Guest Claudiu Rosculete Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Buna seara, Am nevoie si eu de o evaluare a chitarii, in sensul daca este ok sau nu. Sunt incepator si doresc sa invat la chitara. Am cumparat o chitara electrica noua, si am o problema cu ea de cand am cumparat-o. Imi bazaie nasol corzile. Am schimbat corzile, le-am ridicat, tot degeaba tot bazaie, Poate sunt eu incepator si nu stiu sa cant la ea dar imi taie to elanul de a invata, singura metoda sa nu o aud e sa dau boxele la maxim ca sa nu aud bazaitul enervant al corzilor. Sunt din Bucuresti daca cineva este dispus sa ma ajute sunt dispus sa si platesc. Dar chiar imi doresc foare tare sa invat si pur si simplu ma lasa nervii din cauza acelul bazait. Precizez chitara este acordata. Nu cred ca are gatul stramb conform tutorialelor de pe net am verificat si nu pare. Imi este frica sa umblu la tor-rod ca sa nu stric ceva, Va multumesc anticipat.
mike_KidLazy Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) Fiind incepator, e posibil sa lovesti corzile un pic cam prea tare, si de-asta sa bazaie... daca incerci sa le lovesti putin mai usor, tot asa de tare mai bazaie? Si apropo, vezi eventual sa nu tii gresit degetele mainii stangi pe fretboard - uite aici un articol despre pozitia corecta a degetelor: http://www.lectii-de...ta-a-degetelor/ Daca si asa bazaie, atunci e foarte probabil sa fie o problema de setup. Edited October 6, 2012 by mike KidLazy
Guest Claudiu Rosculete Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Am urmarit exact turorialul acela bazaie si daca o lovesc usor tare cu pana fara pana
Sympthom Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) Daca e o problema de setup , cel mai bine mergi la http://forums.rgc.ro...21-eugenro2001/ care din cate stiu eu din bucuresti si te rezolva el .. Edited October 6, 2012 by Sympthom
ValeChitara Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) Vorb-aia, "Du-te la Zapada"... Edited October 6, 2012 by ValeChitara
Guest Claudiu Rosculete Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 (edited) Si eu care credeam ca lumea celor care asculta rock si canta la chitara e ,mai dezvoltata, eu propun sa nu mai spamezi aiurea si "valea" de aici Edited October 7, 2012 by Claudiu Rosculete
'mnezău Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Si eu care credeam ca lumea celor care asculta rock si canta la chitara e ,mai dezvoltata, eu propun sa nu mai spamezi aiurea si "valea" de aici Ce răi suntem... Presupun că n-ai habar cine e Zăpadă...
ValeChitara Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 "Zapada" e o persoana...nu te-am indemnat sa dai cu lopata sau altceva...el te-ar putea ajuta, pentru ca seteaza chitare de zeci de ani.
Guest Claudiu Rosculete Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Atunci imi cer scuze pentru post, dar de unde vrei sa stiu cine este "zapada" in conditiile in care sunt user al acestui forum de mai putin de 12 ore,
ggg Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 (edited) Cristi Ionita alias "Zapada" , solistul trupei Metrock , care este proprietarul unui magazin de instrumente muzicale situat pe langa fostul magazin Muzica. Un tip de treaba si foarte volubil care te va ajuta cu tot ce poate si ce stie . Edited October 7, 2012 by ggg
Borsec Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 in primul rand felicitari ca te-ai alaturat noua, celor care iubim chitarile. in al doilea rand, cred ca trebuia sa ceri sfatul cuiva priceput INAINTE sa cumperi chitara. Gasesti chitari (acustice, daca preferi) decente (Reghin, Stagg, etc) la 150-250 ron pe aici.
Shimmy Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 ))) Asta imi aduce aminte de o faza intamplata la Bucuresti. Am cantat la Music Hall si plimbandu-ne prin oras dupa ceva fast food, la un moment dat am primit pe Vodafone un sms de genu: in data de.... Ovidiu Lipan Tandarica.... face si drege.... la care TOBARUL meu, de mentionat ca are 16 ani (14/15 la vremea respectiva), foarte iritat de buzareala cu sms-urile, a strigat in gura mare: who the fuck is Ovidiu Lipan asta??? Cu ce se ocupa??? Si ce ma tot freaca Vodafone-ul cu el???. Asa si cu domnul Claudiu (no offence)... Bafta cu setup-ul grifului.
Guest Claudiu Rosculete Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Multumesc mult domnului Eugen care m-a ajutat , recomamd cu are caldura.-ul
Doctor X Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Sa inteleg ca Eugen te-a ajutat cu niste reglaje?
EugenRo2001 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Bazaiala provenea din inaltimea mare a corzilor la nut, astfel incat corzile libere atingeau de degete cand apasa pe alte corzi. Chiar si mie mi-a fost greu sa cant pe ea fara sa imi atinga degetele corzile libere. Griful nu avea relief, truss-rod-ul era prea strans, de asemenea cateva taste erau prea inalte. Deci - am ajustat sloturile din nut, am reglat truss-rod-ul, am nivelat fret-urile cu probleme, am reglat actiunea si intonatia. 4
Recommended Posts