi foarte multe asemanari in ceea ce priveste tonul. daca analizati cu atentie, veti observa foarte mari asemanari intre tonul lui Steve Lukather si cel al lui Neal Schon si chiar al lui Edward Van Halen si Steve Vai ( acel ton "prafos" cu "scoop" la medii, ca sa "lege boabele", datand din perioada anilor '80). la fel, veti constata ca tonul lui Stevie Ray Vaugham seamana de foarte multe ori cu cel al lui hendrix si se poate continua cu exemplele. Edited October 25, 2006 by StratMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 @StratMan - trebuie sa aud si eu inregistrarea aia, iti dai seama Oricum, cred ca se poate spune ca si canta in maniera Peter Green, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 @StratMan - trebuie sa aud si eu inregistrarea aia, iti dai seama Oricum, cred ca se poate spune ca si canta in maniera Peter Green, nu? iti stau la dispozitie cu mare placere, dar, la cine te referi, cu exactitate, pentru ca daca este vorba de Gary Moore raspunsul este afirmativ, in schimb, daca te referi la Santana iti pot spune ca, intr-adevar, canta blues cu tonul lui Peter Green, dar in maniera proprie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 (edited) corect ,,,StratMan Da ,am specificat e vorba de "signature tone" ceva ce a intrat in constiinta publica si se identifica cu artistul care a facut cunoscut acest "ton" . Intr-adevar cateodata modul de picking si tehnica de cantat este in stransa legatura cu cate un ton.deoarece tonul este rezultatul produceri sunetului in diferite moduri. mi-am mai amintit o piatra de hotar in ale "tonului" Andy Summers ( Police ) apoi cam in aceiasiperioada Tom Sholtz ...de la Boston ( inceputurile nebuniei cu chorus in randul chitaristilor) Edited October 25, 2006 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts