ramurel Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Super-fain sună ! Îmi plac în mod special samplele pe parte de clean şi, în mod deosebit cel cu Gibson . Cele cu distors suna şi ele foarte fain, doar că la captare sau poate de la efectul suplimentar din Reaper, parca e un pic de... ori e prea mult bas în setare, ori ... e un pic cam prea vibrant soundul... Nu ştiu să definesc exact. Incinta este closed-back ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 (edited) Badie ! Reaper-ul nu afecteaza sunetul . Este foarte putin efect (Reverberate Cokos,...or something like ) .Nici macar nu l-am lasat sa reverbereze vreun pic . Prostia care am facut-o , pt ca m-am grabit , a fost la imprimarile cu Fender si canal de distors.Am ridicat prea mult din corectorul de ton al amplificatorului , bass si medii inferioare . La imprimarile cu Gibson am lasat bass si mediile inferioare din tone stack la 1/2 . Ca as putea sa fac in asa fel incat sa se poata auzi si mult mai buhait . Incinta nu este closed back si are difuzoare Tayden . Mi-a placut atat de mult cum arata din fata , incat spatele l-am neglijat si nu am facut nicio poza . Edited March 7, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Am ridicat prea mult din corectorul de ton al amplificatorului , bass si medii inferioare . La imprimarile cu Gibson am lasat bass si mediile inferioare din tone stack la 1/2 . Ca as putea sa fac in asa fel incat sa se poata auzi si mult mai buhait Sorry, n-am înţeles exact ce-ai vrut să spui, mai ales cu ultima propoziţie. Însă apreciez faptul că te-ai străduit să vorbeşti mai pe limba mea, ca să pricep si io... Deci "buhăit" era termenul ce trebuia să-l folosesc ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 (edited) Deci "buhăit" era termenul ce trebuia să-l folosesc ? It's not mandatory . Asa mi-a inspirat sunetul foarte "umflat" in bass si medii inferioare . Amplificatorul , pentru fiecare canal in parte are tone stack, cu 4 corectii : Bass , Low Mid , High Mid si High . Frecventele medii se pot seta pe doua benzi de frecvente separate . Cand doresc un sunet mai "gras" , pot jongla din medii inferioare . Aceste frecvente Low Middle sunt foarte importante in a ajuta frecventele de bass sa fie "tight" . Din acest motiv am ales acest tip de corector care , schematic , este "inspirat" de la altcineva , producator de amp-uri boutique. Dar , daca se exagereaza cu aceste medii ,cum am facut eu , sunetul poate sa devina "buhait" . Edited March 7, 2013 by ggg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Ok, am priceput acum perfect ! Şi, pentru că de aia întrebam, o incintă open-back ar mai diminua din aşa zisa "buhăială" ? Apropo, fă, te rog o poză şi la spate, sa văd ce ieşiri ai acolo. Nu ştiu dacă se justifică, dar ai gândit combo-ul şi cu ieşire de cabinet extern ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 (edited) Se poate conecta si cabinet extern. Are doua iesiri pt 4 si 8 Ohm . Daca un cabinet closed back poate sa sune si daca-l faci empiric (nu am vazut vreunul care sa-si faca probleme de anumite rezonante sau alte vibratii care pot distorsiona unda mecanica) , la cabinet open back lucrurile nu mai stau deloc asa . Un open back il poti face sa sune absolut cum vrei. Dar in cazul meu ,"buhaiala" nu este influentata de cabinet , ci numai de faptul ca am gresit corectiile de ton ale amplificatorului cand am imprimat cu Fender . Revin cu poze ceva mai tarziu . Edited March 7, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 (edited) Cateva poze din spate . Nu prea reusite din cauza luminii dar se intelege ce este in spate ...si "posheta" cu tank reverb . Un reverb "short" cu doua arcuri . Edited March 7, 2013 by ggg 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 Multam !!! Respectul este reciproc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musaro Adriano Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 superb, felicitari gelu!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 11, 2013 Author Share Posted March 11, 2013 (edited) Mersi Bro ! Ma bucur ca-ti place Edited March 11, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) Ok. Back to work . Tocmai m-am apucat de un lot de 4 amplificatoare de 50W , care are cateva lucruri inspirate de la Jubilee 2550 . Schema de principiu a pream-ului este in pdf-ul urmator .Defazorul si etajul de putere raman cele deja cunoscute de toata lumea. GGAmpSuperLeadNew1.pdf Oricum , ceea ce doresc sa va fac cunoscut , este noua tehnologie pt lipirea componentelor "on point" , care-i poate prinde bine oricarui DYI . Se numeste Terminal cu aliaj Ag si a costat la TME , fix 0.15 RON / buc . Incomparabil mai ieftin decat turret-utile argintate . L-am nituit pe terminalul cu aliaj si arata cam asa . Revin la momentul de test Edited March 13, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Buna Ziua nu va suparati dar cumva nu aveti de vanzare Retainere ca si cele din poza.. Mi-ar trebui 2 bucati si pentru atata nu as comanda de afara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 De obicei imi cumpar set-uri pt cat am nevoie. Dar o sa verific daca am ceva in plus . Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Va multumesc. Sau daca nu aveti momentan daca o sa faceti comanda va rog sa mai puneti doua in plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 Am retinut. La urmatoarea comanda ai doua Retainere pt soclu octal . Asta inseamna cam 2-3 saptamani . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) Acum am vazut ca schema de mai inainte era alta versiune si continea cateva greseli . O versiune mai completa care este si functionala . GGAmpJ.pdf Edited March 13, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Va multumesc. Ma gandesc ca nu e o avere Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 Bineinteles ca nu . Dar poti sa le consideri cadou Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Multumesc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Acum am vazut ca schema de mai inainte era alta versiune si continea cateva greseli . O versiune mai completa care este si functionala . GGAmpJ.pdf Salut Gelu Vad ca in preu folosesti 3 tuburi,o trioda ramine libera? Daca da, am o sugestie ,separa primul etaj de intrare,cite o trioda pt fiecare canal,una pe clean,una pe lead sau poti folosi trioda libera la loop sau inaintea corectorului de ton,o folosesti ca repetor catodic daca nu e prin alta parte a ampului,eu asa procedam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) Schema am pus-o ca principiu pt cine o vrea sa incerce . Schema care o folosesc in amp-ul de mai sus, mai are un etaj de post gain care foloseste si cealalta jumatate de trioda . Dar se mai poate folosi si pt boost sau reverb cu arcuri . Un FX este deja prevazut dar nu l-am inclus in simulare . Se intrerupe circuitul inainte de C14 (0.1uF). La topologia de Marshall, daca montez FX nu mai folosesc repetor catodic. Tot am incercat diferite variante si nu-mi iese. Se defazeaza semnalul si-l cam strica .Nu foarte rau dar il afecteaza .Solutia folosita la Jubilee mi se pare ok desi exista riscul sa nu functioneze toate pedalele . Multam pt sugestii . O sa incerc si varianta propusa de tine . Edited March 13, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 25, 2013 Author Share Posted March 25, 2013 (edited) Un proiect acustic care mi-a dat mari batai de cap dar si mult stress . Scopul acestui cabinet ISO , este pt folosirea in studio care are un spatiu destul de generos in camera de muzica . Cabinetul izoleaza fonic(98%) fata de mediu si permite reglarea reverberatiilor in interior. Nivelul de reverberatii fara ajustari folosind alt material absorbant (asa cum se vede in poze) , este de cca. 8% . Cabinetul dupa montare , ramane suspendat pe 16 rotile pivotante cu cauciuc de 5" inch diametru , fiecare . Cabinetul are 8 metrii cubi utili si cantareste cca. 450 Kg. Materiale folosite sunt : lemn de brad uscat,OSB , placaj,PFL,placi duble de policarbonat ,polietilena expandata si vata minerala bazaltica. Pozele sunt de la momentul asamblarii de test si a unor teste de rezonanta , inainte de a fi livrat . Edited March 25, 2013 by ggg 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Nu-mi închipuiam aşa de mare un iso-cab , din ce-am văzut pân-acum... Dar, probabil mereu cuşca depeinde de mărimea animalului ... Şi, cam ce "animal" e prevăzut să încapă înăuntru ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 Badie ! Sunt si cu mult mai mari decat atat . Dar este facut sa poata intra si un set de tobe . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 din ce-am văzut pân-acum... Te referi probabil la cele mobile pentru chitară. Mai toate studiourile au cabine izolate, instalații permanente sau demontabile/modulare. De obicei se într-un astfel de spațiu, pentru că e un track foarte sensibil la bleedthrough și de obicei vrei să-l tragi foarte dry. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 (edited) Back in business . Dupa ce mi-am creat destule batai de cap cu proiecte acustice , revin la matca .. Ultimile doua bucati 50W ,...un altfel de AFD . Pinii arginatii de la TME se demonstreaza a fi foarte potriviti si pt acest tip de montaj Edited June 12, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 intrerupatorul unde vin firele verzi /albastre,este pentru trioda/pentoda?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Da. O sa mai pun un releu pt a impiedica o comutare "nefericita" daca are anodica . Se va comuta doar in "Stand By" Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Da. O sa mai pun un releu pt a impiedica o comutare "nefericita" daca are anodica . Se va comuta doar in "Stand By" nu are rost sa te complici cu releu,lasa intrerupatorul,e in spate si nu prea se umbla acolo Bafta la mesterit 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 (edited) Job finish . Mai lucrez un pic la "fine tunning" pt acordarea tone stack -ul cu traful de iesire si a mai ramas sa canalizez firele cu bride de plastic. Spre sfarsitul saptamanii facem si sample-uri audio - video .Imi pun mari sperante intr-un Canon D600 EOS . Iar cu ultimul sasiu din seria asta , m-am gandit sa respect intocmai schema folosita la amp-ul din poza de mai sus dar sa folosesc numai piese care se gasesc la noi pe piata (fara rezistente de carbon composit,condensatori Fast Solenoid,Vishay ,Orange Drop sau conductori de argint) , cu exceptia tuburilor si a trafurilor. In final o sa fac niste teste comparative ,tot prin sample-uri audio-video , din care ar trebuie sa ne dam seama cat anume afecteaza calitatea componentelor . Edited June 26, 2013 by ggg 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts