ggedamed Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 (edited) Un consatean de pe RGC mi-a cerut un plan de Les Paul. M-am gandit sa-l pun aici, ca poate mai vrea cineva. Mai am (majoritatea in format AutoCAD - dwg si dxf), dar nu stiu daca e in regula sa le pun aici. Daca nu, rog moderatorii sa intervina. Daca e in regula si le vreti, dati-mi de stire si le pun aici. Sanatate si virtute. P.S. Stiu ca cel mai cuºer era sa pun linkurile, numai nu le am. Lespaul59-ver10full.pdf lespaulfingerboard.zip Guitar_Building_Plans.pdf Edited January 3, 2011 by Masta Gi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andjar Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 multumim 10X ...de aur desi n-am de gand sa croiesc o chitara prea curand! Ai putea cumva sa exporti .obj din autocad?Daca poti... p.s. eu caut niste planuri de cabinete(si combo si head de marshall(plexi),fender,orange...)...cred ca voi deschide un topic separat poate ma ajuta cineva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_max924 Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 <br />Un consatean de pe RGC mi-a cerut un plan de Les Paul. M-am gandit sa-l pun aici, ca poate mai vrea cineva.<br />Mai am (majoritatea in format AutoCAD - dwg si dxf), dar nu stiu daca e in regula sa le pun aici. Daca nu, rog moderatorii sa intervina. Daca e in regula si le vreti, dati-mi de stire si le pun aici.<br /><br />Sanatate si virtute.<br /><br />P.S. Stiu ca cel mai cuºer era sa pun linkurile, numai nu le am.<br /><br /><br /><br /> buna seara,aveti cumva dimensiunile pt explorerul de la gibson? mare respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 p.s. eu caut niste planuri de cabinete(si combo si head de marshall(plexi),fender,orange...)...cred ca voi deschide un topic separat poate ma ajuta cineva. uite aici. Vezi ca e si un yahoo group despre JTM45, destul de interesant... http://launch.groups...om/group/JTM45/ Bafta! 68 Marshall slant drawing.pdf 1960a-slant-cab_rev1.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
andjar Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 uite aici. Vezi ca e si un yahoo group despre JTM45, destul de interesant... http://launch.groups...om/group/JTM45/ Bafta! multumesc 20x ...chiar niste planuri de jtm45 cautam in primul rand scuze de offtopic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirceab Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 ...Mai am (majoritatea in format AutoCAD - dwg si dxf), dar nu stiu daca e in regula sa le pun aici. Daca nu, rog moderatorii sa intervina. Daca e in regula si le vreti, dati-mi de stire si le pun aici.... Nu formatul fiºierelor-proiect este cel care poate deranja (DWG ºi DXF sunt, de câțiva ani, formate standard/deshise), ci eventualele/probabilele drepturi de autor ale conținutului. Despre proiectare/modelare de chitare vedeți ºi în topicul: http://forums.rgc.ro...odelam-chitara/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 (edited) Nu formatul fişierelor-proiect este cel care poate deranja (DWG şi DXF sunt, de câţiva ani, formate standard/deshise), ci eventualele/probabilele drepturi de autor ale conţinutului. La asta ma refeream si eu (paranteza era doar o... paranteza). Pe langa asta, majoritatea planurilor sunt facute de terti, cei mai multi amatori. Asa ca luati-le cu un graunte de sare, cum ar veni. buna seara,aveti cumva dimensiunile pt explorerul de la gibson? In privinta Explorerului, sunt mai multe modele, Alex si cu mine am mers pe cel din '58. Uite o comparatie (cel din '58 e cu rosu): Aici e un pdf cu forma aleasa de noi, taiata in foi A4, astfel incat se poate tipari si lipi pentru marimea naturala: explorer13_pub.pdf explorer13_pub.zip EXPLORER165_NECKTHROUGH.zip New_explorer155_dxf.zip new_explorer165.zip new_explorer.zip Edited January 3, 2011 by Masta Gi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 E o comoara topicul asta! Multumiri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_max924 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 multumesc mult,multa sanatate Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 Intr-un final am ajuns sa descarc ce mai am p-aicisilea. Inca o data va spun: NU SUNT VERIFICATE! Sau altfel spus, bea incet ca-i rece. Nota: Se pare ca RGC se ineaca daca fisierele au alta extensie decat jpg/gif sau zip. Nu ii plac nici dxf (ce-aveti cu AutoCAD, fratilor?), nici 7z (nu ii place softul free "as in beer"?). altele.zip basi.zip bridge.zip Explorer.zip Flying V.zip grif.zip guitarbuild.com.zip Les Paul.zip pickguards.zip SG.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oZz the little guitarist Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Salutari baieti! Am si eu o intrebare:cum as putea sa imprim planul de strat pe mai multe foi A4,fara a folosi un plotter sau ceva asemanator? Am mai avut o tentativa(l-am impartit in 4 si l-am printat)dar a iesit mai mic decat spune planul. Astept un raspuns:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 O poți face cu un program de editare imagini gen GIMP (trebuie doar sã fii atent sã pãstrezi rezoluția constantã și eventual sã lași puțin overlap). Dar ar trebui sã fi posibil direct din opțiunile driverului de imprimantã. Ce imprimantã ai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Salutari baieti! Am si eu o intrebare:cum as putea sa imprim planul de strat pe mai multe foi A4,fara a folosi un plotter sau ceva asemanator? Am mai avut o tentativa(l-am impartit in 4 si l-am printat)dar a iesit mai mic decat spune planul. Astept un raspuns:) Nu te complica, cauta un centru de copieri care au plotter A1 sau A0. Poate ai o cunostinta care are o firma de proiectare, ai un amic la Facultatea de Arhitectura sau de Constructii si poate folosi plotterul de-acolo, gasesti sigur. Daca tot nu gasesti, trebuie sa-ti fie foarte clare dimensiunile. Pe aici vad ca sunt si unele .pdf-uri si e posibil sa fie scalate desenele. Daca ai .dwg, poti sa-l scoti la scara din AutoCAD, ZwCAD, ce program vrei tu. Iti faci un dreptunghi in autocad de aproximativ 200x280 (A4 normal are 210x297), dar nu toate imprimantele imprima pe toata dimensiunea paginii. Dupa ce ti-ai facut dreptunghiul il copiezi de cate ori e nevoie de-asupra desenului pentru a acoperi fiecare parte din chitara. Cand scoti alegi la optiunea de printare "window" si selectezi fiecare patratel, dupa care le unesti tu. Ideea e sa scoti la scara 1:1. Faci niste teste, scoti o bucata de griff de exemplu si vezi daca are aceleasi dimensiuni ca pe calculator. Daca ai probleme, da-mi un add pe mess sau scrie-mi aici si te ajut. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Salutari baieti! Am si eu o intrebare:cum as putea sa imprim planul de strat pe mai multe foi A4,fara a folosi un plotter sau ceva asemanator? Am mai avut o tentativa(l-am impartit in 4 si l-am printat)dar a iesit mai mic decat spune planul. Astept un raspuns:) In autocad iti trasezi niste dreptunghiuri de 210 x 297 mm. Faci in asa fel incat sa le pui unul in continuarea celuilalt. Iti incadrezi desenul cu ele, si tragi niste semne, gen linie punctata sau ce iti bese mintea, dupa care printezi cu scara 1:1 fiecare dreptunghi de 210x297. Le tai dupa linia marcata cu cutterul sau foarfeca, le imbini si astfel ai tot desenul la scara reala.. Dac te-am incurcat mai mult decat sa te descurc, baga-mi un PM. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Ai explicat mai frumos decat mine, mai fluent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Ce misto; doi insi dam aceleasi indicatii la diferenta de secunde. ))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oZz the little guitarist Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Salutare tuturor, Multumesc de sfaturi,si multumesc si lui Gojira pentru planuri.Eu neavand un calculator foarte bun,si un procesor la fel,nu mi-a fost permisa instalarea AUTOCAD-ului. Acum am planurile,unul de LP si unul de Strat.Ma tot gandesc sa fac un corp de LP. Sper sa nu se arunce in mine cu rosii pentr off-topic dar,ce lemn imi recomandati pentru primul meu corp de chitara(mentionez ca nu vreau sa il folosesc la cantat,doar de incercare).Am doua-trei bucati de fag, credeti ca ar fi OK? Astept un raspuns de la voi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Incearca paltin, e ieftin si se gaseste la noi din plin (fa-l din 3 bucati). Eventual cu un top din artar. Eu zic insa sa te linistesti si sa cauti o chitara ieftina, pe care experimentezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oZz the little guitarist Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 @draugr Salutare,multumesc de sugestia cu chitara ieftina,dar chiar visez sa construiesc una,si am zis sa incerc pe ceva de care sa nu imi para rau(ma refer la lemn).Paltin am cautat si eu aici,in Hunedoara,dar nu este pe nicaieri iar bugetul meu este foarte restrans:D .Tot ce am gasit aici a fost bradul,care stim cu totii ca nu e bun deloc pentru chitari.O sa incerc sa mai caut artar,dar nu prea cred ca o sa gasesc.A gasit tata fag-ul asta,si mi l-a dat.In rest mai nimic. Mai astept sfaturi aici de la voi despre acest subiect:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Corpul e usor de facut, dar fa intai rost de un neck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oZz the little guitarist Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Dupa cum am precizat si mai sus:vreau sa fac doar corpul sa vad ce iese si apoi,daca acesta va iesi bine,o sa cumpar material bun,bineinteles si un gat.Pana atunci,trebuie sa fac unul acum,ca sa-mi demonstrez in primul rand mie ca pot sa fac unul,si sa nu arunc banii pe material(care la venitul meu e cam scump),si sa il stric Inca astept sfaturi:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Dupa cum am precizat si mai sus:vreau sa fac doar corpul sa vad ce iese si apoi,daca acesta va iesi bine,o sa cumpar material bun,bineinteles si un gat.Pana atunci,trebuie sa fac unul acum,ca sa-mi demonstrez in primul rand mie ca pot sa fac unul,si sa nu arunc banii pe material(care la venitul meu e cam scump),si sa il stric Inca astept sfaturi:D Logica ta e deplasata: ai de respectat o scala (sa nu stii despre ce e vorba?)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oZz the little guitarist Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Eu nu proiectez acum chitara dupa scala.Eu am proiectul direct.O sa il decupez cu pendularul ca si cum ar fi un sablon,apoi finisat.Cam asta ar fi planul.Daca gresesc te rog sa ma corectezi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mv57 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Colectie cu foarte multe planuri de chitare: http://www.gitarrebassbau.de/viewtopic.php?f=10&t=6&start=0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 o forma de explorer careva?? un plan ceva cu dimensiunile corpului..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mv57 Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Incearca aici: http://www.woodworkforums.com/f98/i-need-gibson-plans-please-read-46237/ Daca vrei desenul "explorer 165 neckthrough" pentru AutoCad (format dwg) da-mi o adresa de mail si ti-l trimit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 momentan am laut ceva de mai sus..si amf acut si eu in autocad..o sa il posetez cand am timp..am laut acea schita care a folosit-o ggedamed..si am facut din acele 5 bucati de pe pdf in marime naturala le-am unit ina utocad..am avut ceva probeleme la baza..la cele 3 poturi..nus e potrivea..si o trebuit corectat..o sa pun cat de curand.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 tocmai le-am printat pe A1..sunt perfecte..facute in autocad..daca cineva le vera..i le dau cu mare placere... Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitar whisper Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 Pentru un cab de 1x10 sau 2x10 nu are nimeni planuri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts