www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Conectez Un Mp3 La Un Combo


KILLERSPINU
 Share

Recommended Posts

Pasi de lucru:

1. Nu se poate.

2. Ba se poate, dar necesita modificari structurale ale echipamentului tau.

3. Este necesar sa ai cunostinte de baza in electronica/ electrotehnica: citit scheme, utilizare multimetru si letcon, cunoasterea si identificarea pieselor electronice.

4. Daca punctul 3 este nul, apeleaza la un electronist.

5. Daca punctele 3 si 4 sunt nule, atunci toata discutia se opreste aici.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Asa complicat este ! Credeam ca se monteaza o mufa in plus sau se introduc doua surse de semnal pe aceeasi intrare printr-un adaptor.Daca e vorba de impedante,rezistenta, tensiuni, condensatori atunci discutia chiar se opreste aici.Cam la ce suma s-ar ridica o astfel de ,,modificare" daca totusi ma hotarasc pentru ca eu nu detin cunostintele respective? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

mai exista o varianta, dar s-ar putea sa fie mai complicata. eu am un laptop si o placa audio externa pt chitare [behringer :D]. placa se conecteaza prin laptop la usb. si are o intrare jack mare si o iesire jack mare. bag chitara in placa, apoi dau drumul la guitar rig cu toate efectele pe care le vreau si iesirea o bag in amp direct [care da, este tot marca behringer :D]. si presto. pot sa bag si backing track si orice vreau eu. acum daca nu ai placa audio externa merge desigur sa bagi direct la line in si sa iei iesirea de audio si sa o duci la amp cu o mufa jack mare.

problema cu solutia mea este ca bazaie cam tare, probabil pt ca amp-ul e facut sa preia un semnal slab [pasiv] si sa il mareasca. pe cand daca duci semnalul de la laptop, acesta este activ. cineva sa ma corecteze daca ma insel va rog. oricum, probabil ca are legatura si cu calitatea indoielnica a produselor behringer - amp-ul cel putin e chiar dus de tot :P. [placa audio e mai bunicica sa zicem]

sper ca te ajuta ^_^

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ideea e ca si daca modifici combo-ul si-i faci o intrare auxiliara (lucru relativ simplu pentru cineva cu cunostinte medii de electronica), cel mai probabil tot nu vei obtine cine stie ce performante. Dupa parerea mea nu prea merita efortul, s-ar putea sa fii dezamagit de rezultat (la calitatea sunetului ma refer).

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Asa complicat este ! Credeam ca se monteaza o mufa in plus sau se introduc doua surse de semnal pe aceeasi intrare printr-un adaptor.Daca e vorba de impedante,rezistenta, tensiuni, condensatori atunci discutia chiar se opreste aici.Cam la ce suma s-ar ridica o astfel de ,,modificare" daca totusi ma hotarasc pentru ca eu nu detin cunostintele respective? Multumesc.

 

E suficient de complicata discutia :)

 

"Complicatia" se trage din specificul amplificatorului de chitara: ia un semnal slab, pe care-l amplifica mult si neliniar. Daca bagi o melodie pe inputul de chitara, chiar echilibrand nivelul semnalului, o sa se auda prost.

 

In principiu, un combo functioneaza cam asa: semnalul chitarii intra in preamplificator care functioneaza ca formator principal de ton, de acolo intra in amplificatorul de putere, dupa care ajunge in cabinet (difuzor + cutie) care modifica si ele semnificativ caracteristicile sunetului.

 

Solutia "calitativa" ar fi sa injectezi semnalul tau la intrarea in amplificatorul de putere, facand in prealabil o corectie aproximativa pentru caracteristicile cabinetului. Solutii din ce in ce mai proaste sunt injectarea inainte de amp-ul de putere fara corectie de cabinet, injectarea inainte de preamp, samd. Habar n-am unde se plaseaza EQ-ul ampului, insa sigur influenteaza si el :)

 

Banuiesc ca e importanta si constructia ampului - respectiv cat de clar sunt separate etajele si cat de usor se poate interveni.

 

Trebuie sa vorbesti cu cineva care se pricepe la amp-uri ca sa evalueze cat te costa modificarea. Dupa aceea, calculezi tu cat a costat ampul, cat ar fi modificarea, cat ar fi un amp similar cu intrare auxiliara si te hotarasti in functie de lucrurile astea.

 

Alte (posibile) variante: looper inaintea ampului, looper in FX Loop (daca are!), mp3-ul in boxele computerului/hi-fi-ului/ ce ai la indemana.

Link to comment
Share on other sites

M-am lamurit in mare masura.Nu renteaza efortul si nici calitatea -din spusele voastre- nu justifica o astfel de initiativa.Cel mai probabil o sa folosesc un cd player ca sa rulez backing track-urile.Am un alt combo, mai contemporan ( cube 15 x ) da vroiam sa utilizez comboul vechi cand nu sunt la domiciliu, intr-o alta locuinta.Multumesc pentru sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Nu pot intelege de ce ai vrea sa redai un mp3 printr-un combo de chitara, care este lo-fi, avand un singur difuzor, de medii, deobicei, in loc sa il redai printr-o pereche de boxe pentru calculator, care sunt hi-fi si care cat de ordinare ar fi ar face o treaba mai buna decat un combo pentru o chitara...

Link to comment
Share on other sites

Metoda o stim ..se cheama " Metoda Potrivenko "

 

Poti lega MP3 printr-un cablu jack jack ..

 

ca sa legi si chitara concomitent trebuie sa ai un mic mixer ..

 

Problema este ca nu poti folosi "distors" sau o anume setare EQ daca ai un singur canal ...

 

MP#-ul ar trebui legat la intrarea in etajul final * asta se piutea rezolv adaca aveai egect send return ...legai MP3 la effect return.

 

Trebuie sa dezamagesc specialisti care au glasuit inaintea mea despre HiFi si altele ...

 

Muzica asculti si pe radio AM ce are bandade trecere exact ca si cel al difului de chitara 100-4500 Hz .

 

pe de alta parte este vorba de BT ptr exersat deci este suficienta calitatea si largimea de banda ..

 

doar problema intrarii in etajul final trebuie rezolvata ..

 

cum a scris @George M ai nevoie de a modifica cate ceva in amplif ..respectiv sa-i faci o intrare Line -In direct in etajul final ..ca sa nu depinzi de reglaje;le canalului ptr chitara . Semnalul din MP3 player este suficient de mare ca sa atace finalul far apreamplif ..unele MP# au si reglaj de ton reglaj de volum au precis ...prin reglajul corespunzator al nivelelor poti sa auzi bine si BT-ul si chiotara .

 

 

post-902-0-81817200-1367904466_thumb.jpg

 

 

Un asemenea circuit ceva ar fi o rezolvare pe moment ...

 

Citrcuitul ar functiona bine daca ai un procesor /formator de ton dupa chitara din care sa obtii soundul dorit

deoarece singurul canal al amplifului trebuie sa-l folosesti fara distorsiuni si far areglaje EQ doar ptr chitara ...

 

va trebui sa reglezi volumul /gain-ul l aminim ca sa nu ai distors volumul generalla fel ..EQ ca sa ai sunetul optim pe diful de chitara ..

 

far adistors si ton sound ideal poti sa cuplezi chitara iin acest mod ..dar doar ptr invatat pozitiile si armonia ..sound ptr solouri cu anumite tehnici nu vei avea .. dar ptr invatat si exersat "pe clean" este OK ..

 

Poate este chiar potrivit sa inveti sa canti "pe clean" fara efecte ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Reborn !

Ai dreptate.Vroiam sa fie totul intr-un singur aparat fara sa mai car cu mine boxe, laptopuri, cd playere.Calitatea nu ma intereseaza, important e sa se auda cat de cat sa pot exersa in alt loc decat acasa unde folosesc un cube 15x.

Karpi !

Nu zic ca nu-mi place sa cant pe clean da pe distors e altceva( mie imi place sa ma ,, loveasca" sunetul de fier), pentru 2-3 zile cat lipsesc de acasa nu e o problema ca nu am distors ca doar cei mai multi am inceput cu chitara clasica.Scot la imprimanta schema ta si plec la un electronist sa vad la cat ma scoate cu banii, dupa cum vad ar trebui sa fie ieftin.La asa ceva ma gandeam ( da nu stiam CUM !) cand am postat intrebarea.M-ai scos din ceata.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Nu ai scris ( sau nu am citit eu ) ce fel de combo ai ?

 

Daca tot ai un electronist la indemana ar fi desteapta treaba sa-ti faca o intrare /iesire Line-Out si Line In .

 

Linre Out popti sa folosesti ptr a trimite semnal din preampliful combo-ului la alt amplif de putere sau la PA .

 

Poate ai Line Out si poate ai efect return ??? ai verificat ..

 

daca nu ai se poate realiza foarte simplu ..se cupleaza printr-un rezistor de aprox 1K-10K un Jack mama la intrarea amplifului final .

 

post-902-0-39244400-1367918634_thumb.jpg

 

 

Deci este mult mai simplu..eventual ai nevoie extern de acest circuit adaptor MP3 Stereo to Line In Mono

post-902-0-83477400-1367919527_thumb.jpg

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

comboul in cauza e acesta din link http://forums.rgc.ro/topic/84131-combo-pentru-colectionari/page__p__769636#entry769636, are o mufa OVERDRIVE PEDAL si una LINE OUT plus intarea de chitara.Atat!

Karpi ! din toate schemele alea care mi s-ar potrivi, ca electronica ma depaseste ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.