www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut! Nu stiu daca s-a mai discutat treaba asta dar n-ar fi mai avantajos un UPS cu AVR decat un power cond? Nu ma prea pricep la fizica dar am tot incercat sa ma documentez de comparatia asta. Power cond-ul nu este un AVR pana la urma? Eu ma gandesc la situatiile cand se ia curentul si cand se ia si revine repede (iar in cel mai rau caz se repeta chestia asta de cateva ori) asa ca UPS-ul ti-ar furniza wattii necesari ca sculele sa mearga suficient timp pentru a le opri cum trebuie. Un set-up cu amp pe tranzistori sa zicem ca iti consum asa: 100w ampul + 50w (cel mult) efectele. Unul pe tuburi cu head si cabinet si etc probabil ajunge pe la 700w, banuiesc, dar decat un: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=21&BrandCategsID=138&BrandProductID=1862 nu s-ar merita un: http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=ups+1000va&gs_upl=2764l2764l2l3050l1l1l0l0l0l0l182l182l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1920&bih=907&wrapid=tlif132748538058410&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=7471191398953084719&sa=X&ei=4dEfT5X7CtD-sgaGl6DUDA&ved=0CF0Q8gIwAg# de exemplu (si nu fac publicitate negativa celor de la MC, doamne fereste)? Nu poti pune UPS-ul la rack dar parca iti protejezi mai bine echipamentul si sa zicem ca mai castigi un spatiu in rack ;)). Ati incercat ambele, experiente, etc?

Posted

Cu riscul de a-mi pune tot RGC-ul in cap va spun urmatoarele:

 

- Un power conditioner (oricare ar fi el) daca este sub 500 de euro - nu este nimic altceva decat o cutie cu prize NIMIC mai mult - cu niste sigurante termice cu polimer si cu 2 cipuri de multimetru digital care iti arata tensiunea de la retea si curentul consumat de ceea ce alimentezi prin el

- Pentru o stabilizare corecta a tensiunii de retea se face sinteza de frecventa sinusoidala (ma rog cvasi-sinusoidala) - adicalea se ia tensiunea de retea se redreseaza se prelucreaza si iti da tie la iesire 220v / 50Hz

 

Acum ideea este de ceea ce ai nevoie:

 

- stabilizare de tensiune pentrru un amp si pentru un rack mic? daca este doar asta atunci iti recomand sa iti iei un stabilizator de 220V cu Servo

- daca ai nevoie de stabilizarea tensiunii de retea doar pentru rack si protejare la suprasarcina - atunci ia un UPS

- daca ai nevoie de fite si figuri si de multe beculete atunci ia-ti un power-conditioner (si nu uita sa iei si un hair conditioner)

 

Sincer - un stabilizator cu servo in care sa iti bag si ampul si rackul este mai mult decat o sa ai nevoie vreodata.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

 

PS: Multe leduri si briz brizuri nu inseamna ca si face ceva cutia aia goala.

  • Like 2
Posted

Salut!

 

Cateva observatii:

- Power Conditioner-ul din linkul spre MC Music nu stabilizeaza tensiunea, ci are numai protectie la supratensiune/supracurent si protectie RFI(scrie in manual). Deci nu AVR. In schimb, nu stiu cum sta UPS-ul la protectia RFI, nu a fost gandit pentru productia audio.

- Power Conditioner-ul are o siguranta automata care sare la un curent de 10A (~2000VA putere consumata din retea), UPS-ul poate asigura teoretic 1000.

- Nu cred ca e vreo problema la oprire, nu e ca la computere sa trebuiasca sa salvezi fisierele. Asa ca timpul de mers fara retea este cam inutil. Plus ca UPS-urile tiuie cand e reteaua cazuta :lol: .

- Spatiul castigat in rack este compensat de cutia UPS-ului pe care trebuie s-o pui si pe aia undeva.

- UPS-ul nu este facut pentru viata grea (murdarie, socuri,etc)

- Un amplificator de 100W consuma diferit in functie de tipul constructiv, cat de tare il dai, etc. Insa pentru 100W in difuzor va consuma mai mult din retea.

 

Sanatate si virtute.

Posted

Mersi de sfaturi! Cum am spus, nu ma pricep in domeniul asta, nici nu ma iau dupa leduri si tampenii, cautam o alternativa la un furman de 2000 lei (ca tot romanu), ceva sa-si faca treaba, link-urile le-am pus orientativ oricum. Eu folosesc un roland cube 80xl si un rack cu wireless, tuner si o sa vreau sa-l completez cu noise gate, eq, g-major, cred ca si un compresor, oricum nu curand dar asta aveam in vedere. Deci un stabilizator s-ar potrivi cel mai bine unei configuratii de genul asta. La un head pe lampi de 100w cu 4x12 si tot un rack de efecte se schimba treaba, mai e suficient stabilizatorul? Mersi inca o data pentru implicare si tare partea cu "hair conditioner" :)).

Guest labemol
Posted

Simplist si pe intelesul tuturor: unele echipamente se strica atunci cand pica curentul (aici pot sa intre lampile dintr-un amplificator), altele se strica atunci cand revine curentul si/sau exista un soc de tensiune (aici sunt cele cu surse interne; cele cu alimentator extern nu au aceasta problema).

 

 

La picarea curentului, AVR-ul (care practic stabilizeaza curentul care trebuie sa existe in prealabil) nu te ajuta. La fluctuatii te ajuta, dar are un timp de reactie in care redreseaza tensiunea, nu este instantaneu.

 

UPS-urile sunt de doua categorii:

- cu dubla conversie - iau curentul alternativ, il fac continuu si dupa aia il fac la loc alternativ si il scot pe partea cealalta tot timpul in parametrii ideali. Orice soc nu se transfera mai departe

- cu comutare - atunci cand tensiunea de intrare scade sub un prag (170V de ex.), comuta pe baterii. orice variatie/soc intre 220 si 170 se tranfera la iesire

 

In general UPS-urile te ajuta sa mentii tensiunea o anumita perioada de timp atunci cand iti pica curentul si cel in dubla conversie iti preia si orice soc. Au o capacitate maxima (sa zicem 1000VA care inseamna vreo 700W de ex.) pe care daca tu ii consumi pe partea ailalta, te tine 3 min de ex.

 

Cam asta ar fi pe scurt, simplist, ce este cu ele. In functie de ce vrei sa folosesti, vezi ce-ti trebuie.

 

Unii mai paranoici, folosesc UPS-ul cu dubla conversie ca sa stabilizeze si sa nu ajunga curentul cu "scame" in amp-ul lor si sa nu se auda ca la un pick-up prafuit. Altii au amp-uri care filtreaza, rectifica, etc...

 

Sper sa te ajute.

Posted (edited)

La un head pe lampi de 100w cu 4x12 si tot un rack de efecte se schimba treaba, mai e suficient stabilizatorul?

Ceea ce spune AnalogSound nu trebuie neglijat. Trebuie stabilizator cu servo .

Este esential ca inainte sa cumperi ceea ce doresti sa intrebi vanzatorul , care este nivelul de distorsiuni ?. Pt scule care functioneaza analogic , aceste distorsiuni trebuie sa aiba sub 1%. Altfel risti sa arzi partea de alimentare (in mod special traful de alimentare) a echipamentelor care vrei sa le folosesti.

Edited by ggg
Posted

@57: corect .... chiar injuram zilele trecute pe motiv de cazut tensiunea vreo 5 ore. Intr-o alta ordine de idei :) sa facem putina teorie (dar asa rapideanu sa nu plictisim):

- tuburile din cauza filamentelor au una bucata ceea ce se numeste inertie mare. Adica dureaza pana cand o schimbare este vizibila in functionarea tuburilor - chiar saptamana trecuta am facut experimentul acesta impreuna cu das101 - nu a fost un experiment special pentru asta ci mai degraba o consecinta a anumitor schimbari pe care le-am facut intr-un amp

 

Avand in vedere acest lucru: timpul de raspuns al unui AVR va fi destul de bun pentru un amp cu tuburi. Intr-o alta ordine de idei si un device care nu are tuburi are inertie de raspuns destul de mare, din cauza de energie imagazinata in partea de filtrare/redresare, iar daca alimentarea este facuta cu SMPS atunci inertia este si mai mare.

 

De aici trageti voi concluziile... si mare atentie la salamul si branza din frigider.

 

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Posted (edited)

Cel mai ''adevarat'' este stabilizatorul descris de colegul labemol .Adica iti redreseaza curentul de la 220v , incarca niste acumulatori si in acelasi timp(aproximativ pentru ca asta se face in sistem controlat de un microcontroler) ''trage'' curent din acumulatori si genereaza o tensiune de 220v cu frecventa ultrastabila si cu filtre pentru ca sinusoida generata la iesire sa fie cit mai mica ca factor de distorsiune.Abia acela se apropie cel mai mult de adevar.Nici mama stabilizatorului cu motor servo nu poate corecta distorsiunea sinusoidei din reteaua noastra inca socialista.Acesta decit compenseaza diferenta de tensiune dar in mod static sau in cel mai bun caz cu o inertie destul de mare - asta generata de mecanica motorului care face aceasta operatiune.Pentru un amplificator care are transformator clasic pe alimentare nu merg UPS-urile de PC pentru ca acestea genereaza curent pulsatoriu si nu sinusoidal(daca mai tinem minte de la fizica tocmai acesta este un factor esential pentru buna functionare a unui transformator-in caz contrat acesta se va incalzi si nu va avea randament-multi chitaristi care au amplificatoare pe tuburi se pling de ''curentul prost'' in unele cluburi ). Restul stabilizatoarelor tip AVR-adica cu prize pe un autotransformator si cu relee au corectie in trepte de 5-10v si are timp mare la comutare-asta se reflecta in mici pocnituri care pot apare in timpul functionarii amplificatorului.Sper ca colegul Hyper10n (scuze pentru cacofonie) sa cintareasca sfaturile primite si sa aleaga ceea ce ii trebuie.

Edited by overdrive
  • Like 2
Posted

Mai completez si eu cu ce mai pot, desi dpdv solutii de stabilizare a tensiunii s-a spus tot ce era important: La un amp cu lampi e delicata partea cu tensiunea de la retea deoarece orice variatie a tensiunii de alimentare se traduce in o variatie aproximativ dubla a tensiunilor din sursa interna a amplificatorului. O tensiune cu 20V mai mare la priza inseamna o crestere cu 40-50V pe ramurile de HT. Evident, valabil si in sens invers. O asemena variatie poate afecta performantele ampului sau chiar sa duca la probleme mai mari, condensatori care isi depasesc pragul de tensiune maxima, filamente sub sau supraalimentate care duc la uzura prematura a tuburilor, etc. Mi se pare un obicei f bun ca oricine are ampuri pe lampi sa testeze din cind in cind tensiunea de alimentare de la priza, si sa se sesizeze daca este mult iesita din parametri (sub 220V sau peste 235V) sau daca are variatii mari.

Posted (edited)

Exista stabilazatoare "rezonante" ce duc in veselie o statie de 100 W .

Ai nevoie de asa ceva in cazul ca mergi la vre-un festival si te trezesti ca ai numai 170V in loc de 230V deci cadrere de putere serioasa nemai amintind de sunet.

Sau daca mergi la sat sa canti la nunti ,,,niciodata nu stii ce reta au si ce tesniune ajunge la ei ...din transformatorul de zona supra solicitat .

 

Ca sa feresti sculele de un eventual soc la revenirea tensiuni de retea dupa o intrerupere ( revenire in socuri repetate ) este suficient un circuit cu un releu cu automentinere ,Acesta cnad dispare tesiunea ramane in pozitia deschis ( deconectat ) ,Numai prin repornirea manuala se armeaza din nou ,

 

La intreruperea unui circuit inductiv (reteaua de cabluri de 230V are inductanta ) cand circuitul ramane far asarcina se produce o crestere a tensiunii ...ce duce de exemplu la producerea scanteilor la bujii , sau la scanteile ( descarcari ) ce se produc intre contactele comutatoarelor .

Cand aceasta tensiune a "scanteii" se suprapune peste tensiunea cuplata din nou poate ajunge usor la un soc de pana la 700 V .

Daca desfaceti filtre de retea veti vedea ca au condensatoare de 1000V ...sau de 250 AC !!! .adica rezista la tensiunea de varf de aprox 700V .

La reteaua casnica 230 V este tensiunea efectiva ,,,tensiunea de varf este de 327V

 

In functia de energia cumulata al acestui soc poate cauza defectiuni prin strapungerea distrugerea unor elemente de circuit ...

 

De exmplu becurile cu incandescenta se ard din cauza a asemenea socuri , de obicei se formeaza un arc electric ..o strapungere langa filament ce spulbera filamentu prin caldura produsa ,,,ca sa vezi ce varf de tensiune poate sa apara,,!

 

Asa ca nu numai alimentele din frigider se pot strica in caz de cade curentul ...Daca ar fi numai o cadere si atat , ar fi adevarat ,.

 

Dar ,pericolul este la repetete caderi ..reporniri ale tensiunii cand inductanta circuitului ( cabluri si transformatoare ) l aintreryperea cicruitului duce la cresteri de tensiune ....etc

( vezi si statie cu traf de iesire cand ramane fara sarcina etc...)

 

Deci rezolvarea cea mai buna un releu cu automentinere ,

Edited by karpi
Posted (edited)
Daca ar fi numai o cadere si atat , ar fi adevarat

Omu' a zis de curent. Dacă ar fi fost adevărat ar fi trebuit să se strice lămpile de fiecare dată când închizi amplificatorul.

Tensiune insuficientă, efecte inductive, back-EMF etc. sunt alte povești.

 

regret ca n-am invatat fizica

Niciodată nu-i prea târziu: http://academicearth...ubjects/physics

 

ce exemple concrete de stabilizatoare recomandati?

Dacă vrei să fii fancy: http://www.musicstor...-PAH0009129-000

Also:

Edited by FiveseveN
Posted

Daca te intereseaza varianta cu stabilizator cu servo de care s-a vorbit mai sus, uite aici o recomandare: http://www.stabilizator-tensiune.ro/articol/Stabilizatoare_monofazice/Servomotor_Well/Stabilizator_de_tensiune_1000VA_rapid-121.html

 

Din el se pot alimenta fara probleme un amp pe lampi de 100W si un rack intreg de efecte. Pentru ampuri mai mici, de 50W si sub, se poate si cu varianta mai mica de 500VAC http://www.stabilizator-tensiune.ro/articol/Stabilizatoare_monofazice/Servomotor_Well/Stabilizator_de_tensiune_500VA_rapid-116.html

Posted (edited)

Daca te intereseaza varianta cu stabilizator cu servo de care s-a vorbit mai sus, uite aici o recomandare: http://www.stabiliza..._rapid-121.html

 

Din el se pot alimenta fara probleme un amp pe lampi de 100W si un rack intreg de efecte. Pentru ampuri mai mici, de 50W si sub, se poate si cu varianta mai mica de 500VAC http://www.stabiliza..._rapid-116.html

 

Astea-s super !

 

Ptr socuri exista sigurante ,ptr cazul cand cade reteaua impotriva unor posibile socuri la repornire retelei te protejeaza un circuit cu automentinere cel mai simplu cu un releu .ce are eventual si circuit de " soft start " .Acesta poate fi manual sau automat .

 

Restul de filtre de fapt ar trebui sa aiba fiecare sursa de alimentare ale circuitelor din rack ...

 

In afara de ampliful de putere al statiei ptr chitara restul de dispozitive au stabilizatoare cu de toate .

 

Dar statii/etaje finele de "rack" pot avea sursa proprie cu de toate ..

 

Nu mai are nici un sens sa se mai foloseasca alte circuite externe.

 

Sursele stabilizate si autoprotejate moderne functioneaza de la 80V la 300 V sunt dotate cu tot ce trebuie .. .mai nou toate dispozitivele au adaptoare din acestea moderne de randament mare si cu tot felu de protectii .

 

UPS nu are nici un sens ..de ce sa mai functioneze totul inca 7 ,minute ? Sa termini piesa ?...hehehe

 

...sau daca ai o comanda la nunta sa nu pierzi banul ...7 minute mai tragi o piesa la "cerere" .

 

Important este sa NU mai porneasca instalatia la un soc la reconectare ce vine imediat dupa caderea retelei.

dar stabilizatorul e aceeasi chestie cu AVR?

 

DA

 

Automat Voltage Regulator = Stabilizator de tensiune

In acest caz este vorba de stabilizatoare in Automat AC Voltage Regulator ( curent alternativ ) existe diferite concepte si circuite ..analogice , elecromecanice, pana la cele moderne in comutatie .

 

Ptr un iubitor de instalatie Vintage ..pe tuburi ..nu se poate imagina sa foloseasca stabilizatoare in comutatie ptr. circuitele audio .

Deci totul analogic ...

Edited by karpi
Posted
Sursele stabilizate si autoprotejate moderne functioneaza de la 80V la 300 V sunt dotate cu tot ce trebuie .. .mai nou toate dispozitivele au adaptoare din acestea moderne de randament mare si cu tot felu de protectii .

Da dar când ai văzut ultima oară un chitarist care să folosească echipament modern? Teh toanz iz in the vintage!

Posted (edited)

Da dar când ai văzut ultima oară un chitarist care să folosească echipament modern? Teh toanz iz in the vintage!

 

Am si scris ca cei cu Vintage Sound ...analogic cu tuburi nici nu vor sa auda de un asa sacrilegiu ...

 

 

comutatie prin lantul analogic ...PIEI SATANA ...

 

Au ceva dreptate ...dar.. era o piesa prin anii ' 90 ," Banii vorbesc ..Banii NU Tac "

Edited by karpi
Posted

In comparatie cu stabilizatorul Well recomandat de Dragos ce parere aveti de asta ? http://www.mikado.ro...-avr-500va.html

 

In alta ordine de idei, cat de zgomotoase sunt chestiile astea ?

 

Cum spunea si overdrive:

 

Restul stabilizatoarelor tip AVR-adica cu prize pe un autotransformator si cu relee au corectie in trepte de 5-10v si are timp mare la comutare-asta se reflecta in mici pocnituri care pot apare in timpul functionarii amplificatorului.

 

Amandoua comuta intre infasurarile unui autotransformator. Well o face cu servomotor, asta o face cu relee. Cele cu servomotor sunt varianta mai moderna.

 

Zgomotoase in ce fel? Zgomot propriu au doar la comutare, insa comutarea se face rar (cand tensiunea se modifica suficient de mult). Eu am unul cu servomotor (de fapt este chiar cel din linkul lui dass101) si nu am reusit sa-l aud cand comuta. Dar ar putea fi si din cauza ca tensiunea la mine acasa e suficient de stabila. Imi imaginez ca releele se aud mai tare. Modelul Well pretinde ca protejeaza si la socuri de tensiune sau curent. Despre celalalt nu stiu nimic.

Despre zgomotul introdus in lantul audio vezi tot citatul din overdrive. La fel, si zgomotul asta apare cand se muta pe alta infasurare (adica rar in conditii normale).

 

Adicatelea, singura metoda de testare este sa-l pui la o priza unde tensiunea variaza salbatic. Pentru ca asa ceva nu gasesti usor, din punctul meu de vedere, rolul unui AVR este de protectie la iesirea din limitele normale a tensiunii - mai mult decat mentinerea functionarii optime a echipamentului indiferent ce se intampla in priza. Iar daca un AVR nu face fata variatiilor tensiunii, imi imaginez ca nici restul echipamentelor n-or s-o duca prea bine.

Guest labemol
Posted (edited)

ia-ti un UPS simplu care sa aiba de 2 ori puterea echipamentelor pe care vrei sa le protejezi (iti reamintesc ca toate pedalele si efectele care au alimentator extern nu vor suferi de la socuri de tensiune). avand in vedere ca scopul tau este sa canti la chitara mai bine decat la un UPS, o sa-ti explic foarte simplu cum sa faci asta:

 

1. Te uiti in manualele echipamentelor (fara amplificator) si vezi cat consuma, o sa ai o putere in W (de ex. 50W). Daca nu ai manuale te uiti pe spate si poate scrie curentul consumat si inmultesti cu 220V si afli puterea sau pe alimentator si vezi la fel tensiunea pe care o da si curentul, le inmultesti si gata.

 

2. Te uiti si la amplificator la puterea consumata (ai grija ca este diferita de puterea lui de iesire de care se discuta in mod normal intre chitaristi). Daca nu o poti afla, valoarea puterii consumata (50, 100, etc...) poti sa o aproximezi ca 1,5 x puterea de iesire (la un amp cu iesire de 100W vei avea 150W consumati).

 

3. Aduni valorile de la punctul 1 si 2, si inmultesti totul cu 2 (mergand pe exemplu (50W + 150W) x 2 = 400W. Calculeaza si valoarea in VA (Volt Amper) inmultind totalul in W cu 1,5 ca sa fie acoperitor. (ex. 400W x 1,5 = 600 VA).

 

4. Cauti pe net cel mai ieftin UPS de 400W sau 600 VA si ti-l iei. Te va ajuta sa-ti preia socurile de tensiune si vei avea timp sa opresti totul pana se termina bateriile.

 

Acum revenind la dilema AVR sau UPS, eu iti recomand UPS, asa cum ti-am scris mai sus, vei putea macar sa opresti ampul pe lampi inainte sa se termine bateriile. Altfel, doar sa regleze tensiunea nu cred ca are rost sa dai banii.

Edited by labemol
Posted

Eu am avut o experienenta concreta cu tensiunea de retea instabila. Un amic m-a rugat sa il ajut sa isi instaleze lampi de putere noi intr-un amp, si sa ii fac si biasul cu aceasta ocazie. Curentul de bias insa era extrem de instabil, si mai exact avea niste cresteri bruste urmate de scaderi lente. N-a fost greu sa fac corelatia si cu faptul ca odata cu cresterile bruste ale curentului de bias se intimpla ceva si cu lumina din sala. Chestia asta se petrecea cu o periodicitate ingrijoratoare, cam o data la 1 min. Totul se petrecea la o sala de repetitii din Bucuresti, in incinta unei fabrici. Am pus toata problema pe seama faptului ca probabil exista un consumator industrial foarte puternic pe reteaua respectiva si care produce spike-urile de tensiune. Spike-urile erau, din cite imi aduc aminte, de vreo 15 V, dupa care cobora usor sub tensiunea standard de 230V. Era destul de clar ca nu prea era Ok sa stea cu ampul in conditiile respective (era si un amp scump de altfel), asa ca a cumparat la recomandarea mea un stabilizator din asta Well cu servo motor. L-am instalat si s-a liniarizat destul de mult tensiunea, are un timp de raspuns sesizabil, dar nu lasa sa creasca atit de mult, adica reactioneaza in timp cit sa coboare tensiunea. La iesirea lui sint acum variatii de cam 5V, fata de cele de 15V care sint la intrare, cel mai important este ca reactioneaza destul de repede cit sa nu lase sa treaca spike-urile. Nu am auzit sa faca nici un zgomot, desi ampul este high gain.

Concluzia mea este ca pentru cine are probleme mai putin serioase, adica fluctuatii medii de tensiune la priza, un stabilizator din asta isi face treaba exceptional. Inclusiv pentru cazuri mai serioase, cum este cel prezentat de mine, eu l-as considera o solutie rezonabila, fata de perspectiva de a lua un stabilizator cu sinteza gen Furman, care costa peste 1000 Euro.

Posted

@ labemol, aceeasi 4 pasi i-am parcurs inainte sa incep aceasta discutie si asa m-am gandit la un ups cu avr, ca apoi sa consult un sfat mai avizat ;)).

As tinde spre unul de 1000va, 600w, este oricum mult peste ce-mi trebuie dar nu-s chiar asa de scumpe si daca mai adaug scule n-o sa-mi fie frica.

Posted

[...] Acum revenind la dilema AVR sau UPS, eu iti recomand UPS, asa cum ti-am scris mai sus, vei putea macar sa opresti ampul pe lampi inainte sa se termine bateriile. [...]

 

Ramane problema asta:

 

[...] Pentru un amplificator care are transformator clasic pe alimentare nu merg UPS-urile de PC pentru ca acestea genereaza curent pulsatoriu si nu sinusoidal(daca mai tinem minte de la fizica tocmai acesta este un factor esential pentru buna functionare a unui transformator-in caz contrat acesta se va incalzi si nu va avea randament-multi chitaristi care au amplificatoare pe tuburi se pling de ''curentul prost'' in unele cluburi ). [...]

 

Si care e problema cu opritul ampului cu lampi? :confused:

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.