www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Placa De Sunet Externa


Septi
 Share

Recommended Posts

Salutare!

Vreau sa imi achizitionez o placa de sunet externa, insa inainte de asta as vrea sa testez una pentru a vedea care e calitatea inregistrarilor cu echipamentul meu.De aceea, daca este vreo persoana bine-voitoare in Targu Mures sa imi imprumute o placa de sunet mai entry level as fi foarte recunoscator.

 

Dau o bere, doua :drinka:

Edited by Septi
Link to comment
Share on other sites

Cum ai de gând să testezi calitatea? Ce instrumente de test ai?

 

Cu tot respectul pentru cunoștințele tale avansate (și NU sînt ironic!), ești cîrcotaș. Omul foarte probabil a s-a referit că vrea să înregistreze cîteva probe și, dacă-i place ce aude, consideră placa bună. Da, din punct de vedere strict subiectiv și estetic. Dar știi mai bine ca mine că majoritatea celor care nu țin seamă așa ca tine de specificațiile tehnice și nu au o percepție obiectivă asupra calității o analizează astfel. Doar vînezi asemenea posturi și le dai peste nas imediat. Deci sigur ești conștient de această perspectivă.

 

Dar mai bine hai să nu-i pun eu vorbe în gură și idei în cap și nici tu bețe-n roate și să-l lăsăm să-și caute ajutorul pe care l-a cerut.

 

La subiect, nu-s din Tîrgu Mureș și nici nu-ți știu gusturile și dorințele în materie de echipament de înregistrare (placă externă), dar mi-am cumpărat un Behringer Guitar Link http://www.senia.ro/ucg102-interfata-audio-behringer-16229-3 și sînt mulțumit. Dacă vrei să folosești Amplitube sau GuitarRig, latența este mai mică decît rezoluția urechilor mele (sigur, depinde și de calculator). Iar la înregistrare, iarăși sînt mulțumit. Să mă ierți, @Septi, că nu detaliez aceste satisfacții, întrucît nu știu a o face tehnic și vorbesc doar subiectiv, estetic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt fan M-audio, deci propun Fast track, din cate imi amintesc, era cineva pe forum care vindea una.

In general placile M-audio sunt bune, si cel putin a mea (Delta 1010 LT) nu are latenta.

George Partanoiu tot M-audio foloseste (nu stiu exact ce model, dar este interna si are 2 intrari) si calitatea se poate auzi pe mai multe inregistrari. (unele albune Taxi, Raza etc.)

Iti recomand cu caldura aceasta firma (nu sunt platit pentru asta), dar iti pun in vedere ca te poti pierde prin meniuri, pentru a seta tot ce trebuie, nu merge sa conectezi chitara in placa de sunet si gata, ai tres albumu...

Link to comment
Share on other sites

Și eu aveam planuri mai mari decît atît, dar mi-a fost recomandată de @SolDiez și am căutat pe net probe și detalii și am fost mulțumit. La urma urmelor, dacă nu mi-ar fi plăcut, aș fi putut-o vinde ușor (deși nu e o mentalitate pe care o recomand :) ). Exemple de recenzii/demo-uri http://www.youtube.com/results?search_query=behringer+guitar+link&oq=behringe&gs_l=youtube.3.0.35i39l2j0l8.452.1528.0.2840.8.8.0.0.0.0.120.773.7j1.8.0...0.0...1ac.1.Oh3X_nY64kc

 

Oricum, e destul de important și ce faci după înregistrare, cu ce program captezi și ce modificări mai faci apoi. Dar, deși nu am probat multe asemenea plăci, pot spune că p-asta o recomand cu căldură chitaristului de dormitor (ca mine).

Link to comment
Share on other sites

Mhm...comparativ cu input-ul de mic de la laptop face o treaba mai buna la captarea sunetului?

 

La senia e cel mai mic pret, ca vazusem si la 160 lei pe undeva. :confused:

 

DA, clar e mult mai bună decît întrarea de microfon! E o placă dedicată, totuși :) Și, din cîte știu, Senia ar trebui să aibă cele mai bune prețuri la Behringer. Ziceau ei că au nu știu ce contract de exclusivitate, că-s cei mai mari importatori direct de la Behringer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Adi M M-am uitat si eu la acea interfata Behringer, chiar am vrut sa imi cumpar de cateva ori numai ca m-am oprit datorita pretului prea mic si imposibilitatii de a o putea proba undeva inainte.

 

Dacă preţul mic te-a oprit, e o problemă. Pe mulţi i-ar fi oprit limitarea la 16 biti. Dar na, fiecare cu ale lui...

Totuşi, eşti sigur că poţi face diferenţa între 16 şi 24 biti? Dacă poţi face diferenţa între un CD şi un FLAC, 24 de biti sunt mai ok. Dacă nu poţi face, 16 biti sunt suficienţi. De asemenea, contează la ce vei folosi placa respectivă. Problema nu e la înregistrare, ci la monitorizare. Dacă monitorizarea o faci cu căştile de 50 de lei, Behringer-ul, cel mai probabil, îţi va suna la fel ca orice altă placă. Dacă ai un sistem mai performant, vei simţi diferenţe.

 

De probat, sincer, nu ai prea multe de probat. Astea se cumpără după performanţe. O placă M-audio nu va capta şi reda diferit de una Behringer cât timp au aceleaşi performanţe, aşa că testarea e inutilă. Dacă nu ştii ce vrei în materie de performanţe, iarăşi, vei testa ceva şi nu vei avea cu ce să compari.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Behringer ucg102 am si eu , n-am nici o problema cu ea , isi face treaba si nu am latenta,si am dat doar 70 ron pe ea SH. Daca ar fi sa mai cumpar odata o interfata audio as cumpara ceva cu 2 intrari ca mai vine rar cate un prieten pe la mine si am 2 chitari , mai tragem una alta si asa in doi e mai mare distractia si parca nu-ti mai vine sa lasi chitara din mana. Calitatea sunetului e data si de boxe/ monitoare si de programul /vst prin care scoti chitara si de setarile acestuia, dejeaba iti iei ditamai interfata audio de 300 euro daca sunetul il scoti prin casti de 10 lei din kaufland sau 2 boxe genius cu difuzor de sub 1 inch.

 

 

Arunca o privire si pe la mica publicitate ca am vazut nu demult niste line 6 pod ux1 la preturi mai mult decat decente , daca nu comanda de pe ebay o jucarie la 6 Lire , e aceasi treaba ca si behringerul doar ca are alta sigla .

 

 

Pt. linkul postat de Decebal , nu platesti taxe/vama la produse sub 10$ , daca nu cauti ceva de pe ebay.co.uk .Am comandat si eu si nu e complicat deloc, de teapa nici nu poate fi vorba.

 

Apropo dat fiind faptul ca aceste topicuri mai sunt citite si de incepatori , am sa las niste preturi ca sa va faceti o idee , o comparatie intre preturile unei interfete audio +monitoare sau amp pt studio acasa:

 

Interfata audio behringer ucg102- 70 ron second hand

monitoare Maudio Av40 - 250 ron second hand

 

Personal am avut Vox 30VT si Blackstar Ht5 head+ cabinet 12 inch cu celestion G12 England dar am renuntat la ele in favoarea interfetei audio.

 

Inca nu am gasit un amplificator in 350-400 ron care sa faca ce poti face cu interfata audio , daca este sa ma anuntati.

Edited by Jig
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da ...

 

Intrebarea ar fi ce intelegi tu prin "placa externa de calitate " ..

 

Dar si eu sunt curios ce fel de incercari /masuratori faci ....

 

O interfata de calitate costa ceva ,trebuie sa fie un bun prieten care sa -ti imprumute asa ceva .

 

In nici un caz nu vad cum atr putea sa-ti imprumute cineva de pe rgc.ro din alt oras cand nici nu te cunoaste !!

 

Asa ca o asemenea cerere nu-si are rostul ...

Link to comment
Share on other sites

ești cîrcotaș

 

Nu ştiu dacă se poate spune că mă leg de nimicuri. Poate am doar eu o dereglare psihică de cred că cuvintele ar trebui folosite cu o anumită logică. Aparent doar pentru mine (şi Arpi poate) înseamnă altceva "test" şi "calitate".

De când nu s-a mai pus o întrebare măcar clară, dacă nu interesantă?

Oare sunt prea exigent? Dureros de mulţi membri nici nu ştiu să scrie, d-apoi să se exprime coerent şi cu consistenţă logică. Case in point:

 

 

George Partanoiu tot M-audio foloseste (nu stiu exact ce model, dar este interna si are 2 intrari) si calitatea se poate auzi pe mai multe inregistrari. (unele albune Taxi, Raza etc.) Iti recomand cu caldura aceasta firma

E ca şi cum ai spune "Slash foloseşte Marshall. deci cumpără-ţi Marshall.". Aparent nu contează dacă-i potrivit nevoilor omului, dacă-l interesează viaţa şi apucăturile lui Slash, dacă-i AFD100 sau JCM800 sau MG10 sau MS-2, contează doar să scrie Marshall pe el. M-audio, pardon.

 

Revenind la probleme mai imediate, voi credeţi că e relevantă diferenţa dintre 16 şi 24 biţi atâta timp cât până acum folosea intrarea de microfon?

Link to comment
Share on other sites

Am amintit faptul ca Partanoiu foloseste M-audio, pentru a-i putea da un exemplu omului de inregistrari facute cu aceste placi de sunet, putem sa spun de oricine altcineva care foloseste M-audio, dar am zis ca Patranoiu e mai potrivit, deoarece almbumele scoase de el (sa fim realisti, el le scoate) pot fi auzite de masa ascultatorilor prin intermediului siteurilor publice.

Ex:

A vrut sa incercee o placa de sunet (cum, nu stiu), eu nu am cum sa ii ofer "sansa" asta, dar pot sa ii dau un exemplu de inregistrare cu genul acesta de placi.

Placa de sunet pe care i-am recomandat-o (M-audio Fast Track) este varianta externa a celei folosite de Patranoiu.

Si ca sa nu te superi, alt utilizator de M-audio este Cristi Gram, acesta, din cate stiu, foloseste M-audio Fast Track Pro, cu care a tras si albumul sau solo.

Ex: http://www.trilulilu...ram-winter-rose

O seara buna.

Edited by ValeChitara
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Măi omul lui Dumnezo :)

Cam care crezi că e relevanţa interfeţei cu care s-a înregistrat în contextul producţiei unui album? Dar al unui clip pe YouTube?

Vorbeşti de parcă acele albume puteau fi trase doar cu M-audio şi acest fapt e irefutabil şi evident. Tu poţi recunoaşte un material înregistrat cu M-audio între altele înregistrate cu altceva? Indiferent de ce alterări a suferit ulterior (efecte, resampling, compresie lossy)? Indiferent de tot restul echipamentului dintre înregistrare şi urechea ta? E absurd.

Link to comment
Share on other sites

Nu, nu poate nimeni pe planeta asta, dar aici omul vrea o placa de sunet cu care sa-si faca treaba bina (sa inregistreze sunetul cat mai curat, fara latenta, presupun...), eu doar i-am dat o sugestie, care e problema, nu asta e rolul acestul topic? Am pus eu pistolou la tampla cuiva? Mi-am axprimat opinia, lucru la care eram indemnat, prin natura acestui topic...

Asta e preferinta mea, daca as fii in situatia lui Septi, eu asta as cumpara.

Este relevant, deoareca, ma gandesc, ca daca unii trag albume cu aceste placi de sunet, se poate inregistra cu ele :captain.obvious:

Link to comment
Share on other sites

dar cine stabileste daca argumentele sunt valide?

Rațiunea, maică, prin metodele prin care o testăm de la Plato încoace. http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectic

Singurul tău argument a fost "Pentru că e brand-ul pe care-l folosește George Partanoiu". Bănuiesc că ți se pare relevant, altfel nu l-ai fi înaintat. Și știu că mulți ar fi de acord cu tine, altfel n-ar exista fenomene precum Apple. Din păcate n-are nici o legătură cu rațiunea,

Link to comment
Share on other sites

Am specificat ca ma adresez persoanelor din Targu Mures , cat despre testat vreau doar sa vad cum se comporta cu instrumentele mele..sa stiu daca merita sa imi iau sau nu.Nu sunt expert in inregistrari...vreau sa trec si eu de la inregistrat in linia de mic la inregistrat ceva mai ok.

 

Deocamdata nu mai am nevoie.Mi-am comandat interfata din link-ul lui @'mnezau ,multumesc frumos!

Link to comment
Share on other sites

Daca ti-ar fi spus cineva ca o anume teorie a fizicii era banuita de Einstein ca ar fi fost corecta, ai lua in serios teoria respectiva, chiar daca instalatorul tau sustine opusul?

Leonard Susskind, de la care am învăţat foarte mult, a fost instalator. Iar Einstein a făcut o mare gafă în disputa sa cu Bohr. Nu că asta i-ar anula imensa contribuţie dar e o dovadă că şi un intelect de talia sa poate avea prejudecăţi (ce-i împiedică progresul).

Deci ţi-ai ales un exemplu foarte nefericit.

 

Ştiu ce vrei să spui, că trebuie delegată expertiza, că nu le poţi şti pe toate. Dar apelul la autoritate nu remediază ignoranţa.

Şi vorba ta, asta e treabă de inginer. Dacă spunea că e recomandată de-al de Douglas Self sau John Meyer (pentru că X Y şi Z) era altă discuţie.

 

 

Deocamdata nu mai am nevoie.Mi-am comandat interfata din link-ul lui @'mnezau ,multumesc frumos!

Ai făcut probabil cea mai bună alegere. De data asta fără sarcasm.

Link to comment
Share on other sites

Pentru cineva care tine tare la logica, n-ai probleme sa o driblezi cand iti serveste.

 

Scopul alegoriei tale era să demonstreze că şi eu (trebuie să) fac apel la autoritate, nu? Eu am amintit doar că şi instalatorii pot deveni fizicieni renumiţi, şi fizicienii renumiţi se pot înşela. Şi nu că ar avea vreo importanţă dar nu apelez la nici un instalator, mă descurc singur. :)

Cu riscul de a prelungi divagaţia, o să răspund direct la insinuarea ta, fără metafore şi analogii: nu, nu ar avea nici o relevanţă pentru mine faptul că o teorie e susţinută de X sau Y, contează doar argumentele aduse de aceştia pentru a o corobora. Dacă e o problemă care mă priveşte, învăţ pentru a o înţelege. Dacă nici nu mă priveşte şi nici nu o înţeleg nu mă deranjează deloc să spun "nu ştiu". Te-am lămurit?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.