www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Arunca un ochi si la un Cort CR-200 daca ai ocazia

Posted

Eu am testat Vintage si ama vut Epi G400. Mi-a placut mult mai mult Epi, gatul era demential, lemnul desi usor era neasteptat de bun pentru o chitara la banii astia, cheitele Grover, deci bune, dozele ok. Ca idee toata lumea cam scoate coverurile de pe doze la Eip (si la Vintage la fel) si rezolva problema cu dozele lipsite de claritate.

 

Exact cum ti-au spus si altii mai bine le probezi pe ambele, eu in acest moment as lua Epi. Diferentele nu sunt foarte mari ca ton, are cheitele mai bune, griful mai comod (dupa parerea mea, are un profil ceva mai comod). Oricum daca vrei o chitara cu un ton bun trebuie sa schimbi dozele la ambele chitari, nu e foarte mare diferenta intre ele, cele de pe Vintage sunt mai PAF voiced dar cam murdare, cele de Epi sunt mai curate, dar ceva mai "moi".

Posted (edited)

Ia insirati caracteristicile electroacustice ,ale "dozelor", dupa care faceti departajarile de foarte slab , slab , bun , super bun .etc...

 

Cea mai tare chestrie ce am citit mai sus ...cheile din plastic zbarnaie ..(cele din metal nu ?_) din cauciuc probabil nu zbarnaie

 

Care parte dim mecanism este din metal si care parte din plastic ca sa si zbarnaie ?Am si eu chei Willkinson pe un Vintage ..foarte bune cu doua orificii ptr inserat coarda . sistem mai ieftin si mai bun decat "cheile cu blocaj "..in nici un caz nu zbarnaie.

 

De fapt cheile zbarnaie la cei care habar nu au cum se acordeaza o chitara .!!!

 

Cat despre sound acesta depinde de materialul din care este facuta chitara .Chitara mea Vintage cu corpul din mahon suna groaznic de deschis si sec degeaba a montat prietenul meu ,de la cine am cumparat-o , un humbucker in loc de single coil la "neck " ..am incercat si cu Dimartio la bridge ..tot deschis suna ..e de la corpul din mahon . Bineinteles fara sustain prea grozav din cauza "piscinei " practicate in corp, "haotic" fara nici o proiectare acustica ..Altfel este OK .Vibratorul este super OK .Potmetrele tin Una bucata saptamana ...hehe ..selectorul de doze a tinut cam doi ani ..( a tinut mult !).

 

Cele copie de GLP mi se par mai bine lucrate si au si sound mai bun .

 

Aceste firme de doi lei nu mentin calitatea ( in timp ) dar cred ca nu mai fac asta nici firmele vestite ..adica doar la seriile super scumpe ce trebuie sa aiba o garantie in cea ce priveste calitatea sunetului caracteristic .

 

Cum nu se mentine calitatea nu ai ce sa compari o firma cu alta cand nu poti compara de la aceiasi firma o chitara facuta luni cu una facuta vineri in aceiasi saptamana .

 

Singura sansa o ai daca te duci in magazin si incerci pe loc ..sau cind cumperi de la cineva o incerci cateva zile sa vezi ce bube are ..apoi daca convine pretul o cumperi .

 

Am incercat mai multe chitare nici nu mai stiu ce Brand-uri ..nu am gasit nici una care sa nu sune bine ..chiar cu corzile stock ..care ca de obicei nu prea au viata ..

O chitara foarte usoara

 

 

Ptr nivel de amatori sau cantat ici colo sunt toate foart ebune ..nu merita investit in plus nici un ban ..mai bine se cumpara de l ainceput un instrument de calitate .

Orice "upgrade " la o chitara din material prost este de fapt unul "psihic" nu prea este justificat in practica de nimic .Este mai mult ca si la muieri cand i-si schimba culoarea parului .. sau forma coafurii....tot aia-i doar cu alta palarie ,,,

 

Deci ce ar fi de urmarit ..lemnul corpului si lemnul gatului .Mai ales gatul este cea mai spinoasa problema .

Chitarele cu gatul din paltin din acela cat mai ieftin deci nu quarter saw , este de obicei U shape ca sa tina cumva , ptr V shape ar trebui sa fie din artar si quarter saw ca sa nu se dezacordeze la orice adiere de vant sau cand se aprinde un reflector pe scena,

Edited by karpi
  • Like 3
Posted (edited)

Mă bucur că pe karpi l-a amuzat că ideea că zbârnâie cheiţele de plastic. Ne-a şi dat o lecţie de umor, sugerându-ne chei de cauciuc.

În realitate, cheiţele de plastic Wilkinson de pe Vintage (căci de ele era vorba) zbârnâie, ÎN PLUS FAŢĂ DE ZBÂRNÂITUL OBIŞNUIT AL UNEI CHEI DE ACORDAJ, deoarece, din cauza deficienţelor de turnare, capetele de plastic nu aderă perfect la cuiul de metal. Deci, în afară de zbârnâitul inerent al mecanismului roţii dinţate, inaudibil pentru amatorii lipsiţi de speranţă ca noi, aceste chei mai au un zbârnâit, nu numai audibil, ci şi foarte neplăcut. Chestia se rezolvă dacă torni puţin Superglue între fluturaş şi cui, dar cheile rămân fragile, mai ales dacă hărtăneşti chitara prin cluburi. În rest, cum am spus, e chestie de preferinţă personală alegerea înrte două chitare atât de apropiate.

Cât priveşte G400 de 999 de lei de pe esound, e vorba numai de un model cu finisaj "worn" sau "faded", nu de unul cu finisaj normal, care costă mai mult decât VS6. Nemaivorbind că nu tot ce afişează esound pe site ca disponibil chiar este disponibil.

 

 

In momentul cand coarda tensionata trage de tija cheii melcul din partea de jos se apasa de roata dintata asa ca nu are ce sa zbarnaie .Piesele sunt presat ecu forta corzii acordate ,

 

ia sa vezi daca un calus la o vioara sau un violoncel bazaie sau zbarnaie ...nu va face asa ceva deoarece presiunea corzilor "lipeste" calusul cu forta mare de coprpul instrumentului .

 

La cheile de chitara la fel melcul si roata dintata sunt presate , coarda trage de tija cheii care se roteste pana ce melcul se va rezema cu presiune de roata dintata .

 

 

Daca nu acordezi corzile de jos in sus , la cantat din cauza tensiunilor de la benduri se va roti tija cheii pana ce melcul se rezeama/blocheaza de roata dintata .si nu mai .nu zbarnaie nimic .Dar dup acum am vazut acordajul nu mai este OK ..deci se va acorda coarda numai de jos in sus ca melcul sa gie intotdeauna rezemat de roata dintata .

 

Daca insa !!! ai menghina la headstock si blochezi corzile ..cheile nu mai sunt sub tensiunea corzilor ... in acest caz daca ,,lovesti din greseala peste chei in sensul ca tensiunea corzi sa scada /dispara ,atunci si tensiunea intre melc si roata dintata dispare , tija cu melc ramane libera si are loc sa joace in locasul ei de aici poate sa apara zbarnaiala !!!!

 

Alt motiv de zbarnaial nu prea este .

 

Daca nu ai menghina si acordezi intotdeauna numai de jos in sus nu are cum sa zbarnaie ceva ...Normal cheile acestea acoperite au o vazelina vascoasa pe melc si roata dintata ce amotizieaza zbarnaiala chiar daca ajunge netensionata tija cu melc ..

Edited by karpi
Posted

Cred că nu e înţeles clar despre ce zbârnâit e vorba...

Nu plasticul pe tijă are joc ( deşi nu exclud, dar eu personal n-am întâlnit ) ci întreaga cheiţă are joc. Fluturaşul cu tot cu tijă joacă uşor în corpul tunerului... La a mea V100, 4 din 6 tunere au avut joc...

 

Şi, dacă e să fiu cinstit, după mine, e un mit care are o mare influenţă asupra psihicului proprietarului instrumentului [ :P ]... Această vibraţie NU SE TRASMITE SPRE AMPLIFICATOR , deci nu influenţează sunetul de nici o culoare... Şi nici legătură n-are cu pierderea acordajului... Poţi să-l pierzi şi la alte modele de tunere, chiar şi la Grovere... La VS6 nu am absolut nici o problemă cu tunerele.

 

Dar, ca să o luăm pe partea aialaltă, gândiţivă la avantajele pe care le-aţi putea avea dacă v-ar zbârnâi cheiţele tunerelor voastre şi anume, cum ar creşte, datorita acestei vibraţii suplimentare, sustainul chitarei domniilor voastre.... :P

 

Epiphone G400 n-am testat, deci nu mă pronunţ comparativ...

 

Baftă în alegerea chitarei !

 

.

Posted (edited)

Ai dreptate eu ma refeream la cheile moderne tip Schaller ...cele de marime normala cat si cele mini nu am gasit /vazut Wilkinson WJ 144in pagina web ......91 matching products found in Guitar Tuning Keys - Wilkinson

 

 

La acele chei simple vintage fluturasul daca nu are surub se fixeaza prin lipire (sau presate la cald ).Nu prea cred ca se fixeaza prin turnare ..

 

Prin -anii '60 nu se gaseau chei de chitara , se gaseau numai ptr mandolina , la magazinul Muzica ( ansamblu de patru chei pe o placa de baza comuna ) , le taiam ca sa le potrivim la chitare. Dar si reparam cele cu fluturasul spart de l achitarele vechi , le puneam alt fluturas.

 

Am confectionat fluturasi din Stiplex -sidef alb ( ca sa arate ca la Gibson dupa ce fluturasi originali s-au spart /dezlipit ) ,

 

Am dizolvat pilitura de Stiplex ,in cloroform !!!.

 

Cu acest "adeziv" am umplut orificiul din fluturas apoi am presat pe tija cheii . dupa o zi se intareste si . ..pana nu spargi cu ciocanul fluturasul ne se va mai clintii ..

 

Orificiul ptr tija poate fi in acest caz de diametru mai mare astfel se permita ca sa "deformezi " tija din metal prin aplatizare sa nu mai fie cilindrica si poate avea si diferite diametre ca fluturasul sa nu "alunece " pe tija in nici o directie.

.Materialul Stiplex dizolvat va umple perfect golurile.exact ca si la turnare .

 

Cine a mai lipit stiplex cu cloroform stie ca lipitura este fantastic de rezistenta ,,,Am patit de multe ori se rupea meterialul langa lipitura si lipitura ramanea intacta .. deci ideal ptr . "lipit" fluturasul de tije .Este ca si cum ai turna perfect fluturasul pe tije.

 

Super Glue devine casant , nu se integreaza in materialul fluturasului dupa un timp cedeaza.

( la presare la rece sau la cald orificiul trebuia sa aiba diametru ceva mai mic decat diametrul tijei ...)

 

 

.Materialul dizolvat dupa uscare face legatura perfecta cu materialul solid al fluturasului asigurand coeziune perfecta cat si adeziune ideala la tija de metal.

 

Inainte am mai incercat cu presarea fluturasului pe tija incalzita dar dupa un timp avea joc ..dupa care .urma sa se rupa sau sa se invarta in gol ..

 

 

Probabil prin ASIA materialul in sine din care fac acum fluturasul nu este OK .

 

De exemplu ...."papuc" prelungitor cu 5 prize ( ceva asia _) plasticul pur si simplu a imbatranit si se faramiteaza ca si rumegusul !! trebuie sa le arunc sa le schimb cu altele caci apare dej apericolul de electrocutare caci se decoperteaza ....Asa ceva nu am mai vazut ,,dar ca iata exista .

 

Deci daca plasticul este atat de instabil imbatraneste si isi schimba proprietatile ..asta e ..( o porcarie ).

 

Daca restul este OK merita confectionate chiar manual fluturasi din stiplex sau alt plastic bun .

 

Nu stiu care din aceste chei ieftine mai au "fluturas" din metal ....toate par plastic metalizat .sau "zamac"

 

De obicei pun degetul pe chei dupa ce pun si pe vibrator ..ca sa vad daca au aceiasi temperatura ...daca sunt din plastic sunt ceva mai calde , dar cateodata destul de greu de deosebit ..

 

Cat despre cum afecteaza soundul electric ...nicicum deoarece fluturasii din plastic au masa foarte mica ...

Doar acustic este problema ..daca bazaie ceva

Edited by karpi
Posted (edited)

Cita teorie pentru niste cheite de acordaj. Cele folosite in mod traditional de Gibson

au capatul tot din plastic si nu cedeaza. Depinde strict de nivelul calitativ caruia i-au

fost destinate. Unele mai ieftine sint produse din materiale mai ieftine. Cu Gotoh nu

am avut niciodata probleme de acest gen.

 

(Al)chemia bat-o norocu' s-o bata .

 

Daca nu se importa materialul original ci se folosesc "cuceririle chimiei locale" acesta-i rezultatul .

 

Acest lucru se "simte" de la lac , adezive , la componentele din plastic ...la aceste chitare "contrafacute " dar foarte ieftine ...

Edited by karpi
Posted (edited)

Wilkinson fac si cheite din metal , evident , si echipeaza unele chitari din seria ICON cu ele , detin un V100 Peter Green cu astfel de cheite , nu zbarnaie nu fasaie , tin acordajul, am avut si groover si nu vad nici o diferenta . Chitara vine din fabrica cu gaurile aditionale ce se vad in poza. Pentru nivelul de cantat acasa , la chitara asta ar trebui schimbat nutul si bridge-ul , banuiesc ca si la Vintage V6 ar trebuie facute unele modificari in timp , incepand de la cheite , nut, poate bridge si eventual doze . Dozele de pe V100 Peter Green sunt diferite fata de V100 de serie , informatii gasite pe forumuri externe .

mw704l.jpg

Edited by Jig
Posted (edited)

Aproape toate raspunsurile is OFF-TOPIC

Eu am vrut sa aflu care chitara este mai buna dintre cele doua , nu ca zbarnaie cheitele din plastic si ca alea din metal nu.

 

 

Dar e şi asta o problemă, nu ? Şi cheiţele fac parte din chitară...

Era doar o atenţionare, făcută cu cele mai bune intenţii, nu cred că e cazul să tragi lumea de urechi...

 

Ia şi tu ce-ţi foloseşte din toate postările sau pune întrebări suplimentare sau, mai bine, fă un efort şi du-te personal la un magazin şi le probează că n-o să-ţi spună nimeni "cum se simte la mână" Tre' s-o iei chiar tu în mână, dacă vrei s-o simţi...

 

Nu de alta, însa atunci când comanzi online o chitară low-med budget, cum sunt cele 2 modele, nefiind de calitate constantă ( cum zicea cineva "chitara de Vineri nu seamănă cu aia de Luni" ) ai putea sa primeşti una care n-o să-ţi placă...

Ia-ţi liber într-o Sâmbătă şi mergi cu cineva care se pricepe, la un magazin în apropierea ta !

 

Baftă şi inspiraţie în alegere !...

 

.

Edited by ramurel
  • Like 1
Posted

Aproape toate raspunsurile is OFF-TOPIC

Eu am vrut sa aflu care chitara este mai buna dintre cele doua , nu ca zbarnaie cheitele din plastic si ca alea din metal nu.

Daca mai postati ceva, dativa o parere despre chitarile astea doua pentru ca nu am posibilitatea de a le incerca

 

Nu e nimeni obligat sa-ti raspunda. Nu ai niciun control asupra a ceea ce se scrie aici, deci te rog, renunta la a mai da porunci, ca nu-stem angajatii tai. Daca nu te intereseaza ca zbirniie cheitele la o chitara inseamna ca esti prost. Eu nu mi-as lua o chitara cu zgomot la cheite stiind ca, in mod normal, ele nu ar trebui sa zbirniie. Simplu.

 

Cum sint dozele? Cum dracului crezi ca sint? Ce te astepti sa-ti spunem? Sint cam la fel la ambele chitare. Suna infundat, din cauza capacelor. Le poti da jos capacele si astfel vor suna mai deschis, adica cu mai multe inalte. Multumit?

 

Cum se simte la mina? La mina cui, frate? Daca eu am mina mica, degete lungi si subtiri, crezi ca eu voi percepe chitara la fel ca tine, care ai lopeti, cu degetele ca Polonezii? Fiecare are tehnica lui de a cinta. Daca tii grifu' ca shrederii il vei percepe diferit fata de atunci cind il prizi pe tot in mina, sa faci un bend de bluesman...

 

Sinteti geniali, frate. Pe bune.

  • Like 4
Posted

Eu chiar nu stiu de ce se baga uni oameni prosti ca ironside in seama.

Eu voiam sa-mi spuneti ceva despre cheite daca sunt de calitate sau nu.

Ironside m-am luat eu de tine si nu stiu, de ce imediat daca cine intreaba ceva ce nu-ti convine il faci prost. Daca la fiecare post al tau vin si te fac prost de fiecare data.

 

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2

Posted

Mergi la magazin si incearca-le si incearca si un Cort CR 200 sau 250 daca ai ocazia (am spus si mai sus dar vad ca nu m-ai bagat in seama). Nu comanda online ca poti avea surprize foarte neplacute (mai ales cu Epiphone-ul). Cele doua chitari sunt bine finisate in general dar exista si cazuri in care apar probleme grave. Iti spun de Cort pentru ca este mai bine finisata decat ambele si calitatea este constanta. Treaba cu dozele este foarte relativa si tine foarte tare de ce vrei sa canti. Dupa mine suna mai bine dozele de pe Vintage dar asta nu e un criteriu de alegere serios. Dupa ce iti algei chitara si o cumperi probabil vei schimba pragusul cu unul din os si poate cheitele de acordaj si eventual bridge-ul.

Daca nu vrei bataie de cap si nu poti sa ajungi in magazin atunci ia-ti de la o firma cu nivel de calitate constant, de exemplu un ibanez ART 100 (sau poate un ESP EC 256):

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-art100dx-art100dx-bk.html

Posted (edited)

Concluzia e aceasi , orice chitara iti scumperi in range-ul acesta de pret o sa ajungi/vrei sa schimbe la unele putin la altele mai mult. Desigur ele functioneaza bine si asa , insa intervine putin sindromul GAS si nevoie de a upgrada . Eu zic sa nu ramai doar pe o forma de chitara , iti place SG_ul pentru ca artistii tai preferati canta pe SG insa chiar daca vei avea sculele lor nu vei suna ca ei , si in plus poate ti se potriveste mai bine alta forma de chitara, sfatul meu este sa vezi ce chitara poti cumpara in range-ul ala de pret, si care sa ti se potriveasca cel mai bine ca si specificatii , si SA LE PROBEZI in magazine / prieteni.

 

Sunt nenumarati copilasi aici pe forum , care au flying V de 2-3 luni si o scot la vanzare pentru ca e incomoda . Ma repet , si o sa zic asta de fiecare data, si Ironside a zis asta chiar ieri , e important sa-ti placa instrumentul , sa te atraga sa canti , nu sa-ti fie sila cand il iei ca vai ce incomod este, ce greu este, ce culoare naspa are , trebuie sa aiba un impact in capul tau , sa zici ba , ia sa mai iau eu chitara asta in brate ca prea fain arata , iti trebuie motivatie , unii isi gasesc motivatia schimbad chitarile la 2-3 luni :)) si nu glumesc. Un alt lucru important la o chitara : lemnul nu il vei putea schimba niciodata , deci mare atentie la acest capitol sa nu aiba defecte, insa un bridge, un switch , un pot acestea sunt usor de schimbat , fi atent la detaliile care conteaza si tine cont de sfaturile primite , o parte sunt utile.

Edited by Jig
Posted

Eu chiar nu stiu de ce se baga uni oameni prosti ca ironside in seama.

Eu voiam sa-mi spuneti ceva despre cheite daca sunt de calitate sau nu.

Ironside m-am luat eu de tine si nu stiu, de ce imediat daca cine intreaba ceva ce nu-ti convine il faci prost. Daca la fiecare post al tau vin si te fac prost de fiecare data.

 

Nu vad cum ar putea sa nu-mi convina intrebarea ta. Daca ai fi cerut pinu' de la cardu' meu de credit, probabil ca nu mi-ar fi convenit, dar asa?

Intrebarile tale sint prea generale ca sa ti se poata raspunde. De fapt, nu exista raspuns obiectiv la asemenea intrebari. E ca si cum ai intreba despre doua tricouri care e mai bun. Chestiile care tin de gustul personal al fiecaruia nu pot fi evaluate obiectiv.

A descrie sunetul e o timpenie. Pentru sunet ai urechi - pe alea le folosesti ca sa iti faci o idee despre cum suna o chitara.

Cum se simte la mina? Asta-i iar o intrebare la care raspunsul il vei gasi probind chitara aia. Eu iti zic degeaba ca are "griful gros si e greu de cintat la ea", pentru ca eu am mina diferita, am alta tehnica de cintat, etc.

 

Deci intrebarile tale sint prostesti pentru ca nu se poate raspunde clar la ele. Daca zici 1+1=?, atunci iti pot spune cu siguranta ca e 2, sau daca sint prost iti zic ca 3, mortii masii.

 

Mergi la magazin si incearca-le si incearca si un Cort CR 200 sau 250 daca ai ocazia (am spus si mai sus dar vad ca nu m-ai bagat in seama). Nu comanda online ca poti avea surprize foarte neplacute (mai ales cu Epiphone-ul).

Iti spun de Cort pentru ca este mai bine finisata decat ambele si calitatea este constanta.

Dupa ce iti algei chitara si o cumperi probabil vei schimba pragusul cu unul din os si poate cheitele de acordaj si eventual bridge-ul.

Daca nu vrei bataie de cap si nu poti sa ajungi in magazin atunci ia-ti de la o firma cu nivel de calitate constant, de exemplu un ibanez ART 100 (sau poate un ESP EC 256):

http://mcmusic.ro/ch...rt100dx-bk.html

 

Iar o luam pe aratura, mai serby?

Posted (edited)

Jig: Artistii mei preferati toti canta pe les paul si pe flying v. Mie imi place mult modelu SG si nu mi se pare incomod ca un flying, spun asta pentru ca am mai cantat pe un Gibson SG su era chiar comod (nu ma refer la grif). Si am mai undeva ca epiphone g400 are un grif foarte subtire.

 

Ironside:

Am mai scris ca nu posibilitatea sa probez ambele chitare. Eu stau in Onesti (sigur nu te intereseaza) unde nu este niciun magazin de muzica , doar in Bacau la 47 de kilometri (iar nu te intereseaza) si de asta voiam sa aflu ce parere ai despre chiatare (buna/proasta) atata.

 

 

 

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2

Edited by Msilviu
Posted

Mai Ironside, am dat un sfat bazat pe experienta personala si pe ce am discutat cu altii si am citit pe net. Am fost in situatia in care a trebuit sa aleg intre instrumentele despre care s-a discutat asa ca nu vad cu ce am gresit. Daca reusesti sa imi arati ce nu ti se pare corect fara jigniri as fi foarte bucuros sa putem purta un dialog civilizat. Oricum apreciez faptul ca te-ai abtinut de la alte remarci.

Posted (edited)

Silviu, cat iti ia sa dai o fuga pana-n Bacau? Le gasesti pe amandoua acolo?

 

@Serby: de ce as da mai putini bani pe o anumita chitara cu hibe pentru ca apoi sa ii schimb pragus, cheite si bridge, si nu as da un pic mai mult pe o chitara fara probleme?

Edited by Doctor X
Posted (edited)

Aproape toate raspunsurile is OFF-TOPIC

Eu am vrut sa aflu care chitara este mai buna dintre cele doua , nu ca zbarnaie cheitele din plastic si ca alea din metal nu.

Daca mai postati ceva, dativa o parere despre chitarile astea doua pentru ca nu am posibilitatea de a le incerca

 

Ce vrei de la o chitara care costa pana in 1200 RON ??

 

O cumperi dupa cum arata , cum este vopsita ...mai ales ca nu te pricepi la chitare .

 

Si tot asa cumperi incerci . vinzi ce nu-ti place pana te lamuresti ce si cum si vei ajunge sa stii care cum si ce .

 

Ca si o comparatie...

 

Chitara Reghin tip GLP din '73 ..sa vezi cat ar costa astazi ..

http://www.musikkeller.com/mk/index.php?id=einzelteile&typ=stege

Reghin /hofner/shaller

calus 60 euro

doua doze 170 (2 x 85)

chei 60

butoane potmetru 10

gat 80

corp 100

suruburi 10

vibrator 105

electronica 65

_______________________________

Total ......................... 660 Euro

 

dar probabil mai mult caci de exemplu a mea are corpul din mahon deci va fi ceva mai scump corpul

 

Deci aprox 700 Euro .....rotunjit 3000 RON .

Un Fener Mexic cu Floyd Rose nou din magazin a cumparat prietenul meu cu 2800 RON .

 

Sunt chitare bunicele dar nu de TOP .sa zicem de avansati ...

Chitara Cehoslovaca de calitate erau la 8000 si 10000 RON .

 

La chitarele ieftine numai forma difera ..adica arata a LP sau arata a Tele sau arata a Strat ...GLP ..etc ..calitatile in mare sunt cam la fel .

 

Am scris mai sus ..

 

GATUL este important ..apoi corpul ,,,, la mentinerea acordajului si ptr sound . Ce trebuie sa urmaresti la gat si la corp mai sunt zeci de topicuri pe rgc.ro in care este descris si discutat ..

 

daca nimeresti un gat bun si un corp ca lumea poate merita sa investesti inca 2000 RON ca sa o faci chitara dupa dorintele tale speciale ..

 

Chestia cu ..."am intrebat ...sa mi-se raspunda "

 

Nu este atat de simplu !

 

1 - cine garanteaza ca raspunsurile sunt OK real /adevarat /corect ...mai ales daca raspunde tot un incepator care a auzit si el doua trei chestii poate gresite sau incomplete

2 - pregatirea ta in domeniu este minima deci trebuie sa citesti cu atentie si sa inveti ,,cum selectezi raspunsurile valabile ?dupa simpatii ? sau dupa continut ?

3 - cum a scris @ironside sunt 100 de diferente intre ce simte un chitarist sau altul "la mana " la ton" sau cum simte "tonul in mana " acesta este o interventie buna ...un sfat /directie de gandire buna !!

4 - ar mai fi multe dar ..........

 

Cred ca am mai scris,,,,

 

Cumpara o chitara de care vrei , second hand cat mai ieftina !! sa aiba gatul OK si corpul OK ....daca mai este folosibil ceva din restul atunci le tii restul le schimbi cu ce doresti daca se poate componente bune dar tot second hand ,,asa ai o chitara "custom" mai ieftina ..pe gustul tau .Intre timp cu lucrul inveti multe despre chitara ...asa l aalegerea urmatoarei chitare cunosti mai multe si faci alegeri mai bune ..si tot asa ....

 

,,ajungem la alta problema se poat rescrie aici toate topicurile de pe rgc.ro ...

 

Este bine sa se cumpare o chitara noua dupa ce a stat un an prin depozite /magazine ...ca sa vezi daca lemnul si vopseaua mai este OK ..dupa atata timp in conditiile " meteo"-ambientale respective ..

 

O chitara second hand ( cu gat corp taste bune ) ce dupa utilizare de 2-3 ani nu este "deformata " gatul este drept lemnul nu este crapat ..etc ..este "pasarea din mana "!! cea noua din magazin poate fi "pasarea de pe gard " !!

Asta la chitarele ieftine ...

 

Aropos de brand-uri ...

 

Chiar alaltaieri am vazut o chitara pe care vrea sa o reconditioneze un chitarist ( aici pe rgc.ro ) exact 100% chitara mea Keiper !! doar ca avea alt nume "brand" ( nu mai tin minte brandul ,este aici pe rgc,ro intr.un topic.).

Deci ce mai conteaza ce nume brand are ,,,calitatea este cam la fel ...

Edited by karpi
Posted

Mai Ironside, am dat un sfat bazat pe experienta personala si pe ce am discutat cu altii si am citit pe net. Am fost in situatia in care a trebuit sa aleg intre instrumentele despre care s-a discutat asa ca nu vad cu ce am gresit. Daca reusesti sa imi arati ce nu ti se pare corect fara jigniri as fi foarte bucuros sa putem purta un dialog civilizat. Oricum apreciez faptul ca te-ai abtinut de la alte remarci.

 

Pe om il intereseaza chitara SG. Adica na, topicul e despre Vintage si Epiphone... ce treaba are Cort?

 

- Vreau si io o Dacie si nu stiu care e mai buna, Sandero sau Logan.

- Aaaa... Cielo.

Posted

Ai dreptate. Eu nu consider atat de importanta forma chitarii si nu prea fac diferenta intre SG si LP cand aleg ceva. Felul in care suna este cel mai important pentru mine si de aici a venit sfatul meu (care poate parea deplasat). Chitarile pe care le-am pus eu au un sunet apropiat cu VS6 si G400. Cort nu face SG-uri si nici IBANEZ (in afara de GAX care nu este o chitara prea reusita). Totusi Cort si Ibanez au modele de chitari cu un sound clasic si corp din mahon cu gat lipit care suna foarte bine si sunt fabricate cu mai multa grija decat modelele discutate. ESP are SG-uri dar sunt nejustificat de scumpe pe langa LP-uri. Un model bun ESP din cate am auzit ar fi ESP LTD Viper-256.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.