www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare Rapida: Cablu Pt Head-Cabinet


Hyper10n

Recommended Posts

Legat de mufe, ca tot vad ca lumea ia ca etalon de calitate mufele Neutrik (pe buna dreptate), eu am descoperit mufele Amphenol, care sunt mult mai ieftine si foarte, foarte bune. Mi-am cumparat acum 2 ani vreo 10 bucati din Germania si sunt super. Robuste, "slim", finisate frumos, tot ce vrei.

 

Acestea sunt mufele pe care le detin. http://www.banzaimus...ACPM-GN-AU.html

Neutrik: http://www.banzaimus...rik-NP-2-X.html

 

Exemplu cu cele mai ieftine mufe ale magazinului:

Amphenol 2.38 euro (aurite) - cele din legatura de mai sus

Neutrik 3.40 euro (neaurite) - cele din legatura de mai sus

TOTAL De ce?

 

Amphenol se gaseste si in Romania.

 

12-1_zps0a1e48fe.jpg

 

 

 

http://www.fly-music.ro/mufe/2789-amphenol-acpm-gn-mono.html

 

sau

 

http://www.soundstudio.ro/product/2241_mufa_jack_stereo_amphenol_s_609/

 

 

am luat de la sound studio multe mai demult, trimit si cu posta :)

Link to comment
Share on other sites

Am avut un

Cablu Pt Head-Cabinet

 

 

De super calitate si foarte scump !! (l-am primit cadou ) ..OK ..A ramas ampliful la un coleg si a stat acolo jumatate de an ...ce sa zic ...cand am ajuns iarasi sa repetam ptr un concert ..unde-i CABLUL !!!???/ cablul meu super ,transparent , cu particole orientate sii fara Oxigen ...ce mai ceva de vis....

Pai a avut nevoie "cineva " de sarma si a taiat cablul meu super meseriasi de profesional ..si a pierdut/utilizat cine stie unde si mufele Canon originale si scumpe ,,,..asa ca de atunci am cablu Head -Speaker din materiale contrafacute ..adica arata aproape la fel ...

 

 

Am si un cablu lung ptr chitara , un cablu profi scump .cu capetele etansate , contacte fara lipitura ...material super profi in toate cele ...(tot primit cadou ) ..nu-mi place ca-i foarte rigid .

 

Le-am comparat masurat in toate felurile .,,asa de curiozitate odata ce au asemenea "firma " ...rezultatul ,,,nu-si merita banii ...calitati gonflate daca nu fanteziste ...

 

 

.Folosesc niste cabluri foarte flexibile si foarte proste ...dar suna bestial ...Dar nu am voie sa bat ritmul cu piciorul pe cablu caci la inregistrare se aude "pcc pcc pcc " ..adica este un fel de "traductor capacitiv" .

 

Un cablu are impedanta specifica nu numai Rezistenta, Capacitate si Inductanta..ci efectul insumat ale acestora .distribuit pe toata lungimea cablului ..".Linie" de transmisie electrica de joas frecventa ...

In cazul cablurilor foarte lungi si neadaptate pot sa apara probleme nasoale ..

dar la un cablu cu lungimea de 5-6m nu-i nici o problema.

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

OK .. care ar fi "etalon"-ul ,,in ce caracteristici electroacustice consta "etalon"-ul ,

 

mama sau tata mufelor ...?Daca vreau

 

 

Mufe "etalon" ".... CONECTORI PENTRU CABLURI COAXIALE

 

adabtori.jpg

 

Seria de conectori BNC cu sistemul de cuplare de tip baioneta poate fi folosit pana la frecvente de 4 GHz. Stilul conectorilor este foarte flexibil fiind disponibile versiuni pentru diverse tipuri de cabluri,pentru circuite imprimate, pentru panou, drepti sau la 90 grade, cu lipire sau sertizare, cu impedante de 50 sau 75 ohm.

lista completa de conectori BNC

http://www.romkatel...._conectori.html

 

Aceste "Jack"-uri ce s-au raspandit in audio la instrumente vin dein ;"telefonie" acestea se foloseau la centralele telefonice cand se faceau conexiunile manual cupland aceste "jack"-uri la abonatul cerut ...

Aceste jack-uri rezistau timp indelungat cu zilnic sute /mii de actionari .

Din punct de vedere al capacitatii /inductivitatii parazitare este departe de conectorii BNC ..

Pana si o mufa /fisa de cablu TV este mai calitativa din acest punct de vedere ... dar este mai slaba mecanic la fel ca si mufele RCA ( Kinch) ce se folosesc la instalatiile audio casnice fixe unde odat acablat nu mai umbli la mufe ani de zile .Nemai amintind de mufele multicontact (DIN -de "magnetofon" cu 5 contacte ) Era de groaza cand aveam asemenea mufa de magnetofon la cabluri , daca cadea pe podea precis cineva calca exact pe ea si era distrusa intr-o clipa ...era un chin sa cositoresti firele ,...OK la chitara lipeai numai doua contacte ....

 

Primeaza fiabilitatea .Conectoarele tip "Jack " ( cele bine facuta ..fara economie de material si fara inlocuitori ) sunt rezistente chiar si daca mai calci pe ele din greseala . scapa si sunt OK ..

 

Cele foarte ieftine pot sa se dezintegreze , se topeste plasticul izolator cand lipesti firele ,,incep sa joace toate "subansamblele " drept care .. nu mai fac contact ca lumea la imbinari unde contactul electric este asigurat doar prin presare ... etc etc ...La multe risti sa ramana "bulbul" in interiorul mufei mama de la efecte , pedal e, mixer etc etc ...( nefiid fixat "bulb"-ul de tija centrala prin filet)

Jack-urile ca lumea subansamlele erau imbiinate si fixate cu filet ...iar "cosele " de care lipeai firele si piesa de fixat cablul era din material cu grosimea de 0,7mm ce ace ii conferea o rezistenta mecanica foarte OK .Izolatorii erau un fel de bachelita ..nu se topeau la caldura ,..

 

Etalon de durabilitate.

 

Da, conectorii aceia din poza si legatura sunt foarte "frumosi", dar nu ne ajuta pe noi, chitaristii.

 

<<Seria de conectori BNC cu sistemul de cuplare de tip baioneta poate fi folosit pana la frecvente de 4 GHz. >>

 

Pai domeniul de audio frecventa se intinde pana la 200 KHz.... video frecventa pana la 10 MHz. La ce ne trebuie noua mufe capabile de 4 GHz, ca se auda distorsul mai bine?

 

Mufele acelea sunt bune in alte industrii, nu in industria "muzicantă".

Edited by George M.
Link to comment
Share on other sites

Da, are dreptul sa fie pretentioasa. Dar exista diferite obiecte si materiale potrivite diferitelor aplicatii, iar eu vad comparatia in felul urmator: Asa cum nu folosesc conductori placati cu argint pentru instalatia electrica a casei, tot asa, nu voi folosi conductori de mega-inalta-frecventa pentru o aplicatie de joasa frecventa, precum chitara. Ca si cum ti-ai construi magazia de lemne din caramida plina, termoizolatie de 10 cm, termopane si incalzire prin pardoseala, pentru niste ... lemne. Asa vad eu lucrurile. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.