www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Pedala Pe Post De Preamplificator?


EugenRo2001
 Share

Recommended Posts

Am un caz: omul nu foloseste efecte si intra cu chitara direct in mixer care nu are intrare speciala de chitara electrica.

Din cauza asta trebuie sa dea volumul la maxim si apar sunete nedorite.

Solutia ar fi sa foloseasca un preamplificator dedicat sau o pedala.

Ce pedala recomandati tinand cont de situatie?

Link to comment
Share on other sites

chitara electrica?

cam orice pedala de preamp merge, ideal ar fi, daca intra totdeauna in mixer, pedala sa aiba si iesirea XLR. un mic exemplu din multe http://www.thomann.d...radriver_di.htm

 

chiar si un preamp de genul asta s-ar rezolva problema http://www.thomann.de/de/art_tube_mp.htm

Edited by Dicu
Link to comment
Share on other sites

Am un caz: omul nu foloseste efecte si intra cu chitara direct in mixer care nu are intrare speciala de chitara electrica.

Din cauza asta trebuie sa dea volumul la maxim si apar sunete nedorite.

Solutia ar fi sa foloseasca un preamplificator dedicat sau o pedala.

Ce pedala recomandati tinand cont de situatie?

 

Nu foloseste efecte ? ..ce inseamna acest lucru ?

 

De ce da volumul la maxim ..volumul se da pana " sub sunetele nedorite " indiferent pe ce amplif .

 

 

Daca "Nu foloseste efecte "= soundul "clean" al chitarei... atunci ar trebui :

Compresor cu impedanta mare de intrare proiectat ptr chitara , si EQ parametric ptr limitarea benzii d efrecventa la cea utila soundului obisnuit de chitara . iatr l amixer la fel limitat din EQ de pe canal la soundul dorit .

Depinde de cati bani sunt ..

 

La 100 EURO se gasesc multiefecte in magazin noi noute , foarte bune , ce au de toate .

Mai ieftin daca gasesti second hand .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Omul canta intr-o formatie de muzica populara si asa au ei echipamentul si setup-ul, toti intra in mixer. Daca mixerul nu are intrare speciala de doza electromagnetica datorita nivelului mic al semnalului si a neadaptarii imoedantelor, e nevoit sa dea volumul la maxim pe canalul folosit de el. Din aceasta cauza se aud zgomotele penei cand loveste corzile.

Acasa, oe un combo de chitara nu are aceste probleme.

Deci, are nevoie de un preamp sau o pedala pe post de preamp.

Link to comment
Share on other sites

Da un EHX LPB-1 ce are? Sau daca are un buget mai mic de ce nu-i bun si un Behringer PB100? L-am avut si isi face treaba. Pentru ce sa cheltuie atatia bani pe un Sansamp sau cine stie ce pedale scumpe?

 

Nu sunt "formatoare de ton " doar buffer-e ...dupa care ai nevoie de restul . ca sa simulezi ampliful de chitara .

 

Cumperi patru pedale Behringer la cate 25 EURO ca sa faci treaba ..la 100 EURO poti cumpara un ZOOM MS-50G " Multi Stompbox" cu care chiar ca poti sa faci sounduri .calitativ mult peste Behringer .

 

Este criza si toti apasa "pedala " cu produse noi mai ieftine mai bune ...

 

Dar depinde de cati bani se pot investi ..

 

 

Si eu am cantat ani si ani pe "statia de voce " fara boxa de control zeci si zeci de nunti ( muzica rock cu bani multi se tine ..).

Trebuia sound clean ..trebuiau basi ca faceam "bass-armonie " caci nu mai vroiau sa plateasca si un basist .( atunci a inceput deja criza ..) deci sa sune plin infundat dar sa se auda si acordul ciupit .clar pe medii .....

La asta este suficient un buffer/compresor cu impedanta mare de intrare un reglaj de EQ corespunzator si indemanare sa "nu se sara" peste volumul necesar/maxim admis , auzul format sa-si auda/simta chitara si din spatele scenei cu boxele in fata catre public ..dupa un timp te obisnuiesti si auzi ...Probabil cel in cauza este deja obisnuit .

 

Problema ar fi de ce apar sunete "nasoale" ..probabil .ajunge semnal mare in "tweeter" ca acesta sa "pacane /plesneasca soundul " in acest caz problema este cu boxele de PA ./cu filtrele .

( Asta In cazul cand nu distorsiunile ajung sa produca sunete nasoale.in difurile de medii/bass ).

 

Atacul mare ,dat de pana, ce contine componente de inalte poate ajunge se treca prin filtru si sa faca urat in tweeter .( am vazut si tweeter ars de la "pacanit " cu slap cu chitara bass .....doua trei plici plic-uri .si duse au fost tweeter-ele din boxele de PA, si erau de firma serioasa...dar nu ptr chitara mai ales chitara bas si slap ...)

 

daca ast ar fi problema un limitator de amplitudine ar fi util .dar si limitarea inaltelor si din mixer ..

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Are nevoie de orice dispozitiv care ii transforma semnalul de impedanta ridicata in semnal de linie. O unitate DI, cum spunea George, e de-ajuns. Si nici nu-i scumpa.

Preamp-ul recomandat de Dicu, ART Tube MP, poate fi folosit si ca DI.

Edited by Doctor X
Link to comment
Share on other sites

@Karpi, omul canta muzica populara cu chitara direct in mixer si acum si-a dat seama ca "ceva nu-i in regula"... bine ca nu va apucati sa-i recomandati roland cu GK3

 

da am vazut dar intre timp am scris postul cu pacaniturile boxelor PA ..vezi mai sus ...

prim adat aam crezut ca vrea metale etc ..overdrive ...apoi am vazut precizarea si mi-am amintit de faze multe cu boxe PA mai nou folosite de trupe la evenimente .. Boxa activa 300W dif Bass de 12" cu un tweeter .....pacane tweeterul de la aprox 50W de mama focului cu chitara ..mai ales pe clean !

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

ce mixer are?orice mixer are pot de gain,regleaza pana cand intra in clip(se aprinde led-ul rosu)in timp ce canta,scade un pic 1-2 mm gainul(da inapoi)si dispare tot ce nu e dorit,corectii(inalte,medii,bass)cat si cum vrea,daca are intrare pe XLR e si mai bine,daca nu intra cu jack.dai un pic de reverb si suna c-n filme. restul e sci-fi,iar v-ati prins urechiile in teorie nu are nevoie de NIMIC in plus .

Link to comment
Share on other sites

FiveseveN tu esti mare teoretician,fara suparare,mereu te bagi unde vezi o ocazie,dar ai citit/inteles ce am scris?butonul de gain pentru ce exista ?sa reglezi nivelul semnalului de intrare,daca e prea mare,apar problemele "deranjante"(sunet distorsionat,microfonie,brum,etc)probleme simple de rezolvat,de ce trebuie sa complicam?" chitare băgate direct în mixer, care, cum spunea cineva mai sus, nu e tocmai cea mai bună idee"dati si explicatie,sau aruncati vorbele aiurea?dar cu powermixer aveti ceva ,sau e alta mancare de peste.ce diferenta e daca bagi chitara,12 chitari intr-un powermixer cu 12 intrari sau intr-un combo de chitara cu 1-2 intrari?nu mistificati electronica ,nu aburiti un incepator, ca nu e asa mare branza

Link to comment
Share on other sites

nu e vorba de power-mixer, altfel nu deschideam topicul. Nici solicitantul si nici eu nu suntem incepatori - el e chitarist de profesie iar eu sunt electronist de profesie si chitarist, e drept doar acustic, de peste 35 de ani........

Atata timp cat la repetitii cu orchestra, in formula mentionata, are probleme, iar acasa pe combo, nu are, e clar cae o problema si nu una de reglaje.

Link to comment
Share on other sites

fara suparare

Ba cu supărare, pentru că numai eu am explicat deja de mai multe ori care e problema. N-are nici o legătură cu gain-ul. Ia și vezi ce se întâmplă cu răspunsul în frecvență și SNR/headroom-ul.

Scopul meu e complet opus mistificării și sper că se observă. Nu toate intrările sunt la fel doar pentru că au aceeași mufă.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1) să lucreze la o impedanţă de intrare cât mai apropiată de cea a mixerului

Nu știu de unde ai scos-o pe asta. Și dacă ar fi adevărat, ar fi un criteriu pe care însuți l-ai ignorat.

 

a indicat câteva pedale/preamp cu impedanţe de intrare mari, apropiate sau egale cu cele de intrare ale unui amp cu lămpi

Când ai timp și vrei să-ți exersezi cunoștințele dobândite cu decenii în urmă vezi ce impedanță are intrarea "unui amp cu lămpi" (de parcă ar fi toate la fel) și a unui LPB-1.

 

Discuție liberă e fără doar și poate: așa cum tu ești liber să spui prostii sunt și eu liber să le subliniez și combat.

Link to comment
Share on other sites

Ani de zile am cantat la birt si nunti sau concerte mici in comune /sate mai mari ...pe intrare de mixer ..cu impedanta aprox 100KOhm .mai bagam un Fuzz cand era nevoie ,

Nu se intampla mare lucru ....nu ai soundul ideal dar nici nasol nu este .Nu cred ca un mixer pe un canal "universal" (nu cele stereo de Lini In _) sa nu aiba amplificare suficienta ptr chitara .,Asa ceva nu am auzit nicodata pana acum .

 

Am cantat pe zeci si zeci de feluri de intrari /mixere /statii de voce .nu au fost probleme .

La acompaniat cu un sound "plin:" catre relativ inchis este Ok intrarea de mixer ...Nu face la nunti .petreceri mai nimeni soluri de Hendrix sau Gilmour cu sound de Strat ...super fantastic ,,nu se cere.

 

Cum am scris banuiesc de overdrive al tweeter-ului ...volum prea ,mare pe canalul chitarei ..si EQ reglat inadecvat fata de ce poate boxa de PA ..

 

Personal am cantat la volum maxim ( la momentele de "muzica usoara/rock) pana in overdrive etajul final dar aveam 8 difuri bulgaresti "HiFi " cu alnico de aprox 40W bucata , de banda larga cu con dublu ...nu pacanea nimic ..trebuia sa reduc inaltele din mixer caci suna diful foarte deschis fata de o boxa de chitara ,,atat era reglajul diferit , Initial am avut si tweetere dar am renuntat la ele caci suna mai bine numai cu difurile de banda larga .

Etaj final si boxa poate sa faca figura indiferent de ce impedanta ai pe intrarea de preamplif de chitara .

 

de fapt iarasi fabulam si dam cu presupusul ..

 

Nu cunoastem ce fel de instalatie este la care apare problema ...

 

Rezolvarea ar fi amplif mai puternic si boxe cat mai "puternice" .apoi un reglaj cu simt ptr chitara ..

 

 

Nu trebuie impedanta egala intre Buffer si Mixer ...nu avem nevoie de adaptare de putere /randament maxim ...ci doar de impedanta mica ca sa "adaptam" cablul si sa conservam inaltele respectiv banda de trecere cat mai "larga ".despre efectul cablului si cu impedantele sa tot discutat si scris ,,romane fluviu ..

 

De fapt in acest caz este inutila treaba ..nu impedanta "strica sunetul "

 

Nu am rabdare dar pot sa inregistrez prin mixere si suna foarte bine chitara si fara nici un buffer ...diferenta cu un buffer este foarte mica .conteaza mai mult ptr playabilitate ../sustain si de astea ...ca de fapt nu am nevoie de sound clean prea cu inalte ..

 

Am mai scris cuiva ..am folosit de multe ori ptr chitara cu mixer-ul o pedala Ibanez Mostortion ca sa am sound clean mai "sensibil "..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.